Komentari

idemo-na-deng.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Lilianke

    .

    avatar

    30.09.2023. (23:16)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    nježnost, zajedništvo, toplina, svečanost, prisutnost, dobrodušnost, prijateljstvo, ljubav... mir.
    (Ne igram kaladont, samo nižem riječi-asocijacije, nakon odslušane pjesme).

    avatar

    01.10.2023. (21:05)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Dvi, tri........
    bio je jednom jedan Božić, ja mislim da sam bila sedmi osnovne, ni mala, ni velika,nego nešto između, na Badnjak je počeo padati snijeg, frendovi su došli po mene, sklizalo se,smijali smo se,išli smo na polnoćku, crkva je daleko gore na brijegu, bila ne noć, fakat je bila tiha noć, još i taj snijeg koji se je pošteno hvatao, svi zvukovi prigušeni, bilo je divno, divno, onda smo nekako poslije polnoćke usred noći u boravku kod prijateljice pili višnjevac, pušili cigarete ukradene njezinoj starijoj sestri, i tako , bez ijedne brige na svijetu, opijene slobodom i kasnonoćnim satom, tihom božićnom bjelinom i slobodom, (jesam li ju spomenula?) :) uživali Život.

    Te godine, tjedan kasnije, starci su nekim čudom nekamo išli na doček nove, ili nekakav put, kuća je bila prazna, sestra prvi srednje, pozvala je društvo na doček (buraz je isto bio nekamo deložiran, no ne i ja, ja sam bila blaženo prisutna), no kako to biva, društvo je pozvalo još tog i tog, pročula se vijest da se dočekuje u praznoj kući nova godina, pa je došlo brdo raje, brdo kolača su donjeli, cuge, pušilo se i pilo bez kontrole, pravi tulum od mraka do zore, i ja blažena među srednjošlkolcima. To je bilo nešto najdivnije što se moglo dogoditi uopće. :)) Ja balavica iz sedmog razreda,i ludilo u kući prepunoj srednjoškolskih frajera. :))
    Bože. :))) Divno. O, hoće li se ikad više ponoviti nešto u tom rangu!?

    Možda.......
    :))

    Toliko o svetom trenutku Kristovog rođenja. :D

    avatar

    01.10.2023. (23:00)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    :)))
    tako ćemo opet kad se same dobrovoljno smjestimo u starački dom, ako budemo starile kvalitetno :)
    usput, kako je tata i svi skupa? jeste li se "navikli" na stanje?
    moja svekrva je imala kompliciranu operaciju, dugotrajni oporavak...mi smo to hendlali zadnjim atomima snage...

    avatar

    03.10.2023. (08:08)    -   -   -   -  

  • j.

    jučer sam tu napisao čitav traktat o škripanju snijega na starim adidaskama i o tome kako sam prvi put stare didine škornje obukao ljeti za Lap umjesto jednog ovakvog Badnjaka; onda sam to sve pobrisao, daj pusti ženu na miru sa svojim glupostima, uglavnom ako si na tom snijegu čula to škripanje, to su možda bile moje adidaske, ja sam tada bio jedan od onih koje nitko nikada nije vidio, naučio sam nešto važno s tog mjesta - s kojega te nitko nikada neće vidjeti - gledati kako se ljudi vesele i uživati u tome, zato me se to toliko dotaklo, tako si to sve lijepo opisala
    onda sam jedne noći izišao na svjetlo, eto i ja sam postao netko koga netko drugi vidi, i tako; e ljudi, al su to bili Badnjaci i tulumi, zavidjeli smo onima koje lupiš vratima kada uđeš slučajno u mrak neke sporedne sobe, a sad kad sam opet u mislima na tim tulumima uživam i slušam muziku, prosim za mene čaša bambusa i jedan Throughout the Dark Months of April and May kad bude prilike, fala lepo, moj naklon :)))

    avatar

    03.10.2023. (18:01)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @dvi, tri:
    hvala na pitanju, svakojako smo. Šogorica mi je vrlo loše, ima psihičkih i fizičkih problema, ne zna se jel prvo koka ili jaje, što je od čega - kombinacija čudesnih stanja štitanjače i hormona, tinitusa, depresije, šize, i ne da si pomoći. Strašno je gledati kako buraz pati i njihova djeca.
    Stari je stigao doma, puno je bolje (u okvirima zadanih mogućnosti) dosta su ga na noge povratili tam u domu, nemreš vjerovati da netko s tim dijagnozama može natrag biti dobro.
    ključ je, rekla bih, u tjelovježbi i kontinuiranom naporu. Ako čovjek živi ko gljiva, gljiva i postaje. On je skoro postao gljiva. :))
    majka je starica koja postaje uvrnuta stara baba.
    Nama je posao počeo brutalno, pa letim povazdan, od zore do mraka. To je otprilike to. Evo, ovaj čas sam doma došla, i večeram Domaćica kekse. :)))

    Sori, malo sam odužila...

    Ovo glede staračkog doma, ne znam, ja ne planiram u dom, ja sam još kao mala sanjarila da budem starost dočekala u kolibi u šumi :)))))

    avatar

    03.10.2023. (22:36)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @j; čaša bambusa i muzička želja stižu odmah!! :)) A da, i škripanje tenisica sam ti čula, na snijegu....

    :))))))))

    Mogao si ostaviti napisano, drugi put ne briši.

    To što ja nekad rogoborim i kritiziram, ne shvaćaj kao prepreku slobodnom izražavanju.... :))

    avatar

    03.10.2023. (22:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...