< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (23)
Veljača 2010 (14)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (34)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

Linkovi

Sentimiento Madridista
FC Bayern Meister
Bayern Munchen
Iniesta 8


Chatbox





Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Broj posjeta


clocks for websitecontadores web


Image and video hosting by TinyPic

Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic


Moze li Macheda u buducnosti biti bolji od Ronalda?
Da
Ne
Mozda
  
pollcode.com free polls





Online Users






free counters






Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

tipci.blog.hr



Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic





Create your own banner at mybannermaker.com!

ponedjeljak, 30.11.2009.

Sir Alex Ferguson u kupnji: United u zimu želi Villu I Jovetića?

Image and video hosting by TinyPic
Minimalno 60 milijuna eura bit će potrebno Alexu Fergusonu ukoliko želi dovesti svoja dva najveća cilja prijelaznog roka. Samo za Villu barem 40...

Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, nije zadovoljan rezultatima svoje momčadi u Premiershipu te je u potrazi za pojačanjima. Čelnici aktualnog engleskog prvaka su navodno u pregovorima s Valencijom i Fiorentinom. Za napadača “šišmiša” Davida Villu spremni su platiti 40 milijuna eura.
Najbolji strijelac Eura 2008. godine već je nekoliko puta izjavio kako želi igrati u Premiershipu, i to za Man. United ili Liverpool. Valencia ga nije prodala u ljetnom prijelaznom roku, ali bi ih nova ponuda s Old Trafforda mogla “smekšati”. United želi napad pojačati i Stevanom Jovetićem iz Fiorentine. Fergusona je oduševio na utakmici Lige prvaka protiv Liverpoola, kad je zabio dva gola u pobjedi talijanske momčadi.
Jovetića, kao i Villu, žele dovesti Liverpoool i Chelsea. Engleski mediji pišu kako je napadač ipak najskloniji “crvenim vragovima”. Fiorentina ga sigurno neće pustiti na Otok bez 20 milijuna eura odštete.

|Komentari 5| Printaj| #|

nedjelja, 29.11.2009.

Ferguson se rješava Vidića i dovodi Modrića?

Image and video hosting by TinyPic
U velikom tekstu o stanju u svlačionici prvaka Manchester Uniteda novinar Neil Ashton ekskluzivno piše da bi se već dolazeće zime Ferguson mogao riješiti četvorice standardnih prvotimaca, sve redom reprezentativaca, s kojima je krajnje nezadovoljan: Nemanje Vidića, Michaela Carricka, Bena Fostera i Nanija.

NOTW piše da posebno za svoju poziciju mora biti zabrinut bivši veznjak West Hama i Tottenhama Michael Carrick. Mogao bi se, navodi se, vratiti na White Hart Lane jer su u Tottenhamu još uvijek zainteresirani za igračku zamjenu Carrick za Modrića, uz odgovarajuću naknadu.

S druge strane, za veliku se zimsku kupnju sprema Birmingham City, klub koji je preuzeo tajkun Carson Yeung i u njega spremno uštrcao injekciju od 45 milijuna eura. Menadžer Alex McLeish tako sada ugodno može birati na tržištu.

Već se bio interesirao za Edina Džeku, no sada se okrenuo drugome bosanskom napadaču: Vedadu Ibiševiću. Za Ibiševića je, tvrdi isti izvor, McLeish spreman odmah platiti 12 milijuna eura, s tim da bi ponudu mogao još za nijansu podići.

Ibišević s Hoffenheimom ima ugovor do ljeta 2013. godine. Hoffenheim, također, nije financijski ugrožen klub i prodaja ponajboljeg igrača, tako se barem realno čini, nije im u interesu.

|Komentari 8| Printaj| #|

subota, 28.11.2009.

Manchester Utd. izbušio mrežu Asmira Begovića

Image and video hosting by TinyPic
Avram Grant je debitirao na klupi Portsmoutha, no u prvom meču nije imao mogućnosti promijeniti negativne navike te ekipe. Manchester United je slavio kod Portsmoutha s 4-1 uz tri pogotka Waynea Rooneyja (dva su došla nakon udarca s bijele točke). Laku pobjedu aktualnih prvaka zaokružio je lijepim pogotkom iz slobodnog udarca Ryan Giggs.

Pocetak utakmice pripao je domacinima,ali brza kontra Manchestera i rusenje Rooneya u sesnaestercu sudija je okarakterisao kao penal.
Siguran izvodjac u 25minuti bio je W. Rooney.

Ipak nekoliko minuta kasnije nakon prekida koji je izveo O'Harra sudija svira krajnje diskutabilan jedanesterac za domacina.
K.Boateng je poravnao rezultat.

Na poluvrijeme se otislo tim rezultatom.

Ipak na otvaranju drugog poluvremena United demonstrira silu, te lijepu akciju Valencije i Giggsa koristi Roo i postize svoj drugi gol u 47 minuti.

U 54 minuti Frederic Piquione komplikuje i gubi loptu kod kornera, a Giggs ga je natjerao da napravi cist penal.
Svoj hat-trick danas postize Rooney.

Mornari su dozivjeli jos vecu blamazu u 87 minuti kada je Giggs iz slobodnog udarca matirao Asmira Begovia,bio je to hirurski precizno izveden slobodnjak.

S ova tri pogotka Rooney je došao do brojke od 10 pogodaka u Premiershipu, te je ispred njega samo Jermaine Defoe iz Tottenhama sa 11 pogodaka.


|Komentari 11| Printaj| #|

Najava: Ponovni susret Avrama Granta i Alexa Fergusona

Image and video hosting by TinyPic
Situacija u Portsmouthu odavno nije dobra, smjena menadžera Harta bila je očekivana, ali nije očekivan nije bio pristanak Avrama Granta na posao kod Mornara. Sudbina je htjela da Izraelac odmah ide na Manchester United.

Pomalo je to bacilo u sjenu dva super derbija koja se igraju u nedjelju. Prvo imamo Merseyside derbi Evertona i Liverpoola, a zatim na Emirates stiže Chelsea.
Ne bude li pobjeđivao na svom stadionu, Blackburn će se naći u velikim problemima s obzirom koliko je neučinkovit na gostovanjima, no, u prvih šest domaćinstava u sezoni četiri puta je pobijedio i izgubio samo od Manchester Cityja. To znači da ni Stoke ne čeka lagan posao već juriši Blackburna slični onima iz prošlosezonskog susreta, koji je završio 3:0 za Blackburn. Stoke, međutim, nikako ne treba podcijeniti, momčad je to koju krase požrtvovnost i homogenost i koja je ove sezone poražena na samo dva od šest gostovanja

U srijedu Blackburn (bilo je 3:0), u subotu Bolton. Dva suparnika koja su pobjediva i dva troboda s kojima bi se Fulham vinuo prema gornjem dijelu redoslijeda. Odmah treba reći da u razmaku od tri dana nije lako spojiti dvije pobjede, premda poslije eventualne prve samopouzdanje raste. Fulham je u posljednje četiri sezone doma triput pobijedio Bolton i to svaki put rezultatom 2:1. Bolton je dohvatio dvije pobjede na pet jesenskih gostovanja i sigurno da u London dolazi s pomisli na bod protiv nešto umornijeg domaćina.

I Robinho bi konačno trebao biti spreman što će reći da Manchester City ima novog jakog napadačkog aduta u susretu gdje se i očekuje igra na jednoj polovici terena, onoj gostiju iz Hulla, koji su u srijedu dobili važan sraz s Evertonom. Manchester City je serijom remija (šest u nizu) propustio priliku imati mnogo više bodova i bolju poziciju u utrci za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, ali sve se još stigne nadoknaditi pogotovo u susretima s momčadima iz donjeg dijela redoslijeda.

Već smo najavili najzanimljiviji subotnji sraz. Portsmouth se bodovno oporavio, ali još je daleko sigurna zona, stoga je angažiran Avram Grant. Manchester United izgubio je dva velika derbija s Liverpoolom i Chelseajem i doveo se u poziciju da nema pravo na kiks, pogotovo ne kada igra s fenjerašem. Bit će to prvi ogled Grant-Ferguson nakon finala Lige prvaka u Moskvi koju je Škot dobio nakon krimija s bijele točke. Sada je Ferguson u velikoj prednosti.

West Ham se nikako ne uspijeva sastati s pravom formom i to je zabrinjavajući podatak za menadžera Zolu, koji opravdanje djelomično može pronaći u dosta ozlijeđenih igrača. No, za dvoboj s Burnleyom trebali bi biti spremni Carlton Cole i Kieron Dyer, a na planu ofenzive to su dva važna aduta za West Ham. Domaćin i nema drugog izbora nego napasti i stisnuti goste na njihovu polovicu, a Burnley se i dosad pokazao nesposobnim za značajnije domete u gostima.
Wigan je prošle nedjelje oborio neslavni rekord. Popiti devet komada nije nikada ugodno, ali samo su potvrdili činjenicu da su jedna od najnepredvidljivijih momčadi u Premiershipu. Dolazak isto takvog Sunderlanda jamči samo neizvjesnost. Prednost gostiju je malo bolja forma, ali i to je relativno.

Aston Villa i Tottenham su posljednjih sezona odigrali niz zanimljivih i neizvjesnih dvoboja na kojima je bilo mnogo pogodaka i svih rezultata, a kako i ove sezone igraju dobro i nalaze se pri vrhu redoslijeda, opet se očekuje zanimljiv i otvoren dvoboj. Aston Villa momčad koja na svom terenu ni većim favoritima ne omogućava razvoj i kontrolu igre. Stoga je za očekivati inicijativu domaćina.

Igrači Wolverhamptona moraju 'poginuti’ za bodove u dvoboju s Birminghamom jer su u zoni ispadanja i neće se izvući bez pobjeda nad direktnim konkurentima u borbi za ostanak. Duel je ovo dvije skromne momčadi gdje nije za očekivati mnogo prilika i lijepi nogomet, već borbu za svaki pedalj terena, pa što se napravi.

Kada igraju Gerrard i Torres, Liverpool je favorit u odnosu na gradskog rivala, ali čak i bez toga ovo je derbi, koji nudi mogućnost sva tri znaka. No, posljednjih sezona Liverpool je mnogo uspješniji i s Goodisona je odnio tri pobjede u posljednja četiri posjeta, a kako je Everton daleko od idealne forme, prednost je na strani gostiju, koji moraju upregnuti sve snage u prvenstvu i pokušati bar donekle ispraviti vrlo loš start, dodatno uništen ispadanjem iz Lige prvaka.

Arsenal igra lijepo i efikasno, ali lista ozlijeđenih ili nedovoljno spremnih je vrlo duga i to je problem kada dolazi vodeći Chelsea čija obrana je najbolja u ligi. Carlo Ancelotti i Chelsea bit će zadovoljni i bodom s Emiratesa, ali kako je Chelsea dvaput ovdje slavio u posljednja četiri ligaška posjeta, a samo jednom izgubio, ni pobjedu gostiju nije za otpisati, prošle sezone bilo je čak 4:1 za Chelsea. No, Arsene Wenger nije naivan, sigurno će postaviti nešto oprezniju varijantu i ići logikom da je najprije važno ne izgubiti, a do šansi će se kroz igru ili prekide već doći.

|Komentari 5| Printaj| #|

petak, 27.11.2009.

Premier liga, najava 14. kola: Topnici zaustavljaju Blues?

Image and video hosting by TinyPic
U ovo vrijeme prošle godine nogometaši i navijači Chelsea s nestrpljenjem su iščekivali gradski derbi protiv Arsenala nakon sjajnog ulaska u sezonu pod vodstvom novog menadžera. Momčad Luiza Felipea Scolarija nalazila se na vrhu ljestvice sa boljom gol razlikom od Liverpoola, dok je Manchester United zaostajao osam bodova.

Utakmica protiv Arsenala pokazala se prekretnicom, nakon što je Robin van Persie, koji je trenutno ozlijeđen, dva puta zabio za pobjedu Topnika na Stamford Bridgeu 30. studenog. Brazilac Scolari je u veljači dobio otkaz, a prvenstvo je na kraju pripalo Manchester Unitedu.

U nedjelju 29. studenog Chelsea dočekuje Arsenal kao vodeća momčad lige sa novim menadžerom Carlom Ancelottijem na klupi, a pogled na vrh ljestvice izdgleda još bolje nego prije godinu dana. United zaostaje pet bodova na drugom mjestu, dok je Arsenal, koji je proteklog vikenda prekinuo niz od 14 utakmica bez poraza, treći sa osam bodova zaostatka.

Doista mislim da smo na dobrom putu da ponovno dobijemo onaj osjećaj nepobjedivosti koji smo imali prije tri godine. Kada sam na reprezentativnim akcijama slušam druge igrače kako govore o tome koliko dobro igramo. Ponovno nas se plaše. Sada je trenutak kada trebamo povući... ovo može biti još jedna specijalna sezona u povijesti Chelsea, a sljedećih nekoliko tjedana može biti ključno." rekao je pred ovaj dvoboj kapetan Chelsea John Terry, koji je protiv Porta u srijedu odigrao svoju tristotu utakmicu za taj klub.

Terry tvrdi kako se situacija iz prošle sezone neće ponoviti: "Prošle sezone smo počeli dobro i onda sve prosuli u razdoblju oko Božića i Nove godine. Najvažnije je da svi budemo zdravi i da vjerujemo u uspjeh i takvo što se neće ponoviti."


Ozljedama opterećeni Liverpool u nedjelju igra gradski derbi protiv Evertona. Redsi su trenutno sedmi i bore se za ostanak među četiri velikana engleskog nogometa nakon što su ovog tjedna ispali iz Lige prvaka, odnosno kolo prije kraja grupne faze izgubili šanse za nastup u osmini finala.

"Važno je da protiv Evertona u nedjelju pokušamo doći do tri boda i vratiti se među četiri najbolje momčadi što je prije moguće. Sada kada je većina igrača konačno ponovno zdrava, uvjeren sam da možemo preokrenuti stvari u svoju korist i započeti dug niz pobjeda." rekao je kapetan Liverpoola Steven Gerrard.


Manchester United u subotu putuje u goste Portsmouthu, posljednjoj momčadi lige na čiju se klupu ovog tjedna ponovno vratio iskusni Avram Grant.

Četvrtoplasirani Tottenham može preskočiti Arsenal, barem na jedan dan, eventualnom pobjedom na gostovanju kod petoplasirane Aston Ville, dok se u redovima Manchester Citya nadaju da mogu izbjeći rekordni sedmi neriješen rezultat u subotu, kada na svom terenu dočekuju Hull. U tome bi im ovog puta mogao pomoći i Robinho, koji se konačno vratio u akciju nakon ozljede koju je zaradio još u osmom mjesecu.

Subota:
16:00 Blackburn - Stoke
16:00 Fulham - Bolton
16:00 Manchester City - Hull
16:00 Portsmouth - Manchester United
16:00 West Ham - Burnley
15:00 Wigan - Sunderland
18:30 Aston Villa - Tottenham

Nedjelja:
13:00 Wolverhampton - Birmingham
14:30 Everton - Liverpool
17:00 Arsenal - Chelsea

|Komentari 6| Printaj| #|

četvrtak, 26.11.2009.

Ferguson: Ponovno nam nije sviran jedanaesterac

Image and video hosting by TinyPic
Priznao je menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, da je pred njegovim mladim nogometašima još puno rada nakon što je s kombiniranom postavom pretrpio poraz od Beşiktaşa (1-0) u dvoboju 5. kola skupine B Lige prvaka...

- Ništa se lošega nije dogodilo, samo su ovi mladići bili malo nestrpljivi. Za očekivati je da griješe. Sve u svemu, mislim da smo odigrali dobro, što ohrabruje, ali nismo ostvarili rezultat koji smo priželjkivali - kazao je Škot čija je momčad porazom prekinula niz od 23 utakmice u kojima su na Old Traffordu osvojili barem bod.

Ipak Ferguson, koji tvrdi da bi ponovno izveo istu postavu, krivca je za poraz pronašao u sudačkoj uniformi.

- Na Patriceu Evri je napravljen prekršaj za jedanaesterac. Ovo je već druga utakmica zaredom u kojoj nam čisti penal nije sviran, no što se može. Beşiktaş se u drugom poluvremenu odlučio braniti, zaustavili su igru i čekali da vrijeme prođe. Mladim igračima je takvo što teško za shvatiti, ali iz ovoga su sigurno izvukli pouku - zaključio je Ferguson.



|Komentari 12| Printaj| #|

LP: Prekinut Manchesterov niz nepobjedivosti na Old Traffordu

Image and video hosting by TinyPic
Uoči srijede i 5. kola nogometne Lige prvaka Manchester United nije poražen na svome Old Traffordu u čak 23 utakmice zaredom. Seriju je pomalo neočekivano prekinuo Beşiktaş (1-0)...

Istini za volju, budući da je United već osigurao plasman u osminu finala, njegov je menadžer Alex Ferguson na teren izveo šarenu postavu. No, vjerojatno je očekivao da će i s njom uspjeti doći barem do boda koji bi mu definitivno donio prvo mjesto u skupini B.

Tako, međutim, nisu mislili Turci koji su došli do prve pobjede u Ligi prvaka nakon šest godina. Trenutak odluke dogodio se u 20. minuti kada je lopta Rodriga Tella s nešto manje od 30 metara okrznula Rafaela i prevarila Bena Fostera na vratima “crvenih vragova”.

Beşiktaş si je pobjedom ostavio barem malu šansu da u posljednjem kolu, kada dočekuje CSKA, dođe do trećeg mjesta i nastavka natjecanja u Europa ligi. Manchester će, pak, u Wolfsburgu pokušati osigurati prvo mjesto koje bi mu eventualno moglo donijeti nešto lakšeg suparnika u osmini finala.

|Komentari 3| Printaj| #|

srijeda, 25.11.2009.

FERGUSON OZBILJNO RAČUNA NA FOSTERA I KUSZCZAKA

Image and video hosting by TinyPic
Ben Foster ili Tomasz Kuszczak će naslijediti Edwina van der Sara na vratima Manchester Uniteda, predviđa Sir Alex Ferguson...

Nizozemski internacionalac, koji će sljedeće godine navršiti 40 godina, će tijekom sljedećih nekoliko dana odlučiti hoće li ostati na Old Traffordu i nakon sljedećeg ljeta ili će svoje mjesto prepustiti nekome drugome.

Menadžer Uniteda je rekao: "Edwin još nije rekao ništa o svojim namjerama.

"Dobro se oporavio od nedavne ozljede. U prosincu, negdje oko Božića će obznaniti svoje planove i koliko dugo će još igrati.

"Pričekati ćemo do tada.

"Ben ima sjajne sposobnosti, no nedostaje mu utakmica. Tomasz je također dobar golman.

"Na kraju svega, između njih dvojice će se odlučivati tko će stati na vrata Uniteda, u to sam siguran."

Upravo će jedan od njih dvojice stati na vrata Uniteda u večerašnjoj utakmici Lige prvaka protiv Bešiktaša."

|Komentari 9| Printaj| #|

FERGUSON: STIGLO JE VRIJEME ZA MACHEDU I WELBECKA

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson tvrdi kako će Danny Welbeck i Kiko Macheda dobiti priliku u večerašnjoj utakmici protiv Bešiktaša u Ligi prvaka...

Mladi napadači Welbeck, koji će u četvrtak navršiti 19, i Macheda 18, su ove sezone kod Sir Alexa prilike dobivali na kapaljku.

Ferguson je priznao kako sada mora testirati Welbecka i Machedu na najvišem nivou, kako ne bi usporio njihov razvoj na Old Traffordu.

Ferguson je rekao: "Napraviti ću neke promjene. Ne puno, no dovoljno da malo osvježimo momčad. Teško je igrače održavati sretnima, no tako je to kada imate veću grupu igrača.

"Inače za to koristimo Liga kup, no budući da smo se ranije kvalificirali u daljnji tijek natjecanja Lige prvaka, sada možemo koristiti igrače poput Welbecka. On će sigurno igrati protiv Bešiktaša, a najvjerojatnije i Macheda. Oni su ti koje treba staviti na kušnju.

"Oni su došli do jedne točke, a to se događa u nogometu, kada nogometaš dosegne sposobnost da postane klasni igrač i to možete prepoznati. Tada im morate dati izazov. Ukoliko to ne učinite, tada izgube zamah.

"No, ovaj je klub poznat po tome da to zna prepoznati.

"To nije najsretnije za igrače iznad njih, no kada su se probili Nicky Butt i Paul Scholes, mislili smo kako možemo računati na njih, no morali smo im dati priliku. To smo i učinili.

"To je priroda nogometa. Mladi igrač dođe na scenu i uzme nekome mjesto."

|Komentari 1| Printaj| #|

utorak, 24.11.2009.

Ferguson planira veliku kupnju sljedećeg ljeta

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson slaže velike planove za sljedeći ljetni prijelazni rok...

The News of the World piše kako je Ferguson svom bratu dao instrukcije da mu pronađe zanimljive igrače za nekoliko pozicija u momčadi.

Unatoč dugotrajnom interesu za playmakera Valencije Davida Silvu, postoji teza kako Španjolac nema dovoljno brzine za igranje u Premier ligi.

Druga pozicija na kojoj Fergie traži potencijalna pojačanja je ona lijevog bočnog braniča, gdje želi imati pravu alternaciju za sjajnog Patricea Evru.

Unatoč naznakama velikog potencijala koje su iskazali nakon dolaska iz Brazila, blizanci Fabio i Rafael da Silva ne pokazuju napredak koji se od njih očekivao.

Ferguson također u svoje redove želi dovesti centralnog veznjaka i napadača, koji bi igrao uz Waynea Rooneya.

|Komentari 5| Printaj| #|

Ferguson Kjaera vidi kao zamjenu za Vidića

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je navodno spreman tijekom sljedećeg ljetnog prijelaznog roka 'unovčiti' Nemanju Vidića...

The News of the World piše kako se Ferguson sprema odreći Vidića za velike novce i da zbog toga sa velikom pozornošću prati igre mladog Palermovog braniča Simona Kjaera.

Danski stoper u svom ugovoru ima odštetnu klauzulu, koja iznosi Ł10 milijuna funti, a šanse da prijeđe na Old Trafford su vrlo velike.

Ferguson je također uvjeren da će reprezentativac Sjeverne Irske Jonny Evans, unatoč nedostatku brzine, uz Rija Ferdinanda izrasti u stopera svjetske klase.

|Komentari 2| Printaj| #|

ponedjeljak, 23.11.2009.

Alex Ferguson neće dovoditi pojačanja u siječnju

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson izjavio je kako u siječanjskom prijelaznom roku neće dovoditi nova pojačanja.

United se u posljednje vrijeme povezuje sa nekim igračima, poput mladog nogometaša Evertona Jacka Rodwella i vratara moskovskog CSKA Igora Akinfeeva. Međutim, Ferguson kaže kako su cijene nogometaša trenutno previsoke, zbog čega će novac čuvati za sljedeće ljeto.

"Ja sam u istoj situaciji kao i prošlog ljeta. Na tržištu je bilo puno igrača, ali sve ih njihovi klubovi procjenjuju na preko 50 milijuna eura. S obzirom na takve cijene, jednostavno ne vidim da ti igrači toliko vrijede." rekao je Ferguson.

|Komentari 7| Printaj| #|

Rooney postaje najbogatiji nogometaš na Otoku?

Image and video hosting by TinyPic
Aktualni ugovor veže 24-godišnjaka za United do lipnja 2012.

Pokaže li se pisanje News of the Worlda točnime i prihvati li Wayne Rooney ponudu Manchester Uniteda za produljenje suradnje postat će najbolje plaćeni nogometaš engleske Premier lige svih vremena.

Čelništvo aktualnih engleskih prvaka i njihov reprezentativni napadač u veljači bi trebali sjesti za isti stol i početi pregovarati o novom ugovoru temeljenom na boljim uvjetima.

Aktualni ugovor veže 24-godišnjaka za United do lipnja 2012., a novim se Premierligaš želi dodatno zaštiti da mu itko preotme darovitog i odavno dokazanog nogometaša kojeg se u posljednje vrijeme često spominje u kontekstu mogućeg prelaska u Barcelonu.

NOTW piše da su “crveni vragovi” spremni Rooneyju ponuditi 170.000 funti tjedno, a prema ugovoru 45.000 funti tjedno bi dobivao i od prodaje svog imena u reklamne svrhe.

|Komentari 7| Printaj| #|

nedjelja, 22.11.2009.

Ferguson ne želi Rooneya za kapetana

Image and video hosting by TinyPic
Wayne Rooney je prije nekoliko dana dobio čast biti kapetan engleske nogometne reprezentzacije u prijateljskom dvoboju protiv Brazila, no u svome klubu Manchester Unitedu zasad to neće dočekati...


Istina, 24-godišnji je napadač dvaput bio kapetan “crvenih vragova” u utakmicama Lige prvaka, ali menadžer Alex Ferguson mu nema namjeru dati vrpcu za stalno.

Nikad nisam volio da napadači budu kapetani momčadi - jasno je poručio Škot.

Wayne ima kvalitete za kapetana. Odlučan je, gladan, uvijek se trudi, neovisno o tome kako igra momčad. Uvijek će dati 100 posto od sebe. To su dobre kvalitete za kapetana.

Međutim, Wayne trenutno nije u mojim idejama za kapetana jer je mlad, a ja preferiram starije igrače, te veznjake i braniče.

Iznimka od tog pravila bio je legendarni francuski napadač Eric Cantona koji je nosio kapetansku vrpcu momčadi s Old Trafforda.

Cantona je bio sjajan kapetan jer je prenosio svoje veliko iskustvo mladim igračima. Oni su ga voljeli, a on je provodio s njima vrijeme nakon utakmica. Njegova je kapetanska uloga bila drugačija od uobičajene - zaključio je Ferguson.

|Komentari 3| Printaj| #|

Manchester bolji od Evetona

Image and video hosting by TinyPic
U posljednjoj subotnjoj utakmici 13. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu s 3-0 svladao Everton i iskoristivši poraz Arsenala kod Sunderlanda zasjeo na drugo mjesto ljestvice.


Aktualni prvaci Premier lige bili su kudikamo bolji sastav ovog ogleda, daleko konkretniji u završnicama akcije, te je njihova pobjeda u svakom slučaju zaslužena.

Seriju pogodaka započeo je Darren Fletcher u 35. minuti susreta lijepim udarcem iz prve u desne rašlje vratara Tima Howarda.

S 1-0 otišlo se na odmor, a potom je u 22. minuti nastavka istu stranu Howardovog gola pogodio Michael Carrick prizemnim udarcem s 15-ak metara.

Treći i konačni pogodak u dobroj predstavi branitelja naslova postigao je Valencia. Pogodio je ekvadorski ofenzivni veznjak u 76. minuti nakon prodora s desne strane uz pomoć Leightona Bainesa od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Crveni vragovi tako su došli do 28. prvenstvenog boda, te nakon 13. kola Premiershipa zaostaju za londonskim Chelseajem pet bodova.

Premier liga, 13. kolo:
Manchester United - Everton 3-0
(Fletcher 35, Carrick 67, Valencia 76)

Birmingham - Fulham 1-0
(Bowyer 16)

Burnley - Aston Villa 1-1
(Caldwell 9 / Heskey 86)

Chelsea - Wolverhampton 4-0
(Malouda 5, Essien 12, 22, J. Cole 56)

Hull City - West Ham 3-3
(C. Cole 27-ag, Zayatte 44, Bullard 45-11m / Franco 5, Collison 11, Costa 69)

Sunderland - Arsenal 1-0
(Bent 71)

Liverpool - Manchester City 2-2
(Škrtel 50, Benayoun 77 / Adebayor 69, Ireland 76)

|Komentari 7| Printaj| #|

petak, 20.11.2009.

Premier liga, najava 13. kola

Image and video hosting by TinyPic
Natjecanje u Premier ligi nastavlja se subotnjom matinejom između Liverpoola i Manchester Citya, utakmicom koju Liverpool jednostavno ne smije izgubiti želi li zadržati kakve - takve šanse da na kraju sezone završi na vrhu ljestvice.

Sezonu nije puno bolje započeo ni Manchester City, koji u jedanaest odigranih utakmica ima samo jedan poraz, ali i pet neriješenih rezultata. Razlika na ljestvici je samo jedan bod, a upravo bi se između ova dva kluba na kraju mogla voditi najveća borba za posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Chelsea bi trebao sa lakoćom zadržati prednost od pet bodova na vrhu, s ozirom da u subotu na svom terenu dočekuju pretposljednju momčad lige, Wolverhampton. Nešto teži posao ima Manchester United, kojemu u goste dolazi Everton, dok Arsenal putuje u goste Sunderlandu.

Subota:
13:45 Liverpool - Manchester City
16:00 Birmingham - Fulham
16:00 Burnley - Aston Villa
16:00 Chelsea - Wolverhampton
16:00 Hull - West Ham
16:00 Sunderland - Arsenal
18:30 Manchester United - Everton

Nedjelja:
14:30 Bolton - Blackburn
15:00 Tottenham - Wigan
17:00 Stoke - Portsmouth

|Komentari 7| Printaj| #|

Rooney: Bojim se Fabija Capella

Image and video hosting by TinyPic
Napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney (24) otkrio je kako se boji izbornika “Gordog Albiona” Fabija Capella.

- Riječ je o malim stvarima, poput načina na koji hoda kada se kreće prema vama, njegovog držanja, pogleda. Jednostavno znate da je tvrd čovjek, zrači takvom aurom. Ponekad jednostavno zna proći pokraj vas kao da ne postojite i to može biti zastrašujuće – prenosi Rooneyjevu izjavu The Sun.

Napadač Manchester Uniteda dodaje da se Capellovim dolaskom na klupu u reprezentaciji uveo “vojnički režim”.

- Kada dođemo u engleski kamp, svi smo ondje zbog nogometa, ne zbog rasprava o privatnim životima i umjetnosti. Ne razgovaramo o njegovom privatnom životu, niti nas on pita o našem. Mislim da je ključna stvar da igrači pod njegovim vodstvom znaju da će ako ne igraju dobro izgubiti mjesto u momčadi.

|Komentari 1| Printaj| #|

četvrtak, 19.11.2009.

Ferguson želi dovesti Luisa Fabiana

Image and video hosting by TinyPic
Kako pišu engleski mediji, Brazilac Luis Fabiano mogao bi preći u redove Manchester Uniteda već u zimskom prelaznom roku. Naime, Vragovi spremaju ponudu Sevilli za ovog napadača.

Poznato je kako je škotski stručnjak jedan od onih koji obožavaju Brazilca, a ako je vjerovati pisanju otočkih medija Ferguson je već spremio ponudu koju će u januaru lansirati na vrata Seville.

Ovog ljeta Fabiano se dosta vezao uz San Siro, no na kraju se iz Milana nisu uspjeli dogovoriti sa Sevillom, pa je Bazilac morao ostati u Andaluziji. Izvor blizak Fabianu za engleski taloid je izjavio: "Fabio je bio nezadovoljan zbog neuspjeha njegovog poteza u Milan i odlučio je da ne govori o svojoj budućnosti. Da se koncetriše na igre u Sevilli. Ipak, njemu se sviđa što su veliki klubovi zainteresovani za njega."


|Komentari 4| Printaj| #|

Berbatov postao novi rekorder!

Image and video hosting by TinyPic
Postigavši dva gola u pobjedi protiv Malte 4:1, Dmitar Berbatov je postao najbolji strijelac u povijesti bugarske nogometne reprezentacije.

Napadač Manchester Uniteda, Dmitar Berbatov, zabio je ukupno 48 golova, jedan više od dosadašnjeg rekordera Hriste Boneva koji je igrao za repreznatciju od 1967. do 1979. godine.

Na trećem mjestu nalazi se Hristo Stoičkov sa 37 pogodaka.

Utakmica protiv Malte bila je posljednja u reprezentativnom dresu za vratara Dimitra Ivankova.

"Vrijeme je za mlađe. Odlazim iz reprezentacije", poručio je Ivankov koji je sakupio 62 nastupa na vratima bugarske selekcije.

|Komentari 5| Printaj| #|

srijeda, 18.11.2009.

Manchester United ponovo sprema ponudu za Villu i Silvu

Image and video hosting by TinyPic
Kako se približava siječanjski nogometni prijelazni rok, priče o velikim transferima sve su glasnije, a među najpoželjnijim ulovima bit će Valencijin dvojac, David Villa i David Silva.

Prema pisanju Daily Mirrora, aktualni engleski prvak Manchester United ima ambiciozni plan dovođenja obojice, a menadžer “crvenih vragaova” Alex Ferguson je spreman uložiti veliki novčani iznos budući da je od prodaje Cristiana Ronalda Real Madridu zaradio 94 milijuna eura, a malo je od toga potrošio.

Škotski bi stručnjak navodno za obojicu Valenciji mogao ponuditi oko 55 milijuna eura, a pitanje je što će na to reći španjolski prvoligaš budući da će i drugi europski bogataši sigurno biti spremni izdvojiti velike iznose za dvojicu Davida. No, da je prodaja u siječnju itekako realna potvrdio je i direktor Valencije Fernando Gomez u razgovoru za jednu španjolsku televizijsku postaju.

|Komentari 12| Printaj| #|

Carlitos: "Ferguson je najveći papak"

Image and video hosting by TinyPic
Carlos Tevez nekadašnji igrač Manchester Uniteda, a sada igrač gradskog rivala Manchester Citya tvrdi kako je Sir Alex Ferguson strasno zabrinut zbog Citya, jer imaju tako jak sastav da se boji... ' Moš mislit '...

Tevez je proveo dvije godine na Old Trafordu. Ne samo da je bio tek tako u Unitedu dvije godine, imao je čast da bude sa najboljim trenerom svijeta, kojega sada ponižava. Takođe je imao čast da dva puta podigne trofej Engleske Premier Lige i jednom da podigne trofej CHAMPIONS LEAGUE. A Manchester City to nije uspio nekih 40 godina, a nešto govori. Bilo kako bilo Tevez misli da je Ferguson 'papak'.

"Trudio sam se u Unitedu svim silama, ali kada vas jedan čovjek kao što je Ferguson ne želi ni nakoji način motivisati, onda stvarno nemate niti želje da igrate u tome klubu, prema meni on nije nikakav trener nego najobićniji papak!" - rekao je popularni Carlitos.

|Komentari 2| Printaj| #|

utorak, 17.11.2009.

Manchester United u sezoni 09/10

Image and video hosting by TinyPic
Prva trećina utakmica u EPL je iza nas,4 odigrane utakmice u LP,te 2 utakmice kupa.
Pa se kratko izjasnite o trenutnoj igri i rezultatima Uniteda......

Ja,osobno,mislim da je ovo jedan dosta dobar,ako ne i odličan ulazak u sezonu.Kako je poznato,United slabo starta u sezonu,ali to ove godine i nije baš bio primjer.Istina,izgubili smo Charity Shield,ali to nije ni neki trofej kojeg su navijači željni.Već drugo kolo nam je donijelo lagano razočaranje u obliku poraza od Burnleya,ali to je sve zaboravljeno nizom utakmica koje su završavale pobjedom Uniteda(Wigan,Arsenal,Tottenham,Man City,Stoke).Iz sljedećih 5 utakmica u PL smo uzeli 7 bodova,koji se možda čine malima,ali kada se pogleda da su 2 poraza došla na gostovanjima u Lpoolu i Londonu,to i nije tako loše.S tim,da smo u utakmici protiv Chelsea zaslužili najmanje bod.U ligi prvaka je osiguran prolaz,a bod iz sljedeće 2 utakmice nam osigurava i prvo mjesto.
Na početku sezone mnogi su nas otpisivali zbog odlaska Ronalda i Teveza,ali United je pokazao onima koji ga ne prate i koji ga samo blate,da nije "one man" klub,i da je vjerovatno jedan od najvećih nogometnih kolektiva.Mnoge utakmice su se činile "izgubljenima"(CSKA x2,Man City,Arsenal),ali United je pokazao da ne odustaje do konačnog sučevog zvižduka.
Što se tiče ovogodišnjih pojačanja Owen je golom koji je zabio City po mnogima već opravdao "uloženo"(poznato je da je doveden za 2 kifle) u njega.Valencia je mnoge impresionirao svojim izvedbama u mnogim utakmicama,naročito u defanzivnom djelu,i već je sada redovni član prvih 11.Istina,imao je i loših poteza,ali neusporedivo manje u odnosu na dobre.Obertan je i u ovo malo minuta koje je dobio pokazao da ima talent i kvalitetu za doborg krilnog igrača.Iskreno me čudi kako nijedan drugi klub nije pokazao zanimanje za njega.

Od ekipe koja je ostala,treba sigurno izdvojiti Andersona koji je svoju igru podigao za 2 "levela" više,Evansa koji izgleda da u svojim nogama već ima pun kofer utakmica,a zapravo se radi o vrlo mladom igraču koji impresionira svojim igrama.Fletcher postao igrač bez kojeg United u velikim utakmicama puno teže igra.Wazza,uz Fletchera,zasigurno naš najbolji ovogodišnji igrač.A "slatkim" odbijanjem Barcelone,postao je navijačima i još draži.
Najmanje je pokazao Nani koji smatra da je za sve kriv Ferguson,a dokle god bude mislio tako,nastavit će sa svojim "uvjerljivim" igrama.

Općenito,igra Uniteda izgleda dosta dobro,90% utakmica smo imali dominaciju i kontorlu nad utakmicom,ali je falila realizacija,koja će se,nadam se,vratiti nakon reprezentativne stanke.Jedina,ali ogromna stvar koja mene smeta kod Uniteda su ubačaji.Osim Giggsa,mi praktički nemamo pravog izvođača prekida,odnosno,igrača koji će kvalitetno ubaciti loptu.Imamo Valenciu čiji su ubačaji najčešće golmanovi,imamo Nania čiji prekidi,meni osobno služe da odem zamutit sebi sok ili sl.(wc pauza i tako to...).Andersonovi korneri prelete šesnaesterac,itd.....Nadam se,a i vjerujem,da će se to u budućem vremenu promjeniti.Postali smo bezopasna ekipa u golovima iz ubačaja.Ne jer nemamo skakača,nego jer su ti ubačaji nekvalitetni........


Sada treba next 10 utakmica što bolje odigrati,i uhvatiti Chelsea koji nam ne bježi puno.Tu je i Arsenal,ali on je drugi par rukava.

|Komentari 6| Printaj| #|

Odlazim nakon što osvojim još dva europska kupa

Image and video hosting by TinyPic
Sir Alex Ferguson otkrio je da klupu Manchester Uniteda planira napustiti kada osvoji dva europska kupa, javlja Mirror.

- Volio bih da klub osvoji još više europskih trofeja nego što smo ih osvojili, jer smatram da ih nismo osvojili dovoljno - rekao je Ferguson.

Mourinho ili Wenger

Škot je također priznao kako mu je drago što neće biti odgovoran za odabir svog nasljednika. Novinari su ga upitali bi li on na klupi radije vidio Josea Mourinha ili Arsenea Wengera.

- Drago mi je da to nije moja odluka, ali trener ovog kluba mora biti netko iskusan - izjavio je Fergie.

Dugovječni trener Manchestera ipak je priznao da mu se sviđa Mourinho, ali ne zna koje su namjere kluba što se tiče novog trenera.

Za kraj, Alex je dodao i da na klupi Manchestera namjerava ostati još dvije, tri godine, odnosno dok god može.

|Komentari 11| Printaj| #|

Mourinho dolazi na Old Trafford?

Image and video hosting by TinyPic
Otočki bookmakeri pozabavili su se mogućim budućim promjenama na dvije ugledne nogometne klupe: one Manchester Uniteda te talijanske nogometne reprezentacije.

Nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici naredne godine sadašnji izbornik Marcello Lippi bi mogao napustiti klupu "azzurra", a po mišljenju bookmakera vrlo je izvjesno da bi se nasljednik mogao zvati Luciano Spalletti, nekadašnji trener Udinesea i zadnjih sezona Rome.

No, uslijed loših rezultata je uprava Rome nakon nekoliko kola ove sezone otkazala daljnju suradnju sa Spallettijem, koji je trenutno bez posla, a na njegovo reprezentativno ustoličnje koeficijent je 2.00. Dobro kotira i trenuni trener Fiorentine Cesare Prandelli, dok slijede Roberto Mancini, Fabio Capello i Carlo Ancelotti. Na kraju popisa su Jose Mourinho i Giovanni Trapattoni.

Portugalac Mourinho je zato vodeći na popisu mogućih nasljednika Alexa Fergusona, ako ovaj tokom narednog ljeta napusti klupu engleskog prvaka Manchester Uniteda.

Koeficijent da će Mourinho biti novi šef na Old Traffordu je velikih 4.00, ali sasvim blizu kao opcija mu je i trener Aston Ville Martin O'Neill (6.00). Slijede Laurent Blanc, Josep Guardiola i Fabio Capello.

Što kažu bookmakeri?

Ko je nasljednik Marcella Lippija?

1. Luciano Spalletti (bez posla) koeficijent 2.00

2. Cesare Prandelli (Fiorentina) 5.00

3. Roberto Mancini (bez posla) 8.00

4. Fabio Capello (izbornik Engleske) 10.00

5. Carlo Ancelotti (Chelsea) 10.00

6. Jose Mourinho (Inter) 15.00

7. Giovanni Trapattoni (izbornik Irske) 25.00

Ko će naslijediti Alexa Fergusona?

1. Jose Mourinho (Inter) koeficijent 4.00

2. Martin O'Neill (Aston Villa) 6.00

3. Laurent Blanc (Bordeaux) 9.00

4. Josep Guardiola (Barcelona) 13.00

5. Fabio Capello (izbornik Engleske) 21.00

|Komentari 1| Printaj| #|

ponedjeljak, 16.11.2009.

David Beckham: Volio bih se vratiti u Manchester United

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što ga se u posljednje vrijeme povezivalo s Manchester Cityjem, Chelseajem i Tottenhamom, David Beckham izazvao je nove spekulacije izjavom kako bi se volio vratiti u Manchester United.

Beckham je započeo profesionalnu karijeru u Manchester Unitedu, u kojem je igrao od 1993. do 2003. kada je prešao u Real Madrid.

"Volio bih se vratiti u United jer je to klub za koji navijam", izjavio je Beckham u razgovoru za ZOO Magazine.

"United je najbolji klub za koji sam igrao u karijeri, ali meni su sada 34 godine i sve sam stariji. U Unitedu sam imao puno uspjeha, tamo imam i puno prijatelja, a njegovi navijači najbolji su na svijetu. Kao navijač jako sam sretan što su u posljednjih nekoliko godina osvojili pregršt trofeja. Manchester United klub je za koji bi rado igrao svaki nogometaš na svijetu", kaže Becks.

Što će na ovo reći Alex Ferguson, tek će se vidjeti, ali nakon gubitka Cristiana Ronalda, Old Trafford treba novu ikonu. Ili možda staru?

|Komentari 1| Printaj| #|

Ferguson: U velikim klubovima nema vremena za razvoj talenata

Image and video hosting by TinyPic
MENADŽER Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson objasnio je razloge zbog kojih u klubovima velike četvorke engleskog nogometa nema puno mladih talentiranih engleskih igrača.

Obično se takvi igrači razvijaju u manjim sredinama, pa tek onda slijede njihovi milijunski transferi, kao što je to bio slučaj kod Manchesterovih Rija Ferdinanda (stigao iz Leedsa), Michaela Carricka (iz Tottenhama) i Waynea Rooneyja (iz Evertona).

Ferguson smatra da je nedostatak mladih engleskih talenata u velikim klubovima posljedica rezultatskog pritiska koji se u takvim sredinama nameće:"Kada ste u nekom vrhunskom klubu, od vas se traži instantni uspjeh. Nemate jednostavno vremena čekati tri ili četiri godine opušteno da mladi igrači sazriju i razviju se kao što je to slučaj u manjim sredinama, jer se ondje ne očekuju trofeji."

|Komentari 3| Printaj| #|

Rooney ce djetetovu sobu ukrasiti bojama Evertona

Image and video hosting by TinyPic
'Crveni vrag' planira sobu prvog djeteta ukrasiti plavom bojom i amblemima bivšega kluba, a to se sigurno neće svidjeti navijačima Manchestera.

Wayne Rooney, 23-godišnji napadač Manchester Uniteda i bivši napadač Evertona, odlukom da sobu prvog sina oboja u tradicionalnu plavu boju mrskog suparnika sigurno će uznemiriti navijače engleskog i europskog prvaka. Svaku minutu slobodnog vremena provodi u planiranju budućnosti za svoje prvorođenče. Naravno, plava boja kluba za koji je navijao u djetinjstvu i čiji je dres nosio prije pet sezona dolazi u obzira. Ipak, odluka o plavoj boji je čudna zna li se da navijači Evertona bivšeg heroja s Goodison Parka više ne podnose, a niti Rooney njima ne ostaje dužan na gostovanjima.
- Wayne je odlučio da će maleni navijati za Everton bez obzira na sve. Želi da dječak ima pravu mušku sobu.
Bit će zanimljivo čuti što o svemu misle navijači Manchestera.

|Komentari 3| Printaj| #|

nedjelja, 15.11.2009.

Ferguson zeli Lahma

Image and video hosting by TinyPic
Sir Alex Ferguson želi pojačati obranu Manchester Uniteda.
Manchester United je u lovu za sjajnog lijevog braniča Bayern Münchena Philippa Lahma, a prema pisanju Daily Telegrapha, za Nijemca nude oko 15 milijuna funti...
Njemački reprezentativac igra na poziciji lievog braniča u klubu i reprezentaciji iako je zapravo dešnjak.

Lahm se navodno raspitivao za dolazak u Manchester United kod bivšeg suigrača iz Bayerna, Owena Hargreavesa, a već ranije je izjavio kako bi želio zaigrati u Premiershipu ukoliko ikad napusti München.

|Komentari 8| Printaj| #|

United i City u ratu zbog Džeke

Image and video hosting by TinyPic
Sir Alex Ferguson, menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, uvjeren je kako do četvrtog uzastopnog naslova u Premier ligi može doći i bez pojačanja.

Bez obzira što nakon 12 kola zaostaje za vodećim Chelseajem pet bodova, Škot prema pisanju Daily Maila ne vjeruje da u zimskom prijelaznom roku može dobiti kvalitetno pojačanje za adekvatnu cijenu.

Volio bih poslovati, ali samo ako je cijena u redu. A to bi u januaru mogao biti problem - prenosi Daily Mail Fergusonove riječi.

A jedini nogometaš koji je navodno u ovom trenutku u Fergusonovim mislima je napadač Wolfsburga Edin Džeko. I upravo bi on mogao postati novi predmet rata između gradskih rivala, Uniteda i Cityja.

Građani su, prema tvrdnji engleskog dnevnika, spremni već u januaru ponuditi njemačkom prvaku 20 milijuna funti za drugog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni. A ukoliko ga Wolfsburg odluči zadržati do ljeta, u priču bi se mogao uključiti i Ferguson koji iznimno cijeni najveću zvijezdu reprezentacije Miroslava Blaževića.

Sir Alex vjeruje kako je pred Džekom sjajna budućnost, ali okolnosti ga sprečavaju da ga pokuša dovesti prije ljeta. No, pozorno prati situaciju - rekao je Daily Mailu izvor iz Uniteda.

|Komentari 5| Printaj| #|

subota, 14.11.2009.

Milan i Juventus žele Nanija

Image and video hosting by TinyPic
Prema pisanju londonskog tabloida The Suna, portugalski krilni nogometaš Manchester Uniteda Nani (22) mogao bi u siječanjskog prijelaznom roku napustiti Old Trafford.

Nani u Unitedu nije standardan član udarne postave i navodno njegovi odnosi s menadžerom Sir Alexom Fergusonom nisu idealni.

Interesa za njegovim uslugama ne manjka, pa su tako želju za kupnjom pokazala dva talijanska giganta Juventus i Milan.

Juveov trener Ciro Ferrara u potrazi je za igračem koji može jednako kvalitetno igrati i na lijevom i na desnom krilu, te u Naniju vidi kvalitetno pojačanje. U torinskom bi klubu pristali i na posudbu do kraja sezone s opcijom trajnog otkupa ugovora za koji bi bili spremni izdvojiti do 15 milijuna funti.

Nani je na Old Trafford stigao 2007. iz lisabonskog Sportinga, ali dosad nije ispunio očekivanja. Ugovorom je vezan za “crvene vragove” do lipnja 2012. godine.

|Komentari 5| Printaj| #|

Vidić: "Nigdje ne idem"

Image and video hosting by TinyPic
Reprezentativac Srbije, Nemanja Vidić, demantirao je nagađanja kako će napustiti Manchester United. Želi ostati što duže na Old Traffordu i uvjeren je da njegov klub i ove sezone može osvojiti naslov engleskog prvaka...

Posljednjih mjeseci mediji su Nemanju Vidića stalno selili iz Manchester Uniteda. Kao mogući kupci spominjali su se Barcelona, Real Madrid i Milan. Braniču su dosadila ta nagađanja i oštro ih je demantirao. "Ja sam sretan u Manchester Unitedu i gledam naprijed na osvajanje trofeja, ne razmišljam o odlasku", rekao je Vidić za Sky Sports News.

Pouzdani branič osvrnuo se i na stanje u engleskom prvenstvu. Premda im poraz od Chelseaja nije dobro legao, Vidić je uvjeren da mogu osvojiti prvenstvo i ove godine. "Naš mentalitet se ne mijenja nakon nekoliko utakmica, mi znamo što nam je potrebno učiniti i ove godine. Definitivno će biti teško, ali mislim da imamo dobru momčad", dodao je Vidić.

Prije dolaska u Manchester United, Vidić je igrao za Spartak iz Moskve. Na Old Trafford je stigao u siječnju 2006. godine za sedam milijuna eura. Mnogi ga danas smatraju jednim od najboljih stopera u Europi.

|Komentari 11| Printaj| #|

petak, 13.11.2009.

Rooney: Ne zanima me Barcelona

Image and video hosting by TinyPic
Napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije, Wayne Rooney, zahvalio se zanimanju Barcelone za njegove usluge. On, svejedno, planira samo s Unitedom.

Lijepo je što me drugi primjećuju. No, kao što sam već bio rekao ranije, uistinu sam sretan u Unitedu - izjavio je Rooney nastavivši: Imam za odraditi, nakon ove sezone, još dvije godine ugovora. Siguran sam da ću već u sljedećim mjesecima početi pregovarati o njegovu produženju.

Sviđa mi su u Manchesteru. Udaljen sam svega 30 minuta vožnje od doma i cijele obitelji, a također stalno imam priliku osvajati trofeje. Iako sam bio navijač Evertona, uvijek sam volio gledati Manchester United. Počeo sam ih redovito pratiti od 1994. godine, kao devetogodišnjak. Sviđalo mi se kako idu do kraja, što tolike golove zabijaju pretkraj utakmice. Najviše sam volio Erica Cantonu. Bio je briljantan. Pogledao bih ga i činio mi se strašan. Zamislite kako je bilo onima koji su igrali protiv njega.

