magarac blog

četvrtak, 18.09.2008.

Uravnilovka

Jučer je na riječi Z. Milanovića u kojima je upozorio na to da nisu ukinute povlaštene saborske mirovine, Sanader odgovorio da ne mogu biti svi isti i da bi ukidanje povlaštenih mirovina bila uravnilovka i povratak u socijalizam.

Znači, kad građani traže prava za sebe odmah se digne dreka da ne može država davati svima i o svima se brinuti i da više nismo u socijalizmu, a kad se od političara traži da im se ukinu povlastice te da i oni ostvaruju svoja prava prema pravilima koje su donijeli za sve druge građane osim njih, onda se digne dreka da to ne može tako jer kao više nismo u socijalizmu, ovo više nije komunizam i to tako ne ide.

Dakle,nije uravnilovka ako političari dobivaju povlastice i novce od države, već je uravnilovka ako građani traže svoja prava.
Eh da nema tu više povlaštene kaste političara kao u komunizmu, i čalnstvo u partiji više nije uvjet za ostvarivanje nekih prava. Je'l tako?

Kakvo licemjerje!!!

Slično licemjerje sam osjetio i kad je nedavno Lion Queen objavila post u kojem je nabrojila neke od olakšica koje država daje poduzetnicima ili onima koji će to tek postati i u komentaru na jedan moj post.
Prije par mjeseci sam napisao jedan post u kojem sam govorio o tome kako porezna politika baš i ne potiče natelitet te da bi se to moglo i poboljšati.

Lavica je u komentaru na taj post između ostalog napisala ovo:"Nitko nikoga ne tjera imati jedno niti četvero djece. Tko voli nek izvoli. Država bi platila svima i doprinose i poreze i još bi im dala i plaće da ni ne moraju uopće ići raditi, a kad bi otišli u mirovinu država bi im dala i 10.000 kn mirovine, samo nam ti javi od kojih to sredstava. Možda od ubrane mane koja pada s neba!"
Dakle simpateizerka HDZ-a koji godinama trubi kako trebamo poticati obitelji da imaju više djece, lijepo kaže da su oni iz obitelji s mnogo djece sami krivi i da ih nitko nije tjerao, još se i sprda i spominje da bi država svima sve plaćala kad bi bilo mane s neba.
Ali izgleda da za neke pada mana s neba jer saborski zastupnici imaju prava na velike mirovine i sve im je plaćeno.

Druga stvar je onaj njen post u kojem nabraja poticaje koje drzava daje poduzetnicima.
Najprije je meni u mom postu rekla da država ne može drugima (običnim građanima) plaćati sve, i doprinose i poreze, a onda napiše post u kojem navodi primjere gdje država plaća ili oprašta i poreze i doprinose i još im daje novce kroz razne poticaje. Dakle, i njima pada mana s neba.

Eto prave slike Sanadera i njegovih sljedbenika.
(iako ni drugi nisu puno bolji)

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #