Korisnost zubnih implantata

16.03.2013., subota

Kruna ili ljuskica?

Čovjekov osmijeh može utjecati na način da nas svijet vidi sretnima ili nesretnima. Tijekom vremena, krivi, slomljeni, ili obojeni zubi mogu smanjiti samopoštovanje i uzrokovati osobi da sakrije svoje lice od svijeta. Srećom, pa je moguće dobiti zdrave, atraktivne zube uz pomoć kozmetičkog stomatologa ili oralnog kirurga. Stomatolog mora uzeti u obzir nekoliko faktora prije nego što odluči na koji način i kako bi se poboljšati izgled pacijentovih zubi. Najčešće vrste postupaka koji se koriste za poboljšanje izgleda zubi su primjena stomatoloških ljuskica i zubna kruna.
Postoji nekoliko sličnosti između tih dviju vrsta dentalne stomatologije, odnosno postupaka. Obje su po mjeri dizajnirane da daju pacijentima bijele, zdrave zube. Prvo, kalup se uzima na zub prije nego što je poslan u zubni laboratoriji. Kruna je prilagođena pacijentovim ustima. Nakon što je poslao natrag do stomatologa ili oralnog kirurga, ljepilo se koristi kako bi odgovaralo kao maska za pacijentove zube.

Unatoč tim sličnostima, stomatološke ljuskice i krune zuba imaju razlike. Krunice se stavljaju na cijeli zub, dok ljuskice samo na prednji dio.Porculanske ljuskice će pokriti dio zuba koji je otkriven kada se osoba nasmiješi.

Da bi se zubni vijenac stavio na zub osobe, stomatolog mora smanjiti debljinu zuba, tako da krunica može stati preko njega. Debljina se obično smanjuje za oko 2 mm (0,0787 inča) ili više. Nasuprot tome, zub predodređen za stomatološke furnire samo treba imati njegovu debljinu smanjenu za oko 1 milimetar (0,0394 inča) ili manje.

Još jedna razlika između stomatoloških furnira i zubne krune je činjenica da se oba koriste za različite situacije. Krunice su idealne za drastično mijenjanje oblika i boje zuba. One se koriste za popravak zubi koji su kronično slomljeni ili truli. Dentalne krune su jake i osobito su korisne za vrste zuba koji obavljaju većinu brušenja i žvakanja. Budući da se stavljaju na cijeli zub, originalni zub treba smanjiti.

Dentalne ljuskice se koriste kod pacijenata čija zubna struktura je u osnovi još uvijek jaka i zdrava. Iako su zubi možda promijenili boju, imate praznine, ili su vam zubi unakaženi i ne izgledaju lijepo, oni još uvijek mogu biti spašeni. Budući da oni pokrivaju samo prednji dio, zub ne mora biti smanjen onoliko koliko treba za krunu. Zubne ljuskice su jake, ali krhke, stoga, zubi koji mnogo žvaču i melju ne bi trebali biti opremljeni sa zubnim ljuskicama.

Obje vrste dentalne medicine su dobra opcija za ljude koji bi željeli da promijene svoje oštećene zube u nešto više estetski ugodne. Oni traju dugi niz godina i mogu izdržati mrlje od čaja, kave i cigareta. Znanstvena otkrića u stomatološkom polju napravila su mogućim prikriti ružne zube, mijenjaju svoju boju, oblik, i cjelokupan izgled. Pacijenti bi trebali razgovarati s kozmetičkim zubarom ili oralnim kirurgom kako bi se utvrdilo je li zubni furnir ili kruna opcija za njihove specifične potrebe.



- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2013., subota

Zašto baš porculanske ljuskice za zube?

Porculanske ljuskice, također su poznate kao zubne ljuskice ili porculanske ljuskice. One su vrlo tanke ljuske porculana koje su spojene na prednjim zubima kako bi se moglo zaštititi zube ili stvoriti kozmetičko poboljšanje. Porculanske ljuskice uspješno korigiraju osmijeh čineći zube da izgledaju lakši i zdraviji. Te ljuskice mogu napraviti žute zube bijelima i mogu iz iskrivljenih zuba napraviti ravne. To pojačava povjerenje pacijenta i daje im prekrasan, prirodni osmijeh.

Porculanske ljuskice daju prirodan izgled



Ove kozmetičke stomatološke ljuskice, oponašaju izgled prirodnog zuba bolje nego one u prošlosti. Navlake mogu ispraviti zube koji su izvan proporcija ili nepošteni, žute zube koji su nemogući za izbjeljivanje ili izbjeljivač,ako postoji previše umjetan osmijeh, ili ako pak postoji razmak između zuba.



Porculanske ljuskice su prekretnica u području estetske stomatologije. Mnogo je lakše dobiti ove ljuskice u odnosu na zubnu krunu. Te ljuskice isprave praznine i mrlje na zubima bez bolnog zubnog zahvata. Prvo, morate prenijeti svoja očekivanja. Stomatolog će staviti svoj red u stomatološkom laboratoriju za furnire. Nakon što će neke cakline od zuba biti uklonjene i privremeni furniri će biti smješteni. Onda kada stalni furniri budu spremni, stomatolog će zamijeniti vaše privremene ljuskice sa stalnim. Porculanske ljuskice su vrsta keramike koja se pojavljuje puno poput prirodnog zuba. To čini konačni rezultat takav, da zubi izgledaju vrlo prirodno. Također, ove ljuskice teško poprimaju boju, čak i ako su izloženi poznatim zubnim neprijateljima poput kave i cigareta. Kada se porculanske ljuskice primjenjuju za zube, prirodni zub je uklonjen u procesu. Dakle, ako vam se ne sviđa furnira nakon što je postavljena, ne možete odabrati da ih izvadite. Ljuskice treba zamijeniti kada su prekinute ili istrošene, ali ne može biti uklonjene bez zamijene.

Kandidat za zubne ljuskice?



Nećete biti pogodan kandidat za dobivanje ovih stomatoloških pomagala, ako imate tanku zubnu caklinu ili nezdrave, istrunute ili zube koji propadaju. Također vaši zubi mogu postati osjetljiviji na toplo i hladno, jer vaša prirodna zubna caklina je uklonjena kada ljuskice se primjenjuju. Također ove ljuskice ne traju cijeli život. One se istroše ili slome s vremenom prema vašem korištenju i navikama. Obično traju u rasponu od pet do deset godina. No, s dobrim zubarom, redovitim pregledima, čišćenjem, te ljuskice mogu trajati i do petnaest godina.


Porculanske ljuskice su velika sredstva za poboljšanje izgled ostavljaju dobar dojam o vlastitim zubima. Uzimajući ljuskice, možete se osjećati ugodno znajući da je vaš osmijeh vrhunski opet. Na taj način, kada se fotografirate ili ste u socijalnom okruženju, biti ćete sigurni da pojedinci gledaju u vas, a ne u nesavršenost vaših zuba koje naravno neće biti. Najbolje od svega je što ovaj postupak ne zahtjeva puno vremena. On obično traje samo oko tri posjete. Kao rezultat toga, vaši zubi će biti u izvanrednom stanju, vi ćete se osjećati ugodno u bilo kojoj društvenoj situaciji.

Prilikom odabira da biste dobili porculanske ljuskice, ovo je odličan način koji će vam pomoći da se osjećate dobro u sebi ponovno, te da vratite svoje samopouzdanje. Trebalo bi otići kod zubara koji se specijalizirao u takvim tehnikama, kako biste se mogli osjećati ugodno znajući da će vaš osmijeh biti ponovo savršen.


Uviek treba brinuto o svojim zubima, a ako su nam potrebne ovakve usluge ili implantati za život, trebali bi posjetiti preofesionalnog stomatologa. On bi nam trebao pomoći i dati savjet o tome da li i što nam je potrebno kako bi se osjećali bolje i ugodnije ako imamo problema sa zubima. Svakom čovjeku bi trebala biti na pameti briga o zubima, to će reći i svaki odličan stomatolog. Danas usluge dentalne stomatologije i nisu toliko skupe. Ako se odlazi na redovite preglede u stomatološku ordinaciju i redoviti vodimo brigu o svojim zubima ne bi trebali imati s njima problema.


