Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • luki 2

  Bojim se da nam je već pred vratima :((((. Užas! Pozdrav, L+B+G

  avatar

  12.04.2018. (21:12)    -   -   -   -  

 • Marin Jurjević o svemu

  @luki 2
  A kad Bannon i prođe kroz ta vrata i dođe ovdje mogao bi se iznenaditi kad upozna domače "primjerke" primitiivnih ultradesničara koji su još žešći i puno gori i opasniji od njega samoga.
  Najgore je što iza svega toga stoji beskranjo neznanje, njihove beznadežno prazne glave, anticivilizacijski urlik bijesnih primitivaca koji zbog svoje nesposobnosti razumijevanja najjednostavnijih činjenica mržnjom i prjetečim nasiljem pokušavaju nametnuti svima ostalima svoju isključivu volju
  To će, nažalost, biti naša istina sve dok na jednog građananina Hrvatske dolazi manje od jedne pročitane knjige godišnje - kao što je sadašnja alarmantna činjenica..
  Knjige i znanje njihovi su prirodni neprijatelji i ta se gomila opasnih podkapacitiranih neznalica zato kreće u uskom prostoru "brzih" ili "konačnih" nasilnih rješenja s neopisivom žudnjom za Vođom kojeg su spremni, kao dio sljedbeničke mase, najobičnije gomile, amorfne rabijatne cjeline, gomile - neupitno slušati.
  Oni su uvijek spremni preplaviti i "disciplinirati" sve one koji se nisu zaogrnuli nacionalnim zastavama urličući domljubne, kristoljubive i ne znam kakve jednostavne naučene fraze - prijeteči škrgutavim zubima svima onima "drugačijima", "njima" - svojim odabranim metama koje im je netko kojem neupitno vjeruju i koga neupitno slušaju - unaprijed označio.
  Tko zna kako bi danas u sučeljavanju s njima prošao Kopernik ili Galileo ?
  Možda Bannon i ne sluti koliko su neki kod nas puno dalje stigli u mržnji, isključivosti i primitivizmu - od njega samoga !
  Možda je i on čak običan američki naivac i uglađeni ultradesničar koji nikada nije imao prilike vidjeti kako "in vivo" izgleda "tisućljetna hrvatska kultura" kada se razlije našim ulicama i trgovima u obranu "naših domaćih vrijednosti" pred prijetnjom "masona, judeokumunista, sotoninih sljedbenika itd " koji nam stižu iz njima zastrašujućeg, nepoznatog mističnog "odotamo".
  Strah pred znanjem, nažalost, još uvijek je jedan od najvećih "urođenih strahova" kod dijela naših sugrađana !
  Zato najveća opasnost za nas nije tuđi, islamski fundamentalizam, nego naša domaća ksenofobija i naš domaći fundamentalizam koji nemaju ama baš nikakve veze ni s islamom ni s budizmom niti s hinduizmom ili nekom drugom "neuropskom vjerom".
  Mi imamo najteže probleme sami sa sobom i nitko drugi nam nije za to potreba. Za to smo zaista "pravi majstori" i to, nažalost, stalno dokazujemo kroz cijelu svoju povijest.

  avatar

  13.04.2018. (11:20)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...