listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (23)
Veljača 2010 (14)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (34)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

Linkovi

Sentimiento Madridista
FC Bayern Meister
Bayern Munchen
Iniesta 8


Chatbox





Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Broj posjeta


clocks for websitecontadores web


Image and video hosting by TinyPic

Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic


Moze li Macheda u buducnosti biti bolji od Ronalda?
Da
Ne
Mozda
  
pollcode.com free polls





Online Users






free counters






Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

tipci.blog.hr



Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic





Create your own banner at mybannermaker.com!

subota, 31.10.2009.

Manchester slavio protiv Blackburna

Image and video hosting by TinyPic
Pogocima Dimitra Berbatova i Waynea Rooneyja nogometaši Manchester Uniteda svladali su s 2-0 Blackburn na Old Traffordu u sklopu 11. kola Premiershipa.


U posljednjoj subotnjoj utakmici crveni vragovi su u apsolutnoj dominaciji bili bolji od gostujuće momčadi koja je tek u završnici ozbiljnije priprijetila vratima Edwina van der Saara.

U međuvremenu su branitelji naslova u Premier ligi uputili 25 udaraca prema suparničkom golu, od čega šest u okvir, a dva su pronašla put i iza leđa Paula Robinsona.

Prvo je akrobatskim volejom bugarski nogometaš okončao Evrin dalekometni šut iz 55. minute. Loptu je iz prve poluvisoko podigao i iz okreta je odmah desnicom smjestio u donji desni kut.

Wayne Rooney je zaključio priču udarcem na dodavanje Andersona iz 87. minute susreta. Sjurio se u šesnaesterac i iz prve lijevom nogom pogodio za 2-0. Bio je to sedmi prvenstveni pogodak engleskog reprezentativca.

|Komentari 12| Printaj| #|

Carling Cup: Tottenham u goste Manchester Unitedu

Image and video hosting by TinyPic
U subotu je održan ždrijeb četvrtfinalnih parova Carling Cupa. Dva su najinteresantnija sudara onaj Manchester Uniteda i Tottenhama, odnosno Manchester Cityja i Arsenala...

Hrvatski nogometaši Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, a moguće i Luka Modrić, sučelit će se prvacima na Old Traffordu u reprizi lanjskog finala istog natjecanja, koje je United na Wembleyju dobio boljim izvođenjem 11-eraca.

Termin odigravanja je 30. studenog. Igra se na jednu utakmicu, a domaćini su prvospomenute momčadi.

Drugi najzanimljiviji dvoboj je onaj Manchester Cityja i Arsenala na stadionu City of Manchester. Londonska momčad, među kojima i Eduardo da Silva, ponovno dolazi na noge svom bivšem igraču Emmanuelu Adebayoru, koji ih je već pobijedio u trećem kolu dvoboju četvrtoga premierligaškog kola (4-2, zabio jedan gol). Tom je prilikom nagazio na lice Robina van Persieja te zaradio suspenziju zbog izazivanja Arsenalovih navijača.

Blackburn Roversi Nikole Kalinića na svom će Ewood Parku dočekati londonski Chelsea.

|Komentari 1| Printaj| #|

Ronaldo bi Rooneya doveo u Madrid

Image and video hosting by TinyPic
Cristiano Ronaldo je pozvao svog bivšeg suigrača iz Manchester Uniteda Waynae Rooneya da napust Old Trafford i pridruži mu se u Realu. Nakon dolaska u Real trentno ozlijeđeni Ronaldo je postigao devet golova u sedam utakmica i čini se kako mu sasvim dobro ide i bez Rooneya, no sa zadovoljstvom se osvrće na partnerstvo koje je činio sa Englezom.

Iako priznaje kako su jako mali izgledi da Rooney napusti Englesku, Ronaldo vjeruje kako bi se 24-godišnji nogometaš dobro uklopio u redove madridskog kluba.

"Wayne bi ovdje bio senzacionalan. Mislim da bi nam dosta pomogao. Ovo je idealan klub za najbolje igrače na svijetu, a nema sumnje da je on jedan od njih. Wayne ima vještinu i odlučnost koja je potrebna da se ovdje napravi dobra karijera. Pokazao je koliko je dobar u posljednjih nekoliko godina u Engleskoj, a sigurno je kako bi bio isto tako dobar i u Španjolskoj. Bilo bi ga sjajno jednog dana vidjeti u Madridu. Svjestan sam da bi trebalo puno uložiti da on napusti Englesku. On voli svoju zemlju, voli Manchester United, a dečko je iz Liverpoola. I United je dobar klub za njega. Ali nikad ne znate što se može dogoditi u budućnosti." rekao je Ronaldo.

Mnogi bi se u ovom trenutku vjerojatno zakleli kako Rooney ni pod kakvim uvjetima ne bi otišao iz Manchester Uniteda u Real, no dovoljno je prisjetiti se primjera Michaela Owena, igrača koji je u Liverpoolu uživao u pažnji navijača i medija, ali se ipak odlučio na avanturu u Španjolskoj, kako bi se zaključilo da u nogometu nikada ne treba biti previše siguran u bilo što.

|Komentari 8| Printaj| #|

Tottenham zeli Ria

Image and video hosting by TinyPic
Menager Tottenhama Harry Redknapp ce na ljeto probat dovesti Ria Ferdinanda.
Ambiciozni Spursi stvarno koracaju prema naprijed u svakom pogledu,stoga ne cudi ova potraznja za nasim stoperom.
U medijima se pojavilo i to da je Alex Ferguson spreman se odreci Ria,skoro pa ista situacija koja se prije nekoliko godina desila sa Stamom.

Rio vise nije na istoj razini cesto grijesi,sve vise je povrijedjen i to zaista nije onaj stoper u kojeg smo se kleli.
Nakon poraza od Liverpoola,i postignutog gola Fernanda Torresa Skot je bio bijesan na Ferdinanda koji je toliko nemocno izgledao pored brzog Spanjolca.
Rio je u klubu vec sedam godina i doveden je za rekordnu sumu novca,koju je ikad i jedan Engleski tim izdvojio za jednog stopera.
Ipak Fergi zeli dovesti Evertonovog Jacka Rodwella,za kojeg su zainteresovani i Chelsea i Liverpool,ali je United nekako najblizi.
Tu je i mladi Johny Evans koji vec sada moze komotno biti prvi izbor nasem menageru,a da li ce Rio zaista otici vidjet cemo na ljeto.

|Komentari 2| Printaj| #|

petak, 30.10.2009.

Premier liga, najava 11. kola

Image and video hosting by TinyPic
Najveći dio programa ovog kola engleske Premier lige na rasporedu je u subotu, dok se u nedjelju igra tek susret Birminghama i Manchester Citya. Središnji događaj je londonski derbi između Arsenala i Tottenhama na Emirates stadionu, koji se igra u rano subotnje poslijepodne.

Arsenal je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, ali i Tottenham je, čini se, prebrodio krizu u koju je upao nakon odličnog ulaska u sezonu, tako da se očekuje dobar nogomet i neizvjesna utakmica, u kojoj su Topnici ipak favoriti.

Još jedan londonski dvoboj na rasporedu je u ovom kolu, kada se sastaju Bolton i Chelsea. Chelsea je na vrhu ljestvice, nakon osam pobjeda i dva poraza u prethodnih deset kola, dok je Bolton u sredini ljestvice, sa solidnim učinkom na svom terenu.

Manchester United je veliki favorit u utakmici protiv Blackburna, dok Liverpool čeka teško gostovanje kod Fulhama.

Subota:
13:45 Arsenal - Tottenham
16:00 Bolton - Chelsea
16:00 Burnley - Hull
16:00 Everton - Aston Villa
16:00 Fulham - Liverpool
16:00 Portsmouth - Wigan
16:00 Stoke - Wolverhampton
16:00 Sunderland - West Ham
18:30 Manchester United - Blackburn

Nedjelja:
17:00 Birmingham - Manchester City

|Komentari 2| Printaj| #|

Ferguson se suocava sa velikim problemom

Image and video hosting by TinyPic
Fergi se suocava sa jednom od najnezgodnijih odabira igraca u ovoj sezoni,nedostaje bruka igraca.

Darren Fletcher, Danny Welbeck, Ji-sung Park i Gary Neville ne mogu igrati, dok su Rio Ferdinand, Nemanja Vidic i Ryan Giggs pod velikim upitnikom.

