Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Premier liga, najava 14. kola: Topnici zaustavljaju Blues?

Image and video hosting by TinyPic
U ovo vrijeme prošle godine nogometaši i navijači Chelsea s nestrpljenjem su iščekivali gradski derbi protiv Arsenala nakon sjajnog ulaska u sezonu pod vodstvom novog menadžera. Momčad Luiza Felipea Scolarija nalazila se na vrhu ljestvice sa boljom gol razlikom od Liverpoola, dok je Manchester United zaostajao osam bodova.

Utakmica protiv Arsenala pokazala se prekretnicom, nakon što je Robin van Persie, koji je trenutno ozlijeđen, dva puta zabio za pobjedu Topnika na Stamford Bridgeu 30. studenog. Brazilac Scolari je u veljači dobio otkaz, a prvenstvo je na kraju pripalo Manchester Unitedu.

U nedjelju 29. studenog Chelsea dočekuje Arsenal kao vodeća momčad lige sa novim menadžerom Carlom Ancelottijem na klupi, a pogled na vrh ljestvice izdgleda još bolje nego prije godinu dana. United zaostaje pet bodova na drugom mjestu, dok je Arsenal, koji je proteklog vikenda prekinuo niz od 14 utakmica bez poraza, treći sa osam bodova zaostatka.

Doista mislim da smo na dobrom putu da ponovno dobijemo onaj osjećaj nepobjedivosti koji smo imali prije tri godine. Kada sam na reprezentativnim akcijama slušam druge igrače kako govore o tome koliko dobro igramo. Ponovno nas se plaše. Sada je trenutak kada trebamo povući... ovo može biti još jedna specijalna sezona u povijesti Chelsea, a sljedećih nekoliko tjedana može biti ključno." rekao je pred ovaj dvoboj kapetan Chelsea John Terry, koji je protiv Porta u srijedu odigrao svoju tristotu utakmicu za taj klub.

Terry tvrdi kako se situacija iz prošle sezone neće ponoviti: "Prošle sezone smo počeli dobro i onda sve prosuli u razdoblju oko Božića i Nove godine. Najvažnije je da svi budemo zdravi i da vjerujemo u uspjeh i takvo što se neće ponoviti."


Ozljedama opterećeni Liverpool u nedjelju igra gradski derbi protiv Evertona. Redsi su trenutno sedmi i bore se za ostanak među četiri velikana engleskog nogometa nakon što su ovog tjedna ispali iz Lige prvaka, odnosno kolo prije kraja grupne faze izgubili šanse za nastup u osmini finala.

"Važno je da protiv Evertona u nedjelju pokušamo doći do tri boda i vratiti se među četiri najbolje momčadi što je prije moguće. Sada kada je većina igrača konačno ponovno zdrava, uvjeren sam da možemo preokrenuti stvari u svoju korist i započeti dug niz pobjeda." rekao je kapetan Liverpoola Steven Gerrard.


Manchester United u subotu putuje u goste Portsmouthu, posljednjoj momčadi lige na čiju se klupu ovog tjedna ponovno vratio iskusni Avram Grant.

Četvrtoplasirani Tottenham može preskočiti Arsenal, barem na jedan dan, eventualnom pobjedom na gostovanju kod petoplasirane Aston Ville, dok se u redovima Manchester Citya nadaju da mogu izbjeći rekordni sedmi neriješen rezultat u subotu, kada na svom terenu dočekuju Hull. U tome bi im ovog puta mogao pomoći i Robinho, koji se konačno vratio u akciju nakon ozljede koju je zaradio još u osmom mjesecu.

Subota:
16:00 Blackburn - Stoke
16:00 Fulham - Bolton
16:00 Manchester City - Hull
16:00 Portsmouth - Manchester United
16:00 West Ham - Burnley
15:00 Wigan - Sunderland
18:30 Aston Villa - Tottenham

Nedjelja:
13:00 Wolverhampton - Birmingham
14:30 Everton - Liverpool
17:00 Arsenal - Chelsea


Post je objavljen 27.11.2009. u 17:40 sati.