Ljubav i brak

četvrtak, 29.07.2004.

Cry baby...

Ispričati ću vam priču koja se dogodila mojoj Prijateljici.
Radnja započinje dok je ona još išla u srednju školu. Taman je upisala prvi razred gimnazije. Prijateljica je moja generacija, dakle, početak priče seže unazad 14 godina.
Jedne večeri, prije 14 godina, Prijateljica je gledala Cry Baby. To vam je malo čudan film: dio glazbeni, dio komedija, dio drama, a najviše bezveze, a u glavnoj ulozi je bio Johnny Depp.
Ona se, skroz, «zatelebala» u Johnnya. Onako, pubertetski, kako se to može sa 14 godina.
Slijedeći dan, u školi, odmah je prijateljicama ispričala o filmu. Dok je, zaljubljeno, pričala o Johnny-ju na školskom hodniku se pojavio ON. Dečko u plavoj «koleđici» i s «kokotkom». Izgledao joj je, isti Johnny. Zastala je. Zašutila. Gledala ga. Skroz «.ukipljena». Prijateljicama «i nije baš bio nešto», ali pomogle su joj da dođe do osnovnih informacija o njemu. Sve što su saznale bilo je: maturant, gimnazijalac iz suprotne smjene. I nisu baš neki, jako, korisni podaci..
Prijateljica nije bila dovoljno hrabra da mu priđe. On joj je izgledao dva svijeta od nje. Držao se, pomalo, uobraženo, arogantno...
Zvale su ga Johnny Deep, kako bi se razlikovao, u govoru, od «originalnog» Johnny-ja Depp-a.
Tu priča staje, bar na neko vrijeme. Završila je školska godina. Deep otišao. Prijateljica nije saznala ništa više, o njemu, od toga da je maturant iz suprotne smjene. Tragovi o njemu ostali su joj u glavi, srcu i dnevniku. Godinama su blijedili, nikada, skroz, izblijedili.
Deset godina nakog «fatalnog» susreta Prijateljica je, poslovno, stigla u veliko poduzeće. Odmah su je upoznali s dva mlada pripravnika koji će joj, mjesec dana, koliko će trajati suradnja njenog i njihovih poduzeća, pomagati u poslu.
Bez «kokotke» i «koleđice», ruku joj je pružio Deep!!! Odmah ga je prepoznala. I nije joj bilo svejedno.
Nije nju privlačio, samo, njegov izgled. Bilo je nešto u njegovim očima, pojavi, kretnjama...Odmah je shvatila da ni njemu nije svejedno.
Započeli su priču kao da se poznaju cijeli život. Brbljali su o svemu i svačemu: spontano, opušteno, jaaaaaako ugodno. Tako su si, bez tajni, rekli da imaju partnere. On curu već 7 god, Prijateljica dečka, oko 3 god.
Iskreno i otvoreno su spominjali ogromnu privlačnost, energiju, magnetizam koji ih spaja, gura jedno k drugome. Nisu popustili. Ostali su vjerni. Makar fizički. Smatram da su emocionalno varali partnere.
Čuli su se, skoro, svaki dan. Satima su razgovarali na telefon. Slali su si duge mailove. Nije im bilo jasno što se događa. I ona i on su, prvi puta u životu, osjetili toliki sklad, opuštenost u odnosu s drugom osobom, ali, istovremeno, i ogroman nemir.
Deep je, čak, predlagao da pobjegnu skupa. Kada je Prijateljica, gotovo, pristala-predomislio se. Onda ga je ona poticala da nešto učine, probaju, ostave stare veze i krenu, zajedno, u budućnost. Kada je Deep pristao, Prijateljica se povukla.
Oboje su voljeli partnere. Oboje nisu željeli nikoga povrijediti. Oboje su patili. Pojavio bi se mali anđeo na ramenu i bockao: «ne možeš, samo tako, otići».
Dalje se više nije moglo na stari način. Bili su ponosni, na sebe, što unatoč silnoj privlačnosti, i fizičkoj i emocionalnoj i ntelektualnoj, nisu učinili baš ništa. Bili su ponosni na to i, istovremeno, se sramili što su kukavice i ništa ne pokušavaju.
Čak su razgovarali o tome da bi trebali spavati skupa. Pustiti da izađe ta silna energija i, tada će, možda, ona proći, otići dalje...Nisu željeli varati. Jedan jedini zagrljaj koji je trajao, trajao, trajao, poslužio je kao fizički transfer emocija. On je njem muški alter ego, ona njegov ženski. Počeli su proučavati reinkarnaciju, prošle živote...Možda su bili blizanci, brat i sestra...Ali koji u ovom životu teže incestu : )
Tako dalje nije išlo...
Dogovorili su se da prekinu svaki kontakt. Vidjet će hoće li to «ludilo» proći.
Prijateljica je blokirala njegve dolazne poruke, mail joj nije mogao poslati, odlučila je ne upotrijebiti broj telefona i, s vremenom, je «ishlapio» iz pamćenja...Njen dečko je sve znao. I, naravno, nije mu bilo drago. Veza je bila ranjena i trebalo je vremena da se oporavi. Deep je rekao da će njegova cura sve saznati tek prije vjenčanja, ako ga, ikada, bude.
Putevi su im se razišli. Nakon godinu, godinu i pol, sreli su se u gradu. Kada su se pogledi sreli, znali su-nisu zaboravili, nije, skroz, nestalo osjećaja...Deep ju je pitao je li primila njegove mailove...Da, prekršio je obećanje. Ona nikada neće saznati što je pisalo u njima. Pozdravili su se, izljubili-prijateljski i svatko na svoju stranu. Ona se okrenula i vidjela da se i Deep okrenuo...
Inače, onaj kolega koji je s Deep-om pomagao Prijateljici postao joj je pravi prijatelj. I njen i Deep-ov. Preko njega su, tu i tamo, saznavaili što se s kim događa.
Prošla je još koja godina i srela ga je u gradu. Tada je, već, bila u braku i trudna. Pogledala ga je u oči i našla ono prošlo vrijeme. Nije joj bilo svejedno, ali joj je bilo «sve svejednije»...
Moja cura, sada, ima 15 mjeseci. Njegov sin, s onom istom curom, se treba roditi «svaki čas». I danas smo se «čuli» sms-om.
Nikada, baš nikada, ne spominjemo osjećaje «od prije». Sanjala sam njegovo vjenčanje večer prije nego sam saznala da će se vjenčati. Tada mi je napisao da sam «vještica jer sam i njega, svojedobno, začarala». To je bila, jedina, evokacija uspomena.
Ovo je jaaaako skraćena verzija priče. Bilo je tu dosta neobičnih podudarnosti npr. Kada sam čitala «Alkemičara» i, u mailu, mu citirala neke stvari koje su se događale u pustinji, on mi je, istovremeno, poslao mail čiji subject je glasio «Pustinja»...
Nije mi žao što se ništa nije dogodilo. Tek, ponekad, kada sam ljuta na Muža, pomislim što bi bilo da je bilo drugačije.
Kao što smo Deep i ja ustvrdili: sve se, nekako, posloži u životu. Obećala sam da ću čuvati Kćer za njegovog sina. Moj Muž kaže «Zaboravi-neće taj u moju kuću!!!».
Tko mu može zamjeriti!?

Ah, da, ako nekome nije, još uvijek, jasno- ja se trudim biti svoja Prijateljica : )



- 23:22 - Komentari (11) - Isprintaj - #