Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhanje

Marketing

Začinjeno pecivo





Razni oblici vrlo slasnog i ukusnog peciva....






Sastojci:
1 kg brašna
7,5 dkg kvasca
15 dkg maslaca
5 dkg masti
10 dkg šećera
3 žumanjka
mlijeko
sol
mak
sjemenke sezama
sjemenke suncokreta
bademe narezane na listiće.

Način pripreme:
Kvasac namrvite u 1,2 dl mlake vode, pa sa 30 dkg brašna napravite hljepčić. Pobrašnite, pokrijte i ostavite na toplome dva sata. Preostalom brašnu primiješajte 2,5 dl mlake vode, maslac narezan na listiće, otopljenu mast, šećer i 1,5 dkg soli. Dobro izmiješajte, umiješajte dignuti kvas, pa čvrsto mijesite 10 minuta. Oblikujte 2 hljepčića, zarežite ukriž, pokrijte i ostavite da na toplom uzlazi 1 sat. Čvrsto premijesite, oblikujte dugu kobasicu i narežite na 32 komada. Prvih 8 oblikujte u kobasice, pa im svaki kraj zavijte spiralno do polovice, ali u suprotnom smjeru. Od svakog od slijedećih 8 komada oblikujte po 3 tanke kobasice, koje spletite u pletenice, pa spojite krajeve četiriju da oblikujte brioše. Slijedećih 8 komada malo razvaljajte i savijte (zarolajte) pa spljoštite. Preostale komade podijelite na 3, oblikujte sve u kuglice, kojima vrh ukriž zarežite. Stucite žumanjke s malo mlijeka, pa time premažite sva peciva pa brioše pospite makom, okruglo pecivo sezamom, a male svitke sjsjemenkama. Pecite ih 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.


Post je objavljen 05.09.2006. u 00:50 sati.