Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • VladKrvoglad

    Na zalost, zaista je sve vise nasilja nad fotografima) a sve cesce ide skupa sa nekakvim formama koje to nasilje skrivaju.
    Ne znam kuda sve to vodi?
    Ako krenemo od toga de se nekada retko mogao naci fotograf; da su se pojavili profesionalci sa foto- studiom, da su se pojavile foto-kamere koje su i amateri mogli koristiti, da se fotografija dalje razvijala - boja, digitalna revolucija, fotosop, lajtrum, svaki mobilni ima fotic - normalno je da se menjaju i kontekst i vidjenje fotografije.
    Koliko je fotografija bila odlucujuci faktor u komunikaciji: ovde u Belgiji su posle drugod svetskog osudjivali fotografe na visegodisnje kazne zbog 'koaboracije' ako su objavljivali totke u casopisima koji su izlazili pod Nemcima - dakle, ne samo fotografe koji su fotografisali okupatora i vrsili propagansu za njega - cak i ako se radilo o nepolitickim fotografijama - fotograf je hapsen i sluzio je 5-10 godina....
    Da li danas fotografija ima tako specificnu i vaznu ulogu u komunikaciji sa ljudima?
    Danasnja se fotografska prica 'rascvetala' u milijarde fotografa koji uglavnom sami jure svoje 'gledaoce' preko mnogobrojnih internet institucija i u toj masi fotografija ponesto, cesto bizarno se strahovitom brzinom moze pojaviti, ali se uglavnom strahovitom brzinom rasplinjuje!
    Verujem da zakon zbog toga sve cesce fotografiju/footografe tretira na drugaciji nacin od onog koji smo ti ili ja davno naucili da je dostojan ovog poziva - jednostavno fotografi kako ih mi vidimo su postali minijaturna manjina u masi onih koji ovaj medijum koriste. I naravno, cesto i sve lakse zloupotrebljavaju...

    avatar

    17.02.2020. (19:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...