Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

..da da..rafting i filmske kritike-Losossove ..

Vratila se upravo s raftinga. Bilo odlično! =) Osim što trenutno mogu micati jedino prste..nožne.. a najviše me ubijaju podlaktice (za Boga miloga-podlaktice!) Smočila se..mislila da sam mokra skroz pa se u prvoj pauzi bacila u Dobru. Ispalo da nisam bila mokra skroz, što zaključih po valu hladne vode koji mi je napunio odijelce.. u kojem sam se(u.b.r) osjećala ko nasukani kit, a otprilike tako i izgledala.. Hejtam rafting-odjelce. Kako je to teško skidat i oblačit pri piškanju u nekom grmu.. a kako je jako potrebno ići piškat nakon pocugane pive..a kako nema puno mjesta za dotičnu radnju ako plutaš u brodu po rijeci.. Da, na kraju sam skužila i da sam ga cijelo vrijeme (odjelce) furala naopako-inside out (što objašnjava 'čudno postavljen cif') =)

Nego, jel neko jučer bio toliko jadan da je ostao doma? Nije?? Onda nek vam bude žao! Odličan filmna RTLu!!!

LoSoSsove filmske kritike: TARZAN I IZGUBLJENI GRAD

(Tarzan bio zgodan na najavi, a 'izgubljeni grad' zvučalo zanimljivo)

Film je vrijedan zato što:

1) Tarzan je zgodan.
Kasnije dobije i onu malu suknjicu, pa mu vidimo i nabildane (pomoću steroida razvijene) nožne i guzne mišiće..na žalost, ne vidi se ništa previše (a gledala sam pozorno, believe me)

2) Zaobilazi telefon kao sredstvo komunikacije.
Tarzan u Londonu na momačkoj večeri, i odjednom u kaminu, u vatri-oh gle! Poglavica domorođačkog plemena obaviještava ga da je Afrika u nevolji, te ovaj žurno otiđe sa zabave, obavijesti zaručnicu i ode u Afriku. Tamo se skine u bež bermude i ljulja se po drveću.

3) Zaručnica ima zadivljujuće sposobnosti pakiranja.
Iako je rekla da neće s njim, ipak ga slijedi u Afriku. Tamo večera u haljini, da bi, dok bježi s Tarzanom iz hotela (zbog negativca) imala matching bež bermude i bijelu košulju (kao Tarzan, koji je za tu prigodu uzeo bijelu košulju, I guess). U Tarzanovom brlogu usred džungle (gdje joj on pokazuje knjige iz kojih je sam naučio čitati) (?) odnekud iskopa bijelu haljinu u kojoj pleše s Tarzanom, dok se glazba ori s gramofona (?).

4) Romansa
Nakon bijega iz hotela, zaljubljeni J&J (John= Tarzan i Jane-potvrda moje teze o istim inicijalima HA!) sjede na slonu i razgledavaju ljepote Afrike..u trajanju od kojih pola sata(filma).. dajući izvrsni povod za bljuvanje..

5) Vrhunski negativac.
Osim što je antipatičan, glavni negativac je kao znanstvenik i istraživač, ali mu to ne smeta da tu i tamo raznije dinamitom 'najstarije građevine čovječanstva'. Honorarno se bavi krivolovom, skuplja bjelokost, pljačka domorođačka plemena i pali im kolibe, a tu i tamo zatoči i koju živu životinju koju Tarzan onda oslobodi. Ubije Tarzanove prijatelje koji voze neki brod po rijeci. I još uz sve to (!) upucava se Tarzanovoj zaručnici. Gad!

6) Sposobna čimpanza
Ne samo što uspješno oponaša Tarzana i Jane u njihovom plesanju uz gramofon, nego (osim što sama uključi gramofon) uspije u rekordnom vremenu uzet od Jane haljinu, prekrojit ju da bude odgovarajuće veličine, zakopčat patent na leđima i pobjeć na drvo.

7) Uputstva kako se spasiti od smrtonosnog ugriza žutozelene kobre kojoj otpadne glava
Dakle, nakon što vas je ugrizla dotična kobra, i otpala joj glava (?), ni slučajno nemojte dirati glavu jer zna još koji put gricnuti. Onda si loše podvežite ranu, i odite umrijet ispod nekog drveta. Tu se sad uključuje vaš prijatelj poglavica koji se pretvori u krdo pčela i tako vas sakrije od negativaca koji vas traže, a onda vas čudesno izliječi i još vam da kožnu suknjicu da budete u skladu s prirodom. Ne brinite zbog razilaženja s vašim partnerom u stilu odijevanja-do kraja filma će i ona/on imati kožno odjelce.

8) Element iznenađenja- ponavljajuće!
Iako Tarzan nikako da krepa, i svaki put urliče karakterističnim urlikom, svaki put nas iznenadi, a naše iznenađenje djeluje i na glavnog negativca koji svaki put kaže 'what the hell?' Onda pokuša opet ubiti Tarzana, ali čak i kad na njega i Jane padne hrpa kamenja (stijena-razvalio dinamit) oni nemaju niti ogrebotine.

9) Najbolje spašavanje svijeta ikad
Nakon što cijeli film Tarzan uvjerava mr.Bad Guya da ne smije doći do skrivenog grada, ovaj se dokopa dotičnog, i na kraju sjedne na prijestolje neko, da bi došlo do iznenadne naoblake, munja i gromova, te ovaj biva (kroz otvor na stropu) spržen, a svijet spašen. Tu je naravno Tarzan napravio..apsolutno ništa. Ali ipak mu svi zahvaljuju, a poglavica kaže da ne bi mogao bez njega.

10) Dokaz da je važno dobro organizirati vrijeme
Tarzan ide u Afriku tjedan dana prije vjenčanja. Putuje iz Londona. Njiše se po drveću. Slijedi ga zaručnica. Razgledavaju Afriku na slonu. Plešu. Spašavaju Afriku i svijet. Ponovo se usklađuju u odjeći. Putuju natrag iz Afrike u London da bi stigli na vjenčanje. Ono-wow! A ja zakasnim na faks svaki dan..


Eto! I može vam bit žao što ste se sinoć opijali umjesto da ste gledali ovo remek djelo!

Idem vegetirat....





Post je objavljen 15.05.2005. u 20:19 sati.