Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Divlje srce

    Drago mi je naići na ovakav tekst, a nadam se da će ga pročitati i o pročitanom promisliti velik broj ljudi. Točno je kako u današnjici "otkrivamo toplu vodu" i ne samo to, tako lako usvajamo sve tuđe stavove i prihvaćamo kao svoje. Nevjerojatno je kako je nepopularno kritičko razmišljanje, ono koje isključuje pristranost i emocije.

    avatar

    22.10.2019. (09:20)    -   -   -   -  

  • j.

    Malo je ovih dana rasprava u kojima se razlikuje svijest /mogućnost shvaćanja značaja svojih djela/ od volje /mogućnosti upravljanja svojim postupcima/ a da bi krimena bilo, jednog bez drugoga nema.
    Negdje sam davno pročitao jednu znakovitu i prilično zlobno simplificirajuću misao koja kaže kako muškarci nastoje pomoću novca doći do one stvari, a žene nastoje pomoću one stvari doći do novca. To je svijet uzimanja i prisvajanja, mjeren korišću kao osnovnom vrijednošću, u kojemu istinski ne želim živjeti. Mislim da sam s godinama pronašao drugi: šuma, priroda, spokoj, knjige, filmovi, rijeke, nebesa. Onaj prvi koristim koliko je nužno održati se i posvršavati poslove u njemu koji ostvaruju kakvo dobro. U ovaj drugi uranjam kad god uspijem. U njemu postoje samo davanje, pristanak i dobra volja. Pored svega zla što ga društvo nudi, svaka kaplja dobroga što se ipak iz potonjeg iscijedi, vrijedi dvostruko.

    avatar

    22.10.2019. (20:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...