Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • vilimstvor

  a što ako je bilo 6 ranjavanja?,, nedavno sam saznao da su na taljanskoj fronti taljani bili gladni, al da su austrungarski vojnici (uglavno slovenci i hrvati) doslovno umirali od gladi... kakav bi ribon oni dobivali? ;))

  avatar

  09.07.2021. (08:14)    -   -   -   -  

 • Athumanunh

  da, biti ranjen šesti put ... ako razmisliš: zašto bi trebalo nekoga tko je pet puta dokazao svoju hrabrost slati u bitku i šesti put kako bi se dokazao?

  odgovor je jednostavan: odlikuješ ga kolajnom za izuzetno postignuće i povučeš ga u pozadinu te mu povjeriš obuku novopridošlih ...

  Kužiš, sve medalje nakon prvog ranjavanja su već 'izuzetna postignuća i doprinos', ali netko je to tako administrativno uredio i zato moraš razlikovati vojnike od onih drugih.

  Ako pak su vojnici gladni i umiru od gladi, opet krivo razmišljaš: Zašto bi oni trebali za to dobiti ribon, tvoje bi pitanje trebalo preformulirati na način: 'kakav bi ribon trebali dobiti oni koji su doveli do toga da vojnici umiru od gladi?'

  avatar

  09.07.2021. (19:22)    -   -   -   -  

 • vilimstvor

  he-he ne razmišljam krivo već se šalim,, a ribon za krivce je noga u guzicu (obzirom da je taj čin u ono vrime bila velika uvreda)

  avatar

  11.07.2021. (11:14)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...