U razgovoru za The Times najbolji je igrač Manchester Uniteda komentirao što misli o tvrdnjama da je dovoljno dobar da zaigra u napadu brazilske nogometne reprezentacije.

Uvijek sam volio gledati najbolje brazilske nogometaše na djelu. Radi se o prvoklasnim igračima, koji su dokazali da su najbolji osvajanjem najviše naslova svjetskih prvaka. Da bi me se uopće dovodilo u vezu s takvim majstorima, morao bih još jako puno toga osvojiti. Primjerice, Svjetsko prvenstvo.

Da bi nogometaš postao velikan, mora imati naslov svjetskog prvaka. Možda su igrači poput Georgea Besta ili Cristiana Ronalda genijalci, ali osobno mislim da tek osvojeno Svjetsko prvenstvo govori tko je uistinu najbolji.

Ja definitivno ne izgledam kao Brazilac, ali drago mi je što ljudi govore da igram kao Brazilac, jer volim način na koji Brazilci igraju nogomet. No, u engleskoj reprezentaciji ima igrača koji su s loptom daleko vještiji od mene. Tko? Na primjer, Joe Cole.

|Komentari 4| Printaj| #|

četvrtak, 12.11.2009.

Nani: Ferguson pred svima viče i psuje

Image and video hosting by TinyPic
Portugalac Nani našao se na tankom ledu nakon što je javno komentirao ponašanje svog trenera Alexa Fergusona, premda je svjestan da njegove izvedbe na terenu nisu bajne...

"Znam da ljudi od mene očekuju bolju igru i više golova. Nije mi lako", uputio je Portugalac Nani dozu samokritike u razgovoru za engleske medije, no smatra da nije problem isključivo u njegovim igrama. Naime, atmosfera u svlačionici Manchester Uniteda nije mu po volji.

"Mogu odigrati spektakularnu utakmicu i to mi ne jamči mjesto na sljedećem susretu. To vam uništava samopouzdanje. Tužan sam jer nisam igrao važne dvoboje protiv Liverpoola, Manchester Cityja i Tottenhama. Mislim da se moja karijera ne razvija u pravom smjeru, ali zasad ne razmišljam o odlasku", rekao je Nani.

Potom se osvrnuo na rad samog Alexa Fergusona: "On je vrlo kompliciran čovjek. Teško je s njime - kada se stvari razvijaju pozitivno, sve je u redu. Ali kada misli da nešto ne valja, sve ide kvragu".

"Unutar samo nekoliko minuta možete zaraditi kompliment i ružne kritike. Naravno da se to i meni događalo, Ferguson me znao ispitivati kako li sam mogao promašiti ovo ili ono", nastavio je mladi Portugalac.

"On pred svima viče na svoje igrače. Nitko nije pošteđen, svi su jednaki. Najviše pate Giggs i Neville jer su oni najiskusniji. Ferguson svako malo psuje", završio je Nani, a izgledno je da mu te riječi neće pomoći da se ustali u prvom sastavu Manchester Uniteda. Naprotiv.

|Komentari 3| Printaj| #|

srijeda, 11.11.2009.

Nije dovoljno prezivati se Ferguson

Image and video hosting by TinyPic
Engleski nogometni drugoligaš Peterborough, posljednjeplasirani klub Championshipa, otkazao je suradnju menadžeru Darrenu Fergusonu, pišu engleski mediji...


Darren Ferguson, inače sin legendarnoga škotskog menadžera Manchester Uniteda Alexa, potpisao je ljetos četverogodišnji ugovor s klubom. U 16 je uvodnih kola Championshipa, međutim, sa svojim nogometašima uhvatio svega 11 bodova, te Peterborough, novi drugoligaš, čvrsto drži posljednje mjesto na ljestvici 24 drugoligaša.

Fergusonu je presudio poraz od Newcastlea (3-1) proteklog vikenda, inače treći u nizu.

Peterborough će tako probati sreću s novim menadžerom, pišu Englezi, premda iz kluba zasad nije došlo službeno očitovanje o otkazu treneru.

|Komentari 4| Printaj| #|

utorak, 10.11.2009.

Fletcher: Wenger je krivac što me svi suci kažnjavaju

Image and video hosting by TinyPic
Na žalost, čini se da su Wengerove riječi počele djelovati na suce. To je sramota, rekao je Darren Fletcher nakon, po njegovu mišljenju, neopravdano dosuđenog faula u utakmici sa Chelseajem.

Arsenalov menadžer Arsene Wenger nakon poraza od Uniteda optužio je igrače 'crvenih vragova' da znaju igrati samo destruktivan nogomet. Posebno je izdvojio jednog igrača koji u svakoj utakmici neprestano faulira protivnike i prolazi nekažnjeno kod sudaca. Iako nije imenovao igrača, svi su u njegovim riječima prepoznali upravo Fletchera. No škotski veznjak potvrdio je da suci od tada gledaju sasvim drugim očima. Tako je bilo i u derbiju sa Chelseajem kada je Škot skrivio faul nakon kojeg je iz slobodnjaka pao jedini gol na utakmici.
- To sigurno nije bio faul. Znao sam odmah, a snimka mi je to samo potvrdila. Nisam ni pipnuo Colea - tvrdi Fletcher.

Nakon poraza javili su se i drugi nogometaši Manchestera pa tako Wes Brown kaže da ga je prilikom gola u skoku faulirao Didier Drogba.
- Ma ono sigurno nije bio prekršaj Fletchera - kaže Brown.
A za sve je prema njima kriv Arsene wenger i njegova izjava da su 'vragovi' opasni za suparnike.

|Komentari 3| Printaj| #|

ponedjeljak, 09.11.2009.

Ancelotti: Lijepo je dobiti najvećeg konkurenta

Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši Chelseaja pobijedili su Manchester United 1-0 u derbi utakmici 12. kola Premiershipa, te su mu pobjegli na pet bodova prednosti na ljestvici...

Jedini pogodak na ogledu postigao je John Terry u 76. minuti, kada je nabačenu loptu Lamparda proslijedio iza leđa gostujućeg vratara Van der Sara.

U utakmici gdje nije bilo mnogo izglednih prilika, tako je Chelsea zadržao nedodirljivost na svom terenu, a trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je još jednom osjetio kako je to biti poražen na ovom londonskom travnjaku.

- Bila je to teška utakmica, dva jaka tima. Na sredini terena je bilo zgusnuto, teško se razvijala igra, ali to je posve normalno - rekao je domaći trener Carlo Ancelotti, koji je tako sudjelovao u prvom ovakvom ogledu na klupi Chelseaja.

- Zaista sam sretan što smo pobijedili velikog, najvećeg suparnika. Lijepo je imati pet bodova prednosti u odnosu na njih i Arsenal, no prava borba za prvaka tek će se razviti - zaključio je Talijan.

|Komentari 8| Printaj| #|

nedjelja, 08.11.2009.

Terry srušio Vragove

Image and video hosting by TinyPic
Veliki derbi između Chelsea i Manchester Uniteda je pripao Plavcima koji su se sada izdvojili na vrhu prvenstvene tabele, a sam meč je odlučen golom Johna Terrya u 76. minuti meča.

Mnogo razloga za slavlje večeras imaju svi navijači Chelsea jer je njihov klub u dvoboju protiv velikog rivala Manchester Uniteda uspio da slavi sa minimalnih 1:0 i tako se dodatno izdvoji na samom vrhu prvenstvene tabele. Plavci sada imaju 30 bodova na kontu, po pet više od Manchestera i Arsenala koji ima tu prednost da u odnosu na ova dva rivala ima utakmicu manje.

Navijači Uniteda, a posebno njegov trener Sir Alex Ferguson sigurno neće biti srećni načinom na koji je odlučen ovaj susret. Igrala se 76. minuta kada Frank Lampard izvodi slobodan udarac sa dvadesetak metara, a loptu glavom udara John Terry i ona završava u mreži Vragova. No loptu je možda malo dodirnuo i Nicoals Anelka, a njen smjer je na petercu pokušao promijeniti i Didier Drogba koji se nalazio u ofsajdu.

Iako je malo nedostajalo da ovaj meč završi bez golova on je ipak velikom borbom na terenu i više nego obilježio epitet derbija. Kod Chelsea je uglavnom najviše prijetio Anelka, a i igrači tima sa Old Trafforda su na drugoj strani terena imali svoje prilike. Ipak, predvođeni Waynom Rooneyem, gosti nisu uspjeli zatresti mrežu Petra Cecha tako da su pretrpili drugi prvenstveni poraz.

Pored derbija na Stamford Bridgeu su danas odigrana još tri susreta 12. kola engleske Premier lige, a najzanimljivije je bilo na Upton Parku gdje je Everton golovima Louisa Sahe i Dana Goslinga sa 2:1 savladao West Hama koji ostaje u opasnoj zoni. Pobjedu od 2:1, i to golom Hesselinka u poslednjoj minuti meča, je slavio i Hull nad Stokeom, dok su Wigan i Fulham remizirali rezultatom 1:1.

|Komentari 8| Printaj| #|

subota, 07.11.2009.

Capello: Nemam favorita u meču Chelseaja i Manchester Uniteda

Image and video hosting by TinyPic
Talijan Fabio Capello, inače izbornik engleske nogometne reprezentacije, prisustvovat će nedjeljnom velikom ogledu u Premiershipu...

Kod vodećeg Chelseaja dolazi aktualni prvak lige Manchester United, koji trenutačno za velikim suparnikom zaostaje dva boda.

- Teško mi je odabrati favorita u tom ogledu. Obje momčadi imaju jako mnogo kvalitete i odlučivat će, kao i uvijek, sitnice. Makar moram priznati da mi trenutačno bolji dojam ostavlja Chelsea, smatram ih možda i najjačima u Europi - rekao je Capello za Sky Sport Italia i nastavio:

- Carlo Ancelotti radi stvarno dobar posao u Chelseaju. I on je dokazao kako se talijanski treneri mogu lako priviknuti na svaki nogometni sustav - bile su riječi Capella, čime je možda donekle aludirao i na sebe, te na svoj dobar rad u engleskoj reprezentaciji.

- Start Manchester Uniteda u sezonu i nije bio najbolji. Učili su se kako biti momčad bez Cristiana Ronalda, no sada su opet dobri i jaki. Naravno da neće biti u podređenom položaju u nedjelju, zna trener Ferguson što treba napraviti na terenu - završio je Capello.

|Komentari 17| Printaj| #|

Ancelotti: Ferguson je veliki majstor

Image and video hosting by TinyPic
Chelsea i Manchester United, dvije vodeće momčadi u engleskom nogometnom prvenstvu, odigrat će u nedjelju veliki derbi 12. kola Premiershipa...

Chelsea predvodi kolonu u engleskom prvenstvu s 27 bodova, dok je branitelj naslova Manchester United drugi s dva boda manje. ''Crveni vragovi'' nisu pobijedili na Stamford Bridgeu od travnja 2002. godine kada su slavili s uvjerljivih 3-0.

Drugi podatak koji ne ide na ruku gostima leži u činjenici da je Chelsea ove sezone perfektan domaćin. Dobio je svih devet utakmica u svim natjecanjima koje je igrao, pritom je postigao 25 golova, a primio samo jedan!
Talijanski menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti, smatra da bi njegova momčad protiv Uniteda trebala primijeniti recept Liverpoola, koji je krajem prošlog mjeseca svladao na svom terenu Manchester s 2-0.

- Liverpool je odigrao moćnu, fantastičnu utakmicu protiv Manchestera, uspjeli su ih potpuno pritisnuti. Nisu dopustili Manchesteru da razvije svoju igru s golemim pritiskom na njegove vezne igrače, zbog toga su i pobijedili - priča Ancelotti.

Ipak, dodao je i ovo:

- Chelsea nije momčad koja će igrati na slabosti protivnika, već na vlastite kvalitete.

Onda je krenuo sa nizom komplimenata na račun svog rivala, menadžera gostuju Alexa Fergusona.

- On radi izvanredan posao, već sama činjenica da se mogao toliko dugo zadržati na klupi Manchestera je sama po sebi fascinantna. To je jako teško, ne samo u Engleskoj, već bilo gdje. U Italiji bi, recimo, tako nešto bilo nemoguće, sasvim sigurno. Manchester United je klub s fenomenalnom poviješću, a Ferguson je jedna od najvažnijih persona te povijesti.

Ancelottiju, ipak, nije stran osjećaj pobijediti Fergusona. Učinio je to kao trener Milana u polufinalu Lige prvaka 2007. godine. Manchester United je tada slavio kao domaćin 3-2, ali je Milan na San Siru trijumfirao s 3-0 i kvalificirao se u finale, u kojem je s 2-1 pobijedio Liverpool.

- Prvu utakmicu smo izgubili njihovim golom u zadnjoj minuti (Rooney je zabio svoj drugi gol u prvoj minuti sudačke nadoknade, op.a.). Upravo taj pogodak natjerao nas je da u uzvratnoj utakmici krenemo žestoko u napad od prve minute. United se, pak, orijentirao na obranu. Mi smo već nakon 15 minuta vodili s 2-0 - prisjetio se Ancelotti.

Dakako, o momčadi Uniteda, kao i o njezinom menadžeru, govorio je samo u superlativima.

- Manchester ima dobru obranu i fantastične napadače. Wayne Rooney je jedan od najinteligentnijih napadača na svijetu, o njemu ćemo posebno morati voditi računa. Rooney ima kvalitetu za igranje u bilo kojoj momčadi na svijetu.

- Utakmica protiv Manchester Uniteda nam je jako važna. Za nas će, sasvim sigurno, biti vrlo teška, a za gledatelje, vjerujem, jako zanimljiva. Ipak, to je dvoboj kao i svaki drugi, u njemu ne možemo zaraditi više od tri boda - ponudio je uobičajenu najavu.

Na kraju, Ancelotti kaže da Chelsea i Manchester United ove sezone nisu jedini kandidati za naslov prvaka Engleske.

- O Liverpoolu trenutno ne trebamo razmišljati jer je dosta zaostao na ljestvici, ali Arsenal ima jako dobru momčad i dobre izglede za osvajanje naslova u Premiershipu - smatra Ancelotti.

|Komentari 9| Printaj| #|

petak, 06.11.2009.

Premier liga, najava 12. kola

Image and video hosting by TinyPic
Nakon poraza u jednom derbiju, protiv Liverpoola, Manchester United ovog vikenda čeka još jedno teško iskušenje, ponovno na gostujućem terenu, ovog puta protiv vodećeg Chelsea, a menadžer Crvenih Đavola Sir Alex Ferguson tvrdi kako će njegova momčad u ovoj utakmici pružiti puno bolju predstavu.

"Uvijek je teško igrati protiv Chelsea, ali nosit ćemo se s tim bolje nego na Anfieldu. Na Anfieldu je bilo teško. Morate imati pobjednički mentalitet, a to nam je tamo nedostajalo. I Igrači su samo ljudi i to se može dogoditi." rekao je Ferguson.

S druge strane, vezni nogometaš Chelsea Deco vjeruje kako je njegova momčad previše jaka napadački da bi se Manchester United mogao nositi sa njima.

"Velika razlika između nas i Uniteda je u napadu. Drogba uživa u sjajnim trenucima svoje karijere i superioran je u odnosu na napad Uniteda. Po mom mišljenju Didi će biti ključni igrač ove utakmice. Ova utakmica ima vrijednost ne tri nego četiri boda, jedan više za pad morala Manchester Uniteda, jer prije ove utakmice nisu pobijedili ni u Liverpoolu. Ako ne pobjede ni u Londonu morat će naporno raditi u vremenu koje slijedi." rekao je Deco.

Chelsea je prvi na ljestvici sa devet pobjeda i dva poraza u dosadašnjih jedanaest kola, dok Manchester ima jednu pobjedu manje i jedan neriješen rezultat.

Trećeplasirani Arsenal, koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi i postiže puno više pogodaka od svojih konkurenata, preko tri po susretu, putuje u goste Wolverhamptonu, koji ima prosjek od jednog postignutog kola po susretu i samo dvije pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.

Liverpool će imati dovoljno vremena za oporavak od šoka u Ligi prvaka, s obzirom da svoju utakmicu protiv Birminghama igraju tek u ponedjeljak, no ni to neće biti dovoljno za potpuni oporavak kapetana Stevena Gerrarda, koji će vjerojatno na kraju morati na operaciju prepona, kao ni za Fernanda Torresa, koji igra uz probleme sa hernijom.

Manchester City na svom terenu očekuje tri nova boda protiv Burnleya, kao i Tottenham protiv Sunderlanda, te Aston Villa protiv Boltona.

Subota
16:00 Aston Villa - Bolton
16:00 Blackburn - Portsmouth
16:00 Manchester City - Burnley
16:00 Tottenham - Sunderland
18:30 Wolverhampton - Arsenal
Nedjelja
14:30 Hull - Stoke
16:00 West Ham - Everton
16:00 Wigan - Fulham
17:00 Chelsea - Manchester United
Ponedjeljak
21:00 Liverpool - Birmingham

|Komentari 11| Printaj| #|

Kuszczak: "Van der Saar mi nikada ne pomaže"

Image and video hosting by TinyPic
Pričuvni vratar Manchester Uniteda Tomasz Kuszczak tvrdi kako mu je prvi vratar Edwin van der Saar od male pomoći na treninzima. Poljak koji provodi svoju četvrtu sezonu na Old Traffordu kaže kako 39-godišnjeg kolegu često pita za savjet ili pomoć, no bez velikog učinka.

"Da budem iskren, moram ovo reći, a znam sigurno da se to Edwinu neće naročito svidjeti, on mi ne pomaže puno. Već sam nekoliko puta od njega zatražio da mi da neki savjet, jer ima puno više iskustva i odigranih utakmica. Kažem mu 'Trebao bi dati neki savjet jer bih želio znati što radim pogrešno, a volim gledati kako drugi rade' . Ali ne znam, možda Edwinu nisam drag. Morate pitati njega." rekao je Kuszczak.

27-godišnji Poljak priznaje kako mu teško pada to što rijetko dobija priliku za igru: "Čekam već tri i pol godine. Čekat ću i duže, ali moje ambicije su velike i žalim imati lijep osjećaj nakon utakmica, biti umoran i otići doma misleći kako sam napravio dobar posao."

|Komentari 11| Printaj| #|

četvrtak, 05.11.2009.

Aguero na meti Untieda

Image and video hosting by TinyPic
Argentinski nogometni dragulj i miljenik navijača Atletica, Sergio Aguero, na meti je engleskog prvaka i prvaka svijeta, Manchester Uniteda, javlja Guardian...

Dvadesetjednogodišnjeg Agüera koji naprosto briljira u posljednje vrijeme, u svojim redovima željeli bi ga vidjeti Inter, Manchester City i Chelsea, no cijena od 87 milijuna eura, koliko Atletico potražuje topi njihov interes. Unatoč tome što si spomenuti klubovi mogu priuštiti luksuz kupnje, visina potraživanja mogla bi biti kamen spoticanja u eventualnom transferu.

Ipak ovo je daleko od nerealnog, jer svi poznajemo institkt 'škrotog' Safa, koji ni u snu ne bi mogao izdvojiti 80 milijuna eura za jednog igrača, mada je i teško očekivati da će ga tvrdoglavi predsjednik Atletica Enrique Cerezo ikako pustiti, no sve je moguće.

|Komentari 14| Printaj| #|

Angel Di Maria nova meta Fergusona

Image and video hosting by TinyPic
Sjajni napadac Benfice Angel Di Maria(21),postao je nova meta Sir Alex Fergusona.

Ferguson u ovom sjajnom Argentincu vidi zamjenu za C.Ronalda koji je otisao u Real Madrid.

Ferguson ce danas zbog njega ici na Goodison Park jer u okviru Europa Lige Benfica dolazi u goste Evertonu.

Mladic sjajno igra u Portugalskom prvenstvu i impresionirao je sve,a pogotovo izbornika Argentine Diega Maradonu,koji ga je uvrstio u svoju selekciju.

U njemu Ferguson vidi zamjenu za Ronalda,jer Valencia igra solidno,Nani po sistemu vruce hladno,a Zoran Tosic sto je evidentno nema jos kvalitetu za prvi tim.

|Komentari 1| Printaj| #|

srijeda, 04.11.2009.

Liga prvaka: United se provukao

Image and video hosting by TinyPic
U utorak navečer igrane su utakmice 4. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. U osminu finala plasirali su se Man. United, Bordeaux, Chelsea i Porto.

Manchester United u posljednjim je trenucima izbjegao senzacionalni poraz od CSKA-a na svome Old Traffordu. Ujedno je s osvojenim bodom (3-3) osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka...

Sve je za “crvene vragove” u 4. kolu skupine B po zlu krenulo u 25. minuti kada je Alan Džagojev sjajnim udarcem matirao Edwina van der Sara.

Fergusonovi su se nogometaši, istina, vratili u igru nakon samo četiri minute. Valencia je ubacio loptu u kazneni prostor, Nani ju je petom proslijedio do Michaela Owena, a ovaj ju je pospremio u mrežu za svoj prvi pogodak u Ligi prvaka od listopada 2004.

No, već dvije minute kasnije uslijedio je novi šok za domaćine. Srbin Miloš Krasić donio je Moskovljanima novo vodstvo. U 47. minuti su Manchesterova kola još više počela kliziti prema dnu. Džagojev je nabacio iz slobodnog udarca, a Vasilij Berezucki se sjajno ubacio iza obrane domaćih i glavom iskosa pogodio suprotni Van der Sarov kut.

No, kao i mnogo puta dosad engleski je prvak pokazao veličinu i izvukao se iz teške situacije. U 84. minuti je Paul Scholes pogodio glavom nakon ubacivanja Garyja Nevillea, a sreća je pomilovala United u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon što se lopta Antonija Valencije odbila od Georgija Sčenikova i prevarila Igora Akinfejeva. U posljednjim je sekundama Rusima zbog drugog žutog kartona isključen Deividas Šemberas.

|Komentari 5| Printaj| #|

utorak, 03.11.2009.

Ferguson: Englezi će opet dominirati u Ligi prvaka

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer europskog nogometnog doprvaka Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, uvjeren je kako će engleski klubovi i ove sezone vladati Ligom prvaka...

U posljednje su tri sezone po tri engleske momčadi igrale u polufinalu najjačeg europskog klupskog natjecanja, a u svakom je od zadnjih pet finala igrao najmanje jedan klub s Otoka. Ferguson vjeruje kako će se takav trend nastaviti.

- Ponovno će u polufinalu biti engleskih klubova. Posljednjih su šest ili sedam godina bili vrlo dominantni u Ligi prvaka, a mislim da će tako biti i ove sezone - izjavio je škotski stručnjak za Sky Sports.

- Barcelona je očito jedan od favorita. Ali, mislim da će se i engleski klubovi boriti za naslov.

U dosadašnja tri kola Lige prvaka Manchester United je ostvario isti broj pobjeda, a identičan učinak ima i Chelsea. Arsenal je također na vrhu svoje skupine s dvije pobjede i remijem, a od engleskih predstavnika šepa jedino Liverpool koji ima jednu pobjedu i dva poraza.

Manchester i Chelsea bi eventualnim večerašnjim pobjedama protiv CSKA-a, odnosno Atletica osigurali plasman u osminu finala.

|Komentari 15| Printaj| #|

Rooney propušta CSKA zbog rođenja djeteta?

Image and video hosting by TinyPic
Zbog, kako nagađaju engleski mediji, poroda svoje supruge, s kojom očekuje prvo dijete, napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney (24) nije se pojavio na treningu momčadi...

Pokaže li se informacija točnom, engleski reprezentativac neće zaigrati u utakmici 4. kola skupine B nogometne Lige prvaka u kojoj, na Old Traffordu, “crveni vragovi” traže nastavak maksimalnog učinka u utakmici protiv moskovskog CSKA.

Trening su, osim Rooneyja, propustili braniči Rio Ferdinand i Nemanja Vidić, te Ryan Giggs i Dimitar Berbatov.

Dobra vijest za momčad koju s klupe vodi Alex Ferguson jest povratak Ji-Sung Parka trenažnom procesu.

Nakon tri odigrane utakmice u skupini B vodeća je momčad Manchester Uniteda s devet bodova. Drugi na ljestvici su igrači Wolfsburga s četiri osvojena boda, jednim više od moskovske momčadi. Posljednjeplasirani je Beşiktaş s jednim osvojenim bodom.

|Komentari 2| Printaj| #|

ponedjeljak, 02.11.2009.

United i City u utrci za Luisom Suarezom

Image and video hosting by TinyPic
Prema pisanju londonskog Timesa, Ajaxov urugvajski napadač Luis Suarez (22) preodređen je za sljedeći veliki transfer na nogometnom tržištu...

Ajax je za njega postavio cijenu od 40 milijuna eura, a važeći ugovor s amsterdamskim klubom ima do ljeta 2012. godine.

U njemu menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson vidi all-around napadača koji bi mogao popuniti rupu nakon odlaska Cristiana Ronalda, dok bi se menadžer Cityja Mark Hughes Suarezom rado osigurao za slučaj da Robinho ode u Barcelonu.

Za sjajnog su Urugvajca još otprije zainteresirana oba milanska kluba, Inter i Milan, te aktualni klupski europski prvak Barcelona. Ajaxova će cijena za njih, čini se, ipak biti previsoka.

- O njegovu eventualnom odlasku odlučit će Upravni odbor kluba. Naravno da smo otvoreni za prave ponude. Želimo ga ipak zadržati barem do kraja sezone, ali želimo i da Luis bude sretan – izjavio je generalni menadžer Ajaxa Rik van den Boog.

Suarez je na putu postati ponajbolji napadač na svijetu. Riječ je o čudesno konkretnom napadaču koji koristi svaku pa i najmanju priliku ugroziti suparničke vratare, pa nerijetko po utakmici ima i preko deset udaraca prema golu.

Ove je sezone u 12 prvenstvenih dvoboja zabio 16 golova i usput podijelio osam asistencija. S takvim prosjekom Urugvajac je na tragu nizozemskog rekordera Coena Dillena, strijelca Brabanta koji je u sezoni 1956/57 zabio 43 prvenstvena pogotka u jednoj sezoni.

Koliko je dobar pokazao je i u dvoboju protiv zagrebačkog Dinama u trećem kolu Europa lige. Zabio je gol i asistirao u 2-0 pobjedi Nizozemaca.

U njegovoj igri ljubitelji nogometa moći će ponovno uživati ovog četvrtka u Maksimiru, iako samo pred TV-ekranima.

U Nizozemsku je, konkretno u Groningen, Suarez 2006. godine stigao iz Nacionala iz Montevidea kao 19-godišnjak. Odšteta je iznosila 800.000 eura. Samo godinu dana kasnije, nakon što je zabio deset golova u debitantskoj sezoni u Eredivisieju, Ajax je za njega iskrcao osam milijuna eura. Tri godine nakon toga zaradit će još peterostruko.

U ukupno 76 odigranih utakmica u nizozemskoj ligi Suarez je već zabio 55 golova. Odlično igra i za reprezentaciju Urugvaja (26 nastupa, 9 golova), s kojom će se boriti za SP u dvama dokvalifikacijskim dvobojima protiv Kostarike.

Luis Suarez nema ništa zajedničko osim imena i prezimena s danas 74-godišnjim Španjolcem, u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća ponajboljim nogometašem svijeta, kasnije izbornikom Španjolske, koji je Inter čuvenoga argentinskog trenera Halenija Herrere odveo do dvaju naslova europskih prvaka, 1964. i 1965. godine.

|Komentari 10| Printaj| #|

nedjelja, 01.11.2009.

Ferdinandu zbog problema s leđima prijeti nova pauza

Image and video hosting by TinyPic
Prema pisanju News of the Worlda, branič Manchester Uniteda Rio Ferdinand ima kroničnih problema s leđima zbog čega bi van nogometnih travnjaka mogao izbivati do osam tjedana...

Ferdinand od početka sezone ima problema s ozljedama, prvo je u pitanju bio bedreni mišić, a sada su leđa, zbog kojih je propustio utakmicu 11. kola Premiershipa u kojoj je United pobijedio Blackburn na Old Traffordu 2-0.

Da Ferdinand nije posve spreman moglo se primijetiti i prošlog vikenda kada je Liverpool na Anfieldu savladao United 2-0, u utakmici u kojoj su engleski novinari njegovu igru okarakterizirali “nesigurnom i neuvjerljivom”.

- Rio želi napokon igrati bez bolova. Prvi je put probleme s leđima osjetio uoči četvrtfinala Lige prvaka protiv Porta prošle sezone, a ona se s vremenom pogoršala. Sada ozljedu treba zaliječiti, bilo za dva, četiri ili osam tjedana – rekao je izvor blizak klubu s Old Trafforda za News of the World.

|Komentari 8| Printaj| #|

Rooney: "Giggs me iznenađuje i motivira iz dana u dan"

Image and video hosting by TinyPic
Čak i najprivrženiji navijači Manchester Uniteda će vam oprostiti ukoliko pomislite da bi baš ove godine 36-godišnji Ryan Giggs mogao reći i konačno zbogom, ali izgleda da Sir Alex Ferguson zna nešto više od ostalih jer upravo on tvrdi kako bi Welška zvijezda mogla ostati još pune dvije godine.

Giggs je proslavio svoj 36 rođendan u stilu, i to svojim 100. pogotkom za klub u Unitedovoj pobjedi od 4-1 nad Portsmouthom ovaj vikend.

"Sretan rođendan Ryanu, ovo mu je tek 36, čekajte da dostigne 67 kao i ja, možda tada razmisli o mirovini. On je nevjerojatan igrač, nešto što se ne rađa često, i siguran sam da će ostati još minimalno dvije godine."

Wayne Rooney je možda odšetao sa titulom igrača susreta na Fratton Parku ali je bez ikakvog oklijevanja predao sve pohvale Giggsu.

"Iznenađuje me iz tjedna u tjedan. Njegova igra je bila nevjerojatna i samo je to razlog zašto sam ja uspio postići dva pogotka. Neznam kako mu to uspjeva, načisto je nevjerojatan. Bolji je nego ikada, precizniji je nego ikada, na super teškom terenu i super teškom vremenu njegova igra i volja motivira nas da barem odigramo približno njegovom kvalitetom."

Veznjak Pompeya Jamie O'Hara je također pun utisaka o Giggsu dodavši:

"On je apsolutna legenda nogometa, igrati protiv ljudi kao što je on je čast, kako za mene tako i za sve druge. Svaki put kada primi loptu molite se da će vam u pomoć pritrčati netko jer znate da će vam sigurno pobjeći. Bilo je neizmjerno zadovoljstvo ponovno igrati protiv njega."

|Komentari 1| Printaj| #|