Komentari

klikklik.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    Odgledao zaostatke. :) Sve su slike vrlo zanimljive i uvijek nekako toplih boja. Zanimljivo je i to kako si ih poredao po nekim tematskim osobinama. Zanima me zašto je na neboderu Ringturm postavljen taj pano od reklamne raster folije (ili čega već); naime mrzim kad takvo što vidim u Zagrebu gdje se tobože obnavlja fasada, a zapravo se ništa ne radi s njom po godinu ili dvije, na koncu maknu skele i mega-reklamu, a da fasadu nisu ni pipnuli. Uvijek se pitam kako građani mogu gledati napolje kroz svoje prozore, zar im ne smeta taj pano?! Tako i na tramvaje stavljaju te reklame po svoj staklenoj površini i nije istina da se kroz njih dobro i normalno vidi, a kad je mrak i pada kiša, ne vidi se skoro ništa. U Osijeku su SVI tramvaji po staklenim površinama prekriveni tim reklamama i moram reći da mi je to odvratno, osim što je i nedopustivo. Prozori služe da se kroz njih gleda i da kroz njih ulazi svjetlost, a ne da budu megareklame, pa ako to čak ni Bečani ne kuže, onda je to vrlo poražavajuće i razočaravajuće. :))

    avatar

    31.08.2018. (01:28)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Volim takve fotke. Kompozicije, zamišljene crte, pravce, paralelnosti... Sedamdesetih godina je u Fotoklubu Zagreb bila prava pošast za takvim fotkama. Svi smo se razišli po gradu, fotkali pruge, ograde, žice, dalekovode, ceste, rinzole.... sve što je ukazivalo na kakvi smjer. Na izložbi sam dobio drugo mjesto za fotku ograde na Mostu Slobode u kompoziciji s redom svjetiljki i crte na kolniku. Potrošio sam u svojem labosu čitavu kutiju (onda preskupog) foto papira , dok sam pogodio omjere kakve sam zamislio. Danas to rješimo s dva klika, ha. Pozzz !

    avatar

    31.08.2018. (08:02)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Kolaž grada :-)).

    avatar

    31.08.2018. (09:31)    -   -   -   -  

  • Klik

    Heh, baš ste se raspisali dečki, hvala vam.

    No da, Mariano, taj današnji trend agresivnog oglašavanja protuslovi nekim našim ustaljenim logikama, ali u nekim slučajevima, baš kod zamjene donedavno beživotnih plahti za pokrivanje građevinskih radova na fasadama živopisnim (!?) reklamama ili čak "simulacijama" budućeg sređenog stanja fasada, meni se čak i dopada. Kod nas se, kao uostalom i prilikom ovih aktualnih radova u Zagrebu, počesto, iz kojekakvih razloga, "fingiraju" radovi - započinje se posao za koji se nema dovoljno radnih resursa "samo da se dade privid aktivnosti".
    Na primjeru Ringturma ta "presvlaka", naslućujem, bila je stavljena u nekoj propagandnoj mega-akciji protiv terorizma, ali kako nisam uopće prolazio mimo svih njegovih strana ne mogu tvrditi. No, kako njegova antena koja inače služi kao meteorološki pokazatelj (!) nije funkcionirala, smatram da je odispod (ipak) neka rekonstrukcija zgrade u pitanju.

    A da, Mekone, lijepa se sjećanja na te sedamdesete... Nikad nisam bio "klupski čovjek", više onako "solist", ali poznam društvance Fotokluba Zagreb iz tog doba... Đuro Griesbach, Jozić... Pomagali smo im postavljati izložbe Zagrebsalona u MUO i sl... Bilo je to doba svojevrsnog mladenačkog "zanosa"...
    Druga su sad vremena, ali "oko" može ostati isto.

    avatar

    31.08.2018. (11:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...