Kutak za žene

petak, 25.09.2009.

Ah, ti muški uleti...

On je alfa mužjak, misli da je ulov godine! Spreman je za akciju, vidi se to po žurnom gašenju cigarete u pepeljaru. I dok u noćnom klubu trešti muzika Alfa kreće u lov slijedeći svoj iskonski životinjski instinkt. No umjesto životinjskih mirisa njegov navigacijski radar zatitra u bip-bip signalu pri pogledu na raskošan dekolte ili naprćene guzove. I kada je locirao „sretnicu“ približava joj se s prepredenim osmijehom i sa savršenim uletom smišljenim baš za taj tip djevojke!

No kada je naša Blonde Lucky One registrirala predatorske ambicije, u želji da spasi živu glavu odlazi napudrati nos! I slijepac bi uvidio da Alfa želi samo malo ispipati teritorij pohlepnim krakovima kojih bi se i hobotnica posramila. Opasnost kojom nas izlaže koristeći tolike količine kolonjske vode ravna je radijaciji. I možda nije oprao zube već nekoliko dana, ali nema veze ionako si je fora sa štrcanjem pepermint spreja u usta. Nema veze što nakon toga hropče kao svinja, glavno da je imidž holivudski! Pa tako i ta sretnica vidi samo ljigavaca sa izrazitim nagonom za šepirenje.

Tipičan predatorski ulet je propao! Glavnom frajeru naše priče zasigurno nije jasno da je cura prošli tjedan pala na istu spiku i otkrila da okus peperminta prebrzo ispari. Upucavanje ili ulet nije dovoljno dobar ako nije originalan! I dok se frajeri šakom i jezikom bore kako bi nosili titulu Kralja Spike, nama jednostavno nije jasno. Možda smo već toliko zasićene sa prijetvornim upadima i jadnim načinima upucavanja. Jedan od uleta poput retoričkog pitanja "Jesu li ti roditelji teroristi?" na koji odgovor glasi "Kada su napravili takvu bombu!" njemu možda zvuči genijalno na nama dođe da povraćamo.

No za cjelokupan muški rod dobar ulet je nešto od neprocjenjive važnosti. Mogućnost originalnog upucavanja je njihov as u rukavu. Jer kada muški konkvistador ima propelere da nam ne treba ventilator za prozračiti sobu ili je visok metar i žilet, jasno nam je da u svom osvajačkom pohodu neće osvajati ljepotom. Kad na svoj izgled ne mogu utjecati, osvježit će svoj vokabular s par zgođušnih fraza poput: umakanje, koja treba ili mala je avion, kikiriki u glavi i plava tuka. Nema veze što će se kasnije majčici opravdavati s riječima : "Koja si ti treba, pa žišku da je mala avion!" I automatski je on faca, nositelj titule frajera godine, ali mi zasigurno znamo da neće ispasti sin godine.

Mi cure nažalost i predobro znamo kako je kada nas frajeri mrcvare svojim spikama. Svega smo se naslušale, od srodnih duša pa sve do automatskih prelazaka u naše gaćice. Postoje uleti koji nas jednostavno nasmiju upravo radi toga koliko su glupi. Na šanku se odvijala pravi meč koketiranja između zgodne cure i šlampavog mladića. Jadan dečkić nije znao kako da je osvoji pa je stao pokraj nje uz šank i demonstrativno kriglom zdrobio led rekavši: "Sada kada smo probili led, konačno se možemo upoznati!"

Na plesnom podiju je dečko započeo upucavanje na stvarno originalan način, polizao si je ruku i obrisao je od odabraničinu majicu, rekavši pritom da ne bi smjela nositi mokru odjeću! Pogodite koga je ponudio da joj je skine!? No ponekad su dečki zaista bezobrazni sa svojim komentarima. I kada frajer upadne s rečenicom primaš li dva odjednom, pokazujući pritom na sebe i svog prijatelja, nije nam jasno zar nas on stvarno planira osvojiti s tim!

Muškarci očito ne mogu nanijeti rumenilo na taj način da ublaže previše razmaknute oči, ne mogu ošišati šiške da se ne uoči da imaju previsoko čelo pa svoje osvajačke sposobnosti temelje na drugim stvarima. No u zadnje vrijeme kao da su pomahnitali s tim originalnim ili bolje reći originalno lošim uletima! U većini slučajeva pravi konkvistador će nas osvojiti ako se ponaša sasvim normalno, bez prevelikog glumljenja i prenemaganja. Jer ono što će muškarce zaprepastiti jest činjenica da je normalan razgovor bolji od bilo kojeg monologa samo o njemu i kasnije o njegovom autu!

25.09.2009. u 13:50 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 15.09.2009.

Mali dodir puno znači

Krevet za jednoga, a u njemu dvoje. Guramo se i stiščemo uvjeravajući se da je to nevjerojatno romantično. Po zimi još u to stvarno povjerujem. Vani snijeg i hladnoća, a mi pod dekicom stisnuti i njegove tople ruke oko mene. Jedini je problem što su njegove ruke tople i preko ljeta što uzrokuje moje duboko uzdisanje dok mu ruku kao komad mesa bacam sa sebe.

Ukoliko nemate klimu, spavanje u dvoje na 90 centimetara postaje stvarno naučna fantastika. Okrečući se sama oko sebe, pokušavajući priljepiti što veću površinu svog tijela uz hladan zid počela sam razmišljati gdje je nestala romantika?! On hrče i očito ga sva ta vrućina ni najmanje ne smeta, vjerojatno zato jer je raširio noge i ruke preko većine kreveta dominirajući tako nad površinom hladne plahte.

Drugi dan odlazim u prvi veći dućan i tražim krevet, bilokakav samo da je što širi. Kako je recesija, vraćam se kući samo sa madracem od 160 centimetara širine u nadi da ću doživjet romantiku sama sa sobom prospavajući jednu noć u komadu. No događa se slijedeće. Veliki krevet nam stvarno nudi pregršt prostora i svatko završava na svom kraju, rastegnut na sve strane, bez ikakvih međusobnih dodirnih točaka.

Ujutro se budim naspavana i spavaćica mi nije u jednoj vodi kao što je bila proteklo jutro, jasno ocrtavajući konture njegovih ruku. Ali osjećam se kao da ga nije ni bilo. Ležeći na drugoj strani kreveta, tako blizu, činio mi se dalje nego kad je spavao doma, na drugom kraju grada. Koliko god mi smetao u mom bjesomućnom okretanju, koliko god svaki put u ljekarni gledam one tabletice protiv hrkanja sa više uzbuđenja nego novu durex play liniju, ipak volim kada je njegovo tijelo uz moje.

One slatke stvari kao što je meki zagrljaj ili polusneni poljubac kada se u nekom noćnom okretanju sudarimo jednostavno sam zaboravila i isprala sa svom vrućinom tokom jutarnjeg tuširanja. Navečer se sretno bacamo na krevet, bolje rečeno naš veliki komad spužve, no ja se lagano primičem k njemu, ali on bježi prema rubu hvatajući hladne površine plahte. Scena završava tako da je on na rubu rubova sa jednom nogom na podu, ja stisnuta uz njega, a naših 80 centimetara novog prijatelja uživa samo. On se okreće i lagano iznerviran ne shvaćajući što pokušavam pita: ''I iz kojeg smo onda razloga kupili dvostruko veći madrac?'' Pokunjeno se povlačim na svoju stranu okrečući mu leđa i maštajući o prosincu kada će mu moja toplina još kako pasati. Dok lagano tonem u san, osjetim njegove nožne prste kako samo vršcima dotiču moje. Osmjehnem se i raširim po svojoj cijenjenoj polovici obavijajući hladni jastuk umjesto toplog stvorenja koje već hrče na sav glas.

15.09.2009. u 08:11 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 13.09.2009.

Nadimci - što govore o nama?

Vjerojatno vas još od djetinjstva prati neki nadimak koji su vam dali vaši najbliži. Po tome smo prepoznatljivi i najčešće nas i opisuju. Mogu biti vrckasti, snažni, skraćeni dio imena i td. Svatko ga ima i to je rijetka stvar koju želimo promijeniti na sebi. Koji je vaš nadimak i koliko vam znači?

Susrela sam dosta ljudi kojima se ne sviđa njihovo ime i željeli bi ga promijeniti. Ali to je nešto što smo nasljedili i trebali bismo biti ponosni na njega. No, kod nadimaka je stvar nešto drugačija. Ponosni smo na njih jer su oni dio naše osobnosti i puno govore o nama.

Ne možemo promijeniti tko smo, ali zato samo jednom riječju možemo pokazati tko smo. Kada netko kaže naš nadimak, drugi odmah znaju na koga se misli. Po nadimku se prepoznaje kakav smo tip osobe.

Mnogi čak i stvarima daju nadimke, najčešće iz zabave. Čak i ako nas prati loš nadimak iz neke malo neugodnije situacije, to uvijek možemo pretvoriti u nešto pozitivno i smiješno. Nema ništa loše u nadimcima jer oni nisu namjenjeni za vrijeđanje.

Ako vam je nadimak skraćenica od imena, to uvijek bolje zvuči u društvu. Manje je formalno, veselije je za izgovoriti i često se može s nečime rimovati. Tako dolazimo i do internih uzrečica u društvu koje su smišljene samo za vas. A to je samo još jedan dokaz da su nadimci dio naše osobnosti.

Bez obzira na okolnosti i situacije, nikada se nemojte sramiti svog nadimka. S razlogom ga imate i nosite ga s ponosom. Odazivajte se na njega kao da ste jedini na sijetu jer tek tada će on imati svoje puno značenje. Budite mu gazda i pokažite tko ste!

13.09.2009. u 13:22 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Opis bloga

Blog za frendice.