Ima i dobra vijest.Fletcher cija odsutnost na Anfieldu se dobro osjetila vratio se treningu.

Vidicev problem se cini tezim nego sto se mislilo,poslat je specijalisti kako bi ga rjesio problema sa povredom koja ga muci vec sedmicama.Ferdinand nas vise ne moze iznenaditi,on je ionako proveo proteklih 12 mjeseci na tretmanu kod doce nego na terenu.

|Komentari 4| Printaj| #|

četvrtak, 29.10.2009.

Middlesbrough zeli Federica Machedu

Image and video hosting by TinyPic
Nakon sto je Middlesbroug ispao iz drustva najboljih,nedavno je i promjenio trenera.
Gareth Southgatea na klupi je zamjenio Gordon Strachan.

Klub sa Riversidea zeli sto prije da se vrati u Premier ligu,a novi trener zeli dovesti neka nova lica,medju kojima se nalazi i nas mladi Talijan Federico Kiko Macheda.

Kako se saznaje radi se o jednogodisnjoj posudbi.
Na Strachanovoj listi se nalazi jos par mladica Arsenalov Jack Wilshere,Tottenhemov Kyle Naughton,Villin Marc Albrihgton i jos par starijih igraca.

Bivsi trener Celtica pun je hvale za Unitedovog mladica,koji nam je prosle sezone prakticno donio titulu svojim golovima.
"Federico je pokazao svoju kvalitetu i bilo bi jako dobro kada bi nam dosao,i pomogao da se sto prije vratimo.

Da li ce Kiko Old Trafford zamjeniti Riversideom,ostaje da vidimo,ali to mozda i nebi bilo lose,jer malo celicenja u Championshipu nikom nije skodilo.

|Komentari 3| Printaj| #|

srijeda, 28.10.2009.

Ferguson priprema ponudu za Villu i Silvu

Image and video hosting by TinyPic
Kako se približava siječanjski nogometni prijelazni rok, priče o velikim transferima sve su glasnije, a među najpoželjnijim ulovima bit će Valencijin dvojac, David Villa i David Silva...

Prema pisanju Daily Mirrora, aktualni engleski prvak Manchester United ima ambiciozni plan dovođenja obojice, a menadžer crvenih vragova Alex Ferguson je spreman uložiti veliki novčani iznos budući da je od prodaje Cristiana Ronalda Real Madridu zaradio 94 milijuna eura, a malo je od toga potrošio.

Škotski bi stručnjak navodno za obojicu Valenciji mogao ponuditi oko 55 milijuna eura, a pitanje je što će na to reći španjolski prvoligaš budući da će i drugi europski bogataši sigurno biti spremni izdvojiti velike iznose za dvojicu Davida. No, da je prodaja u siječnju itekako realna potvrdio je i direktor Valencije Fernando Gomez u razgovoru za jednu španjolsku televizijsku postaju.

Klub je uložio golemi napor kako bismo zadržali igrače ljetos, ali naša financijska situacija je i dalje vrlo ozbiljna. Bio je uspjeh zadržati ih, ali postoje trenuci kada više ne možete izdržati. Zato ćemo možda morati prodati Villu - priznao je Gomez.

|Komentari 5| Printaj| #|

Barnsley-Manchester United 0-2

Image and video hosting by TinyPic
Manchester United je vecerasnjom pobjedom nad Barnsleyom u gostima obezbijedio prolaz u Carling cupu.

Gosti su poveli jako rano tacnije u sestoj minuti kada je Danny Welbeck matirao golmana Steelea.
Manchester je vecim dijelom utakmice diktirao tempo i bio mnogo bolji protivnik.

Na poluvrijeme se otislo pri rezultatu od 0:1.
Slicna slika i u drugih 45 minuta,Welbecka mijenja Zoran Tosic koji odma pri ulasku jako dobro sutira,ali falilo je malo srece i koji centimetar blize,da lopta udje u gol.

Ipak Michael Owen povecava rezultat na 0:2 sjajnim prolazom i hirurski preciznim sutem u 58 minuti utakmice.
Da Manchester United u zadnje vrijeme hoce crveni kartoni demonstrirao je i Gary Neville kada je zbog grubog starta i koskanja izbacen.

Domaci su imali par prilika,ali je mora se priznati Ben Foster jako dobro branio.
Vrijedno pomena je i debi Gabriela Obertana koji je solidno odigrao cijeli mec.

United ide dalje sto je najbitnije,a koga cemo dobit za protivnika saznat cemo uskoro kad bude izvlacenje.

|Komentari 3| Printaj| #|

utorak, 27.10.2009.

Sir Alex otpisuje Rija Ferdinanda?!

Image and video hosting by TinyPic
- Ne, Rio, ne opet... - pomislio je Fergie. Barem tako tvrde izvori iz Uniteda, koji su za The Sun potvrdili kako Ferdinandu prijeti 'sjekira' već u sljedećem prijelaznom roku. Alex Ferguson majstor je u prodavanju igrača čim prođu svoj zenit, slično bi se moglo dogoditi i s Ferdinandom. Govorili su mu da je lud što se odriče Stama, ali Nizozemac nikada nakon odlaska iz United nije igrao na dotadašnjoj razini. Naznake 'stamizma' Alex navodno vidi i kod Ferdinanda, svoje najjače obrambene karike posljednjih godina.

- Mora se što prije vratiti u formu, inače ćemo u obrani morati potražiti neke druge opcije - otvoreno je prije nekoliko dana rekao Sir Alex. Navodno je sve bliži odluci da u vatru gurne mladog Jonnyja Evansa, a Ferdinanda polako počne gurati na klupu. Mnogi će ponovno reći da je lud, tvrditi da je Rio i dalje jedan od najboljih svjetskih braniča, ali Alex nije siguran čak ni hoće li Capello voditi Rija u Južnu Afriku.

- Pitanje forme važno je za svakog trenera kada bira momčad. I zato će Rio morati podići razinu svoje igre - misli Ferguson. U prilog mu ide činjenica da ovaj Ferdinandov propust protiv Liverpoola nije prvi ove sezone. Kiksao je u dresu Manchester Uniteda, ali i za reprezentaciju. Prvo protiv Nizozemske u prijateljskoj utakmici, potom i protiv Ukrajine. Toga se i hrvatski ljubitelji nogometa dobro sjećaju...

- Ne mislim da ikome išta moram dokazivati. Ne zanima me što se priča o meni, sve što želim je nastaviti davati sve od sebe u svakoj utakmici - kaže Ferdinand, koji u posljednje vrijeme ima sve više problema s ozljedama.

Muči se s butnim mišićem, listom, preponama, leđima... A Ferguson misli i da je izgubio na brzini. Za 15-ak dana navršit će 31 godinu, pitanje je hoće li 32. rođendan dočekati na Old Traffordu. Alex lovi pravi trenutak za prodaju...

|Komentari 1| Printaj| #|

Obertan spreman za debi u Manchesteru

Image and video hosting by TinyPic
Sir Alex Ferguson je potvrdio kako će u utorak večer svoju priliku dobiti i Gabriel Obertan, utakmica protiv Barnsleya u Kupu trebala bi biti dobar početak za mladog Francuza.

Prvaci Premier Lige putuju u Oakwell na utakmicu Carling Kupa, odlučni smjestiti poraz od Liverpoola daleko iza sebe. Dok će se veliki broj seniora i prvotimaca Manchestera odmarati za težak put u Yorkshire, igrači kao što su Obertan te ostali rezervisti će jedva čekati priliku impresionirati.

Francuski krilni igrač Obertan, do sada je bio frustriran gledatelj, od trenutka kada je prešao iz Bordouxa diagnosticirali su mu oštećenje kičmene moždine. Ipak nakon što je odigrao tri utakmice s rezervama i nije pokazao nikakve znake posustajanja, spreman je odigrati prvijenac za Crvene Vragove.

"Igrati će sutra protiv Barnsleya, to je dobar početak za njega," izjavio je Ferguson.

|Komentari 10| Printaj| #|

ponedjeljak, 26.10.2009.

Ferguson opet kritizira suca

Image and video hosting by TinyPic
Mnogi su nakon jučerašnjeg derbija između LIverpoola i Manchester Uniteda spominjali suca Andrea Marrinera i nekoliko njegovih dvojbenih odluka, koje su u značajnoj mjeri utjecale na tijek igre, no najglasniji je ponovno bio menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, koji tako ponovno riskira suspenziju, nakon što je nedavno izbjegao jednu zbog nazivanja Alana Wileya debelim.

Ferguson je nakon utakmice bio razočaran izvedbom svoje momčadi, ali i suca Marrinera, koji je nekoliko trenutaka prije kraja utakmice s razlogom izvan terena poslao najprije Nemanju Vidića, a onda i Javiera Mascherana. Škot smatra kako je 38-godišnji sudac oštetio njegovu momčad.

"Razočaran sam našom izvedbom, poglavito u prvom poluvremenu. Nismo se znali nositi sa atmosferom utakmice, čini mi se. Nismo se dobro nosili niti sa odlukama koje nisu bile u našu korist. Trebali smo biti bolji u tome, imamo dovoljno iskustva da to učinimo. U drugom poluvremenu smo se znatno popravili, ali smo imali jednu ili dvije velike odluke na našu štetu." rekao je Ferguson.

U Unitedu su nakon utakmice bili razočarani prije svega zbog toga što sudac nije pokazao na bijelu točku nakon što je Jamie Carragher u svom šesnaestercu srušio Michaela Carricka, ali i zato što nije dobio crveni karton kada je kao zadnji igrač srušio Michaela Owena koji bi krenuo sam prema golu Reine.

Ferguson smatra kako je naelektrizirana atmosfera na Anfieldu utjecala na suca Marrinera, posebno u situaciji kada je Nemanji Vidiću pokazao prvi žuti karton.

"Mislim da je sudac podlegao pritisku domaće publike, koja je bila fanatična. Na primjer u slučaju kada je Vidić dobio prvi žuti karton. Jasno je je bio prekršaj, ali onda on osvoji drugu loptu i dobije žuti karton zbog toga. Publika mu je donijela žuti karton. Sudac se teško nosio sa atmosferom. Ne znam je li imao dovoljno iskustva za ovakvu utakmicu ili ne. Sigurno je kako će naučiti dosta iz ove utakmice."

"Najkontroverznija odluka je bila kod Carragherovog rušenja Michaela Owena. Imao je otvoren put prema golu. Pravila igre su se promijenila kako bi se spriječili profesionalni prekršaji takve prirode, a da je Carragher, njihov najbolji igrač i kapetan morao napustiti igru, to bi bila drugačija utakmica. Oni bi bili pod velikim pritiskom. Sudac je bio samo pet-šest metara udaljen i ne može kao ispriku reći da je još jedan branič pokrivao Owena. On je imao čist put ka golu, a sa Michaelovom brzinom on bi lako pobjegao."

O Carragherovom startu na Carricku Ferguson je rekao: "On je promašio loptu. Ako je bilo izvan šesnaesterca onda je to slobodni udarac, a možda i žuti karton. Ali bilo je u šesnestercu i sudac je bio udaljen samo sedam-osam metara. Bila je to još jedna loša odluka."

|Komentari 8| Printaj| #|

Ferguson: Liverpool je zaslužio je pobjedu

Image and video hosting by TinyPic
U derbiju 10. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je 2-0 pobjedom na Anfieldu protiv Manchester Uniteda prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Po mišljenju menadžera aktualnih prvaka, u potpunosti zasluženo...

- Loše smo odigrali utakmicu, pogotovo njeno prvo poluvrijeme. Nismo se snašli u ovoj atmosferi i u odlukama koje su bile protiv nas. Tu smo trebali biti bolji, imamo dovoljno iskustva za takvo što. U drugom smo dijelu popravili svoju igru, ali jedan ili dva previda uzrokovali su naš poraz - dotaknuo se Sir Alex Ferguson sudaca utakmice, ali i dodao:

- Sve u svemu Liverpool je danas bio bolja momčad, stvorili su više prilika i nemam se pravo žaliti na ishod utakmice. Bili su bolji i zaslužili su pobjedu.

|Komentari 8| Printaj| #|

nedjelja, 25.10.2009.

Liverpool srušio United i prekinuo niz poraza

Image and video hosting by TinyPic
“Redsi” su dočekali Fergusonovu momčad u iznimno neugodnom trenutku. Posljednjih su tjedana ubilježili četiri poraza u nizu, gledajući sva natjecanja, a United sigurno nije suparnik za vađenje. Uz to, Liverpool je igrao bez ozlijeđenog kapetana Stevena Gerrarda, a nakon stanke se u momčad vratio ne posve oporavljeni napadač Fernando Torres koji se u konačnici pretvorio u junaka utakmice.

Uoči dvoboja gostujući su navijači zasuli teren loptama za plažu, rugajući se tako Liverpoolu zbog bizarnog pogotka koji je primio u prošlom kolu. Podsjetimo, Sunderland je tada slavio nakon što se lopta koju je uputio Darren Bent u mrežu odbila od lopte za plažu koja je netom prije toga doletjela s tribina.

Nakon što je utakmica na Anfieldu krenula navijači Uniteda ipak više nisu imali previše razloga za zabavu. Liverpool je bio bolja momčad, imao je više prilika, a ključni se trenutak dogodio u 65. minuti kada je Yossi Benayoun sjajnim dodavanjem pronašao Torresa. Rio Ferdinand nije uspio zaustaviti Španjolca koji je po desnoj strani uletio u kazneni prostor i pogodio bliži kut Edwina van der Sara.

Torres je tako na najbolji mogući način čestitao jubilej svome treneru, sunarodnjaku Rafaelu Benitezu koji je vodio svoju 200. utakmicu u Premier ligi. Konačnih 2-0 je nakon kontre u sučevoj nadoknadi postavio David Ngog koji je zamijenio upravo Torresa.

Dodajmo da kraj dvoboja nisu dočekala dvojica igrača. Srpski branič Manchestera Nemanja Vidić je u 89. minuti zaradio drugi žuti karton i već je u trećoj uzastopnoj utakmici protiv Liverpoola morao napustiti igru prije kraja. U sudačkoj nadoknadi drugi je žuti karton zaslužio i veznjak “redsa” Javier Mascherano.

Liverpool je na ovaj način prekinuo seriju Uniteda od čak 11 utakmica bez poraza, štoviše u tom je nizu Fergusonova momčad ubilježila čak deset pobjeda i tek jedan remi. Ujedno su Benitezovi nogometaši skinuli “crvene vragove” s prvoga mjesta Premier lige na kojem se sada ponovno nalazi Chelsea.

|Komentari 6| Printaj| #|

Ashley Cole: Jako mi nedostaje Cristiano Ronaldo

Image and video hosting by TinyPic
Nekadašnji njegovi suigrači iz Manchester Uniteda i nisu baš izražavali veliku žal zbog njegovog odlaska ovog ljeta, no Cristiano Ronaldo izgleda nedostaje bivšim suparnicima u Premiershipu...

Portugalski nogometaš je napustio Manchester i krenuo put Madrida, ali zato je za News of the World Ashley Cole, branič Chelseaja i engleske reprezentacije "pustio suzu" za, još uvijek aktualnim najboljim nogometašem na svijetu.

- Manchester United nije isti s njim i bez njega, te naša borba s tim klubom nekako traje uz manje žara ove godine. Mislim da je tako jer je Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš na svijetu - sipao je komplimente 28-godišnji Cole i nastavio:

- Prvi susret s Ronaldom kojeg pamtim i nije dobro prošao za mene. Izdriblao me, izbacio iz ravnoteže i nakon toga sam se ozlijedio. Suigrači su me provocirali i zafrkavali nakon toga, ali ja sam im uzvratio da se takvo što više nikada neće dogoditi. Ne moja ozljeda, nego da me Ronaldo izigra. I moram reći da se nakon tog prvog puta više nisam osjećao inferiorno protiv njega, makar je stvarno riječ o blistavom nogometašu.

|Komentari 5| Printaj| #|

Hargreaves se vraća početkom prosinca

Image and video hosting by TinyPic
Vezni nogometaš Manchester Uniteda Owen Hargreaves (28) nije odigrao natjecateljsku utakmicu od rujna prošle godine zbog ozljeda obaju koljena...

U proteklih godinu dana Hargreaves je bio podvrgnut dvjema operacijama (desno koljeno je operirao u studenom prošle godine, a lijevo u siječnju ove) , ali sada se njegov rehabilitacijski proces bliži kraju.

