Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Bergaz

  Za nas koji smo već "objesili bicikl na klin" pa onuda (po tom pločniku) možemo jedino pješke, ta trokilometarska ruta uz konstantan automobilski promet sa strane doima se pomalo "mazohistički". Da ne govorim o "krajobrazu" sa strane, što si u svojem ogledu namjerno preskočio...
  Kako god, dobro je znati što putnike namjernike ondje čeka!

  avatar

  27.12.2021. (11:20)    -   -   -   -  

 • litterula

  Sve se može, al treba nagovorit nekoga da to fnancira.
  A što se tiče bicikla, nekad sam šibala na biciklu po cijelom Zagorju, mislim po nizinskim dijelovima.

  avatar

  27.12.2021. (12:17)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Bergaz, mislim da se u slučaju ove dionice pješački i biciklistički dojam čak dosta razlikuju.
  Pješice sam tu dionicu prošao možda tek 3-4-5 puta i to najčešće tek dijelom, kombinirajući ju sa stazicama područja Savske Opatovine ili pak Jankomira. Da, buka te prometnice je za pješačenja prilično neugodna.

  Što se pak prolaska biciklom tiče (a tih je prolazaka bilo već jaaako puno), meni je zapravo pravi fenomen kako ta 3-4 kilometra više-manje ravničarske vožnje bez zaustavljanja radi prometa brzo prođu. To na kraju ispadne manje od 10 minuta ležerne vožnje i prođe časkom.

  A ta dionica ima i svoje ugodne trenutke: nizbrdicu ispod nadvožnjaka kojim se prilazi Robnim terminalima ... pogled svisoka na cestu i jureće aute dalje prema zapadu (ne znam zašto, ali taj me detalj, pogled odozgo na kolnik, uvijek razveseli) ... široki pogled na nebo, dušu dao za fotkanja lijepih oblaka ... usputni pogled na jezero potoka Dubravice ...

  Što se tiče raznih krajobraznih i sličnih zabilješki, to nisam htio trpati u ovaj strogo tematski post, da ne postane svaštara, o tim zabilješkama ću malo više u nekim slijedećim postovima.

  avatar

  27.12.2021. (12:32)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  litterula: Mislim da bi svi ti popravci zajedno koštali kao nabavka desetak onih čuvenih stupića iz "Bandićeve ere". To fakat nije neka lova ....

  Spominješ vožnje biciklom kroz Zagorje - koje su ti dionice bile najljepše i ostale u najboljem pamćenju?

  avatar

  27.12.2021. (12:34)    -   -   -   -  

 • litterula

  Bedekovčina - Zlatar Bistrica - Marija Bistrica, Bedekovčina - Oroslavje, Bdk - Zabok - Začretje, Bdk - Orehovica, Bdk - Zlatar itd....

  avatar

  27.12.2021. (13:37)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  litterula, zvuči zanimljivo ... Jedina stvar koja bi me na biciklu smetala na tim cestama (poznajem ih, povremeno sam tamo prolazio autom do prije 2-3 godine) je prilično gust promet ... no, vjerojatno je sad prometa manje otkad je dovršen dio brze ceste do Zlatar Bistrice.

  Meni se kao zanimljiv izlet biciklom čini onaj od Zaprešića do Zaboka (cestom u blizini želj. pruge) i onda dalje do Krapine, onom novom cestom koja čak na jednom dijelu ima i biciklističku stazu.

  avatar

  28.12.2021. (10:57)    -   -   -   -  

 • Sova

  Uh, nisam znao da je bicikliranje alejom Bologne zabranjeno; biti će da sam previdio pokoji znak o tome da se radi o cesti za ekskluzivni promet CMVova. Ono pored ceste na dionici Podsused-Jarek bih tek uz popriličnu dozu mašte nazvao pločnikom; vrlo je varijabilne širine i vječito puno svakakvog smeća pa bih prije rekao da se radi o nekakvoj improviziranoj servisnoj površini.

  Moja taktika za prolaz te dionice je bila čekati da se na semaforu kod kita upali crveno na Bologni i tada krenuti gaziti pedale manijački. Do Jarka bi me prešla dva vala automobila a nakon tog bih morao desetak minuta hladiti slezenu. U zadnje vrijeme radije ukrcavam bicikl na vlak, pa makar platio 30 kuna ekstra samo za relaciju Podsused-Zaprešić i natrag. Budući da idem kontra struje uobičajenih dnevnih migracija, mjesta se (gotovo) uvijek nađe. Zadnji izlet u zapadno Zagorje mi je bio vlakom do Zaboka a zatim biciklom preko Začretja i Pregrade do utvrda Kostel, Vrbovec i Mali Tabor pa povratak preko Kumrovca i Klanjca na zagorski cug u Velikom Trgovišću.

  Prije par mjeseci se na fejsari Sindikata biciklista povela rasprava o tome kako povezati Zagreb i Zaprešić pa sam se upitao bi li bilo moguće prelaz Save napraviti tako da se za biciklistički most iskoristi konstrukcija mosta na obilaznici, pa se po današnjem makadamu napravi biciklistička staza do Podsusedskog mosta. Tada nije bilo interesenata za daljnu raspravu ali sam nedavno dobio odgovor iz Francuske; tamo je postavljanje bočnih konzola na postojeće mostove e da bi se dobile biciklističko-pješačke staze ne samo moguće nego i uobičajeno. Čini mi se da bi to bilo odlično riješenje i za sadašnju horor situaciju južnog izlaza iz grada, prema Velikoj Gorici.

  Što se Jarunskog mosta tiče, mislim da bi za početak bio dovoljan i biciklistički viseći most negdje u visini baseball igrališta; Jarunci bi mogli u šoping biciklom a Lanišćani na rekreaciju.

  avatar

  18.02.2022. (06:48)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Sova, pogledaj ovaj ovdje post, mislim da je u ovome budućnost biciklističkog povezivanja Zagreba i Zaprešića: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb/2017/04/1632075052/font-colorcc000 0danasnja-setnja-od-podsuseda-do-zapresica-sutra-mozda-i-biciklomfont.html

  avatar

  18.02.2022. (15:10)    -   -   -   -  

 • Sova

  Hvala na informaciji da staza ide do Zaprešića, mislio sam da je to samo lokalni put za livadare. Nadam se da će to biciklističko sutra stići skoro.

  avatar

  03.03.2022. (15:25)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...