fish!
fish!
square square
nedjelja, 27.02.2005. - 15:07
..protest..

osoba koja petkom ide na aerobik ne bi smjela isti dan:
- hodati po onoj odvratnoj uzbrdici do Cvjećare (uvedite neku žičaru, pobogu! pokretni pločnik..)
- u ponoć, nakon 2 pive, klipsati po klizavoj bljuzgi do Ribnjaka
- tek na Ribnjaku primijetiti poruku poslanu oko 11 i po, u kojoj joj ekipa javlja da su već otišli u Jabuku
- donijeti genijalnu odluku da do Jabuke dođe preko Zvjezdarnice
- nabiti samoj sebi suludi tempo po onim *hejtam-ih-iz-dna-duše* stepenicama
- kod Zvjezdarnice otići desno i tako napraviti krug koji uključuje još jedan uspon i silazak, umjesto da ode lijevo
- klizati se po bljuzgi niz padinu u tenisicama koje propuštaju vodu
- skočiti sa metar visokog zidića "jer je to prečica" i zamalo se ubiti pri dolasku na cestu, dezorijentirano bauljati cestom i shvatiti da he put preko zidića zapravo okolni put
- slijediti tipove s ubilačkim tempom skroz do Jabuke, jer ima jedinstvenu sposobnost izgubiti se praktički bilogdje, čak i više puta na istom mjestu
- doći mrtva i mokra do šugave Jabuke (jesam li spomenula da je padao snijeg, mio i drag?) i otkriti da je ulaz poskupio 5 kuna
- otkriti da je bambus koji je ekipa prošvercala unutra već popijen, pa kupovati cugu (kasnije sam ipak ukrala pokoju pivu, pa ajde)
- plesati i skakati ko idiot--umor?koji umor u alkoholiziranom stanju?!??
- trčati od Jabuke do Ilice jer frendici ide tramvaj u 4:06
- doći doma u 5 ujutro i cijelu noć sanjati da vozi bicikl
- probuditi se u 3 popodne dehidrirana ko morska salata u pustinji i shvatiti da je boca s vodom pokraj kreveta prazna


Molim da se nešto učini po ovom pitanju, jer ja i dalje ne osjećam noge..

baj d vej protestiram i zbog ograničenog pristupa internetu jer me brat stalno tjera iz sobe..lagano me hvata apstinencijska kriza.. sad grlim laptop.. dragi laptop. . blagoslovljen..

update: na kompu sam pa idem stavljat slikicu-- hvala bratovoj potrebi za kofeinom =) e da, i van je na kraju ispalo super--& imala sam osjecaj da lebdim na putu do doma, hihi.. pijana i sretna ;)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (22) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 25.02.2005. - 00:41
..introspektiva..

Prijeteći fijuk nevidljivih strijela-zabijaju se u već iznemoglo tijelo, nepokretnu masu kostiju,mišića, organa i kože. Zaglušujući topot kopita njihovih konja u mahnitom galopu. Zasljepljujući bljesak njihovih krvavih mačeva.

Potisnuti osjećaji, strahovi, sjećanja i želje, navaljuju u hordama.

Još jedan očajnički krik, i prepuštam se onome što slijedi. Moj glas stapa se s užasnutim krikovima koji već lebde u zraku. Okus krvi u ustima. A onda sve nestaje u samrtničkoj tišini.

Introspektiva. Suoči se s onim što jesi, kao da je jednostavno. Pokušavam..


Help me if you can
It's just that this, this is not the way i'm wired
so could you please,
help me understand why...


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (13) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 23.02.2005. - 20:51
.. 3 down, 1 to go..

Nije baš da su dolje, nego su van. =) Da, radi se o umnjacima.. Čovjek bi zaključio da ću biti mudrija nakon što mi izrastu, ali jok. Nije to ni loše.. to bi značilo, ako sam onda postala mudrija, da sam sad definitivno tupavija nakon što sam 3 iščupala.. (bez komentara, molim) =) eh, i tako.. danas otišao i donji desni. Sad sam sva jadna slinava jer teško gutam i ne mogu pričat jer još desna polovica donje usne odbija poslušnost, a ni jezik nije baš kooperativan.. uglavnom, slinavim i fuflam (not a pretty sight) =))

e da, braco mi se vratio sa skijanja.. zbog tog baš ne mogu do kompa.. pa onda idem u nsb i tamo vrebam one pretpotopne kompove, koji su uglavnom zauzeti ( i to nečijom bilježnicom! psmtr.. ) da bi na kraju komentare tipkala na onom info kiosku/info internetu/ravnom ekranu za tipkanje u predvorju.. i onda psujem kad se to zbrejka.. hm, nije ni to baš neki prizor =))

nego, htjedoh napisat nešto o nsb-u, koje je ZUbalo krasno opisala ovdje. (pa nek mi se sad žali da ju ne spominjem! ;)) e, ali ne da mi se to sad.. budem istipkala skoro..

