Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • Donabellina

  znaš Marine............tako olako sam mislila, da o Nerudi znam gotovo sve što književnost govori, ali ovaj post me totalno razuvjerio i dakako, umanjio moje znanje s ovim informacija pa ga i konačno-----popunio.

  O sprovodima nisam pojma imala.....
  Eto, ovaj put si edukativan, a ne samo informativni bloger

  avatar

  28.03.2018. (11:17)    -   -   -   -  

 • Marin Jurjević o svemu

  @Anna-Bonni
  U svakom slučaju i ovaj je veliki pjesnik na kraju, izgleda, ko i njegov amigo Lorca - stradao od ruke onih i onakvih koji su bezvrijedni i povijest ih neće pamtit po ničem drugom osim po zločinu i okrutnosti. Njegovi egzekutori su najvjerojatnije bii samo izvršitelji onoga što je tadašnja desničarska čileanska pičistička vojna ali i politička kamarila naredila. Tužno je što je iza tog vojnog puča i ubojstva Allendea stajala tadašnja američka administracija ( Nixon, Kissinger ) ali i neoliberalna čikaška ekonomska škola koja je svoj model instalirala tada u Čileu u kombinaciji s političkom diktaturom. To se ne smije zaboraviti jer je pouka Čilea kako ekonomski neoliberalizam itekako dobro može ići zajedno ( u simbiozi ) s najgorim političkim diktaturama.

  avatar

  28.03.2018. (13:38)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Ono kad se bivši članovi saveza komunista Jugoslavije zgražaju jer je neko likvidirao političke neistomišljenike, to niko ne more platit, ni Mastercard

  avatar

  29.03.2018. (12:58)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...