Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • ...

    .

    avatar

    01.05.2019. (09:03)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Da, slažem se s tobom.

    Doduše, ja sam individualnost uvijek nazivala 'karakterom', a osobnost jednostavno onim što nas je sustav u koji se rodimo naučio. No terminologija nije uistinu bitna sve dok se razumijemo, ali čini mi se da je tvoja možda i ispravnija (upravo jer razumljivije predočava što želiš reći).
    Prvo smo donjeli sa sobom (da damo svoj pečat svijetu) a drugo bi nam trebalo biti oruđe da to činimo.

    No, više ne gledam tako strogo na sve,
    i ne zamjeram (previše) sustavu što nas jede da dobije energiju.

    Naime, da bi individua imala sigurno okruženje za izživjeti svoju individualnost, da bi čovjek mogao živjeti sebe, mora imati sigurnosnu mrežu sustava, sustav mu je izgradio 'igralište' gdje će se 'igrati'.
    Moramo biti biti fer pa priznati da smo čedo sustava i da ne bismo trajali bogznakoliko dugo bez njega.
    Koristimo sve njegove blagodati.

    I zato je fer (korak dalje od poruke ovog posta) ne razmišljatio kako pljunuti na sustav i pobjeći u šumu,
    nego kako svojim individualnim imputima nastojati pomoć sustavu da se , pomalo, ali sigurno, poboljšava, unapređuje i mijenja.
    I on se zaista mijenja, nabolje.

    avatar

    01.05.2019. (10:26)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Ovaj tvoj treći odlomak... "Naime, da bi individua..."
    Ne, Lili, čovjek nije čedo sustava, čovjek je žrtva sustava, on je u maćehinim i očuhovim kandžama iz kojih mora pronaći izlaz, bez obzira što očuh i maćeha ponekad zasvjetlucaju na suncu, pa se čine da i nisu tako loši sve u svemu. Ali to je samo štokholmski sindrom, ništa više. Sustav se svim silama trudi da poništi čovjekovu individualnost. Sustav ne želi individualce, čak ni ako to formalno izjavi. A ono što si nazvala igralište, tek je koncentracijski kamp. Sustav se ne mijenja na bolje, on stagnira i povremeno mijenja lica. Ja sustavu ne želim tepati ni na koji način, niti mu tražiti opravdanja.
    Čovjek-individualac pred sobom ima velik zadatak i enormnu odgovornost - da sam stvori svoje igralište u kojem će izraziti svu svoju kreativnost.

    avatar

    02.05.2019. (09:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ja to gledam sa potpuno praktične i realistične strane. Da te majka po porodu ostavila da se snađeš sa vlastitim sposobnostima, ne bismo se tu na blogu sreli.

    Pa te pitam, kako bi podigao čovjeka, a da nije u barem nekom sustavu?

    U najpraktičnijem smislu, što bi ti htio?

    Zašto koristiš komp. Ili struju ili vodovod , kad to nije tvoja umotvorina?
    Ti bi blagodati sustava, al ne bi sustav sam.
    Kako bi to trebalo ići, da je po tebi?

    avatar

    02.05.2019. (16:08)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Ja nisam licemjer koji je protiv struje, kompa i vodovoda, niti promoviram život u šumi. Kad govorim o sustavu, onda govorim o namjerama koje sustav ima prema pojedincu. Jer, sustav svakako ima određene namjere s pojedincem. U srži, u srcu svega bitnog, uvijek je namjera, što se želi postići, što se želi postati, kako će se čovjek u sustavu tretirati, kako će se razvijati, u što. Ni jedan sustav, ni jedna ideologija, nije marila za pojedinca i njegov razvoj. Sustav u kojem je pojedinac bitan je pravi sustav i takav sustav se tek može dogoditi, a i ne mora, a u tom sustavu će također biti i vodovoda i struje i kompjutera. Mislim da ne mislimo o istim stvarima, govorimo isti jezik, ali to nije dovoljno za razumijevanje.

    avatar

    02.05.2019. (16:38)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    '.......... Kad govorim o sustavu, onda govorim o namjerama koje sustav ima prema pojedincu. Jer, sustav svakako ima određene namjere s pojedincem. U srži, u srcu svega bitnog, uvijek je namjera,
    ................'

    A ja govorim o tome da su sustav ipak pojedinci izgradili.
    Ako su bili pohlepni, (što do sada uvijek jesu, jer im je razumijevanje bilo na nivou isključivo materijalnog poimanja svijeta), sustav jede svoju djecu.
    A mi, mi ne moramo biti takvi, nego sasvim svoji, i to se HOĆE reflektirati na sustav.
    Samo da ih (nas) dovoljno progleda, uoči kako žive na autopilotu, i požele biti slobodni(ji) u izrazu.
    Jednostavno, nije sustav neki zli entitet , neovisan o ljudima (iako, neki bi možda rekli da možda je :D ).

    Ne pričamo o istim stvarima, ili pričamo, ja ne znam...meni se čini da pričamo o istim.

    avatar

    04.05.2019. (14:25)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Sustav je zli entitet, jesu ga stvorili pohlepni, egoistični i pohlepni ljudi i neće se promijeniti tako da "dovljno nas progleda". To su puka maštanja koja potpuno odgovaraju tim zlima, pohlepnim, egoističnima i bolesnima. I mi sigurno ne pričamo o istim stvarima, iako se tebi čini da da.
    Mene sustav u osnovi ne zanima, on nije moje žarište interesa, niti ga želim popravljati. Sustav je takav kakav je, treba ga koristiti na način koji je moguć i to je sve. Mene zanimam ja i zanima me svatko tko želi u sebi napraviti promjenu i kroz svoje sposobnosti tražiti rješenja. Sustav je... da ne budem sada prost u ovom relativno javnom prostoru...

    avatar

    06.05.2019. (09:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...