Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • stara teta

    ludilo od putovanja. krasna ruta, ako je ovako onda se ipak poradilo na sigurnosti i ugodnosti prelaska iz jedne općine u drugu.
    prisjećam se nekih svojih noćnih pustolovina, od republike austrije i starih zgrada koje su nekoć davno pripadale austrougarskim vojarnama, danas je ministarstvo birokr-papirol- pardon, uprave i pravosuđa.
    na tom vuglecu u staroj zgradi prekrasne fasade živjela je svojevremeno moja sister, studentica, pa je, kao i svaka samosvjesna osoba s filfe imala potrebu živjeti van roditeljskog doma. bilo mi je smiješno kako uživa u toj fiktivnoj lsobodi, bez nadzora roditeljskog oka.
    zapravo, da nastavim priču, s jednim ludim biciklistom jedne sam prekrasne ranojesenske noći, uz par pivički u sebi, prozujala sredinom tog zelenog vala po deželićevom, to se prije zval prilaz jna, još se sjetim dječjeg vrtića u dvorištu, tamo je bila i pedijatrijska ambulanta gdje mi je odvratne injekcije davala brkata sestra doktora Gr"unera, namrštenog tipa u bijeloj kuti s ogromnim očalama. a taj vrtić je uvijek smrdio po bijeloj kavi i odurnim plastičnim šalicama, išli smo se igrati u dvorište u kojem je bila raketa-tobogan, a u dijelu prema ilici jedan pravi stari avion. jednog dana bilo mi je dosadno čekati, zažnirala sam one grozne tvrde ortopedske cipele koje su nosili svi klinci u ono doba, i otšetala iz dvorišta van na ulicu, pa sve do kazališta. htjela sam ići doma, i znala sam kud treba krenuti. s ceste me pokupila unezvjerena teta iz vrtića, nije me tužila mami, valjda se bojala da sama ne dobije špotancije kako nije pazila na dijete.
    da, zapravo je to bila luda trka gdje smo frendo biciklist (velemajstor kojem je ruta od zg do krka bila tek zagrijavanje za rundu osijek-split!) nasred tri reda kolnika stuštili se ko strele preko kazališta i masarykove sve do gundulićeve. kak nas niko u dva u noći ni pokupil, kak smo ostali uopće živi i u komadu, kak smo uopće bili u stanju tak voziti do danas mi nije jasno.

    avatar

    23.10.2022. (15:50)    -   -   -   -  

  • m

    za pješake katastrofa...tu se jedva mimoiđu dva čovjeka, moraš pazit da ti ne padne koja cigla na glavu i onda još oduzmu pola pločnika i daju ovim kamikazama da zuje oko tebe u svim smjerovima

    avatar

    24.10.2022. (06:38)    -   -   -   -  

  • Gost

    Meni je kao pješaku puno bolja situacija sada nego prije iz jednostavnog razloga što prostor nije oduzet pješacima nego je u najmanju ruku isti, a biciklistička staza je nastala na prostoru na kojem su prije bili parkirani auti. Sad barem oni ne strše na pješački dio i ne moram se provlačiti između parkiranog auta i zgrade.

    avatar

    24.10.2022. (09:47)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    stara teta, hvala ti na tvojoj priči, baš je dobro začinila moj post pogledom na tu ulicu iz jedne druge dimenzije!

    m, u ovoj situaciji nije ništa oduzeto pješacima, na mjestu gdje je sada biciklistička staza su prije bila parkirna mjesta - pješacima je ostao potpuno isti prostor kao i prije. (koji, slažem se, nije jako širok, bilo bi bolje da je u toj ulici tek jedna prometna traka za aute i puno više prostora za pješake)
    Za mojeg prolaska stazom svi su biciklisti vozili vrlo obzirno ... znam da nije uvijek tako, ali smatram da je većina biciklista ipak obzirna prema pješacima i da tek manjina (između ostaloga, često dostavljači raznih firmi) vozi bezobzirno i opasno - kako prema pješacima tako i prema svim ostalim sudionicima u prometu pa i nama, drugim biciklistima.

    Gost, potpuno se slažem s tobom, koliko sam shvatio, to je i bila ideja, ne oduzimati pješacima niti centimetra, to je bila loša praksa pokojnog gradonačelnika i njegovih službi gdje se oduzimalo pješacima i davalo biciklistima ... ali zapravo se samo uveo sukob tih dviju "kategorija" građana koji postoji još i danas.

    avatar

    24.10.2022. (11:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...