Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhanje

Marketing

Riža s račićima

Sastojci:

riža
10 dkg račića (repova kozica, škampi ili sl.)
maslinovo ulje
sol
1 češanj češnjaka
ružmarin
bosiljak
0,5 dcl vrhnja
0,5 dcl bijelog vina
brašno
vegeta

Način pripreme:

Na ulju popržiti zdrobljeni češnjak, dodati račiće i kratko popržiti. Dodati ružmarin i bosiljak, posoliti, popapriti i dodati malo vegete. Dodati vrhnje, prokuhati i na kraju dodati vino. Ukoliko je umak rijedak, dodajte malo brašna.

Skuhati rižu.

Umak na tanjuru preliti preliti preko riže. Ukrasite peršinom.

Savjet: Moj savjet je crveno vrhnje, ali možete staviti vrhnje za kuhanje koje ja ne preporučujem jer umak s vrhnjem za kuhanje ima slatkast okus.


Post je objavljen 25.09.2006. u 23:46 sati.