Komentari

kamena-kucica-na-skoju.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • lion queen

  ufff... i ja sam se danas mislila rješavati staraih stvari, ali mi kiša pomrsila račune. ne da mi se.
  imam puno knjiga, kojih se želim riješiti i ostaviti samo najdraže... a to zahtijeva puno psihičkog napora. gledam ih i ne mogu...
  za odjeću sam pronašla rješenje..fotkam za uspomenu pa bacim...fotke vjerojatno neću ni pregledavati, ali glavno da znam da su tamo negdje :)))

  nego, što jedeš za doručak?

  i kod mene uvijek isto za doručak: lanene sjemenke, suncokret sjemenke, zobene pahuljice, žličica mljevenih koštica crnog grožđa, mekinje, a katkad, ako se sjetim navečer namočiti, cvjetni prah i chia, pa tu i tamo žličica kurkume i đumbira u prahu - sve to s jogurtom ili vrelom vodom...
  kuham kao i ti, svako jelo maksimum 10 - 15 minuta. ostalo svježe.
  svaki dan pokoji badem ili indijski oraščić...

  avatar

  06.10.2018. (22:01)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Zanimljivo, imamo slične radove, rješavam se ovih dana viška robe, nešto je za bacit, nešto za Caritas, a nešto "neka se nađe" možda jednom za "sto godina". Za prvi obrok kod mene uglavnom samo voće, jutros je bio smuti od banane i napitka od kokosa, jučer kruške, a nikad ne podgrijavam. A sad u brda!

  avatar

  07.10.2018. (00:06)    -   -   -   -  

 • kamena

  Lion Queen :) ... a to zahtijeva puno psihičkog napora. gledam ih i ne mogu... sve si rekla, i sve znam :(... do knjiga se nisam još ni približila, osim nekoliko poklonjenih knjižnici, srećom imam veliki ugradni ormar, od zidova do plafona, jedno krilo posebno samo za knjige, a u maminom stanu ima valjda još toliko - strašno a teško :(((... a materijala, lancuna, rebatinki, šugamana, aufff, meni koja sam šila ko manijak, nakupi se svega za hiljadu i jednu ideju, kad i ako zatreba ili u'vati volja... zato to i ide tako sporo, možda ne'ko i može prekonoćno "izbrisati pola života", ali ja sigurno nisam ta... a za doručak budem napisala post, predugo bi bilo ovako :)

  avatar

  07.10.2018. (09:10)    -   -   -   -  

 • kamena

  gogoo :) i "moj" doručak uključuje voće, jedno ili više vrsta, sezonski ili kako me volja, ali uz još dosta toga, budem napisala... i kroz popodne, uz "svoj" kefir, koristim i smrznuto - šumsko, borovnicu, višnju, malinu, i aroniju nekad nađem - banana je obavezna, i to ona "pjegava-crna" ala @čarapica naša :)))... u pravilu nastojim pojesti svakodnevno barem 1/2 kila voća...

  avatar

  07.10.2018. (09:19)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Ne miješam slatko voće sa proteinima jer ometa probavu, a i kefir, jogurt i sl. uzimam posebno, mlijeko nikad. Sad u šetnji po planini pašu mi mandarine. Ne koristim alk. ocat, ali sad ću ga kupiti za tu svrhu, mislim za čiščenje (nego, gumene ili plastične, nitrilne PVC rukavice?).

  avatar

  07.10.2018. (11:57)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Nekad su se mogle nabaviti stvari koje traju...

  avatar

  07.10.2018. (12:19)    -   -   -   -  

 • kamena

  gogoo :) ispravila krivi navod, rukavice su plastične :) za alkoholni ocat ima po netu i YouTube-u masu dobrih ideja, ja naučila davno od jedne "moje" planinarke - naslagati salvetni ili wc papir po kadi i u wc školjku onaj rub ispod, pa dobro našpricati alk.octom i ostaviti barem 1 sat, može i više, pa istim tim papirom (ili četkom ako treba) dobro istrljati - tuš i špine ako štrcaju na sve strane (od kamenca), tuš uroniti, a oko špine zavezati manju kesu, bitno da je uronjeno... i za kuhinju, pećnicu, škrovade, filter od nape - ocat+soda... ima toga još :))))))

  avatar

  07.10.2018. (15:46)    -   -   -   -  

 • kamena

  Lastavica :) upravo tako, mi smo generacija nenavikla na bacanje, kad nam sve još uvijek traje :))))))))

  avatar

  07.10.2018. (15:50)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...