nedjelja, 28.01.2007.
Pobuna Subotnje Večeri (Et tu, Posado...)
Kapetan je ŽIV & ZDRAV… ye dogs!


Alive & kickin'


Oduvijek sam se pribojavao slijeda događaja koji će uzeti maha čim pokažem makar i trunku slabosti pred ostatkom posade, a jučer sam imao priliku proživjeti svoje najveće strahove.

Iako je Kapetan modeliran prema Božjoj slici te je potpuno savršen, Sotona je sinoć odlučio staviti na kušnju njegove sposobnosti vođe, seks simbola i budućeg vladara svijeta te ga je blagoslovio temperaturnim obratom. Drugim riječima, razbolih se i iscrpljen padoh na krevet s bolnim grčevima kao svojim jedinim suputnicima na grozničavom putovanju prema Limbu.

Kako je moja fibra sigurno napredovala, a demoni groznice se strateški počeli razmještati okolo mog kreveta zlurado se keseći mojoj nemoći, Posada je plesala svoj vlastiti vražji ples.
Ležeći nepokretan, sputan drhtavim okovima bolesti koja mi je bez milosti žvakala tijelo, mogao sam samo usredotočeno zuriti kroz zamagljeno staklo brodskog okna van, u nemirne valove ponoćnog oceana.

Posada je za to vrijeme, iskoristivši sretnu priliku, obijesno navalila na brodsko skladište i, probivši se krampovima, kukama, vilicama i noževima do bačvi s rumom, otvorila ih sve do jedne bolesno uživajući u parajućim zvukovima cijepanja drveta i praskavog pucanja metalnih šarki.

Čim je alkohol bio osiguran, a njegova količina obećavala potoke bezuvjetnog razvrata i slatko-gorkog zaborava, Posada je krenula na spremište oružja.
Bez ikoga da ih odvrati od zlog nauma, prostorija s brodskim oružjem bila je ispražnjena brzinom kolere u dječjem vrtiću.

Pobunjenici izađoše do zuba naoružani te pijano ponosni krenuše prema Kapetanovoj kabini. Mojoj kabini…

Stigavši do mog kreveta, isprva su me ignorirali obraćajući pažnju samo na moju osobnu biblioteku koju su imali namjeru zapaliti zajedno sa mnom. Nasreću, samo su uzeli moju sablju i kubure te mašući oružjem skakali po kabini ismijavajući me i rugajući se mojoj nemoći.

Poput klaunova iz noćne more, ohrabreni vatrenim oružjem, noževima i sabljama, zabludjeli časnici predvođeni brodskim kuharom priuštili su si veličanstveno uvrnutu paradu najnižih strasti i morbidni vatromet najtamnijih nagona.

A ja… ja sam samo mogao napušten bespomoćno ležati i pri slabom svjetlu uznemirenog plamena svijeće zabrinuto promatrati bezoblične prikaze kako zlosutno plešu po blijedim zidovima kabine te slušati užasnute krikove pobunjenika pomiješane s gromoglasnom pucnjavom topova negdje duboko u potpalublju.

I sve tako, duboko u noć, s nijemim Mjesecom i zatočenim Kapetanom kao jedinim svjedocima.


Zimsko sunce polagano se uzdiglo te je svojim prvim jutarnjim zrakama otkrilo prizor vrijedan spomena – hrpu mamurnih gusara koji uspavani bespomoćno leže izvaljeni na, rosom i jutarnjim mrazom obasjanoj, palubi.

Ustajem se iz kreveta, odijevam svoj kapetanski šešir, opasujem mač i s bijesnim osmjehom pravednika na svom bradatom ali nevjerojatno seksi licu krećem prema njima, ususret britkoj hladnoći januarske zore.


Danas je dan obračuna s pobunjenicima, a ovaj post ostaje ovdje kao živi podsjetnik biblijske istine koja nas uči da se nije mudro zajebavati s Kapetanom.




Šef
Game over!




četvrtak, 25.01.2007.
GUSARSKA PRIPOMOĆ™ - Neka ljubav bude način!
Udri Brus Li


Posada broda PMS Lady Anerol, na čelu s Kapetanom odlučila je osnovati prvi gusarski financijski fond solidarnosti udruge Povratak u Gusarstvo™ koji će biti zadužen bavljenjem onim često prešućivanim i nerijetko tabuiziranim temama našeg društvenog diskursa kao što su očiti nedostatak interesa za kronični alkoholizam kod mladih gusara, opća nepristupačnost težim drogama na mjestima poput školskih igrališta, običnih domaćinstava i aerodroma, manjak vatrenog oružja u klinikama za dijabetičare, zaboravljena tradicije Osvajanja svijeta™ te brojnim drugim bolno aktualnim problemima s kojima se suočava suvremeno gusarstvo.