ma ovaj post je samo da moji vjerni fanovi (khm khm...ja sam uvjerena da i oni negdje postoje, hihi) znaju da sam živa i zdrava i da ..ne znam.. tupava as always ;) s rupom u čeljusti umjesto mudrosti.. a ne idem ni na aerobiju danas.. kao traume zbog zuba =) (u biti Sjajno ne ide pa bi ja trebala tih 50ak metara prohodati umjesto da me ona vozi--nedopustivo) =)

u.b.r. (usput budi rečeno,jel) onaj kolač je bio baš super (ako zanemarimo pogrešno agregatno stanje) i jela sam ga sa žlicom i baš vam može bit žao šta niste probali to..božanstvo okusa.. da! =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (11) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 20.02.2005. - 23:56
..oni kažu..

Rekli su, boravi na svježem zraku.
Rekli su, pij dovoljno vode.
Rekli su, dio si velike cjeline.
Rekli su, ugledaj se na svoju rodbinu.
Rekli su, saginji se kako vjetar puše.
Rekli su, ispuni (tudja) očekivanja.
Rekli su, primijetit će tvoje kvalitete.
Rekli su, doći će tvoje vrijeme.

Ali nitko mi nije rekao da je prokleto teško biti dobar klip kukuruza!!

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (15) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 19.02.2005. - 20:50
..kako kvalitetno iskoristiti dan..

..nemam pojma, mene nemojte pitat =)) danas sam uspješno provela sate gledajući glupave filmove na telki, (u zadnjem od dotičnih Talijani zaustavljaju cijeli avion da bi neka ženska stigla na njega, makar je trebala putovati u drugom avionu, jer je u ovom avionu tip za kojeg je shvatila da ga voli.. i sad oni u ime ljubavi pomažu njoj da bude s likom, i na kraju svi putnici oduševljeno plješću kad se ovi zažvale.. američka produkcija,ofkors.. Da sam ja sjedila u avionu kojem let kasni zbog neke ženske, ne da ne bi oduševljeno pljeskala i kliktala dok bi ova brijala s likom, nego bi smišljala originalne psovke jer cijeli krushking avion čeka da se oni izljube.. eh, zato ja ne živim u američkim filmovima..)

Nego, u sklopu 'ovaj vikend učim' plana, našla sam si još zanimacija.. Odlučih napraviti kolač. (neki se sjećaju mojeg posljednjeg susreta s čarima kuhanja.. =))
Da skratim:
- borba s papirom za pečenje
- biskvit koji je trebao upiti 2 dcl toplog mlijeka--prvo sam ulila hladno, pa to izlila i zgrijala, na kraju je biskvit plivao u toplom mlijeku..i dalje pliva, ali sad se mlijeko ohladilo..
- krema koju kuham dok u isto vrijeme zalijevam biskvit s mlijekom.. panična borba protiv grudica.
- opet manično miješanje zbog grudica
- izlijevanje kreme po plivajućem biskvitu
- nema folije za prekrivanje-pokušaji s onim prozirnim..hm..ne..na kraju uzimam ostatke ostataka i slažem preko kolača..


Inače, jučer mi je bio super dan. Čak je i na aerobiji bilo zabavno, u Cvjećariji je bilo super super (hvala na dobrom društvu ;)) a kasnije sam čak preživila studio 54 u Gapu (mora da je poprilična količina alkohola imala nešto s time, hihi- piva, bambus, šveps-votka.. =) Danas se ide u Purgeraj (kao, za promjenu)..ponijet ću veliku svijeću i šibice da mogu bit svijećnjak za Zubalo i njenog dragog. Ljudi smilujte se i dodjite radit Losossu društvo!! Dobrotvorna akcija u tijeku! (za nagradu dobijete kolača) =)

e da, sutra sam solo doma, svi ste pozvani na kolač =)) možete čak prisustvovat svečanom prizoru stavljanja šlaga i katastrofama koje se mogu pri tome dogoditi.. =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (18) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 17.02.2005. - 22:31
..tuga u očima..

Hmm.. zadnjih dana kao da nije sve u redu.. ne znam.. ako postoji unutrašnja sreća koja je spremna useliti se u mene.. čekam ju nestrpljivo.
Možda je bolje da je ovako završilo..
Zašto se uvijek zbediram zbog nevažnih stvari? Jel to tako jednostavno mora biti ili sam samo ja s takvim problemima? Mutirano riblje biće koje nije čak ni riba po horoskopu.. nije da horoskop ima ikakve veze s ovim. Lažljivo sranje obećava sreću i blagostanje na svim aspektima..

Danas je tramvaj vozio poremećeni lik.. trubio je svakih par metara. Ne znam kome ili čemu.. A meni se taaako užasno piškilo.. Molila sam se, ako se već trebamo sudarit s nečim ili nekim, da u blizini bar bude neko mjestašce di se mogu u miru popiškit..

Mini radio mi šteka. Stalno prebacuje stanice, a dok tražim onu koju sam slušala, obavezno naiđem na radio mariju ili nešto slično di cijeli dan mole krunicu. ili na neku radio stanicu di vrte "sweet home alabama". Krushk off- hejtam tu pjesmu.

Hvata me opet antisocijalna faza. Ne izlazi mi se nigdje i s nikim. A ići ću van. MOram proslavit položen ispit. I napit se kak bog zapovijeda.. Ako bude sreće-- i dobro se zabavit.. ne znam. neke stvari postaju obveza umjesto zabava.. ponekad kao da je i blog to postao (potpuno shvaćam purple)

..

Ne, nema promjene u mojim očima. Ima li?
Nema veze, bila sam sretno tupa dovoljno dugo.
Sve je u redu, sada sam opet ono što jesam,
ovih tjedan dana me nije promijenilo..

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 16.02.2005. - 21:13
..psmtr i mazohizmu..

Vratila sam se iz legla sadističkih manijaka i mazohista koji to podnose. Da, da, bila i Lososs na aerobiku (pozdrav anspikbl i izražavanju u trećem licu ;)

Pojasnit ću-- u 4. mjesecu idem na ispit iz statistike. (kakve to ima veze? pa, polako, doći ćemo i do toga)
Statistiku nemam pojma (rekoh da ću doć do toga..)
Daklem, moram na instrukcije (da, ovo jest povezano s aerobikom)
Instrukcije, negdje u ovom gradu, sigurno daje neki zgodni student (jasnije?)
Ja planiram pronaći dotičnog (sad jasno?) ;))


Zašto treba voljeti aerobik?

1. lažna obećanja-- nakon što ponavljate već osmi put seriju koju ste nakon petog puta trebali napraviti "evo još samo jednom pa smo gotovi", naučite ne vjerovati lažnim obećanjima. --- aerobik nas uči kako preživjeti u vanjskom svijetu, jer svijet je pun lažnih obećanja.

2. tolerancija-- ako ne opalite po njuški osobu koja vas već sat vremena mrcvari ispadima kao što su "a sad držite nogu u zraku i titrirajte njom", onda znate da ćete oprostiti i onoj manje simpatičnoj bakici koja vas je, eto, slučajno lupila cekerom u tramvaju (osim ako lupi u bolan mišić, onda jadna joj majka..)

3. nada u bolju budućnost-- gledate savršeno oblikovanu figuru osobe koja skakuće i pokazuje vježbe, a onda se osvrnete i gledate one koji to ponavljaju i izgledaju ko tuljani u sauni. Dakle- a)nisam jedina s tuljan-like izgledom, b)možda cu i ja jednom izgledat ko ova naprijed, c) ma jamačno hoću, d)umireeem, možda idući put ne bude ovako nabrijana..-- aerobik nas uči kako se nadati i vjerovati u bolje dane..

4. otkrivanje mišića-- nakon zapanjujućeg otkrića da actually posjedujete mišiće koji su još uvijek funkcionalni, možete otkrivati i gdje se sve nalaze.. ako idete na aerobik s prijateljem/icom, idući dan, (kad nastupe bolovi, op.a.), možete igrati zabavnu igru "pogodi koji mišić će te zaboliti ako napraviš ovo", a ako vaš prijatelj/ica ide na aeorobik bez vas, možete uživati u igrama "ulovi me/udari me/pokreni se/digni ruku ako možeš". Mislim da je ipak korisnije ovo prvo..kako bih inače doznala da mogu dobiti upalu rebrenih mišića (?)

5. tablete-- možete pit tablete (protiv bolova) i istovremeno imati osjećaj da radite korisne stvari za vlastiti organizam (ima li zdravijeg od fizičke aktivnosti?) -- aerobik nam daje priliku da se brinemo za vlastiti organizam

Ma serem..boli me sve živo i jedva se krećem i još plaćam pare za to da me mrcvare i aeriraju po sat vremena tri puta tjedno... i to još i petkom!! strašno.. a opijanje? izlasci?? sve se odgađa za tih sat-dva..

ups.. skrenula sam s teme...

i zato Lososs voli aerobik =)


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (11) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 15.02.2005. - 11:20
.. news news news..

(jeste li ikad primijetili koliko su slova e, w i s blizu na tipkovnici.??)

KOnačno sam dobila skenirane slike iz Bratislave (hvala) i baš sam ih lijepo uredila i stavila uz postove o Bratislavi. Bratislavi?? Da, vjerojatno su oni rijetki koji su to pročitali zaboravili.. a oni još rjeđi koji se sjećaju vjerojatno ne namjeravaju ponovo to ići gledati.. E, pa- ne može! Ja sam se namučila i sad svi morate to ići gledati =)) I zato kliknute tu i samo lijepo scrolajte prema dolje i pogledajte tih bijednih par sličica da Lososs bude sretna =)) eto tako, hvala =)

E, da, poručujem svojim tajnim obožavateljima da su mi baš mogli poslat hrpetine cvijeća, novi mobitel, auto, ili bar nacrt kuće na moru koju će mi izgraditi..mislim stvarno..pa bilo je valentinovo!! Ne očekujem previše.. ;)

Odoh sad dalje učit (joj što volim ispite).. (u.b.r., one krasne natuknice su ipak poslužile- 5, sad blješti iz indexa =))

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (13) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 13.02.2005. - 22:27
..pegla i ja..

Majka je zaključila da baš ne učim previše. (mora da je primjetila da spavam do podne, stalno sjedim za kompom ili pred telkom, izlazim van i opijam i onda opet spavam...) Spomenula je po neznamvećkoji put da mi je jedan ispit sutra a drugi u srijedu. Onda je vidila da i dalje ne učim pa je rekla da odem peglat.

.., zašto o zašto nisam bar izgledala kao da učim??

me not likes peganje.


part1 --majce
Gledam u one majce 'za štrapac' (iliti one koje se nose u prilikama kad nije bitno kako izgledaš), i one gledaju mene. Namiguju mi svojim zgužvanim rukavima. Hejtam te majce! ..nemoguće ih je dobro ispeglat. Mislim, fizički nemoguće. Krojene ukrivo, šavovi se ne poklapaju, opeglaš rukav s prednje strane, zaleži se sa stražnje.. i onda ja pizdim i preznojavam se dok ih peglam, a majka objašnjava da te majce niti ne trebaju biti nešto extra ispeglane... i tako će već sutra biti u pranju, a za tjedan dana ću ih opet gledat ispod pegle.. ipak moj najdraži brat koristi jednu dnevno (psmtr, da ih sam pegla, reciklirao bi ih, sušio fenom jednu i samo nju nosio..)

part 2-- pidjame
(ili pidzame.. ko bi ga znao, pod peglom i tako nema razlike)
Koja je korist peglanja odjevnog predmeta koji nosiš samo dok si u krevetu, ispod deke, i koji će se zgužvat nakon jedne noći meškoljenja i okretanja i usrednoćnih odlazaka na wc?? oke, nosim ja to i po doma, ali bas me broga jel mi krushking pidjama zgužvana ili nije! Pa ko će mi gledat bore na pidjami, za boga miloga!? Ali svejedno, ako meni nešto dođe pod peglu, ja to moram opeglati kak spada. Hejtam pidjame. Laštik i neravni rubovi i slinavi materijali i i zaležavanje.. Na kraju mi dopizdi kod druge nogavice pa je pola pidjame obično zaležano.. =)

part 3-- košulje
Jest da ih je zajebano peglat, al to se bar vidi, i mora izgledati dobro, pa bar imam neki razlog da picajzlim.. Košulje. ispadnu dobro. Osim one jedne koju sam spalila,,malko.. =)

part 4-- jastučnice
Spadaju u kategoriju 'za koji krushk bi ovo trebalo biti ispeglano??' ali ih volim jer su uglavnom lako pegljive.. ravnog kroja. Zašto o zašto bi netko poželio neravno skrojiti jastučnicu?? Otpustite tu osobu i zaposlite one koji kroje lako pegljive jastučnice! Dostavite mi tucet, hvala.

part 5-- kuhinjske krpe
Obožavam! Jednoslojno i ravno i mogu se iživljavat i puštat paru nastalu isparavanjem one destilirane vode koju stavim u peglu i mogu peglat u svim smjerovima i gledat usput televiziju i slušat radio i telefonirat i lakirat nokte na ljevoj nozi (ako peglam ljevom rukom) i brisat prašinu (ako mogu to raditi nogom..onom na kojoj ne lakiram nokte, dakle desnom) i slomit nešto dok padam sa stolice.. Ali opet--zašto peglati kuhinjsku krpu?!? (osim ako je alternativa učenje ili nešto gore navedeno, a morate još i obaviti ove silne stvari koje su obavljive uz peglanje kuhinjske krpe) =)



..this and much much more..
knjiga "peglozne muke".... uskoro u prodaji, u suradnji s mojim menadžerom ;)
sadrži također dodatak-- 'skupljajte kvalitetno prašinu dok vegetirate pred televizijom ili kompom'


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 12.02.2005. - 04:41
..tragovi u snijegu..

.. zagrli me. čvrsto. ..molim te..
.. sama ostavljam tragove u snijegu..

'Lost again
Broken and weary
Unable to find my way
Tail in hand
Dizzy and clearly unable to
Just let this go

I am surrendering to the gravity and the unknown
Catch me heal me lift me back up to the sun..'



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (3) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 10.02.2005. - 23:19
..overdose..

Stojim u redu za blagajnu. Pokraj mene, na policama, cijela jedna era. Era ogrlica od bonbona, Životinjskog carstva, PEZ bonbona, 'žvaka-cigareta' koje sam redovito jela skupa s papirom, Cao-caa, Cedevita bonbona (klasičnih, onda nije bilo sranja tipa 'cedevite light' i 'cedevit-šumsko voće'--daj! pa zna se šta je Cedevita!), Ronda C..

Pokupovala sam većinu asortimana..

I, dok sam jela žvake (s papirom), vrijeme se vratilo.. Vozila sam se istim putem kojim me tata vozio, on se vraćao s posla, ja iz vrtića. Limene šalice iz kojih se puši vreli čaj. Bježanje iz vrtića sa pastelama utrpanim u tobolac plišanog rakuna. Pokušaji kakanja iza grma (neslavno završilo..) Teta Nada koja mi je uvijek davala mandarine i eurokrem. Paljenje šikare ispred zgrade. Skrivanje u 'skloništu'. Penjanje po drvetu, našem 'brodu', a onda pad s istog- u grm kopriva. Organizirana osveta naše 'bande' kad je odvratni susjet ubio najdražeg nam psa lutalicu-- par ih se popelo preko krova ruševne barake na drvo oraha, drugi su hvatali nezrele orahe u majce, treći ih bušili vilama (orahe, ne prijatelje), a onda smo svi zajedno ostavljali zelene tragove na svježoj fasadi dragog nam susjeda. Ronki je osvećen!
Grčevi zbog nedovoljno ispečenih ukradenih krumpira- logorska varta u šikarama. Krađa kukuruza i jagoda iz susjedovog vrta. Pokušaj uzgajanja graha- čim je nešto niknulo, doveli smo Aninog zamorca- uživao je, do nestanka graha.
Igranje 'nogometa' ispred ulaza, i prigovaranje tete Duške -stalno smo gađali limena vrata od smetlarne.
..
Te prijatelje rijetko viđam. Neki su se odselili. Neki izlaze u Piranhu i slično. Umjesto šikara gledam na SuperKonzum. Umjesto žvaka iz kutije vadim duhanske proizvode. Ne žvačem nego dimim.

Uz sve to mislim da sam se predozirala šećerom. Ili celulozom..

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 09.02.2005. - 18:49
..pause..to start press the button..

Eh, ovo učenje mi je oduvijek bilo najdraži dio školovanja. Sutra mi je ispit. A danas je dan kao i svaki drugi:

8:58-- zvoni budilica. ?? Koji idiot je ovo navio ovako rano?? aha, to sam bila ja.. nema veze, jučer sam ostala budna do 1 i po , idem još spavat..prebacit ću alarm

9:34-- opet budilica. kako?? nisam već budna?!?.. ma još ću malo sklopit oči..

10-- mama pita zašto još spavam i kaj nisam rekla da ću se danas ranije dignut

10:14-- ne, ne! spasi tetris ptičicu! damn! vojnici napadaju moj brlog a ja imam abnormalan broj pjegica po licu.. kako??

10:45--mama me opet budi...

11:27-- kako sam opet zaspala? kako??mora da sam se sinoć iscrpila..

11:45-- doručak

11:58-- gledam bilježnicu

12:15-- izvrsno! sad će anastazija! napravit ću pauzu u učenju!tj, napravit ću pauzu, nema veze što nisam još učila, ima vremena..

13:30-- mogla bi sad učit, ali čemu započinjat??= sad će ručak, a i malcolm u sredini..pa lude 70-e, pa svi vole raymonda, onda lude reklame, pa simpsoni na rtl-u, pa sabrina..mozda da ucim za vrijeme reklama? nakon što operem suđe i slično..

16:49-- gotove serije.. možda bi stigla pročitat bar jednom gradivo..mislim, tek tolko da znam iz kojeg predmeta to idem na ispit..

Hm..ima još vremena do navečer.. danas planiram još napravit par omota za spržene cedeje, pospremit sobu i oprat kosu..
stignem..
..aha, da.. i učit...

Sinoć sam naišla na izvrsnu bilješku (ugurala se između crteža rolice toalet papira i muha, i jednopoteznih kućica--Zubalo i ja bijasmo inspirirane, kao i na ostalim predavanjima..)

"- to su najčešće transkr. činitelji za gene za druge transkr. čin. koji aktivirau gene (za druge gene)" (i onda, najbolji dio) "ili ne" (pa nakon toga slijedi [I]pojašnjenje)[/I] "poč. transkr. čin. koji proizvode (aktiviraju) gene za transkr. čin. za aktivaciju drugih gena"

o majko mila.. ne znam ni šta mi skraćenice znače..

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 07.02.2005. - 22:11
waterproof

Gotovo sablasna tišina. Gledala ga je, bez riječi. Prigušeno svjetlo u sobi učinilo je njene vlažne oči još većima.
'Oprosti', protisnula je, dok joj je suza klizila niz obraz. Zaustavila se u kutu njenih usana. Slijedile su je druge. Potok suza. Rijeka. Crni tragovi na obrazima.
Koža joj je izgledala tako blijedo. Pod bujicom crnila djelovala je gotovo prozirno.
Promatrao ju je dok je nervozno grizla donju usnu. Možda stvarno nije ona kriva. Nije znala što radi. Napili su je. Evo sad se kaje. Plače.
Pružio je ruku i prislonio dlan uz njen vreli obraz. Pogledala ga je onim ogromnim očima, prihvatila njegov dlan i poljubila ga. Uzvratio joj je poljubac.
Bilo je već kasno, žurio je. Zabrinuto ju je pogledao. Ne sviđa mu se što je ostavlja tako rastresenu i samu. Djeluje tako krhko. Sigurno je još u šoku.
Poljubio ju je još jednom. Sramežljivo se nasmiješila.
Zatvorio je za sobom vrata.

Ponovo se nasmiješila.
Zadovoljno. Lukavo. Podlo. Noćas mora biti pažljivija- ne smije dopustiti da ju opet netko od njegovih prijatelja vidi u zagrljaju njima nepoznatog muškarca. Samouvjereno se osmjehnula odrazu u velikom ogledalu.

A onda se namrštila- trebat će joj vremena da ukloni dosadne tragove nevodootporne maskare.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 05.02.2005. - 21:43
..pauk i lososs- najbolji prijatelji..sixpack

