< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (3)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (9)
Veljača 2007 (10)
Siječanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Anita
Rođena sam u Splitu kraj starog Hajdukovog igrališta, i godinama sam nakon toga s ocem odlazila navijati za taj klub. Osnovnu i srednju školu završila sam u Imotskom a politologiju i novinarstvo na Političkim znanostima u Zagrebu. Još za vrijeme studija radila sam na Radio Samoboru a kao najmlađi izvjestitelj izvještavala sam za Slobodnu Dalmaciju iz Vlade, Sabora i Ureda predsjednika. Zadnjih godinu dana zaposlena sam u Večernjem listu gdje pratim politička zbivanja.

Linkovi

Mesić je pogriješio u slučaju Zagorec

27.07.2007., petak

Stipe Mesić nije u pravu i pogriješio je poslavši svog savjetnika Sašu Perkovića u Beč generalu Vladimiru Zagorcu. Grubo je zaobišao institucije države i otvorio spekualcije kako one zapravo ne funkcioniraju pa makar je njegov motiv možda bio čist. Nije to stav Zvonimira Hodaka-odvjetnika generala Vladimira Zagorca- nego intelektualaca koji su bili ili još uvijek jesu vrlo bliski Stipi Mesiću a riječ je o Bancu, Cviiću,Grdešiću i Puhovskom. a jednino Zidić nije iz tog jata, a misli kao i oni.
Umjesto da hrabro istupi u javnost i prizna pogrešku pa i makne Sašu Perkovića -Mesić bahato udara po našim medijima. Slično s prezirom se prema medijima odnosi i umirovljeni general Zagorec. I dok se Mesićeva namjera da dozna kamo su otišli novci iz Hrvatske može shvatiti teško se može objasniti Perkovčeva ponuda Zagorcu po kojoj će se protiv njega obustaviti postupak u Hrvatskoj? Taj postupak ima samo jedno ime a to je uplitanje u rad Državnog odvjetništva ili još gore- prijezir prema istom.
Nedavno mi je draga kolegica i prijateljica Sanja Mikleušević Pavić, koja je uvijek u našim debatama o postupcima predsjednika Mesića, stajala na njegovu stranu, iskreno priznala da ju je predsjednik razočarao.Štoviše ,kaže ona, Mesić nije osoba za koju se predstavlja u javnosti. Kako čudno, trebalo je proći sedam godina da Sanja shvati kako mi je bilo ,kao novinaru, kad sam napisla feljton o Mesiću temeljen na njegovim izjavama našim iseljenicima u Švicarskoj. Nakon što sam izvjestila javnost o sadržaju kazete snimljene u Švicarskoj mene i novinu u kojoj sam tada radila Mesić je proglasio fašistima. Zamislite, mi fašisti, a on koji je na toj tribnini, govoreći kao glavni tajnik HDZ-a, kazao da Srbi iz Hravtske mogu ponijeti samo prašinu koju su donijeli na opancima, je demokrat i antifašist.E ne mogu reći da nisam uživala slušati Sanju dok je prepričavala atmosferu koja je vladala prije i nakon razgovora koji je vodila s Predsjednikom.Shvatila je na vlastitoj koži koje je pravo lice Predsjednika-građanina. No odlučno je odbila biti saveznikom Mesiću i Perkoviću već je novinarski tražila odgovore na ključna pitanja. Zanimljivo, Mesić je za razliku od Tuđmana uvijek bio miljenik novinara. Međutim novinari koji su dobilii spomenice ili odlikovanja od Tuđama svi su odreda žigosani a oni koje su prekršili norme profesije izvjestivši čak za živog čovjeka da je mrtav,a dobili su odlikovanje od Mesića, trebali bi valjda,po logici stvari,biti lučnoše profesionalizma. Čudni neki kriteriji.No s obzirom na zemlju u kojoj živimo - nikakvo čudo -rekla bih.
- 13:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Uvjetovana ljubav oca Višnjića

12.07.2007., četvrtak

Ma zamislite, zbog umora, alkohola i vremenske razlike jedna je mlada Šibenčanka ostala u drugom stanju s Goranom Višnjićem i rodila mu kćer prije četiri mjeseca. Nakon prvotnog negiranja, Višnjić je ipak priznao da postoji mogućnst da je otac četveromjesečne djevojčice. No da nisu tragične, bile bi komične izlike poznatog glumca koji umorom i alkoholom opravdava seksualni čin sa svojom sugrađankom dok je u rodnom gradu boravio bez supruge prošlog ljeta. Štoviše, ističe da iskreno žali što je prevario suprugu - što je jako lijepo - no to mu nije bilo dovoljno. U slučaju majke svog djeteta odlučio je biti nedžentlmen i izjavio kako mu dotična Mirela Rupić opće nije privlačana. Čudno!? A kako ga je onda privukla da s njom ode u krevet, i to nekoliko puta - kako ona tvrdi!? Uostalom, čovjek koji je proputovao svijeta valjda je čuo za zaštitu, gumicu ili kondom koji je mogao upotrijebiti i onda ne bi bilo neželjenih posljedica. Naime, kondom koriste osobe koje imaju vrlo razvijenu svijest o zaštiti kako svog tako i zdravlja svog stalnog partnera ako povremeno prave izlete ovakvog tipa kao Višnjić. Ali avaj! Umjesto toga, Višnjić je odlučio biti primitivni muškarac koji šara, ali kad treba platiti račune svoje nesmotrenosti, krivi su svi drugi, samo ne on. Zanimljiva je i njegova teorija po kojoj će se družiti s vlastitom kćeri kad ona odraste, ali pod uvjetom da bude dobro odgojena. Kakva li apsurda i neljudskosti od čovjeka koji je pružio dom napuštenom dječaku u Americi, a vlastitio dijete će, ako to pokaže DNK analiza, viđati pod uvjetom da djevojčica položi test iz lijepog ponašanja, kao da roditeljska ljubav ne oprašta sve, pa i "nelijepo ponašanje". Višnjić i ja imamo zajedničke prijatelje Vedrana Mlikotu i Gorana Navojca. Obojicu ih jako volim i cijenim i kao ljude i kao glumce i drago mi je što se i u ovom slučaju ponašaju kao prijatelji i podržavaju Višnjića. Ali nastupaju s muške pozicije i nisu realni u sagledavanju situacije. Prije nekoliko godina upoznala sam Gorana Višnjića u Zagvozdu kod Mlikote doma. Sa suprugom Ivanom došao je na otvaranje Susreta glumaca u Zagvozdu i svečano otvorio Trg glumca. Na okupljene ljude ostavio je dojam osobe sklone pjesmi i vrlo pristupačne. Nije se ponašao kao proslavljeni glumac i zvijezda. To više me je iznenadilo njegovo ponašanje u situaciji vrlo delikatnoj za njega i njegovu obitelj. Očekivala sam da, kako kaže Navojec, Višnjić postupi časno i iziđe hrabro u javnost, prizna preljub i izvanbračni izlet u kojem je začeta i prije četiri mjeseca rođena djevojčica koja sada plaća cijenu njegove nepromišljenosti. Umjesto toga, veliki glumac odlučio je biti nečovjek. Šteta!
- 15:19 - Komentari (10) - Isprintaj - #