Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • FreshCaYg

    Ako bi povukli paralelu, znači ti si mišljenja da se Srbima koji su izbjegli u Oluji samo vratio bumerang, za progone koje su radili 91, samo što eto pobjednici njih nisu ubijali kao pse što su oni radili te iste 91.
    Zanimljivo razmišljanje moram priznat.

    Meni se ipak čini da je Bergholz htio reći nešto drugo, a to bi bilo da u ratnim sukobima nema nevinih, a ako tako postavimo stvari, onda bi se moglo reći da nema ni apsolutno krivih, što je isto zanimljiva teza.

    Ne znam je li baš htio reći i to da se zlo može dogoditi uvijek i svugdje, bilo kome od bilo koga, ali je tako ispalo i ja bi se s tim apsolutno složio, a jako bi me interesiralo kad bi Bergholz, obradio recimo židovske okupacije i ostala događanja, koliko bi u tom slučaju bio objektivan, ili bi se ustručavao spoznaje da i Židovi imaju nasilan karakter kao i bilo koji drugi narod.

    Inače u ovome licitiranju zločinima, pa i u ovim suvremenima, je li nešto genocid, ili etničko čišćenje ili ratni zločin, užasno me nervira opravdavanje zločina nekim drugim, koji je eto veći, meni osnovna inteligencija ne dopušta da povjerujem da se žrtva Bleiburga, osjećala išta bolje od žrtava Jasenovca, Kulen vakufa, Vukovara, Srebrenice ili Varivoda, niti da među počiniteljima postoji neka razlika, pa makar neki od njih bili i na strani pobjednika, zločin je jebiga zločin i gotovo.

    avatar

    26.07.2019. (20:17)    -   -   -   -  

  • babl

    Mišljenja sam da je telepatija krajnje neučikovita metoda da bi se dokučilo što netko drugi misli, koliko god bila zabavna. Daleko je pouzdanije, ako taj netko drugi piše, pročitati što je objavio.

    Isto tako, sasvim je nepouzdano suditi što je autor neke knjige htio reći po tome što se bilo kome tko je nije pročitao čini da bi moglo biti. Mnogo je pouzdanije pročitati knjigu, iako ni to nije garancija da će se pročitano i razumjeti.

    avatar

    28.07.2019. (01:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...