Komentari

la-bruja.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Nesreća u Andama

    Puno pozdrava!

    avatar

    18.10.2020. (14:18)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    Medicinska sestra iz Teksasa ukazala je na FDA stranicu za odobrenje za hitne slučajeve. Tamo možete naći stranice i stranice pisama koje je agencija napisala dajući kompanijama dozvolu da prodaju i / ili koriste PCR testove za dijagnozu COVIDA-19 – iako FDA priznaje da su testovi nedokazani, ograničeni, da imaju poznate rizike i ne ispunjavaju standarde osiguranja kvaliteta.

    Jedno takvo pismo, LLC preduzeća Wren Laboratories iz Konektikata, navodi:

    „… opravdano je vjerovati da vaš proizvod može biti efikasan u dijagnosticiranju COVIDA-19 i da su poznate i potencijalne koristi vašeg proizvoda kada se koristi za dijagnozu COVIDA-19, veće od poznatih i potencijalnih rizika vašeg proizvoda.“

    Drugim riječima, PCR test možda neće uspjeti i ima „poznate“ rizike, ali mi „vjerujemo“ da „može“ biti donekle koristan… pa ste odobreni!

    Pismo opravdava takvo nepromišljeno odobravanje jer su SAD očigledno u „vanrednoj situaciji u javnom zdravstvu koja ima značajan potencijal da utiče na nacionalnu sigurnost ili zdravlje i sigurnost građana Sjedinjenih Država koji žive u inostranstvu…“

    Budući da je to hitan slučaj, pismo se takođe odriče „zahtjeva za dobrom proizvodnom praksom, uključujući zahtjeve za sistemom kvaliteta…“ Drugim riječima, možete da napravite loš komplet za testiranje, a mi ćemo gledati na drugu stranu.

    Dalje, pismo priznaje da „ne postoji odgovarajuća, odobrena i dostupna alternativa…“. Hmmm… ne bi li to značilo da je PCR test neadekvatan i neodobren?

    Izgleda da mi nemamo virusnu pandemiju; imamo PCR pandemiju lažnih testova koji otkrivaju ko zna – šta.

    Izvor: FDA

    avatar

    19.10.2020. (08:51)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @vilimstvor;
    imamo izmišljene brojke u službi pozadinskih agendi.
    I nevjerojatnu povodljivost ljudi.

    avatar

    19.10.2020. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...