fish!
fish!
square square
subota, 28.05.2005. - 20:37
..LoSoSs iz bek..i totalno je lejm =p

Da. Vratila se preplanule puti i crvenih ramena..s bijelim tragovima od ruksak-naramenica =D Nego, ovo pišem tek tolko da se vratim na vrh liste osvježenih blogova =D =D Inače, brojač se približava magičnoj brojci 8888. A meni 8 poseban broj. Stvarno je. Puno toga se vrti oko broja 8, .. al mi se ne da sad od tome =D i znam da nikog do sad ko je bio 4444, 5555 itd. nisam ekšli častila pivom, al sad stvarno stvarno budem =)) u biti jesam častila, onog koji je pokazao dokaze i sad bi ubacila dokaze, al mi se ne da.. hmmmm...
Lijena sam danas. Od kad sam sjela za komp..a to bijaše 15 minuta nakon ulaska u stan. Totalno sam ovisna. To je loše. I odnedavno ubedirana. Svime skupa. I zaljubljenim ljudima. I Zubalu koje se opet ne javlja jer je na treningu. I ispitu koji je u utorak, a ja nema šanse da uspijem pročitat a kamoli naučit gradivo..ono što sam znala je isparilo..
I bila sam danas izvrsne volje,,, eto, toliko o tome. Not tu vri, ne idem u analize svoje ;)) previše alkohola a premalo sna za tako nešto.

Inače, Rovinj-odlično! I švedski stol i kroasani za doručak, i more (da, jesam se kupala, i Fikuss takodje, i uopce nije tako hladno..15ak stupnjeva celzijevih =)) , i sunce, i teren..i zgodan vodič neke maloljetne grupa(Ahhhhh) i neki sladak Njemac iz hotela, i onaj lik koji je došo na večeru u uskim bijelim hlačicama i košulji zavezanoj iznad pupka (da, govorim o muškoj osobi i koji je sjedio sa svojim dečkom za stolom.. heh.. kaj sam htjela reć?

aha da, hejtam trenutno..u biti sam preiscrpljena da bi razmišljala o tome. Ali znam da hejtam nešto. Općenito sam isfrustrirana i tako to. I tupava. Ne da mi se razmišljat. Razočarana sam. Koječime. Nije ništa ozbiljno,. To meni dodje onako.. u valovima.. Periodički se ponavlja i to.

Vrti mi se. Ali onako stvarno. Sjedim evo i svako malo imam osjećaj da se okrećem i vrtim. I sve okolo mi pleše. i vrti se. Zidovi se približavaju i guše me i gnječe i vrte se i stvarno brijem da nisam oke. Trebam ići negdje. Imam traume od gledanja u ekran. ZAto sad buljim u tipkovnicu i tipkam nekom abnormalnom brzinom (ne kužim kako) pa se nadam da je više manj ok. Škicnem tu i tamo. Tek toliko.

Sve je nenormalno danas. Poludit ću. za istač. Izgrebat ću si kaktuse po rukama. Tek toliko da imam neke motive. Kad se već grebem, glupo da ostavim samo crte. Ne znam zašto se želim grebat po rukama. U biti me ugrizla neka živina za nogu i to me svrbi. =D

idem gledat skriptu. možda se i raspakiram danas.. ili isperem sol iz kose? ili ne znam.. pokrenem se..
bitno se pokrenuti..

pokrenuti..
krenuti..

'kreni prema meni ,,kreni,,, ' (to postoji ,jelda?)


eeeeeeeeeeeeeeeeee,,,na veselije teme-- čula sam totalno dobru pjesmu od nižetića. hahahahahahaha.. evo riječi =))


TOTALNO DOBRA PJESMA OD NIŽETIĆA

ne mogu nać nigdje.. sad sam tužna =(
improvizacija.

'imam tri bubrega, a normalna su dva
(nešto nešto) anatomska greška

prodat ću bubreg, kupit ćemo stan
nije neki početak, al imam dobar plan

ljubit ću te noću, kuhat ćeš mi danju
hranu
domaću i stranu
genetsku i pravuuuuuuu'

(ne, ne izmišljam, ovo stvarno ide ovako)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (37) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 23.05.2005. - 09:30
..oprosti mi što odlazim..

Kada ćeš ovo čitati, mene više neće biti ovdje. Pitat ćeš se zašto me nema, nećeš shvatiti razlog.
Ako ti kažem da sam morala otići, nećeš mi vjerovati.
Ako ti kažem da sam htjela ostati, sumnjičavo ćeš odmahnuti glavom.
Ako ti kažem da mi već nedostaješ, sarkastično ćeš se nasmijati.

Vjeruj mi, ne bih ti lagala.
Ovo je prešlo u ovisnot, znam da nije trebalo, i znam da nije zdravo.

Odlazim, svakim pročitanim slovom obilježen je još jedan dio puta koji sam prevalila.

Shvati me, molim te.

Nisam ovo mogla reći dok sam bila ovdje.

Zato sam stavila da se objavi dan kasnije- =D

dragi Blože, upravo sam u busu za Rovinj. =)
Vraćam se za tjedan dana.

Sincerely yours

LoSoSs

=)



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (21) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 21.05.2005. - 14:32
..the amazing adventures..part4

..Dildo i Doldo prisustvovali su Julkinom krštenju.. (u nedostatku pametnije ideje, saga se nastavlja)

(takodje dostupno: intro , part 1 , part 2, part 3 )


Upravo u trenutku kad su Helix i Helga pričali o useljavanju u staru kuću pokraj pruge, zazvonio je telefon. Telefonski razgovor je totalno nebitan za priču, ali objašnjava zašto je ovo novi nastavak (stvarno objašnjava!)

Uglavnom, čim su Helix i Helga smjestili svoje tegle u staru kuću, Helga je počela prigovarati zbog prljavštine i trulih podova, a Helix je počeo sanjariti o vlastitom laboratoriju. Rupe u krovu im nisu smetale, jer im je prijala svježa kišnica, pogotovo dok bi zaspali pijani,i onda se budili žedni kao albatrosi, a nije im se dalo ići po vodu.

POkušali su živjeti skromnim životom, ali im je onda puko film pa su pozvali Dilda i Dolda. Uskoro su imali izvana staru, ali iznutra vrhunski uređenu i čistu kuću, a posebna soba bila je uređena kao laboratorij. U tom istom laboratoriju stvorena je Julka. Trenutku kad je kapljica kiše kroz krovnu rupu pala na Julkinu glavu prisustvovali su i oduševljeni Dildo i Doldo koji su proglašeni Julkinim kumovima. Dok je Julka odrastala polako kako ljudska bića već odrastaju, Helix i Helga imali su i normalno uzgojenu djecu- Horacija, Hildu, Hajriju i Hanibala. Oni su, veseli kakvi potomci genetski modificirani suncokreta (GMS) već jesu, rado skakutali kućom i uživali u igri s Julkom.
Julka je oduvijek bila bistro dijete, pa je već u ranoj dobi primijetila da je različita od svoje braće i sestara.
-Sjećam se kad si me upitala zašto si ti toliko drukčija-bilo ti je čudno da jedino tvoje ime ne počinje s H.., rekla je Helga, a suza joj je kanula iz sjetno-izgledajućeg oka.
Tek je kasnije Julka primijetila da ne može vršiti fotosintezu, i da nema latice, listove i ostalo. Helix i Helga su krajnje sugestivno rekli da je zamijenjena u rodilištu, a Dildo i Doldo (maskirani u medicinske setre) su potvrdili kako je jednostavno zamijeniti F1 generaciju genetski modificiranog suncokreta (GMS) i ljudsko novorođenče, jer latice F1 generacije GMSa još nisu žarko žute.
Za razliku od posvojene djece u američkim filmovima, Julka nikad nije poželjela upoznati svoje 'prave' roditelje.

-Ali genetski modificirani roditelji! (GMR!) , poviknula je Julka, pričajte mi o vrtu!
I tako nas priča dovodi do dana kad je Julka ugledala vrt dr.Nauplija.
- Dr.Nauplij je tvoj neprijatelj! , jednoglasno su uzviknuli Helix i Helga.
U Biljnim proročanstvima,(knjiga 4., svezak III.) odmah ispod ulomka u kojem se spominje ljekovitost i izrabljivanje kamilice i nevena, zapisano je da će doći veliki neprijatelj biljnog carstva, koji će jesti špinat s mlijekom i mrziti sve druge biljke, te pljuvati po njima, riječima i djelom, svojim otrovnim izlučevinama istrebljujući biljke.
Julkina sudbina jest spasiti biljni svijet.

