100 gr. mljevene junetine ili mješavine junetine i svinjetine,1/2 luka, 400 gr.umaka od rajčice , 1 režanj češnjaka, malo bosiljka, soli, papra, origana. Naravno špagete i paremzan. U tavi zagrijati žlicu ulja na kojem se isprži luk i češnjak dok luk ne porumeni. Dodati meso. Kad se meso poprži dodati začine po želji ,malo vode, poklopiti i kuhati 10-15 minuta uz povremeno miješanje. Dodati umak od rajčice te kuhati još 10 minuta. Špagete staviti u kipuću vodu i kuhati dok ne omekšaju. Servirati špagete s umakom i parmezanom. Okvirna cijena: 30 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta. |
Stavila sam mail pa ukoliko netko želi podijeliti sa ostalima svoj recept neka bude ljubazan i pošalje ga, a ja ću ga objaviti. Naravno napišite od koga je tj. link svoje strane. |
Oko 40 komada 300 gr. šećera, 1 dcl vode, 125 gr.margarina za kreme, 250 gr. mljevenog keksa, 100 gr.mljevenih oraha, malo ruma, čokoladna glazura. Zakuhati vodu sa šećerom. Dobiveni sirup malo ohladiti pa dodati margarin. Postepeno uz stalno miješanje dodati i ostale sastojke. Četvrtasti kalup premazati margarinom, izliti smjesu, poravnati je i lagano pritisnuti. Kolač preliti čokoladnom glazurom i staviti u hladnjak da se stegne. Izrezati na kocke. Okvirna cijena: 25 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta |
300 gr. kuhane piletine, 200 gr. kuhanih makarona, 450 gr. miješanog kuhanog povrća, 100 gr. gorgonzole, 2 dcl kiselog vrhnja, po želji žlicu senfa. Kuhanu piletinu narezati na kockice, dodati miješano povrće (ne premekano kuhano) i izdrobljenu gogonzolu. Posoliti, pomiješati s vrhnjem i ohlađenim makaronima. Okvirna cijena: 35 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 45 minuta |
50 dkg špinata, 4 tvrdo kuhana jaja, 3 žlice brašna, 3 žlice maslaca, 4 dcl mlijeka. malo ribanog sira, 10 dkg pršuta, ulje, 3-4 žlice naribanog parmezana, sol, papar. Špinat oprati i skuhati, te ga ocijediti, posoliti i popapriti. Staviti ga u nauljenu posudu. Na njega rasporediti oguljena jaja, a na njih narezan pršut. U međuvremenu za bešamel umak napraviti sasvim svijetlu zapršku od maslaca i brašna, zaliti mlijekom i miješati dok se ne zgusne. U umaku otopiti naribani sir i preliti preko jaja. Posuti parmezanom i peći 15 minuta u pećnici na 225 C. Okvirna cijena: 25 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta |
Oko 60 komada 3 koluta ananasa iz konzerve, 1 žlica soka od ananasa, 3 bjelanjka, 150 gr.šećera,400 gr. mljevenih badema. Za glazuru: 150 gr. šećera u prahu, 2 žlice soka od ananasa. Ocijediti ananas i sitno ga nasjeći. Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, pa pomalo dodavati šećer, bademe, ananas i sok. Oblikovati sitne hrpice i peći 30 minuta na 160 C. Šećer u prahu dugo miješati sa sokom od ananasa da se dobije glatka glazura. Preliti preko vrelih hrpica te ukrasiti ananasom. Okvirna cijena: 30 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta |
Tijesto: 500 gr.brašna,25 gr.margarina,kvasac,1 žličica soli, mlijeka po potrebi Fil: 1 konzerva šampinjona, 100 gr. kuhane šunke, 200 ml.vrhnja, 1 kiselo vrhnje, 2 jaja, malo soli i papra,150 gr.ribanog sira. Tijesto razvaljati u formu torte, staviti fil na tijesto i peći u pećnici. Okvirna cijena: 30 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat |
40 dkg brašna, 3 dkg šećera,10 dkg margarina, 1/2 praška za pecivo, 7 žlica mlijeka, 3 žumanjka. Zamijesiti tijesto i podijeliti na 2 dijela. Svaki dio posebno tanko razvaljati sa 2 strane namazati marmeladom i srolatu u rolat. Ispeći do pola. A onda u sredinu staviti fil od 3 bjelanjka, 15 dkg šećera, 15 dkg mljevenih oraha i staviti sušiti u pećnicu. Okvirna cijena: 20 kuna Okvirno vrijeme pripreme: 45 minuta |
< | kolovoz, 2004 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv