Kuće Hrvatska

četvrtak, 01.08.2013.

U prvoj godini obnova tvrđave, gradnja 39 vila, hotela i golf-igrališta

Nakon što su vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika izglasali Urbanistički plan uređenja Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug, investitor projekta, popularno nazvanog Golf na Srđu, tvrtka Razvoj Golf, može krenuti u novu fazu realizacije.
Ivan Kusalić, prokurist tvrtke Razvoj Golf, izjavio nam je kako se sada kreće u izradu projektne dokumentacije koja je uvjet za ishođenje lokacijske dozvole. On procjenjuje da će im za ishođenje sve potrebne dokumentacije trebati između šest i dvanaest mjeseci. Prema njegovim riječima, realno je stoga očekivati da bi gradnja sadržaja na platou Srd trebala početi za otprilike godinu dana.
Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko osam milijardi kuna, a glavni investitor je Aaron Frenkel, suprug Maje Brinar Frenkel, bivše zamjenice ministra gospodarstva koja se osobno angažirala oko projekta. Ugovorom između Grada i investitora, potonjem nisu zadani rokovi za završetak projekta. Jedino je postavljen rok za dovršetak uređenja tvrđave Imperijal na koju investitor ima 30-godišnju koncesiju. Investitor je mora obnoviti u roku od 27 mjeseci od donošenja urbanističkoga plana.
Prema procjenama, za uređenje tvrđave Imperijal bit će potrebno utrošiti oko 70 milijuna kuna. U sklopu tvrđave, uz ostale javne i ugostiteljske sadržaje, uredit će se i opremiti Muzej Domovinskog rata koji je danas u vrlo lošem stanju novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #