Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kutak-za-frendice

Marketing

Nadimci - što govore o nama?

Vjerojatno vas još od djetinjstva prati neki nadimak koji su vam dali vaši najbliži. Po tome smo prepoznatljivi i najčešće nas i opisuju. Mogu biti vrckasti, snažni, skraćeni dio imena i td. Svatko ga ima i to je rijetka stvar koju želimo promijeniti na sebi. Koji je vaš nadimak i koliko vam znači?

Susrela sam dosta ljudi kojima se ne sviđa njihovo ime i željeli bi ga promijeniti. Ali to je nešto što smo nasljedili i trebali bismo biti ponosni na njega. No, kod nadimaka je stvar nešto drugačija. Ponosni smo na njih jer su oni dio naše osobnosti i puno govore o nama.

Ne možemo promijeniti tko smo, ali zato samo jednom riječju možemo pokazati tko smo. Kada netko kaže naš nadimak, drugi odmah znaju na koga se misli. Po nadimku se prepoznaje kakav smo tip osobe.

Mnogi čak i stvarima daju nadimke, najčešće iz zabave. Čak i ako nas prati loš nadimak iz neke malo neugodnije situacije, to uvijek možemo pretvoriti u nešto pozitivno i smiješno. Nema ništa loše u nadimcima jer oni nisu namjenjeni za vrijeđanje.

Ako vam je nadimak skraćenica od imena, to uvijek bolje zvuči u društvu. Manje je formalno, veselije je za izgovoriti i često se može s nečime rimovati. Tako dolazimo i do internih uzrečica u društvu koje su smišljene samo za vas. A to je samo još jedan dokaz da su nadimci dio naše osobnosti.

Bez obzira na okolnosti i situacije, nikada se nemojte sramiti svog nadimka. S razlogom ga imate i nosite ga s ponosom. Odazivajte se na njega kao da ste jedini na sijetu jer tek tada će on imati svoje puno značenje. Budite mu gazda i pokažite tko ste!



Post je objavljen 13.09.2009. u 13:22 sati.