Glasanje - kolovoz

Glasajte za najdražu sliku i pjesmu koje su odabrane za mjesec kolovoz.

- Disco Queen (2005.), fotograf Steven Klein
- Freedom (1992.), fotograf Steven Meisel
- Femme fatale (2002.), fotograf Craig McDean
- Naughty (1990)., fotograf Herb Ritts


- Rescue Me (1991.) [http://www.youtube.com/watch?v=apAP56zS9vI]
'Rescue Me', odlična pjesma sa Madonnine prve kompilacije 'Immaculate Collection' iz 1990. Za pjesmu su zaslužni Madonna i producent albuma 'Erotica' Shep Pettibone. Po zvuku izgleda kao da su Madonna i Shep Pettibone uradili prema 'Rescue Me' album 'Erotica'. 'Rescue Me' je izašao kao drugi singl sa kompilacije 'Immaculate Collection'. Madonna nije htjela da izda pjesmu 'Rescue Me', mislila je da nakon velikog uspjeha singla 'Justify My Love' nije potrebno izdavati drugi singl. Kada je najavljen da će izaći kao singl, američke radio stanice su poludjele za pjesmom! Na američkoj top listi singlova, 'Rescue Me' je debitirao na #15 i oborio rekord Michaela Jacksona. 'Rescue Me' je ostvario tadašnju najveću poziciju singla u prvom tjednu, a Jackson je sa svojim singlom 'Thriller' debitirao na #20. Kritičari i publika su hvalili singl, ali ne i Madonna. Nakon završetka 'Blond Ambition' turneje i bure oko spota 'Justify My Love', Madonna nije bila zainteresirana oko snimanja spota za 'Rescue Me', tako da spota nije bilo. Mnogi su mislili da sa spotom pjesma može doći i do #1. Bez spota i promocije singla, radio stanice su brzo zaboravile singl ali većina smatraju da je sva ta pažnja na 'Justify My Love' zasjenila 'Rescue Me'. Singl 'Rescue Me' u SAD-u je zauzeo #9, u Velikoj Britaniji #3, Kanadi #4, Španjolskoj #3, Italiji #1, 'Euro Top 20' #3... Samo u Americi, singl je prodan preko 600,000 primjeraka i certificiran je zlatnom pločom. U svijetu je prodan u 1,500,000.

- Fever (1993.) [http://www.youtube.com/watch?v=QCC2GnbE7P4]
Sigurno ste čuli mnoge obrade pjesme 'Fever', u orginalnoj verziji od Little Willie Johna, a napoznatije su od zvijezda poput Tom Jonesa, Bob Dylana, Elvis Presleya, The Doors a i Madonnina koja se nalazi na albumu 'Erotica' iz 1992. Tijekom snimanja albuma 'Erotica' sa producentom Shep Pettiboneom, Madonna je počela raditi na pjesmi 'Goodbye To Innocence'. Madonna je htjela da uzme sample pjesme 'Fever' za pjesmu 'Goodbye To Innocence', ali na kraju je odlučila da će je obraditi. 'Goodbye To Innocence' je odbacila sa albuma, pa je 'Fever' našao svoje mjesto. Spot 'Fever' je režirao Stephane Sednaoui u Miamiu, koji je radio sa The Red Hot Chilli Peppers i Kylie Minogue. Madonna u spotu za verziju pjesme 'Fever (Edit One)' je nosila kreacije Jean-Paul Gaultiera, a zeleni cvjetni kostim je 2001. na aukciji Sothby prodan za 12,000 američkih dolara. Spot nema posebne radnje, Madonna se pojavljuje u četiri različita outfita sa perikama, također i premazana sa srebrnom bojom. Singl nije izašao za američko tržište. U Americi je pjesma izašla kao b-side na singlu 'Bad Girl', ali američke radio stanice su puštale pjesmu i tako je zauzela #1 na Hot Dance / Club Play. Singl je zauzeo #6 u Velikoj Britaniji, u Japanu #7, Italiji #12... Madonna je promovirala pjesmu nastupima uživo na Saturday Night Live, Arsenio Hall i Hollywood Bowl Show. Na turneji 'Girlie Show Tour' 1993. ju je izvodila sa dva polunaga plesača koji su se borili za Madonnine vruće dodire, a Madonna je bila domina nad njima. Kraj nastupa 'Fever' je bio odlično osmišljen, Madonnna i plesači polako su nestajali u velikom plamenu na stageu.

- Get Together (2006.) [http://www.youtube.com/watch?v=KIwnKtL6leQ]
'Get Together', dance pjesma koju je producirala Madonna zajedno sa Stuart Priceom, Anders Baggeom, i Peer Astromom za svoj posljednji album 'Confessions On A Dance Floor' iz 2005. Fanovi smatraju da je 'Get Together' jedna od Madonninih najboljih dance pjesama ikada. Svojim electro i punim dance zvukom pod utjecajem Daft Punka poziva svakoga na plesni podij! 'Get Together' je izašao kao treći singl, iako je Madonna htjela prvo da izda 'Jump' ujedno i live nastup te pjesme sa Confessions turneje kao spot kako bi singl dobio više uspjeha. Madonnina izdavačka kuća Warner Bros. je odabrala 'Get Together' za treći singl, tako je i bilo. Spot je režirala tvrtka za komercijalne reklame pod nazivom 'Logan'. Pošto je Madonna bila zauzeta Confessions turnejom, nije imala vremena da snimi spot za 'Get Together'. Logan je iskoristio za spot njen nastup u londonskom klubu KOKO i pretvorio ga u zanimljivu animaciju. Prema njihovim riječima, spot je inspiriran radom umjetnika Mila Manara. Ove godine, Madonnin fan klub 'ICON' je objavio drugu verziju spota koju je režirao Eugene Riecansky. Singl je izašao na ljeto, za vrijeme Confessions turneje. U Velikoj Britaniji je zauzeo #7, Španjolskoj #1, Italiji #2, Kanadi #4, Euro 20 #7... Pjesma 'I Love New York' je bila b-side na singlu. 'Get Together' je postao Madonnin 36. #1 singl na američkoj top listi dance pjesama, tako je potvrdila svoj status 'Dancing Queen'. Singl je prodan u milijun primjeraka. Madonna je 'Get Together' izvela na svojoj posljednjoj turneji Confessions. Nastupala je sa dva plesača uz odličnu koreografiju, a pozadi su se prikazivale slike koje je uradio Steven Klein. 'Get Together' je bio nominiran na ovogodišnjem Grammyu za Best Dance Recording.

- You Must Love Me (1996.) [http://www.youtube.com/watch?v=qjibI5h7608]
'You Must Love Me', jedna od najljepših Madonninih balada ikada, izašla je kao prvi singl sa multiplatinastog soundtracka 'Evita' iz 1996. Madonna pjeva pjesmu 'You Must Love Me' u filmu 'Evita' kada sazna da je na samrti. Madonna je jednom prilikom izjavila da je 'You Must Love Me' jedna od pjesama kojom se najviše ponosi. Ovu predivnu baladu su napisali Tim Rice i Andrew Lloyd Webber, to je bila njihova prva suradnja nakon 13 godina. Spot je sniman u Los Angelesu, kada je Madonna bila u osmom mjesecu trudnoće. Režiser spota je Alan Parker, ujedno i režiser filma. Da bi sakrila stomak, Madonna u spotu je stalaja ispred klavira, te su se prikazivale scene iz filma. Singl je izašao u 10. mjesecu sa b-side pjesmom 'Rainbow High' koja se nalazi na soundtracku. U Velikoj Britaniji je zauzeo #10, Kanadi #2, Americi #18, Italiji #5, Brazilu #10... Singl u Americi je prodan preko 600,000 primjeraka i certificiran je zlatnom pločom. U svijetu je prodan u 1,100,000 primjeraka. Glazbeni i filmski kritičari su se klanjali Madonni na njenoj vokalnoj izvedni ove balade. 1997. godina joj je donijela još veći uspjeh. Na dodjeli Oskara je osvojila nagradu za najbolju pjesmu 'You Must Love Me' iz filma, također je uživo i nastupala. Pjesma je osvojila nagradu za istu nominaciju na Zlatnom Globusu, te je Madonna osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

02.09.2007. · Ostavi komentar (23) · Isprintaj · #