Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

..the amazing adventures.. part 3

(takodje dostupno: intro , part 1 , part 2 )

Da! To je konačno treći dio! Čitatelji i željni iščekivatelji (?) mogu odahnuti, i prionuti na čitanje novog nastavka ove možda neverending sage..

Daklem:

Julka je sjela na ružičastu stolicu u dnevnom boravku, a Helix i Helga odložili su šalice čaja kako bi se mogli bolje uživiti u priču koju su se spremali ispričati.
Helix i Helga cijeli život proveli su u laboratoriju, pod budnim okom dr. Adalberta (ovaj nema nikakve veze s onim pčelarom Albertom iz Julkinog susjedstva). Svaki dan žudjeli su za Sunčevom svjetlošću i trpjeli stalna zadirkivanja ostalih koji su ih zvali Felix i Felga. Imajući na umu da su Helix i Helga genetski modificirani, umjetno uzgojeni suncokreti, jasno je koliko ih je to smetalo.

Tako su, one noći kad su dr.Aldalberta oteli vanzemaljci, spakirali svoju imovinu i pobjegli iz laboratorija. Nitko nikada nije povezao ta dva dogadjaja, jer su Helix i Helga u komuniciranju s Dildom i Doldom bili izuzetno diskretni, a plan koji su zajednički skovali bio je pregenijalan da bi ga netko od neupućenih prokužio.
Jedina osoba koja je primijetila nestanak Helge i Helixa bila je čistačica Žužu, koju su zbog teškoća u govoru (traume iz djetinjstva) svi izbjegavali. Dok su znanstvenici tražili dr.Adalberta, a Dildo i Doldo ih (preuzimajući oblik rozih duracell zečeva) dodatno ometali, Žužu je izbezumljeno trčala od znanstvenika do znanstvenika, od štakora do štakora, od genetski modificiranog tulipana do genetski modificiranog tulipana, i govorila da nedostaju Helga i Helix. Problem je bio što je to skratila na 'H. i H.', a zbog njenih teškoća u govoru, 'Ha i Ha' je zvučalo kao 'haha', pa je to automatski protumačeno kao 'Žužu se opet napušila i blesavo se cereka'. Pogađate, nitko ju nije shvaćao ozbiljno. Tek nakon toga uveli su zakon o zabrani ismijavanja osoba s poteškoćama u govoru. .

Bilo kako bilo, bijeg Helge i Helixa ostao je nezamijećen. Dr.Adalbert nakon otmice više nikada nije bio isti. Dildo i Doldo uspješno su ga uvjerili da je sve skupa sanjao, i Helixa i Helgu i cijelu otmicu, ali se dr.Adalbert ipak (iz njemu neobjašnjivih razloga) panično bojao reklame za Duracell baterije.

Helix i Helga, pak, smjestili su se u napuštenoj kući pokraj pruge...



Post je objavljen 06.05.2005. u 18:26 sati.