Komentari

supatnikll.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Supatnik

    Molio bi cijenjene komentatore da mi ne uneređuju blog s floskulama o pravu na izbor, pobogu braćo i sestre, pa nemamo pravo na izbor oćemo li platiti kartu u trajvanu, što je priznat ćete etički dosta relaksiranije pitanje.

    avatar

    19.05.2024. (07:43)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Izvlačiš "informacije" kao mađioničar zečeve iz šešira, ne znam otkud ti to da "baš ni jedan pripadnik homoseksualne zajednice ne bi poštedio nerođene bebače". Možda misliš na neke gej udruge, možda si nešto slično pročitao na nekom portalu, no nijedna gej udruga ne predstavlja sve gejeve, ne postoji nigdje nikakav relevantan podatak ni valjani uzorak ispitanika koji bi mogao potvrditi tu tvoju tezu budući da je velika većina gejeva anonimna.

    Drugo, iako su "pravo na izbor" i "pravo da sa svojim tijelom činim što me je volja" bedastoće, dobro znaš da se po pitanju pobačaja, tamo i na onoj instanci gdje se to pitanje meritorno rješava, uopće ne radi o tome. Marija Selak-Raspudić rekla je da ona nije za pobačaj, ali da nije ni za to da se on zabrani. Zašto? Razlozi su jako dobro znani svakome tko ne živi od hejterstva i tko hoće misliti svojom glavom. Ako bi se pobačaj zabranio, ponovno bi oživjelo crno tržište pobačajima, što bi za tisuće žena bilo puno gore i puno opasnije po zdravlje i život, a pobačaji bi se realno vjerojatno tek neznatno smanjili. Nadam se da nisi stava da te žene ionako ne zaslužuju ni zdravlje ni život budući da su ubojice. Mudar čovjek vazda važe koje je od dva zla manje, dok budala vazda drami oko toga kako je zlo zlo i kako ne smijemo izabirati manje zlo. E pa ne samo da smijemo, nego i moramo, ako smo odgovorne osobe.

    S druge strane, nitko ginekolozima ne smije zabraniti priziv savjesti pa kad se dogodi da cijela Slavonija ne može naći nijednog ginekologa koji bi pristao napraviti pobačaj, to je datost protiv koje je besmisleno grintati. Na taj će način možda ipak biti spašen pokoji bebač, a one najočajnije i najodlučnije žene otići će u Zagreb ili gdje već i tamo obaviti pobačaj. Tu na djelu imamo neku vrstu pozitivne samoregulacije problema, dok bi zabrana pobačaja bila negativna regulacija. Mnoge će tinejđerice, nažalost, učiniti sve kako bi pobacile, dovodeći svoj život u opasnost, samo kako se ne bi morale pojaviti trudne pred luđacima od svojih roditelja koji bi ih u tom slučaju zatukli u krvi. Zbog mnogih tih tinejđerica besplatan i lako dostupan pobačaj trebao bi ipak biti moguć. Dakle, nemoguće je donijeti jednoznačan zaključak koji bi zadovoljio sve.

    One četiri žene koje su, okružene policijom, tamo sjele na cestu na početku Ilice i prosjedile dva sata jer im policija nije dala da krenu dalje, možda i jesu preuzetne, no novinari Indexa ispitivali su sudionike Hoda za život i svi odreda su rekli da bi zabranili pobačaj čak i u slučaju silovanja "jer Bog ima plan za svakoga". Hod za život je poput vuka u janjećoj koži. Sve pršti od dragosti i ljubavi, slave se život i obitelj, ta tko bi tome imao što prigovoriti?! No u pozadini je velika bigotnost i zbiljska hladnoća prema stvarnom čovjeku, uvijena u celofan lijepih i visokoparnih misli.

    Nisam za kontraprosvjede koji ometaju i opstruiraju osnovni skup, osim kad se radi o nekom skupu ekstremne desnice, kao što se događa u Njemačkoj, gdje je kontraprosvjed onda neka vrsta civilizacijske nužnosti i obveze. No smatram da bi Grad Zagreb trebao zabraniti okupljanje klečavaca na javnim površinama.

