Dobrovanje

18.06.2006., nedjelja

The master's eye makes the horse fat








Floverka zna gdje se može nabavit' dobra obleka u Zagrebu, Ivo Robić je znao da se u Beču mogu kupit' najbolje perike, ja znam tko prodaje zlatne retrivere.
Oni su nježni, pristojni i inteligentni obiteljski psi s mnogo šarma. Lako se dresiraju. Jako su strpljivi i nježni prema djeci. Uživaju udovoljavati gospodarima. Prijateljski su raspoloženi prema svima, čak i prema drugim psima. Dobri su čuvari. Pogodni su za držanje u kući ili stanu uz dovoljno dnevne šetnje i istrčavanja. Bitno je da se pravilno hrane i imaju dovoljno aktivnosti, jer u protivnom dolazi do prekomjerne težine.

Moraju biti uz ljude da bi bili sretni, a ako su izolirani od ljudskog kontakta kroz duže vrijeme, postanu problematičnog ponašanja.

Nastranu tavan na kojem nisi bila već godinu dana, ili podrum za koji zaboraviš da postoji, živi i mrtvi, ali stotine je nekakvih tvojih nepodijeljenih, nikakvih poslova - kao da je to nekakav posao - koji se trebaju svakodnevno obavljati i zanavljati.

A što ako za prst ugrize tetu u vritću i ti više ne znaš što bi? I dalje ga voditi u vrtić, ignorirajući njegovo nezadovoljstvo, ili ?

Što, dakle, kad te stavi pred gotov čin?

- 11:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #

10.06.2006., subota

Daj, Bože, da rodi vareni bob

Ako ništa drugo, zna se ne javljati na telefon.
- 16:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.06.2006., utorak

Na osnovu onoga što se ne zna

Macane, bracane!
Lija me davi.
Dođi! Mene izbavi!


Dva su razloga za tugu: neznanje ili nada. Oni koji žive od nade teško se prilagođavaju svijetu gdje dobrota ustupa mjesto velikodušnosti, nježnost muškoj šutnji, zajedništvo osamljenoj hrabrosti. Unizit će veličinu koja ih vrijeđa:
Nešto nema. Nogu? Udovit je od neimanja. Vidi mu se po očima da je grst.
Slabić, idealist ili svetac…


Tumačiti i zaključivati je beskorisno. Promatrati i ocrtavati prihvatljivo je pomirljivo; upotrijebiti privid i prekriti slikama ono čega nema. Ocrt nastupa tamo gdje misao završava.
Kao glazba lišen je pouke i bezrazložan da je blizak matematici.


Prilažem:

1. Rese ga (još):
a) diskrecija koja nadrasta vještinu.
b) zera žaljenja, tog drugog oblika nade.

2. Veličina nekog osvajača bila je zemljopisne naravi; mjerila se veličinom osvojenih područja. Danas je veličina promijenila tabor – ona je u prosvjedu i živi bez budućnosti.

3. Čovjek je samo svoj vlastiti cilj.

- 21:37 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>