Upitate li se ikada tko će li naslijediti gusare u osvajanju svemira kada nam brojevi budu smanjeni uslijed masovnih uhićenja i javnih sakaćenja? Tko će skrbiti o našim brojnim obiteljima i vanbračnoj djeci diljem zemaljske kugle kada ih se mi odreknemo ili jednostavno zaboravimo da su ikada postojali?
Zar mi također ne žeđamo kada nam poskupe cijenu alkohola?
Upitate li se zaista...?




Zainteresirani ste? (A bolje Vam je da jeste)
Čitajte dalje.



Because we care

Gusarska pripomoć™ je socijalni fond za solidarno osvajanje svijeta i provođenje nasilne ludističke revolucije, što prevedeno na turski znači - Vi nama dajete novce kako bi smo Vas mi mogli što lakše i brže osvojiti. U slučaju smrti nekog od naših članova - Vi snosite trošak njegovog bacanja preko palube i zbrinjavanja njegovih brojnih suposadnika tijekom vikend-izlazaka u luku. Također pokrivate Kapetanovu osobnu rentu i egzotičnu hranu za njegovog majmuna (koji će jednoga dana biti nobelovac, uvjeravam vas).


Kako nas financirati?
Povratak u Gusarstvo™ i Gusarska Pripomoć™ odsada svakome od Vas omogućuju sponzoriranje Vašeg vlastitog gusara i praćenje njegovog napredovanja s dna socijalnog dna do svjetske slave putem e-mejlova upitne kredibilnosti - iz topline Vašeg doma!
Platite nam, a mi ćemo vas opskrbiti osjećajem kršćanske solidarnosti i društvene korisnosti!

Ili, ako želite usvojiti čitavu gusarsku obitelj zajedno s brodom i pripadajućim spolnim bolestima, zašto ne biste posegli dublje u džep i iskeširali poveći ček za čitavu Posadu naše Udruge? Razmislite, nije li to isto što bi i Isus učinio da ima Visu ili American!

Stotine milijuna gusara u odsustvu Vaše pomoći umiru bez alkohola svake sekunde, a znanstveno je dokazano kako se u zatočeništvu nisu sposobni pariti. Stoga nemojte hladno okretati glave već ispraznite kese pomoću kojih ste namjeravali školovati djecu i pružite gusarima sigurnu budućnost bez straha od društvene odmazde i Pakla u kojem će gorjeti!

Nemojte se bojati pružiti ljubav - Udomite gusara




Gusarenje je skup, glup i mnogo krvav sport - zašto Vi i Vaša nerođena djeca ne biste snosili dio našeg troška i odgovornosti?!
JAVITE SE JOŠ DANAS (KAKO BI VAM SUSJEDI MNOGO ZAVIDJELI)!



"NEKA ODGOVORAN ODNOS PREMA PLJAČKI, SILOVANJU I OSVAJANJU SVIJETA™ UKLJUČI I MISAO NA NJEGOV SKORI KRAJ"
-Sokrat







How much is the fish?




petak, 19.01.2007.
Tommorow belongs to Bizz!
Photobucket - Video and Image Hosting

Danas nam naš Grimizni topnik postaje muškarac, a to nije mnogo mala stvar.

Ćutim se kao da je jučer bila onomadna pijanka na kojoj je Quickey ležao pijan ispod stola s drvenom nogom u bureku, Yarr'ni i Drunken' bijahu gusari iz školskih klupa, Posada još nije bila na okupu, a ti si slavio svoje prve uspone & padove. Tada je sve počelo, a čak ni u svojoj infinitnoj mudrosti i beskonačnom seksipilu nisam sanjao da će ovako svršiti. Otada pa sve do danas bio si nam svima inspiracija, nadahnuće, a ponekad i prkno olakšanja.
Ponosan sam na tebe druže. Mnogo. Ponajvećma oko jaja i nekih dijelova Turske.

Iz najtamnijih dubina skrotuma, preko crnih klijetaka srca pa sve do bradom opasanih usta - želim ti sreću dragi prijatelju, vjerni topniče, povremeni seksualni objektu. Danas je tvoj dan*.
Jolly Roger Larchtreeparty-a vijorit će se visoko na obzorju sve dok najdulje zrake sunca ne upute posljednji pozdrav našim alkoholom natopljenim umirućim tjelesima! Opijeno truplo će bauljati, ali plemenit' će duh ostati snažan.




The sun on the for'mast is summery warm
The fish in the ocean shits free
But gather together to greet the Storm
Tommorow belongs to Bizz



* - napij se kao svinja i izbljuj čitav grad svojim ponosom, slavom i kukuruzom!!!




capt. Blackadder i Posada

Brothers in Arms


subota, 13.01.2007.
Saturday Night Scurvy
Arr Ya Free?


Večeras nakon Dnevnika...

u Quickovoj brodskoj kuhinji trave & užasa...

priprema se tulum-partij kakvog bi se i Sotona posramio...




Eat my scurvy!






BE THERE OR BE IN JAIL...

AND IF YOU'RE IN JAIL -
BREAK OUT!!!










Današnja tema:

Neograničeno oblokavanje konzumacije

+ dokumentaristički videozid:
'Yarr'nturi deSmilles: Gusar koji je živio poput svijeće na vjetru'








I like my women on the trashy side
Jesus doesn't love Ye




subota, 06.01.2007.
sv. Toma - Vjera, Mufanje & Rock'n'Roll
I Tomo je Božji stvor iako 'nije odavde'!


Proces beatifikacije našeg gusarskog sudruga, brata u Isusu i sina u Majci - Tome 'Srbina' Niškog, došao je do završne točke.


Da podsjetimo, naš vjerni prijatelj i član posade Tomo, posljednjih je nekoliko mjeseci pokazao zavidnu snagu duha i gigantsku veličinu skrotuma vodeći epsko-lirsku borbu s gastro-intestinalnim demonima koji bolno izjedaše njegovu djevičansku probavu svojim poput britve oštrim zubalima te tamo pokušaše podići đavolju utvrdu od govana iz koje namjeravaše krenuti u osvajanje Beča, a potom i Raja.

Tomo je bio potpuno sam, ali ne i napušten. Suočen sa svojim unutrašnjim demonima ispaštao je mnogo, no borio žestinom plavetnog kita. Povukavši se u osamu jednog zapuštenog zagrebačkog brežuljka, meditirao je poput kakvog malog srpskog Buddhe.
Primajući infuziju direktno iz Božje ruke, svjesno se hranio samo vlastitim znojem i malom djecom.
Od svoje srpske kose ispleo si je krunicu, a od vlastite je srpske kože načinio isposničku kolibu. Tri mjeseca je odbijao krutu hranu, vodu, zrak i maloletnice, misleći samo na borbu sa Zmajem. Svetu Oštricu™ kojom je nakon strašne Borbe na planini™ zadao smrtni udarac paklenoj Zvijeri, načinio je od vlastitih fekalija, malo smole i žice.
-Prema mojim uputama, ako smijem dodati.


Tomina posljednja kušnja


Nakon pobjede nad Princem Tame, vlastitog čudotvornog uksrsnuća, vješte propagande i nekoliko snimljenih holivudskih filmova, Tomina je brodska kabina postala mjestom (za nas) vrlo profitabilnog hodočašća.
Brojna ozdravljenja, osljepljenja, ukazanja Tominog lika u talozima kave i WC školjkama te misteriozni nestanak nekih mojih osobnih stvari nepobitno ukazuju na svetost ovog svjetovnim životom neokaljanog Srbina.

*Iako čini čuda i vozi brz auto, Tomo tvrdi da je i dalje onaj stari gusar – „Srbin from the block.“*

sv. Toma - svetac iz susjedstva

Razmotrivši sve gore navedeno te uzimajući u obzir golemi moralni pečat kojeg je Tomo utisnuo u sve ljude koji ga okružuju – proces beatifikacije nametao mi se (si-se! hihihi) sam od sebe (bez obzira što zlobnici tvrde da mi se mnogo stvari nameće samo od sebe kada sam mrtav pijan).





Danas će se u kasnim večernjim satima održati misa vazdušnica za našeg malog Božjeg vojnika, iza koje će slijediti prikladno opijanje uz glazbu anđeoskog hora. Večer će se nastaviti u ozbiljnijem tonu tek kada se okupi Konzilij za beatifikaciju i tulumarenje, koji će donijeti konačnu odluku o Tominoj svetosti i učešću u Kristovoj slavi, tijelu (iako Tomo nije peder), duhu, Mariji i sl.

Ukoliko Tomo bude proglašen Božjim uznikom, održat će se mega-turky-misa na kojoj će se pobožno kušati Ensure Plus, napitak koji je čudotvorno nastao u Tominoj isposničkoj pljuvačnici nakon što je Njegovo tijelo nestalo na mjesec dana s ovoga svijeta, a koji ima predstavljati Tominu mučeničku krv. Pošto ne znamo što će reprezentirati njegovo tijelo, morat ćemo ga par puta simbolički polizati, ali to će biti samo privremeno rješenje. Gusari nisu pederi, mind you.


Maloletne darkerice lete u Raj za Tomom


Prepuštam vas riječima svete Marije Terezije™ (koja je uvijek znala o čemu govori):
„NEKA BEATIFIKACIJA POČNE!“




Arrr! Što mnogo volim miris svetaca ujutro...
Beyond Good & Evil



ponedjeljak, 01.01.2007.
Sretna Nova, jebem vam staru!
Želi Vam udružena posada sisate brodice PMS Lady Anerol!


Sretna vam Nova, jebem ti Staru!




Ako ne mislite da je ova proslava Nove godine bila najbolja do sada, I will fight you!

No really, I will.










Gimme some sugar!
Groovy



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


The Larchers (PTM) Logo