    Još samo ovo - nazivati one žene ružnjikavima ispod je svake razine. Bez obzira na to vjeruje li čovjek u karmu ili ne, ona sustigne svakoga i nitko joj ne može pobjeći. Dakako, očituje se uvijek kad joj se najmanje nadamo i kad nismo spremni.

    avatar

    19.05.2024. (11:18)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Došlo je da cigane ne moš zvat ciganima, pedere pederima i ružne babuskure, ružnjikavim ženama...
    Zna se točno zašto se zalaže Hod za život i nigdje se ne govori o apsolutnoj zabrani pobačaja
    bioetika je to davno riješila ali šatrodemokrati to izvrću i uvrću s velikom intelektualkom Sevkom Vučurović na čelu .....petokrake

    avatar

    19.05.2024. (12:47)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Crkva

    avatar

    19.05.2024. (12:48)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Evo dva sata sam izgubio pretražujući, i nisam našao ni jednu jedinu izjavu pripadnika gej populacije koja bi imala iti malo prizvuka pro life.

    Oprostit ćeš mi što nisam intervjuirao svakog pripadnika homoseksualne zajednice ponaosob, ali eto ni ti to ne uradiš svaki put kada karakteriziraš recimo hadezeovce, vjerojatno se i ti onda služiš narativom koji prevladava u javnosti, pa ćeš siguran sam i meni to dopustiti, jer vjerujem ne bi htio biti budala koja drugima brani nešto što sebi uzima za pravo.

    Inače ovo nije post o pobačaju nego o začudnom jedinstvu jedne društvene skupine po pitanju bilo čega.

    O pobačaju sam davno rekao i sto puta ponovio, pa mogu još jednom, ja samo inzistiram da ga nazovemo pravim imenom, a onda dalje da o svemu odluče stručnjaci u jako širokoj društvenoj raspravi iz koje bi svakako bili isključeni aktivisti, jer njihovo uključivanje nikada u ničemu nije donijelo ništa dobroga.

    A što se mog hejterstva tiče, imaš pravo baš ne podnosim da mi se nameću stavovi pogotovo oni koji jedino utemeljenje imaju u nečijem mišljenju, moje mišljenje na primjer je da osobama koje imaju bilo kakve poremećaje ne možemo pomoći da se pretvaramo da ti poremećaji ne postoje, i inzistiraju da su isti kao mi.

    Ja mislim da se prema ljudima s poremećajima trebamo odnositi kao prema ljudima s poremećajima, i da isti moraju imati našu zaštitu, jednaku onoj koju ima svaki od nas, koja mora biti maksimalna osim u slučaju kada bi ista ugrozila bilo koga drugoga.
    Dakle dragi kolega da rezimiram, pravo Nema da misli i govori da je isti kao ja ne može biti veće od mog prava da mislim i govorim da Nemo nije isti kao ja.

    Što se tiče ružnjikavih žena, jesi li vidio sliku, te aktivistice se od bijesa i zla uvijek nekako izobliče, nema to veze s njihovom orijentacijom Portia se Rossi je jako lijepa žena.

    avatar

    19.05.2024. (12:52)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Pobačaj kolega Tigi u Hrvatskoj nije, i neće biti zabranjen, stoga je i posebno perverzno, od nakaradnih idiota da nam ga pokušavaju podvaliti kao ljudsko i ustavno pravo.

    U svakom slučaju treba li bi odlučivanje o tom pitanju vezati uz reciprocitet, ako se roditelji imaju pravo rješavati neželjene djece treba u punom reciprocitetu omogućit djeci da se rješavaju neželjenih roditelja

    To bi recimo značajno pomoglo u rješavanju stambene politike, s tim da bi lovu iz drugog mirovinskog stupa trebalo dati djeci koja eutanaziraju roditelje za preuređenje stanova

    To bi i BDP podiglo

    avatar

    19.05.2024. (13:10)    -   -   -   -  

  • tignarius

    znači ti bi mene, umirovljenika hitil kroz prozor...:))
    jedan moj kolega penzić (mislim da ima maximalnu) je rekao da bi penziće trebalo baciti na one kruzere i neke piče oceanima, ostaju slobodni stanovi i kad riknu nema troškova sprovoda , hite ih u vodu ribicama
    Isusuova najveća zapovijed, svojim učenicima, je bila budite jedno!!!
    Pošto đavao ne može ništa stvoriti ali može odlično imitirati..pa su eto kad mi nismo jedinstvini oni jesu

    avatar

    19.05.2024. (13:34)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Tako je kad bolje pogledaš penzioneri su najveći problem današnjice i još glasuju za adeze

    avatar

    19.05.2024. (13:54)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Mozak mi je u leru :
    bi pobačaj
    ne treba pobačaj
    može a ne mora pobačaj
    kontracepcija ne dalje od Knaus-Oginove teorije....ili coitus interruptus.....ma stvarnooooooooo nema smisla o ovome raspravljati....

    Ni Marija Selak Raspudić nije rekla ništa ---ni kakiti, ni piškiti

    avatar

    19.05.2024. (15:05)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Ma samo treba našoj braći i sestrama homoseksualcima pomoći da maknu tu tamu iz njihovih srdaca, i kao što kaže brat Mariano, sigurno medu njima ima onih koji ne misle kao udruge koje ih predstavljaju i Sanja Juras, pa da ih ohrabrimo

    avatar

    19.05.2024. (17:33)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    tako je, kumpanjo.....Mariano je pametan momak na pauzi !

    avatar

    19.05.2024. (19:48)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Sprema se za EU izbore

    avatar

    19.05.2024. (20:12)    -   -   -   -  

  • pal MOOD

    po onoj kineskoj - istinite riječi nisu uvijek lijepe riječi, a ni lijepe riječi nisu uvijek istinite, pa tako i bez cinizma je nemoguće sagledati svijet onakvim kakav on doista jeste; svidjelo se to nekome ili ne;

    avatar

    19.05.2024. (22:47)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Srećom pa nije zadatak istine da bi se bilo kome svidjela.

    avatar

    19.05.2024. (23:03)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Znaš što mi najviše smeta ?

    Što muškarci raspravljaju o abortusu i misle da su meritorni , a dok su u spolnoj aktivnosti malo koji razmišlja da se može začeti NEželjeno dijete.

    Onda svećenici s oltara propovijedaju ČistoČu , a u mojem vikendaškom naselju regularno svećenik živi sa ženom i sinom na Mertojaku. Inače je uljudan, korektan, apolitičan i pri svakoj misi nema pogrešne riječi.

    Klečavči kleče za čistoću predbračne ljubavi bez seksa, a jedino se Ilčić Ladislav držao toga a NE kleči - malo koji od njih kad se digne s koljena ne bi ........etc etc.

    Nisam za abortus , ne živimo u Emiratima, ali sam za manje preseravanja, galame, pametovanja , javnih protesta i transparenata a posebno, protiv ilegale, rada na crno, privatnika koji se doslovno bogate jer ovi iz bolnica prizivaju savjest.

    Nedavno je časna Jelena iz Zg Caritasa i Kuće ljubavi u Otvorenom rekla, da imaju djevojčicu od 13 godina "na čuvanju" do poroda !!!!

    Aloooooo-----to je 7 razred osnovne škole Bog te tvoj !
    Kakvo smo mi društvo, kakva je edukacija, gdje je škola a gdje roditelji to je ONO o čemu ja razmišljam

    Ende

    avatar

    19.05.2024. (23:56)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Je tribalo bi striktno odredit ko o čemu more govoriti, šta se ima ko mišat kad je velika hrvatska znanstvenica Severina rekla šta je imala reć.

    avatar

    20.05.2024. (06:03)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ja tako diko moja

    avatar

    20.05.2024. (07:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...