Mislim da bi nam zdravlje trebalo biti najvažnije u životu i nije dobro odgađati preglede pogotovo ako imamo nekih problema, a tu nas niti strah od zubarskih ordinacija ne spašava i nije nikakvo opravdanje. Kaže se da je bolje sprijećiti nego liječiti, ako se pojavimo kasno kod bilo kojeg doktora ili stomatologa rijetko će nam koji moći pomoći. Zato je bitno da budemo svijesni svog zdravlja i brige o njemu kako bi naš životni vijek bio duži.


Oznake: zubi


- 13:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.03.2013., petak

Zubni implantati za život

Zubi kao jedno od naših najvećih bogatstava svi bi voljeli čuvati i paziti na njih jer naš vlastiti osmjeh je ono što sugovornik prvo primjeti i stekne neki opći dojam o nama. Porazna je činjenica koju slušamo svaki dan , a govore da vrlo mali postotak djece održava osobnu higijenu na svakodnevnoj bazi posebno onu oralnu koja zahtijeva brigu o zubima. Tako da ne treba ni čuditi stanje u kojem sve više mladih nima problema sa zubima, a svi koji su bili u toj situaciji znaju koliko je to bolno, ali i estetski problem jer činjenica je da nedostatak zuba na nekom posebno vidljivom mjestu itekako utječe na naš cjelokupni izgled. Svaki dan se događaju nove promjene u tehnologiji, u obrazovanju pa tako je neminovno da se napredak iskazuje i u medicini i nema , gotovo da nema nešto što se ne može riješiti, posebno akop danas govorimo o napretku u stomatologiji i zubnim implatatima ili sve popularnijim ljuskicama.




Oni su umjetna zamjena koja se koristi za zamjenu mjesta gdje nedostaje zub ili zubi i pomažu da se zaustavi ili spriječi gubitak kosti vilice. Oni igraju ulogu sidra za zamjenu zuba ili krune ili sidra za potpuni skup zamjenskih zuba. Oni također pomažu u zamjeni labave proteze ili zubi koji su ispali najčešće zbog bolesti desni.

Dentalni implantati nude mnoge prednosti. Oni su estetski ugodniji, vi ćete izgledati i osjećati ih kao svoje zube, spriječiti će kost i gubitak tkiva desnih koji se može dogoditi s redovitim mostom, pružiti će snažan ugriz poput prirodnih zubi i nikad ne bi trebali propadati ili zahtijevati pak korijenske kanale.Pacijenti bilo koje dobi mogu se odlučiti za ovaj tretman, sve od 16 godina do 85 godina. Međutim, postoje neke važne teme o kojima treba brinuti prije nego što se namjerava prolaziti kroz ovaj tretman.Pacijent mora imati dovoljno kosti za potporu implantata. U nedostatku dovoljno kosti, stomatološki stručnjak može usvojiti različite sigurne i učinkovite načine kako bi popravio nedostatak kosti. Stručnjaci koriste digitalne X-zrake kako bi se osiguralo da postoji dovoljno strukture kosti potrebne za stavljanje implantata i kako bi se utvrdilo točno mjesto gdje ih treba staviti.Odgovarajuće stomatološke konzultacije o implantatima može biti od velike pomoći za neznalice, ako je pacijent kvalificiran za ovaj tretman.


Ovi implantati igraju važnu ulogu u životima pacijenata. Zamjenom korijena zuba , oni nude više od dodatne opreme i pružaju pacijentima snagu i deugotrajnost koja je prije svega bitna kako bi nesmetano mogli jesti sve namirnice koje želite bez borbe sa žvakanjem. Postoje neki pacijenti koji nisu zadovoljni kada se metal koristi za njihovo liječenje, poput titanskih implantata. Takvi se pacijenti uvijek mogu odlučiti za keramičke implantate. Tijekom godina, zubni implantati su vratili osmijeh i dobro zdravlje milijunima stomatoloških pacijenata širom svijeta.

Oznake: implantati, ljuskice


- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2013 (1)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi