Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • gogoo

    Winnetou je, kako piše Karl May bio Mescalero, makar mi prema opisanim običajima i odjeći ne spada u Apače. Mislim da je meskal kaktus a ne agava, agave ne spadaju u kaktuse nego u kserofite (baš imam sirup od agave, tekilu za sada nemam).

    avatar

    10.02.2019. (13:36)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    Da, uvijek treba biti na oprezu s piscima i filmskim redateljima. Oni zabavljaju, obrazuju, prosvjetljuju i nadahnjuju publiku … sve je to potpuno u redu dok je u granicama zabave.

    Jednom sam i sam zaboravio na tu granicu zabave, pa sam se u Kanadi malo 'zaigrao'. Naime, posjetio sam nacionalni povijesni lokalitet koje se zove Fort Henry u Kingstonu, Ontario.

    To je strateško, povišeno mjesto u blizini ušća rijeke Cataraqui gdje se ona ulijeva u rijeku St. Lawrence na istočnom kraju jezera Ontario. Utvrda i točka na kojoj je izgrađena utvrda nazvana su po Henryju Hamiltonu, bivšem guverneru pokrajine Quebec.

    Eto, to je povijesna činjenica i istina, a mene je tada ta utvrda podsjetila na utvrdu 'Vukova s Ontarija', na komandanta Marka, Blafa, Žalosnu Sovu, simpatičnog psića Flokija i zgodnu Betty … bio sam uvjeren da je to mjesto upravo to što sam ja kao dječak čitao u stripovima.

    Kanađani su me u čudu gledali, nisu me uopće razumjeli o čemu ja to govorim, a na kraju su sve pripisali pivu.

    Zato neka Winnetou ostane poglavica Mescalera, a 'moj kaktus meskal (peyotl)' neka bude agava iako si ti sigurno u pravu.

    avatar

    10.02.2019. (16:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...