Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenicavecernji

Marketing

Tanja Dragović: Gem,set, meč

Proteklih tjedana top tema svih razgovora ,od špice do Sabora, bio je preljub proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića kao i njegov napad na fotoreportera.Svi su danima iščekivali kakav će rezultat biti na kraju ovog meča i hoće li Tanja oprostiti Goranu. Sudeći prema napisima i fotografijama u tisku to je gotova stvar- supružnici će se pomiriti. I dok su se muškarci solidarizirali s Ivaniševićem priznajući da su i sami ,barem jednom, bili u sličnoj situaciji -žene su se određivale ovisno o tome jesu li supruge ili su nečije ljubavnice.Tako su jedne stajale uz Tanju Dragović(pa pobogu svaka od nas je barem jednom bila u takvoj situaciji da je muž ili partner prevari),koja je, nota bene, u cijeloj situaciji ostala dama i žena koja nije svojom djecom emotivno ucjenjivala supruga. Dapače, dopustila mu je nesmetan pristup djeci kao prava pametna i odgovorna majka.Neke žene žalile su ljubavnicu koja je navodno ispala najveća žrtva (prezerena i odbačena od ljubavnika) koji ju je dodatno ponizio javnim pismom isprike supruzi.Koliko čitam i njezina baka javno je istupila u obranu unuke.Ruku na srce moraliziranje bilo kakve vrste u ovom slučaju je deplasirano. Svatko do nas ima poneku priču za koju želi da ostane samo njegova. No,činjenica jest da u našem društvu- žena koja je ljubavnica- biva prezerena i žigosana a muškarac je frajer koji eto, uz suprugu, a u Ivaniševićevom slučaju prelijepu,može imati i priležnicu.
Ono što ovdje može biti predmetom rasprave jest fiksacija tuđim životom. Goran Ivanišević i njegova supruga za mnoge su uzor glamuroznog života. Uvijek dotjerani ,modno usklađeni,uspješni -odavali su sliku pravog sklada.Tanja ,koja je bila manekenka s međunarodnom karijerom, vidjela je svijeta i kretala se u krugovima o kojima mnoge klinke- željne glamura u Hrvatskoj-mogu samo sanjati. Stoga ne čudi da netko izreže njezinu fotogragfiju i traži od vizažista da ga upravo tako našminkaju a od frizera da joj kosa bude poput Tanjine. A kad se tome dodaju prijeteće sms poruke supruzi da napusti supruga jer je on navodno zaljubljen u nju -onda to više nije preljub to se u psihologiji zove patologija i fiksacija.To se liječi odlaskom na psihoterapiju.
Zašto ovo pišem?
Tanju Dragović upoznala sma kod zajedničke pedikerke Đurđe. Na mene je ostavila jako dobar dojam mlade, pametne i prelijepe, do savršenstva njegovane,žene koja ima životne ciljeve. Svidjelo mi se što pored blagosti ima i čvrstinu,koju je nota bene dokazala, pokazavši Ivaniševiću prstom vrata kad je doznala za preljub. S druge strane mislim da nitko u Hrvatskoj nije ravnodušan na Ivaniševićeve sportske uspjehe. On je bio i ostat će sportska ikona i veličina. Štoviše,kako kaže moja draga prija, Nina Badrić, on je kralj i kvalitetan čovjek. I to joj vjerujem! Ali dodajem, samo je čovjek- od krvi i mesa -s ljudskim manama kakve svi imamo.Ništa više i ništa manje.

Ono što me kao novinara, koji godinama prati politička zbivanja, iskreno smeta jest što novinari (tzv. tiskovina za žene) nisu i u slučaju političara- preljubnika,a kojih nije malen broj, bili ovako uporni u otkrivanju istine i plasiranje u javnosti njihovih tajnih sastajališta.Mnogi od njih su godinama varali i još uvijek varaju žene a da su mediji o tome šutjeli i još uvijek šute. Postavlja se pitanje zašto je onda Goran tako laka meta? Upravo zato što je planetarno poznat, za naše prilike poprilično bogat, a nema konkretne političke moći. Iz tog razloga postao je jako dobra meta.Kad se tome doda njegov dalmatinski temperament onda je rezultat porazan-palica za golf po ruci i fotoaparatu-reportera.Samo da na tome ostane.

Post je objavljen 03.03.2008. u 11:08 sati.