Komentari

supatnikll.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Supatnik

    Ko je opravio blog

    avatar

    07.10.2024. (23:19)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Svaka ti čast za ovaj post
    Ne o Milanoviću, to neću ni komentirati ni politizirati , to spada u FOLKLOR svih naših izbora i predizbornih kampanja , ja imam svog favorita , ovaj se pogubio " u prijevodu " , vidjet ćemo kako će bit do kraja.

    ALI, ALI..............Dan učitelja, podijeljene nagrade , školska godina teće pun mjesec dana a oni JUČER i DANAS raspravljaju o sudbini jednog djeteta od 9 godia zbog kojega 700 učenika jedne Zagrebačke škole ( aloooooooooo) nije došlo na nastavu.
    To se ne događa nigdje u svijetu, da jedno 9-godišnje dijete je potencijalni kriminalac, predator seksualni s dvoje POMOĆNIKA u nastavi zaduženi samo za njega ne nalaze rješenje o njegovom ponašanju.

    U tim godinama djeca boluju od poremećaja ADHD ili jednog od oblika agresivnog autizma ( ukoliko nema neku ozbiljniju psihijatrijsku dijagnozu ) i da cijeli sustav STANE i da se tom dječaku ne može pomoći-sa svim svojim znanjem i iskustvom blenula sam na sve pročitano i izgovoreno u tv vijestima.

    MOŽE i MORA mu se pomoći : ministar je prilično egzaltirano nastupio u javnosti što nikad nije do sada u svom mandatu. I slažem se s njim, apsolutno.

    Bestidna je sumnja pojedinaca, da je to "drugi Kosta "iz Beograda , dakle ubojica , pa se pitam - što radi bolnica za dječju psihijatriju ako nisu u stanju svojim stručnim timovima ustvrditi koja je to vrsta poremećaja u ponašanju?

    Roditelji ove djece od br 700 su zabrinuti s razlogom , ali su i beskrajno okrutni što ja u svojoj praksi zaista nisam doživjela.

    Aj...laku noć, još mi blog šteka

    avatar

    08.10.2024. (00:32)    -   -   -   -  

  • marival11

    Anči, roditelji ovih 700 djece nisu okrutni jer sam više puta čula te roditelje kako inzistiraju da se i tom dječaku treba pomoći.
    Zanimljivo da nitko ne spominje roditelje tog dječaka koji očito ima žešći poremećaj, a ako ga nema treba ga skupa sa roditeljima zatvoriti negdje bez mobitela i interneta - možda bi i bez liječnika poslije par mjeseci došli sebi.

    avatar

    08.10.2024. (07:24)    -   -   -   -  

  • tignarius

    roditelji ovog pisdeka; A ima 38 godina a roditelj B 70!!!
    Ništa, ja samo onako

    Imam nesreću da sam u blizini te škole....
    S druge strane, šta rade dečki iz viših razreda...ili bi se to okarakteriziralo kao vršnjačko nasilje
    i imamo li mi neke "domove" za druge i drugačije!?

    avatar

    08.10.2024. (09:43)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Tigy, znači roditelj B ima love i položaj - bez toga bi teško do roditeljica A, pa sustav mora štititi njih troje, a ostali neka trpe...

    avatar

    08.10.2024. (10:18)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Pratim slučaj od lani, meni nije normalno da netko gleda da se lani četrnaestero djece ispiše iz škole i da se ne reagira, što je s pravima tih četrnaestero kojima je sjebano djetinjstvo, koji su trpili nasilje i promijenili školu jer ih nitko nije zaštitio, a ministar koji priča o balvanima i državna tajnica koja one koji je plaćaju naziva ulicom nemaju što tražiti više u sustavu, neko toliko glup da daje takve izjave, je apsolutno beskoristan, kao i svi koji su trebali nešto poduzeti jer nije niko ništa.

    avatar

    08.10.2024. (10:35)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Šta je tebi Marival........ti bi zatvorila I NJEGA I RODITELJE,,,,?

    Kako ti takvo što padne na pamet, pa majka si, za Boga dragoga ?

    Postoji Dječja psihijatrijska bolnica, stručni tim i dijagnostika ....oni MORAJU pomoći u liječenju ( ako je psih bolest ) ili u socijaliziranom ponašanju....

    avatar

    08.10.2024. (10:39)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Podsjetimo, situaciju je komentirao i ministar Radovan Fuchs.

    “Nismo očekivali da će se nakon prvog dana škole stvoriti situacija kao da je to dijete nekakav kriminalac koji je ubio nekoga. Što da radimo? To dijete baciti u zatvor, to je osnovna škola, četvrti razred. Prihvaćamo da se on neadekvatno ponaša, on je dijete koje normalno sudjeluje u nastavi, inteligentno odgovara i shvaća nastavni proces, ali ima nedolično ponašanje. Zbog toga je i odlučeno da ima asistenta”, rekao je Fuchs."

    DNEVNO.HR

    avatar

    08.10.2024. (10:54)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Anči, skoncentriraj se. Napisala sam da ih treba zatvoriti ako dijete nema utvrđen poremećaj. Pročitaj još jedno pet puta moj komentar da shvatiš što sam napisala. Jer do sada je valjda trebalo bar utvrditi ima li dijete poremećaj ili ne?!

    avatar

    08.10.2024. (11:10)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    O tome sam pisala u PRVOM komentaru pa i u drugom : zakazale su stručne PSIHIJATRIJSKE SLUŽBE....ali nemoj govoriti o "zatvaranju" nego o POMOĆI.

    Ne treba mene upućivati da čitam TRI PUTA; razumijem sve što drugi pišu i što ja napišem

    Nisam za skidanje glava NIKOME a najmanje djetetu i roditeljima njegovim kojima je izuzetno teško

    avatar

    08.10.2024. (12:01)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    U čemu je problem Anči, obzirom da ovo traje već dulje vrijeme, a nije počelo jučer kako insinuira ministar, evidentno je da su roditelji zakazali, jer nisu u stanju kontrolirati vlastito dijete, inače dijete od devet godina je hvatanje za međunozje i simulaciju seksa od nekoga moralo vidjeti, tako da nema ničega spornoga da se dijete izuzme iz roditeljske skrbi, i ukoliko ima dijagnozu liječi, a ako nema da ide u specijaliziranu ustanovu za djecu s poremećajima u ponašanju, ono što nikako ne smije je maltretirati drugu djecu ni minute više ni pod koju cijenu

    avatar

    08.10.2024. (14:37)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Nema nikakve "specijalizirane " ustanove za školsku djecu, a on je učenik 4 razreda koji ( kako biše Dnevno.hr ) obavlja svoje učeničke dužnosti uredno.
    Da ima, to bi bila nezamisliva segregacija u školstvu, a toga nema ni u Zimbabveu.
    PONAŠANJE je problematično i kad radimo ( govorim poslovno ) s problematičnom djecom onda prije djeteta napravi se skener obitelji da se dobije slika obiteljskog miljea u kojem učenik boravi.

    Pa, ako to radi Split kao provincija dozvoli---Zagreb je jači po mnogočemu - onda i Zagreb sa svojim institucijama ima SVE ALATE čak i više nego bilo koji drugi grad u HR.

    Ponavljam : ovdje je napravljen PROPUST ne od jučer, nego od prošle školske godine kada se dječaka "selilo" iz razreda u razred a bez pravilnog uvida, je li to bolesno ponašanje ili samo neodgoj

    avatar

    08.10.2024. (14:50)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    - o 3OKY-u sam rekao i previše;
    - razrednici su nekoć davno znali govoriti roditeljima:
    pa ja vaše dijete vidim 3-4 sata tjedno, nakon što su oni rekli kako svoje dijete viđaju 10ak sati do vikenda (analogija kaže kako je između kuće i škole nekoliko ulica, pa ispada kako iste i najjače oblikuju klince, zbog matematičke duljine boravka)

    avatar

    08.10.2024. (15:02)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    To što dijete shvaća nastavni proces je potpuno nevažno, niko nikada nije tvrdio da je dijete glupo, nego da ima poremećaj u ponašanju, za koji se eto ni nakon više od godine dana ne zna koje je vrste, kojeg obima, čim je uzrokovan, može li se liječiti ili sanirati, baš ništa, a specijalizirane ustanove postoje od psihijatrijskih klinika do popravnih domova, ili možda da dijete ministar uzme k sebi, ili pročelnik za školstvo, ili bilo ko.

    avatar

    08.10.2024. (15:24)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Anči, čitaš površno i pratiš površno. To dijete sa poremećenim ponašanjem se ne seli, već se sele sva ostala djeca. Onog trenutka kad se učiteljica tog razreda morala sa ostalom djecom zaključati u razred da bi djecu i sebe spasila od tog nasilnog učenika, moralo se riješiti problem, ravnateljica i psiholog te škole trebali su dobiti otkaz, a ministar je trebao biti smijenjen.
    Kako znaš da je roditeljima tog djeteta teško??? možda je dijete odavno trebalo biti izuzeto iz obitelji. To što shvaća nastavu, znači da bi trebao shvaćati i da se ne može tako ponašati. Djetetu treba stručna pomoć i liječenje u primjerenoj ustanovi. U školi se izliječiti neće, ali će svoj ostaloj djeci trebati psiholog, na kojeg će ,eto, zahvaljujući ministru i sustavu sva ostala djeca imati pravo.

    Pročitaj ipak par puta prije nego se zaletiš sa odgovorom i staviš meni u usta nešto što nisam napisala....
    O asistentu koji će spašavati ostalu djecu od pipkanja, bolje da ne pišem. Ili da je taj problematični dječak iz romske obitelji.

    avatar

    08.10.2024. (17:55)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Ne brini Marivarin, ne zaletavam se.....Nisam nikad radila s malim đacima pa ne znam je li bolje ili gore, ali radim s delikventima adolescentima pa znam što moram znati..Pamtim ovaj slučaj od samog početka ali još uvijek dijagnoza je nepoznata javnosti a nije ni važna za javnost

    avatar

    08.10.2024. (19:59)    -   -   -   -  

  • tignarius

    ma treba malog idiota pustit da izraste u Kostu i poroka pola razreda..
    ajte, molim vas..
    ako se prekrše norme ponašanja, ide represivni sustav....imamo li dom za maloljetničke razbojnike!?
    di je Goli!?
    ili bi ga dali udomit istospolnim partnerima da ga "uvježbaju"

    avatar

    09.10.2024. (13:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...