< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (3)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (9)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Anita
Rođena sam u Splitu kraj starog Hajdukovog igrališta, i godinama sam nakon toga s ocem odlazila navijati za taj klub. Osnovnu i srednju školu završila sam u Imotskom a politologiju i novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu. Još za vrijeme studija radila sam na Radio Samoboru a kao najmlađi izvjestitelj izvještavala sam za Slobodnu Dalmaciju iz Vlade, Sabora i Ureda predsjednika. Zadnjih godinu dana zaposlena sam u Večernjem listu gdje pratim politička zbivanja.

Linkovi

Tanja Dragović: Gem,set, meč

03.03.2008., ponedjeljak

Proteklih tjedana top tema svih razgovora ,od špice do Sabora, bio je preljub proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića kao i njegov napad na fotoreportera.Svi su danima iščekivali kakav će rezultat biti na kraju ovog meča i hoće li Tanja oprostiti Goranu. Sudeći prema napisima i fotografijama u tisku to je gotova stvar- supružnici će se pomiriti. I dok su se muškarci solidarizirali s Ivaniševićem priznajući da su i sami ,barem jednom, bili u sličnoj situaciji -žene su se određivale ovisno o tome jesu li supruge ili su nečije ljubavnice.Tako su jedne stajale uz Tanju Dragović(pa pobogu svaka od nas je barem jednom bila u takvoj situaciji da je muž ili partner prevari),koja je, nota bene, u cijeloj situaciji ostala dama i žena koja nije svojom djecom emotivno ucjenjivala supruga. Dapače, dopustila mu je nesmetan pristup djeci kao prava pametna i odgovorna majka.Neke žene žalile su ljubavnicu koja je navodno ispala najveća žrtva (prezerena i odbačena od ljubavnika) koji ju je dodatno ponizio javnim pismom isprike supruzi.Koliko čitam i njezina baka javno je istupila u obranu unuke.Ruku na srce moraliziranje bilo kakve vrste u ovom slučaju je deplasirano. Svatko do nas ima poneku priču za koju želi da ostane samo njegova. No,činjenica jest da u našem društvu- žena koja je ljubavnica- biva prezerena i žigosana a muškarac je frajer koji eto, uz suprugu, a u Ivaniševićevom slučaju prelijepu,može imati i priležnicu.
Ono što ovdje može biti predmetom rasprave jest fiksacija tuđim životom. Goran Ivanišević i njegova supruga za mnoge su uzor glamuroznog života. Uvijek dotjerani ,modno usklađeni,uspješni -odavali su sliku pravog sklada.Tanja ,koja je bila manekenka s međunarodnom karijerom, vidjela je svijeta i kretala se u krugovima o kojima mnoge klinke- željne glamura u Hrvatskoj-mogu samo sanjati. Stoga ne čudi da netko izreže njezinu fotogragfiju i traži od vizažista da ga upravo tako našminkaju a od frizera da joj kosa bude poput Tanjine. A kad se tome dodaju prijeteće sms poruke supruzi da napusti supruga jer je on navodno zaljubljen u nju -onda to više nije preljub to se u psihologiji zove patologija i fiksacija.To se liječi odlaskom na psihoterapiju.
Zašto ovo pišem?
Tanju Dragović upoznala sma kod zajedničke pedikerke Đurđe. Na mene je ostavila jako dobar dojam mlade, pametne i prelijepe, do savršenstva njegovane,žene koja ima životne ciljeve. Svidjelo mi se što pored blagosti ima i čvrstinu,koju je nota bene dokazala, pokazavši Ivaniševiću prstom vrata kad je doznala za preljub. S druge strane mislim da nitko u Hrvatskoj nije ravnodušan na Ivaniševićeve sportske uspjehe. On je bio i ostat će sportska ikona i veličina. Štoviše,kako kaže moja draga prija, Nina Badrić, on je kralj i kvalitetan čovjek. I to joj vjerujem! Ali dodajem, samo je čovjek- od krvi i mesa -s ljudskim manama kakve svi imamo.Ništa više i ništa manje.

Ono što me kao novinara, koji godinama prati politička zbivanja, iskreno smeta jest što novinari (tzv. tiskovina za žene) nisu i u slučaju političara- preljubnika,a kojih nije malen broj, bili ovako uporni u otkrivanju istine i plasiranje u javnosti njihovih tajnih sastajališta.Mnogi od njih su godinama varali i još uvijek varaju žene a da su mediji o tome šutjeli i još uvijek šute. Postavlja se pitanje zašto je onda Goran tako laka meta? Upravo zato što je planetarno poznat, za naše prilike poprilično bogat, a nema konkretne političke moći. Iz tog razloga postao je jako dobra meta.Kad se tome doda njegov dalmatinski temperament onda je rezultat porazan-palica za golf po ruci i fotoaparatu-reportera.Samo da na tome ostane.
- 11:08 - Komentari (9) - Isprintaj - #