Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuharica

Marketing

Jaja na špinatu




50 dkg špinata, 4 tvrdo kuhana jaja, 3 žlice brašna, 3 žlice maslaca, 4 dcl mlijeka. malo ribanog sira, 10 dkg pršuta, ulje, 3-4 žlice naribanog parmezana, sol, papar.

Špinat oprati i skuhati, te ga ocijediti, posoliti i popapriti. Staviti ga u nauljenu posudu. Na njega rasporediti oguljena jaja, a na njih narezan pršut. U međuvremenu za bešamel umak napraviti sasvim svijetlu zapršku od maslaca i brašna, zaliti mlijekom i miješati dok se ne zgusne. U umaku otopiti naribani sir i preliti preko jaja. Posuti parmezanom i peći 15 minuta u pećnici na 225 C.

Okvirna cijena: 25 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 30 minuta


Post je objavljen 13.08.2004. u 10:53 sati.