- Njegov oporavak dobro napreduje i on je sam zadovoljan kako se osjeća, što je najbitnije. Nadam se da bi mogao biti spreman za povratak u utakmici Lige prvaka protiv Wolfsburga 8. prosinca. Ne znam hoću li ga koristiti u tom ogledu, moglo bi ovisiti sve o tome hoće li nam taj dvoboj biti presudan za plasman dalje - rekao je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Po transferu u Manchester Uniteda iz Bayerna 2007. godine Hargreaves je odigrao tek 25 prvenstvenih utakmica u dresu “crvenih vragova”, te je u njima postigao dva gola. Za englesku reprezentaciju je skupio 42 nastupa.

|Komentari 1| Printaj| #|

subota, 24.10.2009.

Najava.Liverpool-Manchester United

Image and video hosting by TinyPic
ANFIELD ROAD

U nedjelju nas ocekuje najveci derbi Engleskog nogometa.
Na Anfield Road stizu "Crveni djavoli"

Domaci Liverpool je u velikoj krizi i reda poraz za porazom,dok je u Manchesteru situacija posve drugacija i United bez Ronalda i Teveza igra odlicno i reda pobjede.

Prosle sezone Liverpool je slavio u obje utakmice sa Unitedom i sada mnogi misle da ce tim sa Old Trafforda se osvetiti za te poraze vec u nedjelju.
Svaki poraz boli,ali ni jedan ne boli kao protiv ljutog rivala.

Za domaci sastav jos uvjek su upitni Gerrard i Tores,kao i Rooney i Fletcher na drugoj strani.
Jos jedna stvar koja bi mogla obiljeziti derbi je ponovni dolazak odbjeglog sina na Anfield Michaela Owena koji jedva ceka da zaigra u koliko mu se ukaze prilika.

Owen je nedavno izjavio da je United najveci klub na svijetu sto i jeste cinjenica,ali je ipak to razbijesnilo ljubomorne navijace Redsa.

|Komentari 4| Printaj| #|

petak, 23.10.2009.

Ferguson: Protiv Liverpoola ne moramo ništa dokazivati

Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši Liverpoola prošle su sezone svladali Manchester United u obje utakmice u Premier ligi, ali menadžera "crvenih vragova" Alexa Fergusona to nimalo ne brine...

"Redsi" su prošle sezone svladali United na svome Anfieldu s 2-1, a pravu su senzaciju napravili deklasiravši Fergusonovu momčad na Old Traffordu s 4-1. U nedjelju je na rasporedu novi okršaj starih rivala, u 10. kolu Premier lige domaćin je Liverpool.

- Ne vidim što bismo trebali dokazivati u nedjelju. Različite utakmice su određene različitim okolnostima. Ne možete gledati prošlu sezonu kao barometar naše ili Liverpoolove trenutne forme. Derbiji su uvijek derbiji i u njima svatko može pobijediti - rekao je Ferguson na konferenciji za novinare.

A pobijedi li aktualni prvak u nedjelju, nanijet će Liverpoolu peti uzastopni poraz u svim natjecanjima.

- Uopće me ne zanima Liverpool. Brine me jedino što ćemo mi napraviti u nedjelju.

Fergusonova je momčad nakon devet kola na vrhu Premier lige s 22 boda, dok je Liverpool tek osmi sa sedam bodova manje.

|Komentari 8| Printaj| #|

Rooney vjerojatno preskače i derbi protiv Liverpoola

Image and video hosting by TinyPic
U nedjelju će derbi utakmicu 10. kola engleskog Premiershipa odigrati trenutačno vodeći Manchester United, koji gostuje na Anfieldu kod osmoplasiranog Liverpoola...

Tijekom tjedna je Manchester United prepolovljen odigrao utakmicu Lige prvaka u Moskvi, ali su unatoč tome pobijedili CSKA 1-0 i tako došli do stopostotnog učinka nakon tri kola (imaju devet bodova).


Neki koji nisu igrali, poput Giggsa ili Evre, bi se trebali vratiti u sastav. Ji Sung Park gotovo sigurno neće istrčati na Anfield, kao i vjerojatno jaki adut Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Bolovi u listu noge i dalje muče engleskog reprezentativca, te je trener momčadi s Old Trafforda Alex Ferguson najavio da mora spremati momčad bez Rooneyja. No, obrat bi se ipak mogao dogoditi na večernjem treningu u petak.

|Komentari 5| Printaj| #|

Premier liga, najava 10. kola

Image and video hosting by TinyPic
Deseto kolo Premier lige donosi najveći derbi engleskog nogometa, susret Liverpoola i Manchester Uniteda. Liverpool je u izuzetno lošoj seriji od čak četiri poraza, a u domaćem prvenstvu su već doživjeli tri neuspjeha ove sezone, tako da o četvrtom, i to protiv velikog rivala, ne smiju ni pomišljati.

Dobra vijest za Rafaela Beniteza je povratak u momčad Fernanda Torresa, a uz njega vjerojatno i Stevena Gerrarda, dok je kod gostiju upitan nastup Waynea Rooneya. Navijači domaćih najavili su prije i za vrijeme utakmice proteste protiv vlasnika kluba, dok je Benitez za sada amnestiran od njihovog gnjeva.

Prije samo sedam mjeseci Liverpool je sa uvjerljivih 4:1 slavio na Old Traffordu, ali tada su u utakmicu ušli u sjajnoj formi i nakon pobjede od 4:0 nad madridskim Realom u Ligi prvaka. Sada u derbi ulaze u puno lošijoj formi i nakon domaćeg poraza od Lyona u Ligi prvaka.

Četiri uzastopna poraza za Liverpool su najgori niz tog kluba nakon 1987. godine, a izgube li u nedjelju za Manchester Unitedom bi zaostajali već deset bodova nakon isto toliko odiganih kola.

Nakon nezanimljivog subotnjeg rasporeda, nedjelja osim velikog derbija donosi i gostovanje Arsenala kod West Hama, dok Manchester City na svom terenu dočekuje Fulham, a Everton ide u goste Boltonu.

|Komentari 3| Printaj| #|

četvrtak, 22.10.2009.

Navijač Uniteda se obogatio na porazu Liverpoola

Image and video hosting by TinyPic
Deveto kolo engleskog nogometnog prvenstva, igrano prošlog vikenda, bilo je sretno za gospodina Broughtona, inače deklariranog navijača Manchester Uniteda...

Naime, spomenuti je gospodin koji živi u Lincolnu, zaradio nevjerojatnih 30.000 funti na kladionici za ulog od samo jedne funte, pogodivši svih deset parova 9. kola Premierlige.

Opcija "Premier 10 jackpot" omogućava kladiteljima da za ulog od jedne funte osvoje čak 30.000 funti, ali moraju pritom pogoditi sve parove aktualnog premierligaškog kola, uz nemogućnost korištenja dvoznaka (1x, x2, 12).

Zanimljivo je kako je ukupni koficijent koji je je sretni kladitelj pogodio bio čak 2.998, a nesumnjivo je fascinantno kako je odigrao čistu pobjedu Sunderlanda protiv Liverpoola (1-0 pobjeda Sunderlanda na Stadionu svjetla uz gol Darrena Benta), kojoj je na kraju kumovala lopta za plažu ubačena od strane navijača u teren.

- Nisam mogao vjerovati. Bio sam logiran na internet i kada sam vidio da sam jedini pogodio "Premier 10 jackpot" bio sam presretan. Počeo sam vikati i govorio supruzi: “Gledaj, ovaj dobitnik sam ja” - rekao je gospodin Broughton.

Pored poraza Liverpoola na gostovanju kod Sunderlanda navijač “crvenih vragova” pogodio je još nekoliko interesantnih rezultata kao što je poraz Chelseaja na gostovanju kod Aston Ville (2-1), kao i gostujući remi Manchester Cityja s Wiganom (1-1).

|Komentari 3| Printaj| #|

Ferguson: Pravi igrači su dobri i na umjetnoj travi

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson pohvalio je svoje igrače koji su na moskovskom Lužnikiju pobijedili domaći CSKA s 1-0 u 3. kolu B skupine Lige prvaka...

