Komentari

vkrnic.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • vu

  Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?
  prometej.ba 18.11.2012
  Siniša Glavašević: Priča o graduOdustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?
  Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom? Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?

  Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti.
  A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi

  avatar

  11.10.2021. (20:21)    -   -   -   -  

 • litterula

  Na žalost nije samo u tvom gradu tako

  avatar

  11.10.2021. (22:08)    -   -   -   -  

 • Demetra

  E da, imala sam više prilika razgovarati u Irskoj s našima odasvud. U jednoj Bolnici u Limeriku radi deset naših medicinskih sestara. To znam jer sam bila i puno su mi pomogle. A na ulicama se svako toliko čuje hrvatski govor. Tužno je sve to, ali ovdje je sve manje šanse za pristojan, ne bogat nego pristojan život.

  avatar

  12.10.2021. (12:49)    -   -   -   -  

 • Mirče

  Pogodio te istinom moj komentar pa si izbrisa.
  Četnička posla.

  avatar

  12.10.2021. (14:22)    -   -   -   -  

 • Vanja Krnić

  Ne brišem ja komentare, Mrče ne znam o čemu ti....

  avatar

  17.10.2021. (10:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...