Obožavam koncerte! Čak i kad moram platiti kartu za upad..kao ovaj put ;)
Daklem, Sixpack i prijatelji u Pauku. Prethodno opijanje u Medvedgradu koje se od planiranih 8 prebacilo na 9 h (ipak smo to Barbi i ja, zapravo ne znam jesmo li se ikada nas dvije pojavile na vrijeme-uvijek kasni bar jedna,,,ili, češće, obje =))
Nakon Sketcha i Pasa došli na stejdž oni. Već prija početka zauzela sam strateški položaj u drugom redu. Ekipa se skupljala. Onda je krenula svirka, pa se ljudi rasplesali. Letile su ruke i noge na sve strane. Redari su pizdili jer su cijelo vrijeme morali gurati ogradu koja se svejedno pomakla za kojih pola metra prema pozornici. Oni iz prvog reda valjda imaju modrice u obliku ograde. Ramišljala sam kako bi bilo da procure kroz rešetke, ko ono kad sam se ko klinka igrala plastelinom,,pa ga proguravala kroz neko sito i rešeto i slično.. (zato ja bijah u drugom redu, hehe). Na kraju su redari odustali i stavili ogradu odmah uz rub pozornice. Vrištalo se, deralo. Frend je zalio ljude iza vodom, pa su oni vratili nekom drugom tekućinom (ako je piva-sram ih bilo! pivu prolijevat! tc tc tc)
Začuđujuće ali istinito- kraj koncerta dočekala sam sa samo pola metra pomaka u lijevo.. =) Sretna, mokra, izubijana i raščupana. Sa bolovima u grlu i ostalim dijelovima tijela. Sixpackovci su odsvirali sve meni najdraže pjesme, vraćali se na pozornicu dva puta, dijelili plakate (za koje su se ljudi poklali..hm..ponosna sam vlasnica jednog, drugog poklanjam, kad se vidimo ;) slali su pivu..ma legende! Na kraju su rekli da smo zakon publika i da stvarno ne mogu više. Nije ni moje grlo više moglo.. makar sam htjela da traju još dugo dugo.. Ima nešto u tome kad se ekipa nagurava i bacaka okolo (u jednom trenutku sam se okrenula i vidla da iza mene poga gro ljudi, a svi se, naravno, zabijaju u drugi red.. hmm..možda nisam bila na najsretnijem mjestu??), svi onako znojni i sretni i željni naguravanja i pijani, a ja se držim ko priljepak za ogradu (između dvoje ljudi) da ne odletim negdje u gomilu, i derem se iz petnih žila i skačem ko budala. Nemam pojma kolko puta sam dobila laktom u glavom, i nogom u glavu dok je neki lik plutao publikom, ali nije bed jer sam bila sreeetna.. "Sam sa svojim strahovima, plovim kroz život poput oblaka, na beskonačnom nebu ne dodirujući ništa, i ne ostavljajući za sobom trag.. " Makove su otpjevali čak dvaput-masovna histerija =)) Barbi i Sjajno su se izgubile tokom silnog naguravanja.. Našla sam ih tek na kraju. One svježe i odmorne, provele koncert negdje sa strane, a ja onako sva zgužvana, sa žuljevima na ruci kojom sam se držala ogradu. I modricama od usranih spikeova jer su cure u prvom redu baš morale se tako namjestit da me cijelo vrijeme ljudi bacaju na usrane šiljke na njihovim usranim pojasevima (*hejt*).
I koji idiot zatvara vrata na javnom veceju? MIslim, ti ljudi su mi jasni koliko i oni koji stoje pokraj praznih stolica u prepunom tramvaju! Daj!!
Kad smo već kod wc-a, opet se po običaju išlo na muški =) U biti, to je unisex, jel. =))

E da, srela sam tonu poznate ekipe, što mi drago. I bio abnormalan broj zgodnih čupavih dečkiju. Čak i kad se eliminiraju oni maloljetni i oni prestrgani da bi bili zgodni, ostao je dovoljan broj likova da uzrokuju ozbiljnu dehidrataciju zbog slinjenja. Zato se pila piva (10kn pola litre točene *pljesk pljesk* za normalnu cijenu) =))

Eh, 18.02. Nan-deska (ja sam im besplatna reklama), Ska ringišpil i Antenat u Pauku! Wuhuuu!! =)) (Taman će proć ispit iz kemije.. btw.na kolokviju iz genetike koji bijaše jučer sam briljirala..bar se nadam) =))


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (13) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 04.02.2005. - 11:59
..obrazovni program..

Jedino što me jučer diglo iz kreveta je kompjuter. Odvukla sam se do bratove sobe u kojoj se dotični (kompjuter, i brat, ponekad) nalazi, željna nove doze interneta. Bauljala sam hodnicima stana 'internet internet' i-- ugledala zatvorena vrata. Jebo ma..*cenzura* usranim ..*cenzura*.. krpetinama od pahulja zbog kojih nije išao na skijanje. I tako je Lososs otišla do drugog ekrana i upalila televiziju. Obrazovne i dokumentarne emisije. Jeeej! Ili skripta iz genetike?? Emisije! Jeeej! =)

Neću duljiti o 'najextravagantnijem' paru iz Hong Konga koji su, nakon što su pokazali svoju kuću sa zlatnim faking tanjurima i zlatnim obrubima čaša i rozim tapetama, i provozali se u svojem zlatnom, rozom i bijelom rolls rollsu ( nije jedan šareni, nego tri jednobojna, da) i odparadirali u posebno naručenim i napravljenim kostimima Elvisa i Priscille, stali u bundi od činčila (ona) i odgovarajućem odijelu sa činčila kragnom (on) i izjavili kako njima 'novac nije bitan i žele samo sreću i zdravlje'. Jea rajt. Nije ni meni.

Nego, ono što treba izdvojiti iz hrpe jučer odgledanih emisija (uskoro počinjem učit genetiku, stvarno) je emisija Curious Gardeners (Znatiželjni vrtlari, za neuke) iliti, kako ih od milja zovem, Gay Gardeners (prijevod nepotreban).
Daklem, voze se likovi u svom plavom kabrioletiću i razgledavaju vrtove po Britaniji. I ide uvodna pjesmica, vidiš njih u mini kabrioletu kako se u lošoj komp.animaciji voze po suncokretima i gardenijama, njišući prosijedim im glavama u ritmu pjesme, i smiješeći se dok voze listovima i laticama raznolikog cvijeća!
O svemoćna lijano himalajske džungle!! Odmah sam zaključila da to moram gledat! I nisam pogriješila. Guy & Gordon (Gay Gardeners--uočavam li samo ja tu očitu-bode-u-oči-logičku povezanost?), savršeno usklađenih odjevnih kombinacija (tamno plavi prsluk sa svjetlo plavom košuljom i svjetlo plavi prsluk sa rozom (!) košuljom) proveli su nas kroz mnogobrojne i raznolike vrtove, diveći se cvijeću i međusobno se zadirkujući (ah, kako šarmantno) i govoreći 'wonderfull' i 'oh wonderfull' i 'fascinating'. I baš kad odgledah dio o 'njegovom i njenom vrtu' gdje on na svojoj polovici hektara uzgaja povrće, a ona na svojoj geranije, i kad pomislih da ne može biti gore, naši prijatelji dolaze na... (oh..uzbuđenje..išćekivanje).. sastanak vrtlarkog kluba 'Čupaj i sadi'. Desetak raspričanih i razdraganih klimakteričnih baba koje pričaju o Ranunculusima i inom bilju i hihoću, trudeći se biti duhovite. Smiluj se, o moćna latico proljetnom kišom orošene djeteline!

Plakala sam kad su, zadirkujući se i dalje, odvozili u svom kabrioletiću u suton.. Do iduće emisije (must see), ostao mi je samo link na vrtlarsku stranicu..
*šmrc*


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (13) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 02.02.2005. - 21:00
..emotion sickness..

Svađam se sa starcima. Opet. Dan je tako dobro počeo. Smijala sam se.
Psmtr. Znam, odgađam stvari. Znam, osorna sam i tvrdoglava. Puna mana. Bezosjećajna. Nezainteresirana. Svadljiva. Pokraj izraza 'loveble' stoji prekrižena moja slika. Prema svima sam bolja nego prema vama. Ne interesira me što mi imate za reći. Jedini način komunikacije koji poznajem je vika. Zato sam vas izbjegavala dok me boljelo grlo. Da, mama i tata, to je vjerodostojna slika koju ste stvorili o meni.
'Jeste li ikad pokušali počiniti samoubojstvo? Zaspali plačući?' Da, jesam.
Jer ipak imam osjećaje, i svađe me povrijede.
Psmtr i pokazivanje osjećaja. I uvrijeđenost koja gradi zidove. I bedemi koje sam stvorila i koje teško rušim. I bodlje na oklopu koje inkrustiram vapnencem. I ljubomora na normalne odnose koje očito ne mogu ostvariti. I želja da budem drugačija, i istovremeno ista kao i drugi (sretni) ljudi. I virtualni svijet u koji bježim. I ono što jesam..
I genetika..
Hejtam--- ništa sretnija.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (10) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>