Manchester United je nastupio bez petorice igrača, zbog ozljeda su izostali Wayne Rooney, Ryan Giggs, Patrice Evra, Ji Sung Park i Darren Fletcher. No, i bez njih su ''crveni vragovi'' bili bolji na terenu, te su pobjedu osigurali u 86. minuti pogotkom Luisa Antonija Valencije.

Ferguson se u prvom komentaru osvrnuo na neuobičajenu podlogu, odnosno umjetnu travu na Lužnikiju.

- Ukoliko ste dobar igrač i koncentrirani ste na loptu, to je ipak najvažnija stvar. Moji su igrači baš to činili, mislim da su to činili jako dobro.

U svlačionici nakon prvog poluvremena dao je instrukcije svojim nogometašima da u napadu više igraju kroz sredinu, ''s ubacivanjem bočnih igrača u kasnijoj fazi napada''...

- To je dosta dobro funkcioniralo, možda ne baš točno onako kao što smo zamislili, ali u nogometu je to jako teško. Imali smo u nastavku nekoliko dobrih prilika, da bi Valencia zabio važan gol za nas u završnici – zaključio je Sir Alex.

|Komentari 5| Printaj| #|

srijeda, 21.10.2009.

Vragovi slavili u Moskvi

Image and video hosting by TinyPic
Golom postignutim četiri minute prije kraja meča Luis Valencia je donio pobjedu Manchester United koji je u Moskvi sa minimalnih 1:0 savladao CSKA i tako se učvrstio na vrhu grupe B.

Vragovi se ipak nisu zaledili u hladnoći Moskve, a za to je najzaslužniji Luis Valencia koji je u 86. minuti provukao loptu pored Igora Akinfeeva i tako prvaka Engleske doveo do treće pobjede u isto toliko mečeva Lige prvaka. CSKA je ovim porazom ostao na tri boda koliko ima i Wolfsburg koji će večeras ugostiti Bešiktaša.

Sve vrijedno spomena na Luzhniki stadionu se praktično desilo u poslednjih deset minuta meča i do tada je jedna vrijedna pomena bila prilika Nanija koju je sjajnom intervencijom zaustavio Akinfeev. No, u samoj završnici susreta izabranici Sir Alexa Fergusona su zaigrali svom snagom što im se ubrzo i isplatilo.

Prvu sjajnu priliku je imao Luis Valencia nakon što je odigrao odličnu akciju sa Dimitrom Berbatovom i Nanijem no njegov udarac završava na prečki gola domaćih. Ipak, Valenecija je puno više sreće imao par trenutaka kasnije kada je postigao pobjednički gol nakon što su još jednom u akciji učestvovali danas raspoloženi Nani i Berbatov.

Što se ekipa CSKA tiče u njenim redovima je daleko najraspoloženiji bio Miloš Krasić koji je i bio najopasniji po gol Edwina van der Sara

|Komentari 9| Printaj| #|

Vidicu 28. rođendan

Image and video hosting by TinyPic
Jedan od najbolji odbrambeni igrača današnjice Nemanja Vidic nada se najboljem poklonu za 28.rođendan.

Nemanja će večeras najvjerovatnije nastupiti umeču sa Ruskim CSKA Moscow i nada se da će United odnijeti sva 3 boda te tako biti na korak od knock out faze.

Pošto je propustio meč sa Boltonom u prošlom kolu Engleske premier lige njegov nastup je bio upitan i za večeras no Nemanja tvrdi kako bi najsretniji bio kada bi mogao zaigrati od 1.minute.

"Vidjeću kakvo stanje bude na treningu pogotvo jer se utakmica igra na stadionu sa umjetnom podlogom,Ja se nadam da ću biti spreman". izjavio je Nemanja Vidić za MUTV.

Vidić se posebno veseli ovom susretu jer je 18.mjeseci proveou gradskom rivalu Spartaku iz Moskve.

"Dueli između Spartaka i CSKA su kao Manchester-Liverpool, Ponekad sam mogao dobiti i batine od navijača CSKA što mi je svakako veći motiv za večeras.

Nemanja VIdić sretan 28 rođendan!

|Komentari 4| Printaj| #|

utorak, 20.10.2009.

Manchester United spreman ponuditi 28 milijuna eura za Jovetića

Image and video hosting by TinyPic
Prema izvještaju talijanskog Lady Radija, Manchester United sprema ponudu od čak 28 milijuna eura za nogometaša Fiorentine Stevana Jovetića...

Mladi, uskoro 20-godišnji Crnogorac, oduševio je svojim igrama u napadu “viola” ove sezone. Najprije ih je svojim pogotkom protiv Sportinga uveo u Ligu prvaka u kojoj je u prošlom kolu s dva gola srušio i Liverpool. U talijanskoj Seriji A tri je, pak, puta tresao suparničke mreže, a sve je to dovelo do velikog zanimanja brojnih europskih divova.

Najnoviji u nizu je engleski prvak koji očito još uvijek traži pravu zamjenu za Cristiana Ronalda. No, Unitedovu menadžeru Alexu Fergusonu posao neće biti nimalo lagan jer sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino tvrdi da je Jovetiću suđeno da postane legenda “viola”.

- On je predodređen za ostanak ovdje jer voli živjeti u Firenzi. Sretan sam što kod njega nema puno dvojbi. Sudbina mu je odredila da postane klupska legenda, kao i mnogima prije njega.

Jovetićev menadžer nedavno je izjavio kako njegov klijent virjedi 25 milijuna eura, ali unatoč nizu špekulacija, Fiorentina zasad nije dobila nijednu službenu ponudu.

|Komentari 8| Printaj| #|

Top 10: Kandidata za nasljednika Alexa Fergusona

Image and video hosting by TinyPic
Kada Sir Alex Ferguson, najuspješniji menadžer u engleskom nogometu, konačno odluči napustiti mjesto menadžera Manchester Uniteda, ostat će upražnjeno jedno mjesto koje će biti doista teško popuniti. Donosimo pregled deset imena koja imaju potencijal da to naprave.

10. Roy Keane

Mnogi ga vide kao prirodnog nasljednika Sir Alexa, no njegova reputacija je značajno poljuljana nakon odlaska iz Sunderlanda, koji je najprije od momčadi koja se borila za opstanak u drugoj ligi doveo u Premier ligu, ali onda i na rub ispadanja iz iste. Današnji menadžer Ipswicha dugo je bio Fergusonova produžena ruka na terenu i sigurno je kako mu autoriteta ne nedostaje, ali njegov teški karakter ne čini se previše podobnim za dugoročni rad u jednom klubu.

9. Fabio Capello

Trenutni engleski izbornik je u samo dvije godine od beznadežne engleske momčadi stvorio jednu od najjačih reprezentacija na svijetu i sigurno je kako je i u Engleskoj stekao reputaciju kakvu u ostatku Europe ima već godinama. 63-godišnji trener iza sebe ima godine iskustva na najvišem nivou, a sa svakim klubom koji je trenirao osvojio je domaće prvenstvo. Do sada je trenirao samo najveća imena europskog nogometa, poput Milana, Rome, Juventusa i Reala, te sigurno ne bi imao ništa protiv tom popisu dodati i Manchester United.

8. Carlos Queiroz

Portugalski izbornik Carlos Queiroz našao se na ovoj listi zbog toga što je dugi niz godina bio pomoćnik Alexu Fergusonu, koji ga je sam proglašavao svojim nasljednikom. Iako je u ulozi pomoćnika bio sjajan i prepoznat po svojim naprednim idejama kojima je omogućio brzo napredovanje brojnih igrača, u ulozi samostalnog trenera do sada se nije proslavio. Mučio se sa Sportingom, Realom, a sada i sa portugalskom reprezentacijom. Samo bi mu plasman na svjetsko prvenstvo i dobar rezultat na tom natjecanju pomogao da povrati reputaciju kakvu je imao dok je bio drugi čovjek u redovima Uniteda.

7. Harry Redknapp

Sir Alex Ferguson će sasvim sigurno imati velikog utjecaja kada se bude birao njegov nasljednik, a poznato je kako već odavno izuzetno cijeni Harrya Redknappa. Redknapp je poznat po tome da voli sa svojim momčadima igrati otvoren, napadački nogomet, a njegove akrobacije na tržištu igrača već su ušle u legendu. Najveće uspjehe ostvario je sa Portsmouthom, sa kojim je izborio ulazak u Premier ligu i 2008. godine osvojio FA kup. Trenutno je na klupi Tottenhama, koji prijeti razbijanjem vladavine velike četvorke nakon dobrog otvaranja sezone.

6. Josep Guardiola

Josepa Guardiolu s razlogom mnogi smatraju jednim od najboljih mladih trenera u ovom trenutku. Guardiola je u svojoj prvoj sezoni na klupi Barcelone ostvario nevjerojatan uspjeh osvojivši trostruku titulu. Iako su izgledi da napusti katalonski klub u ovom trenutku mali, svašta se može dogoditi do Fergusonovog odlaska u mirovinu, te je moguće da i sam odluči potražiti novi izazov izvan Španjolske.

5. Mark Hughes

Još jedan od odličnih trenera mlađe generacije, Mark Hughes trenutno uživa u bogatstvu Unitedovog gradskog rivala Manchester Citya. Bivši ljubimac navijača Uniteda, koji je za taj klub postigao preko 100 golova, imao bi potporu tribina. Njegovo 'arogantno' ponašanje ove sezone iziritiralo je Alexa Fergusona, a kredibilitet kod navijača izgubio je i odvođenjem sa Old Trafforda Carlosa Teveza.

4. Martin O’Neill

Martin O’Neill je impresionirao Alexa Fergusona sa svojim odnosom prema menadžerskom poslu. Irac je sa malim proračunom u Leicesteru ostvarivao dobre rezultate, slično je nastavio i u Celticu, kao i sada u Aston Villi i sigurno je kako ne bi propustio priliku raditi u velikom klubu kakav je Manchester United. Za trenera koji je kao igrač igrao pod vodstvom legendarnog Briana Clougha i koji ima nepogrešivo oko za otkrivanje mladih talenata čini se da je samo pitanje trenutka kada će ga uloviti jedan od klubova velike četvorke.

3. Steve Bruce

Steve Bruce je trenutni favorit iz Fergusonove produkcijske linije menadžera za preuzimanje uloge od svog bivšeg menadžera. Bruce je postao prvi Englez koji je kao kapetan predvodio svoju momčad do dvostruke titule u sezoni 1993./94., a iako je relativno mlad do sada je kao menadžer vodio više od 500 utakmica. Bruce je trenutno prvi čovjek Sunderlanda, nakon što je sa relativno dobrim rezultatima, između ostalih, vodio Wigan, Crystal Palace i Birmingham.

2. David Moyes

Škotlanđanin, kao i Ferguson, Davd Moyes se istaknuo kao jedan od glavnih favorita za nasljednika Sir Alexa nakon sjajnog sedmogodišnjeg razdoblja u Evertonu. Moyes je Everton iz kluba koji se redovno borio za opstanak prije njegovog dolaska transformirao u momčad koja se redovno bori za izlazak u Europu. Bivši menadžer Prestona je tada 16-godišnjem Rooneyu omogućio da debitira na Goddison Parku, sa relativno malim financijskim sredstvima je stvorio čvrstu i napadački orijentiranu momčad dovodeći za male novce igrače poput Tima Cahilla, Mikela Artete, Joleona Lescotta ili Phila Nevillea.

1. Jose Mourinho

‘The Special One’, Jose Mourinho, je zainteresiran za poziciju prvog čovjeka na Old Traffordu, a Alex Ferguson ga izuzetno cijeni. Portugalac je 2004. godine odveo Porto do naslova europskog prvaka, izbacivši na tom putu i Fergusonovu momčad. Nakon toga je preselio u Chelsea, gdje je Plavce odveo do prvog ligaškog naslova nakon 50 godina, a godinu kasnije stigao je i drugi naslov osvajača Premier lige. Trenutno je na klupi Intera, no očito je kako mu nedostaje engleski nogomet i pozornost britanskih medija, te stalnim provokativnim izjavama pokušava ostati interesantan engleskoj javnosti. Ne skriva želju za povratkom u engleski nogomet, a jedini korak naprijed u odnosu na vrijeme dok je bio u Chelseau može biti dolazak u Manchester United.

|Komentari 3| Printaj| #|

ponedjeljak, 19.10.2009.

FA optužio Fergusona za nedolično ponašanje

Image and video hosting by TinyPic
Engleski nogometni savez (FA) je nakon istražnog postupka odlučio pokrenuti disciplinski protiv menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona zbog “nedoličnih komentara” na račun suca Alana Wileyja (49)...

Riječ je o utakmici Premiershipa između Manchester Uniteda i Sunderlanda (2-2) igranoj na Old Traffordu 3. listopada, nakon koje je škotski stručnjak optužio suca Wileyja da je fizički nespreman.

- On nije spreman za utakmicu ovog standarda. Europski su suci spremni poput rotvajlera. I mi imamo neke koji ispunjavaju standarde. Wiley nije jedan od takvih. Njemu je trebalo 30 sekundi da javno opomene igrača, bilo je to smiješno - bjesnio je nakon dvoboja Ferguson.

Fergusonove su izjave naišle na osude Udruženja profesionalnih sudaca, a iako se Škot kasnije javno ispričao Wileyju zbog “bilo kakvih osobnih neugodnosti”, to nije spriječilo FA da pokrene postupak.

Ferguson sada ima vremena do 3. studenog da se izjasni na ovakve optužbe, a ukoliko bude proglašen krivim prijete mu novčana kazna i(li) zabrana vođenja vlastite momčadi na nekoliko utakmica.

|Komentari 3| Printaj| #|

nedjelja, 18.10.2009.

Od top 10: Najlošijih stranaca u Premier Ligi,nalaze se 2 Fergusonova

Image and video hosting by TinyPic
1) Juan Sebastian Veron
Pretpostavljali ste, zar ne? Ferguson ne griješi mnogo ali je pogriješio sa ovim veznim igračem. Igrač koji je igrao fantastično za talijanski Lazio, Verona obrijane glave kupio je Mnachester za 28 miliona Funti. Tu je potrošio dosta vremena poslije čega je prešao u Chelsea samo da bi se na kraju vratio u talijanski Inter Milan s kim je osvajao medalje.

2) Andrei Shevchenko
Prozivan kao najbolji napadač svijeta u vrijeme kada je prešao u Londonski Chelsea 2006. god. za 30 miliona Funti, nikada se nije privikao na Engleski nogomet kao ni složio s tadašnjim trenerom Jose Mourinhom. Glasine su kružile, tvrdeći da je doveden samo Abramovichu na volju. Igrač vrhunskih kvaliteta, dao sve za AC Milan vratio se u svoj početni klub FC Dynamo Kiev.

3) Sergei Rebrov
Još jedan Ukrajinac koji je igrao rame uz rame sa Shevchenkom u Kievu te im pomogao postati jačom silom, prešao je u TottenhamHotspur 2000. god. za 11 miliona funti. Loša forma i malo golova smjestile su ga na klupu a odlaskom Georgea Grahama i dolaskom Glenn Hoddlea i na posudbu. Postigao je 10 golova za Spurse u četiri godine.

4) Thomas Brolin
Talentirani Šveđanin kupljen je od Leedsa 1995. smatran talentom svoje nacionalne momčadi kao i kluba , za 4,5 miliona Funti. Loša forma i slaba kondicija rezultat su ovako visokog plasmana na ljestvici. Imao je 19 nastupa u dvije godine.

5) Winston Bogarde
Moguće da je ovaj igrač najokruniji čovjek nogometa. Jedan od ključnih igrača Ajax-ovog uspjeha 1990. gone te standardan igrač Barcelone prešao je u Chelsea 2000 te odmah po dolasku smješten na transfer listu od strane Claudia Ranieria. Nakon toga prelazi na klupu pa u rezervnu momčad nebi li ga istjerao iz kluba ali unatoč svemu Bogarde ostaje do isteka svog ugovora 2004.god te do tada uzima 40.000 funti tjedno za praktički ništa. Ubilježio je devet nastupa.

6) Jon-Dahl Tomasson
Newcastle kupuje ovog Danca iz nizozemskog Heerenveen za 2.2 miliona funti 1997. god. Nisu neke pare ali su ipak bačene uzalud uzmete li u obzir da je u 23 nastupa postigao samo 3 gola, igrač koji je za svaki drugi klub u kojemu je nastupao imao fantastičan učinak uključujući i reprezentaciju gdje mu je postotak postignutih pogodaka iznosio 50%.

7) Diego Forlan
Malo je grubo nazvati Forlana promašajem ali ako pomislimo da se ovdje radi o igraču koji je u svim svojim ostalim klubovima Argentine te Španjoske u kojima je nastupao postizao jedan pogodak u dvije utakmice. Koštao je United 7.5 miliona Funti i bio je napadač koji je postizao odlučujuće pogotke, ipak omjer od 10 golova iz 63 nastupa nije dovoljan za napadača Premier Lige.

8) Ibrahim Bakayoko
Navijači Evertona će nam možda zamjeriti jer ih podsjećamo na ovoga igrača. Kupljen je iz Montepelliera za 4.4 miliona Funti, i postigao je 4 gola u 23 utakmice za Tofee'je. Među navijačima je poznat kao 'Baka"joke"o' (joke=šala, smiješan igrač). Ipak nije potpuni promašaj što se kluba tiče jer su vratili gotovo sav uloženi novac nakon što su ga prodali u Marseille.

9) Djibril Cisse
Ostajemo sa Merseysideom ovaj put u Liverpoolu, Francuz je kupljen za 14 miliona funti nakon što se proslavio u Auxerreu. Iako nije potpuni promašaj, nije doživio svoj potencijal i ubrzo zatim je prodan u Marseille gdje je bio dosta sretniji. Ostao poznat po zanimljivim frizurama.

10) Helder Postiga
Ovaj portugalski napadač koštao je Tottenham nešto manje od 6 miliona Funti a postigao je samo jedan pogodak u 19 nastupa. Navijačima Spursa biti će drago saznati da se ovaj igrač nikada nije 'oporavio' tako da je sada redovno na posudbi u njegovom trenutnom klubu Portu.

|Komentari 4| Printaj| #|

Za najboljeg igrača europskih liga nalze se tri Manchesterova,a Italijanskih nema

Listu od 30 nogometaša-kandidata za nagradu Ballon d'Or, koju će primiti najbolji igrač europskih liga po mišljenju novinara, objavio je France Football u novom izdanju...

Glavnim kandidatom za nagradu smatra se Argentinac Lionel Messi, začetnik Barceloninih akcija i igrač koji je uvelike obilježio prošlu sezonu u kojoj je katalonski klub osvojio Ligu prvaka (Messi strijelac u finalu), Primeru i Kup kralja, a njegova reprezentacija izborila u samoj završnici odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo sljedeće godine.

Messi je prošle godine osvojio drugo mjesto u izboru za konačnu nagradu, iza Cristiana Ronalda, a pretprošle treće u trenucima slavlja tadašnjeg Milanovog Brazilca Kake, danas igrača madridskog Reala.

Tridesetorica nominiranih za Ballon d'Or:

1. Andrej Aršavin (Rusija, Arsenal)
2. Karim Benzema (Francusk, Lyon, Real Madrid)
3. Iker Casillas (Španjolska, Real Madrid)
4. Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester United, Real Madrid)
5. Diego (Brazil, Werder, Juventus)
6. Didier Drogba (Obala Bjelokosti, Chelsea)
7. Edin Džeko (BIH, Wolfsburg)
8. Samuel Eto'o (Kemerun, Barcelona, Inter)
9. Cesc Fabregas (Španjolska, Arsenal)
10. Fernando Torres (Španjolska, Liverpool)
11. Diego Forlan (Urugvaj, Atletico Madrid)
12. Steven Gerrard (Engleska, Liverpool)
13. Ryan Giggs (Wales, Manchester United)
14. Yoann Gourcuff (Francuska, Bordeaux)
15. Thierry Henry (Francuska, Barcelona)
16. Zlatan Ibrahimović (Švedska, Inter, Barcelona)
17. Iniesta (Španjolska, Barcelona)
18. Julio Cesar (Brazil, Inter)
19. Kaka (Brazil, Milan, Real Madrid)
20. Frank Lampard (Engleska, Chelsea)
21. Maicon (Brazil, Inter)
22. Lionel Messi (Argentina, Barcelona)
23. Luis Fabiano (Brazil, Sevilla)
24. Franck Ribery (Francuska, Bayern)
25. Wayne Rooney (Engleska, Manchester United)
26. John Terry (Engleska, Chelsea)
27. Nemanja Vidić (Srbija, Manchester United)
28. David Villa (Španjolska, Valencia)
29. Xavi (Španjolska, Barcelona)
30. Yaya Toure (Obala Bjelokosti, Barcelona)

|Komentari 7| Printaj| #|

subota, 17.10.2009.

Manchester United pobjedio Bolton

Image and video hosting by TinyPic
Prvi su puta “crveni vragovi” ove sezone zasjeli na tron Premiershipa nakon sedmoga kola, a nakon kratke pauze ponovno se ondje nalaze. Već u petoj minuti povela je momčad Sir Alex Fergusona i to poslije udarca glavom Michaela Owena. Ovoljetno pojačanje momčadi skrenulo je ubačaj Evre, a lopta je na putu prema golu udarila u Zata Knighta, promijenila smjer i prevarila gostujućug vratara za 1-0.

Isti je Manchesterov dvojac sudjelovao i kod povećanja vodstva. Evra je pokrenuo akciju, Owen proigrao Luisa Antonija Valenciju, koji odigrava dupli pas s Garyjem Nevilleom i vara Jaaskelainena. Počasni pogodak za goste, u čijim je redovima od 54. minute igrao Ivan Klasnić, postigao je Matthew Taylor u 75. minuti. Hrvatski nogometni reprezentativac pokušao je pogoditi vrata domaćina na kojima je nakon ozljede ponovno bio Edwin van der Sar u 90. minuti, no njegov je pokušaj desnicom prošao tik uz lijevu vratnicu.

|Komentari 9| Printaj| #|

United želi Davida Silvu

Image and video hosting by TinyPic
Manchester United stupio je u kontakt sa Valencijom u želji da na Old Trafford u januarskom prelaznom roku dovede sjajnog veznjaka Davida Silvu.

Koliko je ovaj reprezentativac Španije opasan, u srijedu se mogao na Bilinom polju uvjeriti golman Bosne i Hercegovine Nemanja Supić kojemu je Silva kroz noge postigao gol, a igre ovog sjajnog španskog reprezentativca nisu mogle proći nezapaženo škotskom treneru Uniteda Sir Alexu Fergusonu.

Silvin agent potvrdio je interesovanje Manchester Uniteda, ali i još jednog kluba, ali se za sada ne zna o kom se to drugom klubu radi. Valencia se nalazi u velikim dugovima i planira inkasirati od prodaje igrača oko 50 miliona eura, koliko će po prirodi 'škrti' Ferguson htjeti izdvojiti novca za Sivlu ostaje da se vidi.

|Komentari 4| Printaj| #|

petak, 16.10.2009.

Viv Anderson: Rio je najbolji branič na svijetu

Image and video hosting by TinyPic
Bivši igrač Nottingham Foresta, Arsenala, Manchester Uniteda te Sheffield Wednesdaya Viv Anderson vjeruje kako je Rio Ferdinand najbolji branič na svijetu te ga očekuje jedna veoma duga karijera. Bivši branič Leedsa te West Hama je kritiziran zbog forme i loših odigranih utakmica za svoj klub i reprezentaciju, utakmice na koje se najviše pozivaju ljutiti navijači su među ostalim one protiv Manchester Citya, Nizozemske i Ukraine dok neki pak odlaze toliko i kažu kako su najbolje godine već davno prošle za ovog igrača. Ipak Anderson vjeruje kako će Rio tek sada dostići svoju staru formu i dokazati svima zašto je on prozivan najboljim braničem svijeta.

"Rio je jedan od rijetkih igrača Manchestera koji je igrao stalno i pouzdano, i najbolji je srednji branič u svijetu. Nema sumnje da je prošao jedan smiješan period i stvari mu nisu išle u korist. To je uzrokovalo probleme za njega, iako je strašan nogometaš kada je u 100% formi u posljednje vrijeme igra s pola snage i to se vidi. Ne možete si priuštiti da igrate samo s pola snage. Rio ulazi u 31 godinu i ozljede vas sustižu sve više što ste stariji ali iskoristite svoje iskustvo i prilagodite se. Igrao sam do svoje 39 godine i vjerujte mi Rio ima još puno vremena do toga. Ima sve uvjete i atribute da nastavi igrati na vrhunskoj razini još puno godina."

|Komentari 7| Printaj| #|

Manchester United bez Rooneyja protiv Boltona

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson neće moći računati na usluge Waynea Rooneyja u subotnjoj utakmici 9. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Boltona na Old Traffordu...

Razlog je Rooneyjeva ozljeda gležnja koju je zadobio tijekom poraza engleske reprezentacije od Ukrajine (1-0) u Dnjipropetrovsku u kvalifikacijskom dvoboju igranom prošle subote. Iz istog je razloga Rooney propustio i kasniji ogled Engleske i Ukrajine na Wembleyju. - Ozljede gležnja mogu biti neugodne. Pokušat ćemo ga osposobiti za srijedu i dvoboj Lige prvaka protiv CSKA, iako sumnjam da ćemo u tome uspjeti. Ali vjerujemo da će Wayne biti spreman za dvoboj s Liverpoolom (25. listopada) – rekao je Ferguson o najboljem momčadskom strijelcu ove sezone (šest prvenstvenih golova).

Dobra vijest za Unitedovog stratega je povratak Michaela Owena i vratara Edwina van der Sara nakon ozljeda prepona, odnosno palca i kositi lijeve ruke. - Edwin će igrati sutra. Odigrao je utakmicu rezervnih momčadi prije desetak dana i sve je prošlo uspješno. Dobro je trenirao posljednjih tjedan dana i dobio je samopouzdanje – dodao je Škot o nizozemskom veteranu, kojem će nastup protiv Boltona biti premijerni ove sezone u Premiershipu.

|Komentari 2| Printaj| #|

Ukratko povijest Manchestera

Image and video hosting by TinyPic
Manchester United FC je rođen davne 1878. godine pod imenom Newton Heath LYR. Osnovala ga je grupa željezničkih radnika područja Lancasire i Yorkshire.


Manchester United, iako ne najuspješniji, sigurno je najpopularniji engleski nogometni klub. Vjerojatno ne postoji država na svijetu u kojoj ljudi vole nogomet, a da nemaju registriran fan klub Manchester Uniteda. I po ulicama naših gradova često možete susresti djecu, ljude, a nerijetko i djevojke u omiljenom dresu s imenom Giggsa, Van Nistelrooya, ...
Osim sportske veličine, ovaj klub posjeduje i ogromnu ekonomsku težinu, tako da se njegova burzovna vrijednost procjenjuje i na više od dvije milijarde eura. Malcolm Glazer, magnat sa Floride preuzevši više od 75% dionica postao je vlasnik kluba unatoč glasnom protivljenju navijača koji su prijetili čak vraćanjem godišnjih ulaznica. To se nije dogodilo tako da je Manchester United i danas ono što je bio i u posljednjih 50 godina, klub s najposjećenijim utakmicama na Otoku.
Manchester United FC je rođen davne 1878. godine pod imenom Newton Heath LYR. Osnovala ga je grupa željezničkih radnika područja Lancasire i Yorkshire. Klub je startao ne baš impresivno, tako da nisu smatrani dovoljno kvalitetnima da budu suosnivači nove lige koja je oformljena 1888. godine. Recimo samo da su u osnivanju te najkvalitetnije lige sudjelovali klubovi kalibra Blackburn Roversa ili Preston North Enda. Četiri godine kasnije nakon proširenja prve lige sa 14 na 16 klubova Newton Heath alias Manchester Utd. debitira u najjačoj engleskoj ligi, a od tog datuma pa do danas crveni vragovi borave u jednom od dva najviša nogometna razreda u Engleskoj. Prvu službenu utakmicu odigravaju 3.9.1892. godine protiv tada moćnog Blackburna na svom igralištu na North Roadu. Prvi zgoditak je postigao Škot Robert Donaldson koji je kasnije prešao u Luton Town. Već prva utakmica privukla je veliko zanimanje javnosti u Manchesteru, i toj utakmici prisustvovalo je 8.000 gledatelja. Pošto se 1887. godine u gradu rađa još jedan klub nazvan imenom grada (Manchester City), najveći dio građana Manchestera se opredjeljuje za City, a okreća leđa klubu sa čudnim imenom Newton Heath.
Newton Heath postaje Manchester United
Newton Heath 1902. godine spašava od bankrota gradski tajkun John Henry Davies, uz uvjet da klub pod hitno promijeni ime. Za klub su bila predložena tri naziva: Manchester Central, Manchester Celtic i Manchester United, (pogodite koji je izabran). Financijska injekcija, ali i dovođenje velškog čarobnjaka Billya Mereditha iz konkurentskog Citya urodili su plodom. United 1908. godine osvaja svoju prvu titulu prvaka Engleske, a godinu kasnije i svoj prvi, na Otoku vrlo cijenjen i FA Cup.
Nakon još jedne titule (1910/11), Manchester United proživljava sušno razdoblje svoje povijesti. Za vrijeme 2. svijetskog rata, nakon bombardiranja Old Trafforda 1941. godine, crveni vragovi su bili prinuđeni nastupati na Maine Roadu, stadionu Manchester Citya. Najveća posjeta u povijesti kluba dogodila se 1948. godine upravo na Maine Roadu, kada je susret protiv Arsenala promatralo 83260 gledatelja.
Povijest Manchestera Uniteda će nam potvrditi činjenicu da su dvojica ljudi koji su najviše učinili za ovaj klub dvojica Škota, Sir Matt Busby i Sir Alex Ferguson.
Busbyeve bebe
Matt Busby, bivši igrač Manchsester Citya i Liverpoola dolazi na mjesto managera kluba 1945. godine. Nije ni sanjao da će se na istom mjestu zateći i 25 godina kasnije. Vodio je pametnu klupsku politiku, pružio je priliku mladim igračima od kojih je stvorio velike igrače. Ta generacija je ostala upamćena pod imenom Busbyeve bebe (Bobby Charlton, Roger Byrne, Duncan Edwards, Tommy Taylor). U razdoblju od 1948. godine do 1957. godine Busbyeve bebe osvajaju 3 titule prvaka i jedan FA Cup.
Izgleda da povijest svake engleske momčadi nosi svoju tragediju. Najtužniji trenutci koje je proživio ovaj klub, navijači ali i kompletna engleska javnost dogodio se 1958. godine. Pri povratku sa susreta protiv Crvene Zvezde (3:3), pokušaj uzlijetanja sa zaleđene piste minhenskog aerodroma završio je tragično. Među dvadeset dvije poginule osobe nalazila su se osmorica igrača Manchester Uniteda. Teško je bilo i povjerovati da će se crveni vragovi ikada oporaviti od ovoga šoka, ali preživjeli Matt Busby i Bobby Charlton stvaraju ekipu koja će u narednoj dekadi dominirati europskim nogometom. Uz Charltona okosnicu momčadi su činili Dennis Law i mladi i talentirani George Best. Nakon dva osvojena prvenstva, deset godina nakon tragedije, Manchester United je suvereno koračao ka finalu Kupa prvaka, koji se održavao upravo na engleskom Wembleyu. Na putu prema vrhu pregazili su Hibernian, FK Sarajevo, Gornik Zabrze i Real Madrid. U finalu, nakon produžetaka, svladali su Benficu predvođenu Eusebiom. Pobjeda posvećena tragičnoj generaciji bila je ostvarenje Busbyjevog sna. Ostalo je zapisano za sva vremena da je Manchester Utd. prvi engleski klub koji se popeo na krov svijeta. Uskoro nakon toga Matt Busby je svojim zaslugama osvojio još jednu titulu – onu vitešku, Sir Matt Busby.
Slijedeće veliko ime je ono što ga i danas susrećemo na svakom koraku – Sir Alex Ferguson. Na kormilu Manchester Uniteda osvojio je 8 titula prvaka Engleske, 4 FA Cupa, Kup pobjednika kupova (1991.) protiv Barcelone, i nevjerojatno finale Lige prvaka 1999. godine na Nou Campu. Zapamćeni su golovi Alexovih jokera s klupe, Solskjaera i Sheringhama, u sudijskom vremenu i suze Bayernovih igrača. Ferguson je kasnije izjavio da su ti golovi dar s neba, dar preminulog Matta Busbya, čiji se rođendan poklapao sa danom odigravanja finalne utakmice.

|Komentari 9| Printaj| #|