Nakon prvotnog šoka (ipak nije bila zamijenjena u rodilištu!!), Julka se pribrala i zauzela ponosan stav u sredini prostorije.
-Prihvaćam svoju sudbinu, odvažno je rekla, s jednom rukom u zraku i vizionarskim i odlučnim pogledom uprtom u nepregledne daljine nevidljive običnom nevizionarskom i neodlučnom oku.

Postala je ..
..
..
(opet dramaturška napetost)
..
..

žena- Jažica!!! *



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (21) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 15.05.2005. - 20:19
..da da..rafting i filmske kritike-Losossove ..

Vratila se upravo s raftinga. Bilo odlično! =) Osim što trenutno mogu micati jedino prste..nožne.. a najviše me ubijaju podlaktice (za Boga miloga-podlaktice!) Smočila se..mislila da sam mokra skroz pa se u prvoj pauzi bacila u Dobru. Ispalo da nisam bila mokra skroz, što zaključih po valu hladne vode koji mi je napunio odijelce.. u kojem sam se(u.b.r) osjećala ko nasukani kit, a otprilike tako i izgledala.. Hejtam rafting-odjelce. Kako je to teško skidat i oblačit pri piškanju u nekom grmu.. a kako je jako potrebno ići piškat nakon pocugane pive..a kako nema puno mjesta za dotičnu radnju ako plutaš u brodu po rijeci.. Da, na kraju sam skužila i da sam ga cijelo vrijeme (odjelce) furala naopako-inside out (što objašnjava 'čudno postavljen cif') =)

Nego, jel neko jučer bio toliko jadan da je ostao doma? Nije?? Onda nek vam bude žao! Odličan filmna RTLu!!!

LoSoSsove filmske kritike: TARZAN I IZGUBLJENI GRAD

(Tarzan bio zgodan na najavi, a 'izgubljeni grad' zvučalo zanimljivo)

Film je vrijedan zato što:

1) Tarzan je zgodan.
Kasnije dobije i onu malu suknjicu, pa mu vidimo i nabildane (pomoću steroida razvijene) nožne i guzne mišiće..na žalost, ne vidi se ništa previše (a gledala sam pozorno, believe me)

2) Zaobilazi telefon kao sredstvo komunikacije.
Tarzan u Londonu na momačkoj večeri, i odjednom u kaminu, u vatri-oh gle! Poglavica domorođačkog plemena obaviještava ga da je Afrika u nevolji, te ovaj žurno otiđe sa zabave, obavijesti zaručnicu i ode u Afriku. Tamo se skine u bež bermude i ljulja se po drveću.

3) Zaručnica ima zadivljujuće sposobnosti pakiranja.
Iako je rekla da neće s njim, ipak ga slijedi u Afriku. Tamo večera u haljini, da bi, dok bježi s Tarzanom iz hotela (zbog negativca) imala matching bež bermude i bijelu košulju (kao Tarzan, koji je za tu prigodu uzeo bijelu košulju, I guess). U Tarzanovom brlogu usred džungle (gdje joj on pokazuje knjige iz kojih je sam naučio čitati) (?) odnekud iskopa bijelu haljinu u kojoj pleše s Tarzanom, dok se glazba ori s gramofona (?).

4) Romansa
Nakon bijega iz hotela, zaljubljeni J&J (John= Tarzan i Jane-potvrda moje teze o istim inicijalima HA!) sjede na slonu i razgledavaju ljepote Afrike..u trajanju od kojih pola sata(filma).. dajući izvrsni povod za bljuvanje..

5) Vrhunski negativac.
Osim što je antipatičan, glavni negativac je kao znanstvenik i istraživač, ali mu to ne smeta da tu i tamo raznije dinamitom 'najstarije građevine čovječanstva'. Honorarno se bavi krivolovom, skuplja bjelokost, pljačka domorođačka plemena i pali im kolibe, a tu i tamo zatoči i koju živu životinju koju Tarzan onda oslobodi. Ubije Tarzanove prijatelje koji voze neki brod po rijeci. I još uz sve to (!) upucava se Tarzanovoj zaručnici. Gad!

6) Sposobna čimpanza
Ne samo što uspješno oponaša Tarzana i Jane u njihovom plesanju uz gramofon, nego (osim što sama uključi gramofon) uspije u rekordnom vremenu uzet od Jane haljinu, prekrojit ju da bude odgovarajuće veličine, zakopčat patent na leđima i pobjeć na drvo.

7) Uputstva kako se spasiti od smrtonosnog ugriza žutozelene kobre kojoj otpadne glava
Dakle, nakon što vas je ugrizla dotična kobra, i otpala joj glava (?), ni slučajno nemojte dirati glavu jer zna još koji put gricnuti. Onda si loše podvežite ranu, i odite umrijet ispod nekog drveta. Tu se sad uključuje vaš prijatelj poglavica koji se pretvori u krdo pčela i tako vas sakrije od negativaca koji vas traže, a onda vas čudesno izliječi i još vam da kožnu suknjicu da budete u skladu s prirodom. Ne brinite zbog razilaženja s vašim partnerom u stilu odijevanja-do kraja filma će i ona/on imati kožno odjelce.

8) Element iznenađenja- ponavljajuće!
Iako Tarzan nikako da krepa, i svaki put urliče karakterističnim urlikom, svaki put nas iznenadi, a naše iznenađenje djeluje i na glavnog negativca koji svaki put kaže 'what the hell?' Onda pokuša opet ubiti Tarzana, ali čak i kad na njega i Jane padne hrpa kamenja (stijena-razvalio dinamit) oni nemaju niti ogrebotine.

9) Najbolje spašavanje svijeta ikad
Nakon što cijeli film Tarzan uvjerava mr.Bad Guya da ne smije doći do skrivenog grada, ovaj se dokopa dotičnog, i na kraju sjedne na prijestolje neko, da bi došlo do iznenadne naoblake, munja i gromova, te ovaj biva (kroz otvor na stropu) spržen, a svijet spašen. Tu je naravno Tarzan napravio..apsolutno ništa. Ali ipak mu svi zahvaljuju, a poglavica kaže da ne bi mogao bez njega.

10) Dokaz da je važno dobro organizirati vrijeme
Tarzan ide u Afriku tjedan dana prije vjenčanja. Putuje iz Londona. Njiše se po drveću. Slijedi ga zaručnica. Razgledavaju Afriku na slonu. Plešu. Spašavaju Afriku i svijet. Ponovo se usklađuju u odjeći. Putuju natrag iz Afrike u London da bi stigli na vjenčanje. Ono-wow! A ja zakasnim na faks svaki dan..


Eto! I može vam bit žao što ste se sinoć opijali umjesto da ste gledali ovo remek djelo!

Idem vegetirat....





LoSoSs vOLi kOMenTaRe (22) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 13.05.2005. - 17:04
..podmažimo ljuljačke i postavimo karte..a.k.a.pad kvalitete =)

PODMAŽIMO LJULJAČKE

*škrip*
*škrip*
*škriiiip*
kaže ljuljačka u mom parkiću.

..dok ja sjedim na klupici pokraj i uživam u proljetnom suncu (konačno).. uživanje umanjeno pokušajem učenja.. učenje onemogućeno škripanjem ljuljačke.

Moje djetinjstvo bilo je lijepo. Sjećam ga se obojenog- crvenog obruča kroz koji sam se provlačila, plavih šipki koje su držale konstrukciju ljuljačke, smeđeg šuštavog lišća kroz koje sam trčala u šumi, zelene trave koju je jeo moj zamorac i plavog neba koje sam gledala ležeći na leđima.

NE, ovo nije priča u kojoj su ljuljačke simbol djetinjstva,,
Ovo je molba da se podmažu krushking ljuljačke jer me smeta (da ne kazem 'zivcira', jel.. ;)) njihovo škriputanje.

(dobro ajde, pomozimo djeci da se bešumno ljuljaju!)



POSTAVIMO KARTE

as in: karte na kojima je prikazano di vozi koji tramvaj..

Ah, sjećam se Bratislave, i Praga, i ostalih gradova di je na stupu valjda svake tramvajske stanice postavljena karta tramvajskih linija. Tamo sam čak imala šanse da se snađem.. usprkos (i unatoč) mom nepogrešivom smislu za pogađanje pogrešnog smjera.

NE, ovo nije priča o izgubljenom turistu u Zagrebu i zahtjev da se turistima omogući lakše putovanje zagrebačkim tramvajima.

Ovo je priča o meni koja sam prekjučer išla kod zubara u Novi Zagreb, sišla s busa, dobila upute da se vozim jednu stanicu, i sjela u tramvaj koji ide u krivom smjeru!! Suprotnom smjeru! Osoba koja je rekla 'nazovi me ako našto zapne, ili se izgubiš' (a zna da ću se izgubit, jer se uvijek, ali uvijek izgubim) se NIJE JAVLJALA NA MOB! Slobodno joj ostavljajte zle komentare ovdje.
Da je postojala negdje karta s tramvajskim linijama, možda (šanse su male, ali ipak postoje) ne bi došla do ruba živčanog sloma pitajući se di je pobogu pravi tramvaj i u kojem smjeru uopće moram ić. (i kako se ono zove kvart di mi je zubar).

(oke, možda bi i turistima bilo lakše, pomozimo i njima!)

(isfrustirana? nee... samo tražim pravi put u životu.. put ljubavi, mira i tolerancije.. stvarno šteta što uvijek odem na krivu stranu.. )


Nego, osvrnimo se na bitnije teme:
KAKO ISPASTI IDIOT?

Nadjite crnca koji govori hrvatski. Ofkors, vi ne znate da govori materinji vam jezik, pa prvo smišljate nekoliko trenutaka kak da mu upadnete. Onda upadne hrpa hihotajućih klinkica koje ga žele upoznat na čelu s likom koji natuca engleski i objašnjava crncu da ga ove žele upoznat na što one bježe, hihotajući. Vi, mudro, prevedite crncu o čemu se radi. Onda ga, nakon misaone pauze, upitajte 'Can I ask you where are you from?' na što on kaže 'No, you can't' pa se vi onda osjećate ko totalni idiot, i lagano poprimate boju jagode dozrele na suncu, koju bi čak i Pago-leptir posjetio bez srama. Psujete mu u sebi (ipak ste vi oličenje dostojanstva, simpatičnosti i kulture, pravi Hrvat, pa nećete na glas, jel), lupkate nogom u ritmu predizborne pjesme Borisa Mikšića, i telepatski dovlačite krushking tramvaj kojeg nema već pola sata. Dopušteno je mijenjanje boja dok shvaćate da lik govori praktički savršen hrvatski, što mudro zaključujete prisluškujući (kulturno i nadasve diskretno!) njegov razgovor s frendovima.

KAKO SE OSJEĆATI KAO MANJI IDIOT?

Ako ste dovoljno kul (kao neki ;) *stavlja na sebe ogroman svjetleći 'ja sam kul' natpis* blesavo se nacerite uz 'ti govoriš hrvatski, jelda?' i pričajte s likom do Jaruna, doznajte da on tamo radi u jednom bircu, uživajte u pogledu na njegove dreadove koji se prirodno rade, i doznajte di živi, i ogovarajte loše vrijeme, gužve u gradu itd. =)) ili budite antikul ko hihotajuće curice i vrištite dok lik ulazi u tramvaj, i slikajte ga kamerom na mobu, i dovikujte kako je 'kjut' i 'smile!' i da.. budite hihotajuća tinejđerica =)
.. rekoh mu da je to baš kul jer može postat totalno magaultravelika teen zvijezda. LIjepo se smije =) Jadna sam, I know =D



SAmo za vas, i samo ovdje, zapisano krvlju na odbačenom komadu papira od slanca (ok, serem, uzela sam olovku i bilježnicu)..::

"Dečko iz Zagreba je snove svoje slijedio
Trbuhom za kruhom u Ameriku došao
Krv, suze i znoj tamo je prolio
I američki san ostvario

Uspješan i bogat iz Amerike se vratio
I sebe u službu domovini svojoj stavio
Krv, suze i znoj opet će proliti
Da bi mogli hrvatski san ostvariti

Krenimo, krenimo u bolje sutra, u novi dan
S Borisom MIkšićem, ostvarimo san

Krenimo, krenimo, i bolje sutra u novi dan
S Borisom Mikšićem ostvarimo hrvatski san


Ah.. tako dirljivo i senzualno muški vokal to pjeva, u pratnji s oduševljenim ženskim zborom u deliriju na drugom ponavljanju refrena pri kraju 'pjesme' ..ah..jednostavno..ponijelo je i mene.. dok sam 15.put slušala to što se stalno (ali staaalanooo) javljalo iz zvučnika. Slobodno neka netko Borisa upozori da me ne privlači njegov znoj..ono, stari, fala, al ne moraš proljevat to. Oke je, stvarno..

Danas planiram učiti.. prije nego odem u sc. Do sada nisam napravila ništa. Osim pogledala puno 'kupujte iz naslonjača' reklama i Anastaziju, i Simpsone, i Dr.Martina, i Sabrinu--- da =) učenie.. pojela sam sladoleda puno danas. Kuja u Vinceku je davala male kugle.. grrrr.. i kupila sam u Konzumu najgadnije japanke koje sam ikad vidjela =))) sad ih nosim uz one čarape koje imaju razdvojene prste =D =D

hihihi.. pozdraf =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (20) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 10.05.2005. - 23:59
..dok mrmoriš u polusnu..

Bijeli auti ne ostavljaju otiske zbog njihove bjeline, a patka je aterirala crtajući obrise lopte za napuhavanje. Zamijenio si me s nekim, gađajući gumene bonbone zračnim pištoljem. Sve je lakše nakon luka uz čevape, iako su te izbjegavali dok ste gledali kako dijete skače po brodovima na bakonu. Uređaj za prisluškivanje bio je otkriven jer je lampa pala čak triput. Mora da je popustila najslabija karika. Rekal je da, ako mora glumiti i ponašanje i govor, ona kao osoba potpuno nestaje. Trenutak kasnije on je ulazio u sobu s magičnim strojem i poželio da se dječak iz susjedstva zaljubi u njega. Pronašla sam žutu bubamaru sa smeđim točkama, crveno crne glave. Rekla je da je stoljećima bila zatočena u boci, oslobodila sam je. Divovskom žoharu otpale su noge dok su miševi dezorijentirano tražili rupu u zidu. Odbljesak u njenim očima onemogućio mu je ispijanje pive. Ljudi su dvorcem šetali praktički goli, izbjegavajući skrivene zamke.
Sunce se lijeno kretalo horizontom, pas je negdje cvilio uz zvuk violine ili harmonike, crni auti ostavljali su krvave tragove
dok mrmoriš u polusnu.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (25) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 08.05.2005. - 23:59
..dim..

..nagurani kao beživotne srdele u tijesnoj konzervi, hrđavog otvarača i prljavih stijenki. U zadimljenoj prostoriji, prepunoj stranaca, udaljeni i nedodirljivi, živimo svoj život daleko od znatiželjnih pogleda, glasnih riječi i usiljenih dodira, sigurni u svojoj ljušturi koju smo precizno i brižno izgradili, obavijeni dimom.

Prepoznajemo se pogledom--pogled progonjene životinje. Ispod spuštenih kapaka, iza krhkih vapnenih zidova, drhtimo od straha i nemoći. Jedva primjetno, uvjeravajući same sebe u mir, spokoj i blaženstvo, rastrgani vlastitim i tuđim idealima, željama i očekivanjima, bježimo od samih sebe, izgubljeni, prestravljano trčeći u nepoznatom pravcu.

Pogled koji upija kapljice kiše dok se cijede niz prljave prozore.

Zatvaram oči.

Vani, u tami, kiša se cijedi niz lice umjesto suza.

Vani, u tami, lišće šapuće sve što ja nemam snage reći.

Vani, u tami, vjetar urliče umjesto mene-- tuga, bol, sreća, olakšanje.

Vani, u tami, olujni oblaci sudaraju se umjesto konfuznih misli.

Vani, u tami, zagušljivi zrak bježi pred mirisom mokre zemlje.


Požudno udišem..
..kašljem od duhanskog dima.
Tražim te pogledom.
Razdvojila nas je hirovita gomila.




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (26) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 06.05.2005. - 18:26
..the amazing adventures.. part 3

dr.Adalbert više nikada nije bio isti.. (takodje dostupno: intro , part 1 , part 2 )

Da! To je konačno treći dio! Čitatelji i željni iščekivatelji (?) mogu odahnuti, i prionuti na čitanje novog nastavka ove možda neverending sage..

Daklem:

Julka je sjela na ružičastu stolicu u dnevnom boravku, a Helix i Helga odložili su šalice čaja kako bi se mogli bolje uživiti u priču koju su se spremali ispričati.
Helix i Helga cijeli život proveli su u laboratoriju, pod budnim okom dr. Adalberta (ovaj nema nikakve veze s onim pčelarom Albertom iz Julkinog susjedstva). Svaki dan žudjeli su za Sunčevom svjetlošću i trpjeli stalna zadirkivanja ostalih koji su ih zvali Felix i Felga. Imajući na umu da su Helix i Helga genetski modificirani, umjetno uzgojeni suncokreti, jasno je koliko ih je to smetalo.

Tako su, one noći kad su dr.Aldalberta oteli vanzemaljci, spakirali svoju imovinu i pobjegli iz laboratorija. Nitko nikada nije povezao ta dva dogadjaja, jer su Helix i Helga u komuniciranju s Dildom i Doldom bili izuzetno diskretni, a plan koji su zajednički skovali bio je pregenijalan da bi ga netko od neupućenih prokužio.
Jedina osoba koja je primijetila nestanak Helge i Helixa bila je čistačica Žužu, koju su zbog teškoća u govoru (traume iz djetinjstva) svi izbjegavali. Dok su znanstvenici tražili dr.Adalberta, a Dildo i Doldo ih (preuzimajući oblik rozih duracell zečeva) dodatno ometali, Žužu je izbezumljeno trčala od znanstvenika do znanstvenika, od štakora do štakora, od genetski modificiranog tulipana do genetski modificiranog tulipana, i govorila da nedostaju Helga i Helix. Problem je bio što je to skratila na 'H. i H.', a zbog njenih teškoća u govoru, 'Ha i Ha' je zvučalo kao 'haha', pa je to automatski protumačeno kao 'Žužu se opet napušila i blesavo se cereka'. Pogađate, nitko ju nije shvaćao ozbiljno. Tek nakon toga uveli su zakon o zabrani ismijavanja osoba s poteškoćama u govoru. .

Bilo kako bilo, bijeg Helge i Helixa ostao je nezamijećen. Dr.Adalbert nakon otmice više nikada nije bio isti. Dildo i Doldo uspješno su ga uvjerili da je sve skupa sanjao, i Helixa i Helgu i cijelu otmicu, ali se dr.Adalbert ipak (iz njemu neobjašnjivih razloga) panično bojao reklame za Duracell baterije.

Helix i Helga, pak, smjestili su se u napuštenoj kući pokraj pruge...



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (12) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 03.05.2005. - 23:12
..sve je u redu, sve je ok..

-Znaš, imam curu..
Nemam noge. Nemam zraka. Nemam vitalnih organa.

-Drago mi je..
Nije mi drago.

-I meni
Meni stvarno nije.

-..jel je voliš?
Reci da je ne voliš.

- Zaljubljen sam. Imam leptiriće u želucu i to. Mislim da je volim, da.
Zlo mi je.

- Kao mene?
Reci da ne kao mene.

- Stvarno želiš o ovome?
Ono što stvarno želim je cigareta, nešto s velikim postotkom etanola i nešto za udaranje..

-..da..haha..zapravo sam mazohist..hahaha
Zapravo mi uopće nije smiješno.

- Ne, ne volim je kao tebe.
Dobro. Ne bi podnijela da je drugačije od toga, jer..

-..aha.. pa ok..
Možda je u biti ni ne voliš toliko. Samo je prolazni hir. Ha?

- Tebe sam upoznao onda..znaš..i pomogla si mi da.. kužiš..
Znam. I da, shvaćala sam. Ne znam kad sam prestala shvaćati.. kužiš ti?

- Ma da.. pomogli smo si
Iskoristili smo se.

- Recimo da si mi zalijepila srce, uvijek ćeš biti tu.
Jebeni superglu. Zakon. Uvijek sam htjela biti žbuka.

- Držim zidove srca u kojem ona živi?
Nadam se da imam lošeg proizvođača..

- Tako nekako. Uvijek su me fascinirale tvoje metafore.
Nadam se da će se odlijepit strop i past njoj na glavu.. Uvijek su me fascinirali stropovi, da.

- ..aha..
Iseli nju, useli mene. Pakiram se brzo i pospremat ću za sobom..brisat prašinu..

- Ne moramo o ovome.
Gle, moramo. Prokleti mazohizam.

-..haha..ma ne smeta mi..stvarno..
Smeta mi. Stvarno.

- Znaš, nisam siguran za ove izlaske, nije u redu, nadam se da razumiješ.
K**c razumijem.

-.. da..
MIslim da sam negdje imala pivu. Ili cigaretu.. Oboje?

-Mislim, vidimo se mi još i to.
Ne vidimo se. MOžda se vidimo. Pravit ćemo se da se ne primijećujemo.

- Shvaćam, nije problem.
Ne shvaćam ovo. Problem je.

- Idem ja sad.
Ostani. Reci da si se šalio.

- Oke, i ja bi trebala ići.
Sigurno bi i ja trebala ići.. negdje

- Vidimo se!
Grč u želucu. Ne vidimo se. Znamo oboje.

- Aha, obavezno!

Pozdravljamo se. Svatko na svojoj strani ponora. Slabost u nogama ublažujem osloncem u obliku zida. Smiješim se. Gorčinu u ustima ispirem pivom.
Odlaziš.
Odlazim.
Izgledam ok.
Nisam ok.




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (41) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 01.05.2005. - 15:54
..piva?..

Danas, za Praznik rada, najbolje je ne raditi ništa. Jedini problem je što mi je i do sada bio praznik rada, pa nisam napravila apsolutno ništa.. što nije dobro jer sam morala napraviti mngo toga..za faks mislim..

ispričavam se na tupavosti, jutros sam ipak došla doma tek u pola 7, mrtva pijana i prilično umorna,,,pretpostavljam da se put doma produžio jer su me na parkiralištu blizu zgrade neki nepoznati normalno izgledajući likovi ponudili pivom pa su mi otvorili flašu pa sam sjedila na podu a oni u autu, pa smo cugali, dok je sunce sramežljivo provirivalo iza konzuma.. ne znam točno kako sam izgledala, ali mislim da kao osoba-koja-smije-još-cugat definitvno nisam. heh.. mama i tata su me prijekorno pogledali (bar mislim, ipak nisam vidjela najbistrije) dok sam teturala do kupaone i palila i gasila svjetlo i čudila se kako je mala razlika između upaljenog i ugašenog svjetla..

jutros (oko 1 i po =)) strašno sam se razočarala kad sam vidjela da sam prespavala Sedmo nebo koje bi sigurno pogledala da sam uspjela navit budilicu za 11.. na žalost, mobitel koji vrši funkciju budilice, sinoć, tj.noćas..jutros je završio ispod donjeg kreveta, a ja spavam na katu, pa je bilo malo nezgodno zavlačit se ispod kreveta u 7 ujutro da iskopam mobitel. Računala sam da će me sunce probudit, što je bila pogrešna pretpostavka, obzirom da mi sunce nije pretjerano smetalo dok sam išla spavat ..

pijem puno vode.. jer sam je sinoć pila malo. Petra je pila još manje.. makar smo se svojski trudili da je natankamo vodom.. negdje između onoga kad smo joj uzimali i proljevali cugu ('daj mi vrati cugu?' 'koju cugu?''aha, idem onda po novu' 'nee, nemoj ić po novu'), šetkali je dvorištem, nagovarali da povrati i ne spava na podu,, objašnjavali da praktički nema jetru i da ne pije više.. Ja s druge strane nisam previše popila..
samo 1 čašu stock-kole (nije bitno što je čaša od pola litre i što sam si napravila malo prebrutalni omjer od više stocka nego kole =))..i ajde..par piva (4?)..

negdje u procesu svega toga,,opijanja, triježnjenja, grupnog riganja (hahahaaha) i ostalog (khm), izgubila sam naušnicu.. jednu sam izgubila lani..to je valjda neka tradicija.. upravo sam skužila da mi je većina naušnica rasparena.. bilo bi ih i više da većina nije home-made pa si napravim drugu.. reklo bi se da sam često pijana pa gubim naušnice.. to ofkors nije istina jer ja još uvijek mislim da ja ne pijem..previše =D sad ću možda rolama do Šare u potragu za naušnicom..ništa bolje od jutarnje vožnje.. da.. problem je šta bi trebala potražit na svim mjestima di sam jučer bila.. i tu nastupa problem.. help?

ne kužim di su jučer ljudi nestali.. Zubalo pobogu di si se ti izgubila?? Barbi?? Fikus? imam rupe u pamćenju.. što je zapravo nemoguće obzirom da i dalje tvrdim da nisam bila pijana.. to sam objašnjavala i mami dok sam trkeljala noćas na mob i dok sam ju jutros uvjeravala da ja zapravo ne gledam u križ i da joj se to samo čini .. a ona je tvrdila da nije ona kratkovidna nego ja i da valjda ona dobro vidi..mislim stvarno, neke ljude stvarno ne možeš u ništa uvjerit..

ja pijana?? to ne može biti točno..


trebam vode..




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (23) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>