Kuhajmo zajedno....

25.09.2006., ponedjeljak

Riža s račićima

Sastojci:

riža
10 dkg račića (repova kozica, škampi ili sl.)
maslinovo ulje
sol
1 češanj češnjaka
ružmarin
bosiljak
0,5 dcl vrhnja
0,5 dcl bijelog vina
brašno
vegeta

Način pripreme:

Na ulju popržiti zdrobljeni češnjak, dodati račiće i kratko popržiti. Dodati ružmarin i bosiljak, posoliti, popapriti i dodati malo vegete. Dodati vrhnje, prokuhati i na kraju dodati vino. Ukoliko je umak rijedak, dodajte malo brašna.

Skuhati rižu.

Umak na tanjuru preliti preliti preko riže. Ukrasite peršinom.

Savjet: Moj savjet je crveno vrhnje, ali možete staviti vrhnje za kuhanje koje ja ne preporučujem jer umak s vrhnjem za kuhanje ima slatkast okus.

- 23:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Mali rječnik kulinarskih pojmova

Napomena