mama u nevolji

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovdje ćete moći pročitati sve što muči ili će mučiti ili je mučilo oko 90 posto žena. A tiče se majčinstva. Dakle; pelene, dudice, buci buci, gu gu... od začeća do rođenja i tako dalje.
Najviše se veselim naravno svom muškom čitateljstvu koji će ovaj blog čitati radije nego gledati neke oskudno odjevene tete na netu.
Je li tako? Jel' je?
Yeah right :)

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

29.02.2008., petak

Curica...

Plakala sam jučer pola dana zato što je curica.
Nekako smo već od trećeg ultrazvuka očekivali da će biti dečko, jer je ginekolog rekao da ima određenih naznaka.
I bilo mi je žao gledati kako se izabranik srdašca moga pomalo snuždio na obavijest da će sobica ipak biti roze boje.

I ja ne znam kako će to djetešce... jer ja nisam ona klasična ženskasta mama koja pazi na loknice i da je beba uvijek lijepa i čista- a curice bi trebale biti takve, što ne?
Ah... i voljela bih da je on ponosan, jer svi parovi koje znamo su dobili curice, prava je najezda ženskog roda.

No ne želim biti nezahvalna, ili dovoditi u pitanje Božji plan... ako nam je darak želio poslati s crvenom mašnicom umjesto plavom, jednako smo Mu zahvalni.
Samo će vjerojatno trebati proći određeno vrijeme da se naviknem na tu ideju.
- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.02.2008., četvrtak

20 i nešto tjedana

I danas ću na ultrazvuk, nadam se da ću ipak vidjeti što nosim u trbušćiću. Da budem iskrena, trudnoća je super stvar- ali nije uvijek. Nosi sa sobom često i osjećaje tuge, a možda katkada i srama, pogotovo ako je riječ o mlađoj mami.
No dobro, sve je to valjda normalno.
I nešto nemam inspiracije za piskaranje u zadnje vrijeme, ne znam zašto, valjda neka letargija... i vrime takvo ;)
- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2008., utorak

Trudnoća i seksipil

Moram neskromno priznati da sam oduvijek bila prilično zadovoljna i neopterećena svojim tijelom. Ne kažem vam sada da ću se slikati gola ovdje na blogu(a ima i takovijeh curica ovdje, vidjele su to okice moje ćudoredne i bogoslužne... strahota i grehota, Sodoma i Gomora!), ili da sam materijal za playboy, jer nisam... šmrc :)
Ali sam sportski tip, ne napada me celulit, imam lijepo poredane kosti, posjedujem struk :) itd. da se ne hvalim više. Voljela bih veće sise, priznajem, tako mi mlijeka u prahu!
No sada se moj maleni seksipil povukao, svog ga je popapao ovaj trbušćić koji raste i jednostavno više ne osjećam onu melodiju u sebi: "sex bomb, sex bomb..."
A ženama je, znate, vrlo važno osjećati se seksi... vrlo, vrlo važno! Jer su onda i raspoloženije za svakojake igrice ;) , i općenito se žele seksati.

Zbog tih i takvih osjećaja moj se libido smanjio...(jedna mala digresija... samo da vam kažem, muški neinformirani rode, NE, BEBU NEĆETE UDARATI U GLAVU ako se seksate sa svojom trudnom ženom)

I takoc... ja trudna... ne osjećam se seksi... trbušćić raste, moj je nesputani duh zarobljen u četiri zida i trudi se( bezuspješno) kuhati svome izabraniku... da bi izabranik jučer navečer otišao na internet i da bih ja vidjela kako on pregledava seksi tete- bez trbušćića i redom bez grudnjaka! I to preda mnom...

Oprostite, no muškarci su ponekad naprosto neosjetljivi idioti( gruba sam, znam, oprostite, to su hormoni).
I ništa mu ja ne rekoh... samo sam otišla na internet ja pola sata nakon toga i krenula gledati seksi muškarce. Da bi njegov komentar nakon te epizode bio: "Pa ja baš imam dobro oblikovano tijelo, je li tako? Pale te moje pločice, je li tako?"

Moja se dušica od izabranika osjetila ugroženim i očekivala potvrdu od mene. I onda mi nije jasno kako ne razumije da po istom principu i mene smeta kada on gleda druge tete.
Naravno, ja sam zatvoreno djevojče i sramim se često svojih osjećaja nesigurnosti, i neću mu reći da me to smeta... samo ću se pokupiti u krevet i kad me pita da mu donesem čaja jer je bolestan, reći ću da si ga donese sam( iako ću u sebi misliti: "idiote, nek' ti ga donese ona sisata preplanula"), ili da mu dodam daljinski, ili da ga pokrijem s još jednom dekom, ili da mu napravim toplu limunadu... pih, muškarci!

- 10:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.02.2008., petak

Miče se!

Već od samih početaka malena su ljudska bića odlučna pokazati svoju volju i individualnost. I pokazati roditeljima da nemaju baš dobru namjeru slušati ih.
Naime, kad god nema nikakve ruke na mom trbušćiću, beba radi salta i cirkuske podvige, da ima karike ili kozlića tamo unutra, vjerojatno bi bila prvakinja ili prvak u gimnastici.
No čim izabranik srca moga pun nade i uzbuđenja stavi ručicu na trbuh, beba je najmilije i najmirnije stvorenjce na svijetu. Zločesta i lukava beba... već joj vidim potencijal u političkim vodama po sposobnosti prijetvornosti i zavaravanja :)

Skoro je izabranik pomislio da ja tu nešto izmišljam i da se ništa ne miče, nego vjerojatno samo moja crijeva i da moram na wc :), no onda je jednom i on napokon osjetio... ne sjećam se više na koju smo to prijevaru izveli, ali mali "bum" nožicom, rukom ili glavom je definitivno obznanio da nešto tamo unutra raste. "Ljubavi, pa ti si trudna!"
No shit... :)

Ali moram nešto ipak reći u korist moje buduće male bebe... ova me trudnoća doista mazi. Nisam imala niti jednu mučninu, noge mi ne naotiču, nisam se prekomjerno udebljala, ne gegam se( možda je još rano), nemam većih problema ni s kožom ni s kosom... ne znam.
Očekivala sam da ću ubrzo postati loptica koju će moj izabranik kotrljati po gradu kad budemo išli u šetnju, da ću imati hormonalne napadaje i beskrajne želje... a šteta što nemam, jer je ovako on prošao "lišo", a meni se tako svidjela ona reklama za juicy kad on sav poderan i napadan od pasa i po kiši ode njoj po sokić, a ona samo prozbori: "A nije bilo od jabuke?"
Hihi :)
- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.