Bošnjaci sve glasniji
[ # ]


Na današnjoj sjednici Općinskoga vijeća Livno predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskome vijeću Sead Hadžijahić zatražio je... da se s dnevnog reda današnje sjednice skinu 2. 3. i 4 točka, odnosno razmatranje i davanje suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji općinskog organa Uprave općine, razmatranje i davanje suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji stručne službe OV Livna i razmatranje i davanje suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji općinskog javnog pravobraniteljstva u Livnu.
Po njegovim riječima, broj Bošnjaka u tijelima i organima općine, ako bi se spomenute točke usvojile, sveo bi se na 5 posto, od nekadašnjih 20, odnosno sadašnjih 10 posto.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Stipe Barun rekao je da u mnogim javnim livanjskim institucijama i ustanovama radi veći broj Bošnjaka od njihova postotka u livanjskoj općini i da bi trebalo vidjeti koliko Hrvata radi u javnim ustanovama u Bugojnu i Travniku.

Općinski načelnik Luka Čelan rekao je da je sve prošlo zakonsku proceduru i reviziju Agencije za državnu službu.

Kako općinski načelnik, kao predlagatelj, nije povukao te tri točke dnevnog reda, predsjednik Kluba vijećnika SDA Sead Hadžijahić zatražio je stanku od pola sata i sjednicu Kolegija OV koja je i održana i koja je trajala sat vremena.

Poslije toga Klub vijećnika SDA održao je svoju sjednicu, nakon koje je predsjednik Kluba Sead Hadžijahić kazao da zbog neskidanja navedene tri točke s današnje sjednice vijećnici SDA, zajedno s predsjednikom Općinskoga vijeća dr. Edinom Brkićem, napuštaju sjednicu i zamrzavaju svoj daljnji rad u svim upravnim tijelima livanjske općine.

Nakon toga Sjednica je nastavila s radom pod vodstvom zamjenika predsjednika Općinskog vijeća dr. Veselka Perkovića.

Poskok.info

11.04.2006. ...19:03 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv