Usmrtio ga laserom tijekom operacije žuči
[ # ]







MOSTAR - Već dva dana mostarsku bolnicu Južni logor potresa afera oko zagonetne smrti 42-godišnjeg pacijenta Omera Škore iz Mostara, radnika komunalnog poduzeća Komos. On je preminuo nakon operativnog zahvata koji je u utorak izmedu 9 i 13 sati predvodio dr. Sejo Butrović, ravnatelj Opće bolnice u Konjicu. Četrdesetpet minuta kasnije uslijedile su komplikacije uslijed drenaže, odnosno isisavanja suvišne tekućine iz organizma, pa je izveden novi zahvat, no pacijent je umro na operacijskom stolu.
Za to vrijeme se preko Radija Mostar tražila krvna grupa O negativ, a obitelj je tek naknadno doznala za tu iznenadnu smrt oca dvoje malodobne djece. Prema njihovom kazivanju, radilo se o rutinskom zahvatu laserske operacije žuči, zbog koje je nesretni Škoro samo dva posljednja tjedna osjećao bolove u trbuhu. U međuvremenu je bio skupio svu potrebnu liječničku dokumentaciju i u ponedeljak ujutro sam došao u bolnicu.

O kakvom je slučaju riječ, govori i podatak da ga je liječnicko osoblje potom vratilo kući do večeri, kako bi ga mogli pripremiti za zahvat sljedećeg jutra. Odmah je zatražena obdukcija, što je podržao i ravnatelj bolnice Južni logor dr. Safet Omeragić, a koju je u srijedu u mostarskoj mrtvačnici Sutina obavio sarajevski sudski vještak Ilijas Dobrača.

Njegovi nalazi se tek očekuju za desetak dana, kada bi se i trebao rasvijetliti ovaj slučaj. Uz Dobraču, ni konzilij te bolnice se nije mogao izjasniti što je stvarni uzrok smrti Omera Škore, koji je više od 40 puta dobrovoljno darivao krv, što govori o njegovom dobrom zdravlju. Istragu vodi Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Inače, u toj se bolnici potkraj prošle godine dogodila još jedna slična smrt, a i tada je operacija obavljena laserski.

Autor Robert Soldo
vecernji list

07.04.2006. ...13:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv