Začinjeno pecivo
Razni oblici vrlo slasnog i ukusnog peciva.... Sastojci: 1 kg brašna 7,5 dkg kvasca 15 dkg maslaca 5 dkg masti 10 dkg šećera 3 žumanjka mlijeko sol mak sjemenke sezama sjemenke suncokreta bademe narezane na listiće. Način pripreme: Kvasac namrvite u 1,2 dl mlake vode, pa sa 30 dkg brašna napravite hljepčić. Pobrašnite, pokrijte i ostavite na toplome dva sata. Preostalom brašnu primiješajte 2,5 dl mlake vode, maslac narezan na listiće, otopljenu mast, šećer i 1,5 dkg soli. Dobro izmiješajte, umiješajte dignuti kvas, pa čvrsto mijesite 10 minuta. Oblikujte 2 hljepčića, zarežite ukriž, pokrijte i ostavite da na toplom uzlazi 1 sat. Čvrsto premijesite, oblikujte dugu kobasicu i narežite na 32 komada. Prvih 8 oblikujte u kobasice, pa im svaki kraj zavijte spiralno do polovice, ali u suprotnom smjeru. Od svakog od slijedećih 8 komada oblikujte po 3 tanke kobasice, koje spletite u pletenice, pa spojite krajeve četiriju da oblikujte brioše. Slijedećih 8 komada malo razvaljajte i savijte (zarolajte) pa spljoštite. Preostale komade podijelite na 3, oblikujte sve u kuglice, kojima vrh ukriž zarežite. Stucite žumanjke s malo mlijeka, pa time premažite sva peciva pa brioše pospite makom, okruglo pecivo sezamom, a male svitke sjsjemenkama. Pecite ih 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. |
< | rujan, 2006 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv