Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Lilianke

    Samo da pozdravim! Ja, kako sam apolitična, tako sam i cijepljena od interesa za društvena događanja aktualnog tipa. Iako nas kači, ne uvlačimo se uopće u promišljanja o prosvjetarima, već će se to zagladiti nekako. I nikad nitko neće biti skroz zadovoljan.

    Općenito, plaće bi morale biti pristojne, a ne nepristojne - u oba smjera - a prosvjetari bi se morali ovakvom istom žestinom (na život i smrt) baciti na smanjenje gradiva i osuvremenjavane nastave, pri čemu NE mislim na e-imenike, interaktivne ploče i ine pizdarije, nego na prvenstveno child-friendly pristup djeci, kojeg NEMA u njihovim glavama ni za lijek.
    To je moje mišljenje i bez štrajka.

    Dijete doma uživa u spavanju, skitanju s frendovima i vježba matematiku sama , a da se može home schoolati, već bismo to odavno činili.

    avatar

    23.11.2019. (08:55)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Naravno, ja se slažem s tvojim stavom. Ovaj sustav se kao cjelina neće mijenjati, to je vrlo sigurno. Ostat će truo i koncentriran na formalnosti i gluposti, umjesto na bit, a bit je to što si nazvala child-friendly pristup. Škole će ostati vrsta koncentracijskih kampova za djecu i mlade, usmjerenih na indoktriniranje i punjenje glava brdima podataka, umjesto na razvijanje kreativnosti i pripremanje za stvarni život, u kombinaciji s otrkrivanjem vlastitih talenata. Čim zakoračim u školu, odmah osjetim dah i duh zatvorske atmosfere i izgleda da nikome to nije problematično, već je problematično hoće li zatvorski čuvar (tzv. učitelj) imati svoje dostojanstvo. Ne vidim kako bi ga mogao imati u takvom okruženju. Tko bi ga trebao cijeniti? Učenik kojem silom trpa u glavu nešto što ovaj ne želi? Sigurno ne. Klinci u sebi vrlo dobro znaju da u školama nešto debelo ne štima. Ali njih nitko ionako ne šljivi ni pet posto. Oni su u cijeloj priči zadnja rupa na svirali, a o njihovim glavama i životima se radi. Volio bih vidjeti inicijative za drukčije škole. Već ih je bilo i ima ljudi koji razmišljaju u tom smjeru. Nešto će se s vremenom sigurno događati po tom pitanju.

    avatar

    23.11.2019. (09:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...