Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • MamaBarukcic

    Smatram da Vam ovakve poruke puno znace i daju zelju i volju za jos vecim uspjesima.. Vjerujem kako meni da tako i drugim citateljima ovakve poruke znace i daju do znanja kako ste u najljepsem svjetlu predstavili nasu zemlju i nas grad..

    avatar

    12.11.2018. (13:06)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Apsolutno se slažem!

    avatar

    12.11.2018. (18:56)    -   -   -   -  

  • ex mex

    svaka čast na ovoj turneji, to je ogroman uspjeh. vidi se da je to jedan od najjačih festivala na svijetu. imam i jednu zamjerku koju ćete nadam se dobronamjerno prihvatiti. gledala sam koreografiju na youtubeu i moram primjetiti da kroz cijelu koreografiju dominira mrtvi štap. cure izvode plesne korake pri čemu je štap u ruci ali doslovce se ništa ne vrti. nekoliko puta kombinacije polusomica, jednom sunce, par lansea i dobacivanja a sve ostalo mrtvi štap uz plesne korake. koreograf bi stvarno trebao izanalizirati ovu koreografiju i pogledati koji postotak mrtvog štapa ima u toj koreografiji. na kraju krajeva, pa ljudima je interesantno gledat kak se taj štap vrti a ne da ga u ruci drže kao kišobran. čak sam primjetila da neke cure neznaju ni laso napraviti kak treba, vjerojano zato što to rijetko rade.

    avatar

    14.11.2018. (09:58)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ne radi se laso rijetko. I ne slažem se da ga cure ne znaju napraviti. Iskreno ne znam gdje ste ga vi učili, ali laso kako ga mi radimo je standardizirano.

    U pet koreografija koje ste vidjeli iamo ukupno 13 dobacivanja i 43 bacanja (lebdenja) štapa. To je ukupno 56 puta štap u zraku u 10 minuta i 45 sekundi plesnog programa. To znači da je štap u zraku svakih 11 sekundi ili svaku 2,8 osmicu.

    U novim koreografijama toga je i više. U najnovijoj koreografiji ("Plesovi") ima 6 dobacivanja i 10 bacanja (lebdenja) u 2:28 sekundi. Što znači 17 puta je štap u zraku, tj. svakih 8,7 sekundi ili svaku 2,1 osmicu. Samo bacanje ili dobacivanje u prosjeku traje 4 do 8 bitova, tj. pola do jednu osmicu, što znači da je pola koreografije namijenjeno bacanjima. Kako se isto radi u kombinaciji sa koracim efket nije jasno takav. Uz to u svakoj koreografiji još ima nekoliko desetaka ostalih vrtnji, rolova i manipulacija štapom.

    Mažoretkinje nisu twirl i standard danas je otprilike 4 dobacivanja i desetak bacanja u dvije minuta koreografije. Naše novije koreografije su preko tog standarda.

    avatar

    14.11.2018. (10:51)    -   -   -   -  

  • ex mex

    Niste me shvatili ili se nisam dobro izrazila. Većina elemenata koja nisu bacanje ili dobacivanje su elementi mrtvog štapa. mislila sam na posljednju koreografiju s dp. ništa zlonamjerno, ali maknite bacanja i dobacivanja i pregledajte ostatak koreografije. ovo nije zločesti komentar nego nešto što sam primjetila i odlučila vam skrenuti pozornost na to. eto...

    avatar

    14.11.2018. (11:22)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Napisao sam u odgovoru da osim bacanja i dobacivanja u koreografiji imamo još i niz elementra tehniciranja sa štapom (osmicu, kuhanje, pola osmice, sunce, zvjezdica, laso, rolove, flipove), te pojedine varijacije pojedinih elementa, čak i u kombinaciji sa bacanjima. Stoga se ne slažem sa ovom vašom tezom. U svakom slučaju jako čete teško napraviti slijed iz riverdancea ili sirtaki u jednoj liniji sa isprepletenim rukama i pritom tehnicirat. To je stvari koregorafa i mismlim da je taman dobra mjera tehniciranja u korelaciji sa ostalim elementima.

    Hvala na vašoj opservaciji, nisam je shvatio zlonamjerno, nego dobronamjerno.

    avatar

    14.11.2018. (11:42)    -   -   -   -  

  • ja

    nije dovoljno bacanja
    pa ipak je dovoljno bacanja ali imate u ostatku mrtvi stap
    pa ako je svaka druga osmica bacanje i jos se rade ostali elementi sa stapom, koliko bi po tebi trebalo imati stapa 100% bas svaku sekundu bi trebao biti stap

    avatar

    14.11.2018. (16:26)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Stručni stožer misli da je omjer tehniciranja sa štapom spram promjena formacija i plesnih koraka, te kombinacija tehniciranja sa ova drug dva elemente jako dobar. Konačno i publika tako misli. Da nije tako sigurno ne bi imali toliko puno nastupa, posebno inzemnih, pa čak i na lokacijama udaljenim preko 10.000 km od Zagreba.

    avatar

    14.11.2018. (16:32)    -   -   -   -  

  • MamaBarukcic

    Uza sve nastupe po različitim zemljama svijeta mislim da i rezultati sa natjecanja govore da ima dovoljno svega, cak vise od nekakvoga standarda

    avatar

    14.11.2018. (18:11)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Upravo tako

    avatar

    14.11.2018. (19:03)    -   -   -   -  

  • Index

    Kao i uvijek traži razna opravdanja. Na taj način štiti sebe i nesposobne ljude oko sebe. Taj čovjek kao da ne gleda isto se oko njega događa.

    avatar

    16.11.2018. (14:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...