To nije varivo, nego tjestenina s lećom. Mora biti gusto (kao što i tjestenina s bolonjez umakom mora biti gusta :O) - za veću kremoznost dodaje se i hrpetina parmezana. Pogledaj recept :)
27.09.2024. (16:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja veza i protekcija (sin) se potrudio! Nisam baš luda za oslićem! Mislim volim ja i osliće ako nisu 10x smrzavani! evo trenutno upijam znanje o ćemtrelsima! ;))))
27.09.2024. (17:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Krivo sam se izrazila; sorry..... Kaj se tiče moranja, u životu je uvijek bilo nešto: moram ovo, moraš ono.... Dok mi jednog dana nije došlo iz d..eta u glavu da sam JA sebi na prvome mjestu i da ne moram više ništa! :))))
28.09.2024. (20:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moram paziti da ne zaspem jer sušim naranče. Palo mi je na pamet da bih mogla nešto ispeći, jer je vrijeme kao stvoreno za to, i dvoumim se između kuglofa i panettonea. U oba slučaja trebaju mi sušene naranče jer sam, naravno, praktična pa ću vjerojatno i nekoliko fotografija snimiti...:O
I sad mi je drago što ih sušim... pećnica je malo odškrinuta i svako malo zapuhne me prekrasan miris. Baš, baš lijepo...:)
28.09.2024. (20:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti imaš slatke dvojbe! I panettone i kuglof imaju svojih čari, svako na svoj način! Sad kad si spomenula sušene naranče asociralo me na Christmass cake. Bilo bi krajnje vrijeme da ga napravim, da se uspije napiti do Božića! :)
28.09.2024. (20:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A što ću - skrećem i ispravljam krive Drine kad god mogu. Vi'š, taj pijani kolač nisam nikad radila (znam o kojem je riječ)... a čini se kao stvoren za mene :)))
A sad će Božić, sam' što nije... ja sam prije nekoliko dana konačno spremila prošlogodišnju jelku, tako da me ovogodišnja može iznenaditi .))))
28.09.2024. (20:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja šogorica radi svake godine pa sam uspjela iskamčiti recept! Kad sam ju pitala s koliko ruma zalijevati, rekla mi je "po fućkanju"! A gle, ak hoćemo imati pijani kolač, vrijeme curi.... treba ga napraviti! ;))
28.09.2024. (21:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sad, evo, nisam sigurna je li to bio nekakav film, ili možda i istiniti događaj, ali jedan kolač se čuvao, i zalijevao, u obitelji stotinjak godina - čekao je nekog vojnika koji se nikad nije vratio iz rata. Pokušala sam na brzinu pronaći... nisam, ali našla sam OVO , jednako zanimljivo.
Fruit cake je neuništiv... vjerojatno zbog konzerviranja alkoholom .)))
28.09.2024. (21:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To bi bilo to! Šogorica ga radi već početkom rujna..... Za Božić je dobro natopljen. Zadnjih godina radi u nekim malim kalupićima. Vodi ju misao: prijatelja je puno a Božić samo jedan.
28.09.2024. (21:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Fino
27.09.2024. (15:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
slike su vrlo uspješne, malo pregusto za moj ukus, kuham zelenu leću i namačem je prije kuhanja....Hvala na pitanju, dobro to radim
27.09.2024. (16:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
To nije varivo, nego tjestenina s lećom. Mora biti gusto (kao što i tjestenina s bolonjez umakom mora biti gusta :O) - za veću kremoznost dodaje se i hrpetina parmezana. Pogledaj recept :)
27.09.2024. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Jej..... puuuno parmezana friško ribanog! :)))
Ja sam danas ručala jednu pastrvu i malo blitve! Uopće nije bilo loše! :)))
27.09.2024. (17:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
A baš čudno da pastrva nije bila loša. :))
27.09.2024. (17:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Moja veza i protekcija (sin) se potrudio! Nisam baš luda za oslićem! Mislim volim ja i osliće ako nisu 10x smrzavani!
evo trenutno upijam znanje o ćemtrelsima! ;))))
27.09.2024. (17:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Znači, skroz si se ribama predala :)
Ja sam jela i jako finu štuku, divlju... nije me smetalo čak ni čišćenje kostiju :))
Ah... evo sam si, Dalila, odrezala petnaestak cm kose... tak' sam sad lagana, i tak' mi sad fino :)
27.09.2024. (17:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Nadam se da imaš i kakvog Samsona u pričuvi!? ;-)
Štuka je malo naporna zbog kostiju ali vriedi se potruditi!
28.09.2024. (13:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Otvorit ću frizerski salon ak' zatreba :)
28.09.2024. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Nemoj otvarati salon....Moraš otvoriti Hair Studio by V! Budi u trendu! :)))
28.09.2024. (17:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
'Oš reć' - bolje sreće ne imati, nego ne biti u trendu? :P
28.09.2024. (18:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Moraš stvarati trendove! :-)
28.09.2024. (20:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Niš' ja ne moram... najnoviji trend za praćenje :))
28.09.2024. (20:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Krivo sam se izrazila; sorry.....
Kaj se tiče moranja, u životu je uvijek bilo nešto: moram ovo, moraš ono.... Dok mi jednog dana nije došlo iz d..eta u glavu da sam JA sebi na prvome mjestu i da ne moram više ništa! :))))
28.09.2024. (20:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Moram paziti da ne zaspem jer sušim naranče. Palo mi je na pamet da bih mogla nešto ispeći, jer je vrijeme kao stvoreno za to, i dvoumim se između kuglofa i panettonea.
U oba slučaja trebaju mi sušene naranče jer sam, naravno, praktična pa ću vjerojatno i nekoliko fotografija snimiti...:O
I sad mi je drago što ih sušim... pećnica je malo odškrinuta i svako malo zapuhne me prekrasan miris.
Baš, baš lijepo...:)
28.09.2024. (20:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Ti imaš slatke dvojbe! I panettone i kuglof imaju svojih čari, svako na svoj način!
Sad kad si spomenula sušene naranče asociralo me na Christmass cake. Bilo bi krajnje vrijeme da ga napravim, da se uspije napiti do Božića! :)
28.09.2024. (20:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
A što ću - skrećem i ispravljam krive Drine kad god mogu.
Vi'š, taj pijani kolač nisam nikad radila (znam o kojem je riječ)... a čini se kao stvoren za mene :)))
A sad će Božić, sam' što nije... ja sam prije nekoliko dana konačno spremila prošlogodišnju jelku, tako da me ovogodišnja može iznenaditi .))))
28.09.2024. (20:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Moja šogorica radi svake godine pa sam uspjela iskamčiti recept! Kad sam ju pitala s koliko ruma zalijevati, rekla mi je "po fućkanju"! A gle, ak hoćemo imati pijani kolač, vrijeme curi.... treba ga napraviti! ;))
28.09.2024. (21:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Sad, evo, nisam sigurna je li to bio nekakav film, ili možda i istiniti događaj, ali jedan kolač se čuvao, i zalijevao, u obitelji stotinjak godina - čekao je nekog vojnika koji se nikad nije vratio iz rata.
Pokušala sam na brzinu pronaći... nisam, ali našla sam OVO , jednako zanimljivo.
Fruit cake je neuništiv... vjerojatno zbog konzerviranja alkoholom .)))
28.09.2024. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
To bi bilo to! Šogorica ga radi već početkom rujna..... Za Božić je dobro natopljen. Zadnjih godina radi u nekim malim kalupićima. Vodi ju misao: prijatelja je puno a Božić samo jedan.
28.09.2024. (21:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
E, sad sam gladna
28.09.2024. (22:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...