Znaš kako sam ti uvijek govorila...kad ti je najteže sjeti se onih kojima je daleko teže. Na pr. moja sestra, kao što već znaš, postala je beskućnica (na sreću, mogu se zasada brinuti o njoj) a ima ih takvih koliko god hoćeš i to svugdje.
Češke knedle. Vrlo jednostavan recept: 1/2 kg oštrog brašna malo kvasca malo soli 1 jaje mlake vode (ili mlijeka) po potrebi
Iz toga svega umiješaš tijesto kao na pr. za kruh. Pustiš da se digne a onda oblikuješ knedle. Kasnije kad se opet dignu kuhaš pokrivene u slanoj vodi 15 min., a 15 min. ne pokrivene kad ih okreneš na drugu stranu. Onda ih izvadi i obavezno s čačkalicom puno puta probuši. Najljepše ih je rezati vruće s koncem. Hladne možeš i s nožem i zagrijati ih na pari.
10.11.2018. (13:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Diadema znam dobro da postoje ljudi koji nemaju ni krov na glavom prije neki dan sam jednom takvom kupila čarape jer ga susrećem na pješačkom savskom mostu kako svira malu gitaru da zaradi koju kunu a nema čarapa a zima je te ja neću propasti zbog kupovine jednih debelih čarapa da bi tom čovjeku bilo toplije za noge jer ima samo kroksice na bose noge
10.11.2018. (13:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Diadema
Znaš kako sam ti uvijek govorila...kad ti je najteže sjeti se onih kojima je daleko teže. Na pr. moja sestra, kao što već znaš, postala je beskućnica (na sreću, mogu se zasada brinuti o njoj) a ima ih takvih koliko god hoćeš i to svugdje.
Češke knedle. Vrlo jednostavan recept:
1/2 kg oštrog brašna
malo kvasca
malo soli
1 jaje
mlake vode (ili mlijeka) po potrebi
Iz toga svega umiješaš tijesto kao na pr. za kruh. Pustiš da se digne a onda oblikuješ knedle. Kasnije kad se opet dignu kuhaš pokrivene u slanoj vodi 15 min., a 15 min. ne pokrivene kad ih okreneš na drugu stranu.
Onda ih izvadi i obavezno s čačkalicom puno puta probuši. Najljepše ih je rezati vruće s koncem. Hladne možeš i s nožem i zagrijati ih na pari.
10.11.2018. (13:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
Diadema znam dobro da postoje ljudi koji nemaju ni krov na glavom prije neki dan sam jednom takvom kupila čarape jer ga susrećem na pješačkom savskom mostu kako svira malu gitaru da zaradi koju kunu a nema čarapa a zima je te ja neću propasti zbog kupovine jednih debelih čarapa da bi tom čovjeku bilo toplije za noge jer ima samo kroksice na bose noge
10.11.2018. (13:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Pohani krompir...kako praviš....nisam nikada pa zato pitam...znam, da odlično kuhaš i snađeš se!!! Laku noč Andrea!
10.11.2018. (22:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
bravo za tebe koja ni iz čega stvaraš nešto, uvijek ti naravno želim piletinu i bolje :D
11.11.2018. (10:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...