Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Lilianke

    Lijep tekst, brojna pitanja, ne znam odgovor na ništa od toga.

    Tek, rekla bih, obrati najveću pažnju na ljude u svom životu, a poglavito one koje voliš.
    Spremaj ih svakodnevno u srce.
    Kažeš da si dobar u ljubavi i razmišljanju :),
    budi onda najbolji u tome.
    I obrati pažnju na ljepotu oko sebe.

    Eto malo savjeta koje nisi tražio ili možda jesi, kaj ja znam. Sretno!

    avatar

    12.09.2018. (01:26)    -   -   -   -  

  • jelen

    Moderni čovjek sve je nesposobniji, a uvjeravamo se da smo sretniji nego ikad. No, jesmo li?
    Ovo je točno. I pitanje je vjerujem retoričko, naravno da je odgovor ne. Sva ona bauljanja o "kvaliteti života" koju je omogućio napredak tehnologije i znanosti itd... o tome radije ništa neću ni govoriti.

    Jbg nije to možda uvijek ugodno ali ti se barem prirodno nešto pitaš o životu i svijetu i ako budeš imao sreće nastavit ćeš se pitati i dalje čak i kad ti prođu tzv. "formativne godine". A to je rijetkost i odlika samo iznimnih ljudi. Ljudi koji vide više od većine. Većina se "pronađe" /čitaj lobotomizira) negdje putem u sklopu raznoraznih kuća/poslova/birtija/seksova/politika/gospodarstava i ostalih bljuzgovitih terena svakodnevice i onda u njima gacaju i mijese to blato sveudilj racionalizirajuć kako nekakvo nešto su oni trseći se u životu postigli, kako su svoj obol društvu/državi/familiji dali, kako su puno dopamina i endorfina pri tome izlučili (neće baš tako reći nego to se ja malo sprdam sa svetokultovskom koncepcijom "kvalitetnog života i životnog zadovoljstva" ;-))
    I ostatak vremena do smrti spremni su druge dušebrižnički voditi prema "pronađenju" takve vrste (da bokci ne lutaju dugo u "mučnom" traganju ;-))

    Zato možda je i bolje da ovaj tekst nema puno komentara (što me na prvu začudilo jer je najjači koji sam možda ikad i pročitao na blog.hr) jer koliko znam blogosferce kako dišu i na kojim pozicijama stoje da su i navratili komentari bi bili mahom savjetodavno-dušebrižničke opaske i pokušaju da te "oraspolože" metodom copy-pastenja svojih životnih iskustava. Zato i bolje da ih nema.

    Živio prijatelju i budi svoj i dalje!
    Ako čovjek ne misli živjeti po svojoj savjesti onda bolje da ne misli živjeti uopće.

    avatar

    12.09.2018. (16:29)    -   -   -   -  

  • y

    "Meni se sad trenutno može činiti da bih bio sretniji kao taksist, a zapravo samo nemam snage da učinim ono što moram, nemam dovoljno volje da budem ono za što sam napravljen... a onda opet uviđam da sam u duploj zamci jer nešto u meni vjeruje da postoji nešto za što sam napravljen."

    Jasno je vidljivo kako je tekst pisala rijetko pametna osoba. Nema ozbiljne brige kako će se važno kroz život propustiti. Puno pitanja, mnoga sam sama sebi postavljala.
    Ne znam koliko godina imaš?
    Većina mojih odgovora je došla kroz promjenu vlastite percepcije, a ne kroz konkretan odgovor.

    Istaknula sam ti gornji dio da ga još jednom pročitaš? Ne znam da li ne želiš, nemaš snage ili bi samo linijom manjeg otpora? ;)

    U svakom slučaju odličan post!

    avatar

    17.09.2018. (16:01)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Dobar tekst, slažem se s jelenom i y. Nije baš prebitno koliko imaš godina, ako si u stanju postavljati ova pitanja. Po mom iskustvu, najpametniji sam, i najčišći (i najbezobzirniji) što se pogleda naokolo tiče, bio kad sam imao 16 godina. 20, 30 godina kasnije sam bio sretan što sam opet naišao na ista pitanja. Odgovori su mi isto bezobzirni kao i tada: imaš ono što zaslužuješ, što si zaradio svojim učenjem o sebi i radom na sebi do sada, to te "ide". Sve ostalo je tapšanje se po idiotskoj glavi, ili tapšanje drugih po tvojoj idiotskoj glavi.

    avatar

    14.10.2018. (21:48)    -   -   -   -  

  • shokisan

    Heh, neki dan sam pogledao neki ypoutube video gdje autor objašnjava kako zapravo čovjek nema mogućnost odabira tzz. "free will" te da djelujemo na temelju naših prijašnjih doživljaja, genetike itd, itd. ugl. trenutno si u toj fazi da "driftaš" vođen nevidljivom rukom sudbine, no doći će vrijeme kada ćeš odlučiti uzeti uzde u svoje ruke i silom svoje odluke birati pametno, donositi odluke koje te vode nekom cilju. Očito taj cilj trenutno ne vidiš, kao što ne vidiš Kredericu na Triglavu dok ti ne bude na 100 metara, no znaš da ideš nekim putem koji te tamo vodi i da ćeš doći do nje eventualno....

    avatar

    18.10.2018. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...